Talija je napisao:
Ako pojedinac želi da bude religiozan (osjeti to u sebi) onda je potpuno svejedno kako će se moliti jednom istom Bogu.
Zašto bih ja izlazila iz svoje religije i ulazila u drugu religiju da bih se molila istom Bogu?
Dakle, tu se postavlja pitanje čije obožavanje Bog prihvaća i kakvo obožavanje Bog prihvaća i da li su sve religije prihvatljive za Boga?
Da bi se odgovorilo na ovo pitanje mora se steći tačna spoznaja o Bogu i njegovim zahtjevima spram ljudi.
Suci 10:6, 7: "Izraelci su opet stali činiti ono što Jahvi nije po volji. Služili su Baalima i aštartama, aramejskim bogovima i sidonskim bogovima, bogovima Moabaca, bogovima Amonaca i bogovima Filistejaca. A Jahvu su napustili i nisu mu više služili. Tad planu Jahve gnjevno."
(Ako neko obožava neki predmet ili nekog drugog osim pravog Boga, Stvoritelja neba i Zemlje njegovo obožavanje za Boga, dakle, očito nije prihvatljivo. S tim u vezi zapitaj se kad učestvuješ u obredima koji su potječu od obožavanja poganskih bogova kojih su crkve nazovihrišćanstva prepune, moželi se Hrist proslaviti poganskom slavom u čast poganskog boga sunca, kako Bog na to gleda? prethodni stavak, a i mnogi drugi daju odgovor na to pitanje).
Marko 7:6, 7: "Rekao [Isus] im [židovskim vjerskim vođama] je: 'Dobro je prorekao Isajia za vas licemjere, kao što piše: "ovaj mi narod odaje čast svojim usnama, a srce im je daleko od mene. Uzalud me obožavaju jer naučavaju kao nauke zapovjedi ljudske"'".
(Bez obzira što neka vjerska zajednica tvrdi da obožava, njeno obožavanje je uzaludno ukoliko se pridržavaju ljudskih zapovjedi umjesto Božije nadahnute Riječi).
Rimljanima 10:2, 3 "Svjedočim za njih da revnuju za Boga, ali ne s ispravnim razumjevanjem. Ne poznajući Božije pravednosti i nastojeći ustanoviti svoju vlastitu, nisu se podvrgli Božijoj pravednosti."
(Netko bi mogao posjedovati Božiju napisanu riječ, ali ne imati tačnu spoznaju njenog sadržaja, jer nije bio ispravno poučavan. Takav možda misli da ima revnost za Boga, ali ne čini ono što Bog zahtjeva. Zar bi se njegov oblik obožavanja mogao dopasti Bogu?)