banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 21:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Mar 2010, 15:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Citiraj:
Porodica je osnova svega i ona treba da ti objasni neke stvari i (po meni najvaznije) da te nauci da budes umjeren.
Apsolutno se slažem!
E sad to što je današnjim roditeljima sve drugo bitnije od njihovog deteta to je već drugi par opanaka i kad mu napravi "problem" onda se hvata za glavu i pita "Bože što baš meni?" ili "Šta sam ja Bogu zgrešio?" :roll: Ako si nesposoban da vaspitaš i odgojiš svoje dete ne trebaš ga ni imati! Neće niko obaveze na glavu, ima vrtić ima "teta koja čuva moje dete" ima ulica, pa nek' se samo vaspitava, kako sva ostala deca, može i moje :roll:
Da, jesam radikalna i mnogi će se sad naći da mi skoče na glavu, šta ja pričam, ja nemam dece ja sam ovo, ono ali i ja sam dete koje je odraslo na ulici sa funjarama, lopovima i narkomanima i nisam se priklonila niti jednima i vrlo dobro znam šta pričam a sve i jedan od tih budala me ceni više od tog nekog' svog nazovi "prijatelja" jer sam znala šta nosim iz kuće i ne postoji ta masa (lopova, narkomana, pijanica, klošara i sl.) kojoj ja treba da se divim i težim da postanem deo iste.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 16:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
_zoka je napisao:
Nije stvar samo do kućnog vaspitanja.Veliki udio u tome ima kompletan sunovrat morala,kako pojedinca tako i društva.Jer samo kod nas se za nekoga ko se dobro nakrao kaže:"Snašao se!".......Moralno smo dotakli dno.Nije ni čudo što su nam potomci ovakvi,kada ni mi nismo bolji.

Hvala bogu da neko napise nesto pametno, najlakse je reci kriva je porodica...
Leona je napisao:
Elvis Presley je napisao:
Mom burazu prekljuce rodjendan bio, dvanaesti, i moji uzeli nekog viskija malo,.

A sto se roditelji "zalijevaju" kad je djetetov rodjendan a ne njihov ?... to mi nikad nije bilo jasno. :oops:
Mislim da je dovoljno zahvaliti se sto je dijete zivo i zdravo. To je djetetov dan a ne njihov.
Isto ne mogu shvatiti kad se nekome rodi dijete ili unuce pa se "narokaju" do te mjere da ne znaju ni kako se zovu, ni ko su ni zasto su se napili, pa padaju i srljaju ... to mi je bas dno dna, pa nek se ljuti ko hoce .

Moji se roditelji ne zalijevaju. Ne lupaj tako o ljudima koje ne poznajes, pogotovo ne o necijim roditeljima! Ovakav odnos prema ljudima se nosi iz kuce, ne alkoholizam!
Moji roditelji ne piju niti su alkoholicari. To sto ce oni popiti malo viskija nije ni za kakvu osudu. Meni su uvijek govorili da ne pijem, ne pusim, nikada me nisu podsticali na to pa sam opet ja kad sam bio tinejdzer pio sa drustvom napolju. Istina nisam poceo ovako mlad da pijem ali svejedno sam poceo.
Druga stvar, dijete ne provodi svo vrijeme u kuci. To dijete izadje, druzi se na ulici. A medju drustvom vladaju potpuno druga pravila i ponasanja. Kao sto zoka rece doslo je do sunovrata morala. Ove sada generacije nemaju postovanja prema starijima, ne prihvataju nikakav autoritet, a razloga zbog kojih je doslo do toga ima mnogo vise, porodica jeste jedan od njih, ali ne i jedini.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 16:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vuk_samotnjak je napisao:
U tome i jest problem u kucnom odgoju sta koji davo imaju kaznjavati konobara, vlasnika kafane, prodavacicu, vlasnika kioska/prodavnice... ako maloljetnik sjedi u kafani ili kupuje alkohol/cigare na kiosku.
Jel treba konobar ili prodavacica na kiosku da razmislja sta radi moje dijete u kafani ili sto kupuje cigarete. Kad bi inspekcija radila savjesno svoj posao a ne samo da naplati kaznu to djete se odvede u stanicu pa se pozovu roditelji pa im ribnes kaznu udaris po depu pa im zaprijetis za sledeci put socijalnim radnikom... pa onda tek vidis ko kako razmislja o djetetu a vamo ugledas balavca u kafani kako pije pivo naplatis kaznu konobaru sto ga je usluzio naplatis kaznu gazdi uzmes nekih 600KM kazne ili 100KM sa strane i idemo dalje.

Kada sam mislio na kazne mislio sam na obe strane, da se kazne i roditelji i prodavacice/konobari.
A konobari/prodavacice treba da razmisljaju o tudjoj djeci jer ce mozda i njihovo dijete zavisiti od nekog drugog konobara/prodavacice koji ce mu mozda prodati alkohol/cigarete.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 17:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Leona je napisao:
A sto se roditelji "zalijevaju" kad je djetetov rodjendan a ne njihov ?... to mi nikad nije bilo jasno. :oops:
Mislim da je dovoljno zahvaliti se sto je dijete zivo i zdravo. To je djetetov dan a ne njihov.
Isto ne mogu shvatiti kad se nekome rodi dijete ili unuce pa se "narokaju" do te mjere da ne znaju ni kako se zovu, ni ko su ni zasto su se napili, pa padaju i srljaju ... to mi je bas dno dna, pa nek se ljuti ko hoce .

Leona draga rodenje djeteta je najljepsa stvar sto ti se moze desiti u zivotu i naravno da tu svoju srecu mnogi ljudi proslave u krugu prijatelja i porodice, nisi drvo da ti se rodi djete i kazes nek je zivo i zdravo i nastavis cjepati drva za zimu :roll: Naravno da kad se okupljaju djeca na rodendanu neku djecu dovedu roditelji pa ostanu sa domacinom da popiju kafu pa tu sjevne i rakija sta tu ima lose majke ti. Nije svako alkoholicar pa cim popije dvije tri nema pojma gdje udara i srlja po putu i to se naravno nekome ko slabije podnosi alkohol na nekoj festi moze desiti ali ako se to nekome desava konstantno onda ta osoba nije normalna.

Elvis Presley je napisao:
Kada sam mislio na kazne mislio sam na obe strane, da se kazne i roditelji i prodavacice/konobari.
A konobari/prodavacice treba da razmisljaju o tudjoj djeci jer ce mozda i njihovo dijete zavisiti od nekog drugog konobara/prodavacice koji ce mu mozda prodati alkohol/cigarete.

Kad sam mislio pod kaznjavanje konobara/prodavca mislio sam da inspekcija treba maloljetnika privesti u neku ustanovu pozvati roditelje malo popricati sa njima kazniti ih a ne udri po radniku zato sto moje dijete sjedi u kafani.
Imas milion naslova u novinama gdje pisu kako su pretukli 14godisnjaka u 2:30 ispred nekog diska ili kako je pijani 16godisnjak oko 3:20 izbo nozem 15godisnjaka u parku...
Kakv su to roditelji alo dijete ima 15 godina i vani je u 2:30 ja koji sam ozenjen kad me nema kuci do ta doba zena nazove pita jel sve u redu...

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 17:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa vidi, nije konobar odgovoran za dijete koje sjedi u kafani, tome su krivi roditelji ali ipak preuzima dio odgovornosti (ili bi bar trebalo biti tako) ako je osoba maloljetna a on mu proda alkohol. Jer bi se i njegovo dijete moglo naci u toj situaciji, a posto roditelji ne mogu biti uvijek uz djecu, bilo bi mnogo lakse po njih da znaju da ce se lokali i prodavnice pridrzavati pravila da ne prodaju alkohol licima mladjim od 18 godina.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 20:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Porodica jeste osnova svega, al' ako je zakonski regulisano da se maloljetnim osobama ne sluze/prodaju alkohol i cigarete one koji se toga ne pridrzavaju treba adekvatno kazniti.
Ni izdaleka nisam neki moralista ili cistunac, al' neke stvari treba sankcionisati. Prosle godine, tek sto je pocela skolska godina - u 9 ja idem na fakultet a ispred moje zgrade sjede dve gimnazijalke (1-2 razred) i u ruci svake od njih po mali rum i coca-cola :? Njihovi drugari izasli na veliki odmor po sendvic, one 'da se poprave'. Ali, kao sto vec neko rece, one su 'cool', a onaj koji popije sok kada izadje je 'picka' :?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 21:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
@Elvis Presley, roditelji ti nikako nisu OK, bolje da ne pises nista dalje, samo se ukopavas.
Cuj, dali im malo, pa klinci trazili jos, a oni bili savseni pa im nisu dali vise! Slika

Da bi moje dete od 12 godina otislo kod nekoga na rodjendan, moralo ni se podrazumevati da ce tu biti neki roditelj da pazi da sve bude u redu.
Kad bi taj neki roditelj dao mome detetu da proba alkohol, ja bi mu se prvo kicme nalomila, poslala mu socijalno i jos ga tuzila.
Citiraj:

I tako u krug, oni necije, neko ce njihovo! Savrsen model!
Najbolje da se svako osloni na prodavce i konobare i njima prepusti suzbijanje ovisnosti. :roll:

Normalno da dete od 15 godina nema sta raditi u kafani, niti van kuce posle 23h.
To je, prvenstveno, do roditelja, ali posto ima svakakvih delikvenata o kojima niko ne vodi racuna i roditelja koji nemaju normalne stavove o tome sta je normalno ponasanje deteta, onda se mora i zakon ukljuciti.
Zasto da konobar trazi licne karte na svakoj narudzbi pica ili oslanja se na svoju procenu?
Zasto one gorile na ulazu ne vode racuna da u nocni klub ne moze uci niko bez licne karte?
Citiraj:
Leona draga rodenje djeteta je najljepsa stvar sto ti se moze desiti u zivotu i naravno da tu svoju srecu mnogi ljudi proslave u krugu prijatelja i porodice, nisi drvo da ti se rodi djete i kazes nek je zivo i zdravo i nastavis cjepati drva za zimu.

Ovo sto si napisao, podsetilo me na pricu, koju sam ranije cula od neke tete:
Neka mlada je ostala u drugom stanju, pa kad je to saopstila, to su krenule cestitke, nazdravljanja, festa...
Komentar nekih starijih godpodja na to je bio da se i u njihovo vreme 'e*avalo, ali se nije to cestitalo i proslavljalo! :lol:

Danas se od svega pravi cirkus, narod samo trazi razlog da popije, da odstupa od svakodnevnice i pravila.
Naravno da ces cestitati sto se rodilo dete, popiti jednu i svako svojim putem.
Ali, neee!
Mora Ivkova slava da se ispostuje za svaku glupost.
Danas svaki drugi buduci otac u kafani proslavlja vest da mu je zena trudna, naliva se alkoholom i uziva u klicanju drugova u njegovu cast, jer je oplodio! Slika
Kru te rodio! Napatio se coek. Svojim teskim trudom postigao da gospoja ostane trudna! Slika
Danas neka mucenica ako se porodi, to je kao da je ne znam sta bilo.
Cudo nevidjeno, ko da se izborila sa kugom, AIDS-om i jos progledala!

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 21:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
HugoLina je napisao:
... Kru te rodio! ...

Ha ha ha...
:lol: :lol: :lol:
Hmmm... Svaka ti je na mjestu.
Moji su pravili slavlje kada su me slali u vojsku,
ko da idem... ne znam gdje. Popilo se, pjevalo se... luda kuca.
A kada sam im rekao da sam se upisao na faks,
niko ni da me potapse po ledjima...
poslali me po hljeb i mlijeko.
Toliko o tome...

Samo daj izgovor za drinkanje.
Sad i djeca cugaju, kao pivo je zdravo i sl.
"Kru te rodio!"

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 22:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

HugoLina je napisao:
Komentar nekih starijih godpodja na to je bio da se i u njihovo vreme 'e*avalo, ali se nije to cestitalo i proslavljalo! :lol:

Vremena se mjenjaju od kad su se te tete e'bavale do danas mnogo toga se promjenilo. Nekad je moja majka radila u Cajevcu i hranila i skolovala mene i moje dvije sestre napravila ljude od nas a sad dva roditelje sjede u kuci a od djece se stvore debili alkoholicari i kriminalci. Ista ta moja samohrana majka je nas slala na more a ona jela kru i kacamak a te tvoje starije tete danas ako ne dodu nacifrane na posao postaju sprdnja u firmi i tako u nedogled.

Mozes ti svoje dijete drzati pod staklenim zvonom ali ako samo jednom popustis u svojoj strogoci ode ono svojim putem... Mislim da i pretjerana stogoca i picajzlenje od djeteta pravi jedan vid debilnosti prema ostatku drustva.

A sto se tice kaznjavanja opet ponavljam ima tu velikog propusta roditelja "Aj ti kod Zore po dvije pive i Drinu i reci da si Vasin mali " toga ima u svakoj lokalnoj prodavnici ili kiosku a ako Zora ne da malom pivo i duvan ja tu necu vise pazariti.

Pravis veselje za svadbu koje se razjebe poslije par mjeseci i to je OK ali nije OK proslaviti rodenje dijeteta malo cudno al svako ima svoju viziju zivota.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 22:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Kako ja shvatih, ko raji saopsti da ce postati caca, treba da popije samarcinu na svakom cosku?

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 22:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vuce, vuce... trt - mrt...
Treba proslaviti.
Majkaro, zna se kako se slavi.
Slavlje je jedno, opijanje je nesto drugo.
Sto nam se alkohol uvukao u samu osnovu svih svetkovina i slavlja?
Ispade da se ne moze ni slaviti, ni svetkovati bez cuge.
Ako se ne napijes - nisi se ni obradovao...
Ispade da je sramota... ne popiti.
I ovako nas je malo...
A ciroza ne prasta.
:D :D :D

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 22:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

I ja sam za slavlje a ne za opijanje i ubijanje od alkohola nigdje nisam rekao da kad dobije dijete trebas zavrsiti na ispiranju. Ali po HugoLini je cascenje drustva zato sto si sa svojom dragom suprugom donijeo na svijet zivo bice sramota i licemjerno jer se i prije jebavalo al se nije cascavalo.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 22:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
V@nja je napisao:
Porodica jeste osnova svega, al' ako je zakonski regulisano da se maloljetnim osobama ne sluze/prodaju alkohol i cigarete one koji se toga ne pridrzavaju treba adekvatno kazniti.
Ni izdaleka nisam neki moralista ili cistunac, al' neke stvari treba sankcionisati. Prosle godine, tek sto je pocela skolska godina - u 9 ja idem na fakultet a ispred moje zgrade sjede dve gimnazijalke (1-2 razred) i u ruci svake od njih po mali rum i coca-cola :? Njihovi drugari izasli na veliki odmor po sendvic, one 'da se poprave'. Ali, kao sto vec neko rece, one su 'cool', a onaj koji popije sok kada izadje je 'picka' :?

Iz tvojeg posta izdvaja se logično objašnjenje - teško rješiv (ili za roditelje / obrazovne ustanove nerješiv!) problem svakako je društvo i okruženje gdje čeljad odrastaju.
Ne bih da zvučim kao teta Ranka, ali ako karakterna gradnja u osjetljivom periodu ne pođe u pravom smjeru kako bi trebala, mlada osoba osiliće se do te mjere da će si dozvoljavati i gore od žestice, a sve to skupa vodi ka nezadovoljstvu u narednim životnim stadijima. Tada ti iz guzice dođe u glavu :(
Da, te dvije profuknjače sa rumom i colom za marendu su 'cool', ali priznajte da bi još teže podnijeli vidjeti njih dvije za 3-4 godine kao uzorne studentice :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 23:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ha ha ha...
Ma takve/i vladaju zemljom... sta ti je...
A mi -fini, pristojni, sto ne pijemo,
mi mozemo samo da im zavidimo...

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 23:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

HugoLina je napisao:
@Elvis Presley, roditelji ti nikako nisu OK, bolje da ne pises nista dalje, samo se ukopavas.
Cuj, dali im malo, pa klinci trazili jos, a oni bili savseni pa im nisu dali vise! Slika

Da bi moje dete od 12 godina otislo kod nekoga na rodjendan, moralo ni se podrazumevati da ce tu biti neki roditelj da pazi da sve bude u redu.
Kad bi taj neki roditelj dao mome detetu da proba alkohol, ja bi mu se prvo kicme nalomila, poslala mu socijalno i jos ga tuzila.
Citiraj:

I tako u krug, oni necije, neko ce njihovo! Savrsen model!
Najbolje da se svako osloni na prodavce i konobare i njima prepusti suzbijanje ovisnosti. :roll:

Normalno da dete od 15 godina nema sta raditi u kafani, niti van kuce posle 23h.
To je, prvenstveno, do roditelja, ali posto ima svakakvih delikvenata o kojima niko ne vodi racuna i roditelja koji nemaju normalne stavove o tome sta je normalno ponasanje deteta, onda se mora i zakon ukljuciti.
Zasto da konobar trazi licne karte na svakoj narudzbi pica ili oslanja se na svoju procenu?
Zasto one gorile na ulazu ne vode racuna da u nocni klub ne moze uci niko bez licne karte?
Citiraj:
Leona draga rodenje djeteta je najljepsa stvar sto ti se moze desiti u zivotu i naravno da tu svoju srecu mnogi ljudi proslave u krugu prijatelja i porodice, nisi drvo da ti se rodi djete i kazes nek je zivo i zdravo i nastavis cjepati drva za zimu.

Ovo sto si napisao, podsetilo me na pricu, koju sam ranije cula od neke tete:
Neka mlada je ostala u drugom stanju, pa kad je to saopstila, to su krenule cestitke, nazdravljanja, festa...

Danas se od svega pravi cirkus, narod samo trazi razlog da popije, da odstupa od svakodnevnice i pravila.
Naravno da ces cestitati sto se rodilo dete, popiti jednu i svako svojim putem.
Ali, neee!
Mora Ivkova slava da se ispostuje za svaku glupost.
Danas svaki drugi buduci otac u kafani proslavlja vest da mu je zena trudna, naliva se alkoholom i uziva u klicanju drugova u njegovu cast, jer je oplodio! Slika
Kru te rodio! Napatio se coek. Svojim teskim trudom postigao da gospoja ostane trudna! Slika
Danas neka mucenica ako se porodi, to je kao da je ne znam sta bilo.
Cudo nevidjeno, ko da se izborila sa kugom, AIDS-om i jos progledala!

Uf, uf, slusaj price molim te.
Djevojko, hajde cuti svega ti.
Svi ste junaci kada treba kritikovati. Kad budes imala svoje dijete onda pricaj. Kao sto rece Vuk, ti mozes da ga vaspitas u bocu godinama, ali pretjerana strogoca dovodi do revolta kod djeteta. Lako je je iskritikovati jedan detalj, cuj moji roditelji dali djetetu da gucne alkohol, oni su losi roditelji. Otkud ti znas kakvi su moji roditelji??? Poznajes li mene ili mog brata pa da mozes da sudis?? Cuti vise i ne stavljaj moje roditelje u usta!

Uostalom, taj klinac koji je i cugnuo taj viski je najbolji prijatelj mog buraza i roditelji se znaju, taj mali sa dedom ide cak na pivo (ne kazem da to odobravam ali objasnjavam situaciju, posto se previse pravis pametna).

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 23:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
Mozete vi to sad izvrtati kako hocete.
Od nicega se moze salata napraviti, pa i vi tu mozete naci neku zaveru i licemerstvo.

Samo bih htela napomenuti da ja ovde pokusavam reci da treba biti umeren, a ne da je nesto sramota. Sramota je to preterivanje i preuvelicavanje.

Normalno da treba proslaviti rodjenje deteta, ali ne da se pravi cirkus od toga i onda slaviti i zarastanje pupka, prvo rezanje noktiju, prvi zub...

Vuce, svaka cast tvojoj majci, ali otkud znas da i moja majka nije poput tvoje? Ili bilo cija ovde? Ili jedna od gospodja o kojima sam pricala?

Citiraj:
Prosle godine, tek sto je pocela skolska godina - u 9 ja idem na fakultet a ispred moje zgrade sjede dve gimnazijalke (1-2 razred) i u ruci svake od njih po mali rum i coca-cola :? Njihovi drugari izasli na veliki odmor po sendvic, one 'da se poprave'.

Tako, pre dve godine, 7-8 sati navece, ujak i ja idemo kod bake u bolnicu i penjemo se onim stepenistem, a dve klinke, cca. 8. razred, sede na onom zidicu i ispred svake po dvolitra Nektar piva naceta, pustaju muziku sa telefona, kuliraju...
Ni ne obaziru se, kao da sede ispred Manje, u podne i jedu kolace, za vreme skolskog raspusta!

Ujak se krstio. Covek vec vise 20 godina ne zivi ovde, pa se iznenadi tako neki stvarima.
Rece da bi kod njega roditelje i decu privela policija u takvom slucaju, sto i jeste normalno.

Kod mene do 2-3 sata noci haklaju na skolskom ispred zgrade, ne mozes spavati od njih. Ima njih nekoliko koji nisu ni 5 razdred.
Sta dete radi vani u to doba? Zasto dete ne spava u to vreme?
Ispod jednog kosa igraju basket a ispod drugog sedi bagra i pije pivo i vicu, psuju, nekad se i potuku.
Kad zovnes policiju, oni dodju, rasteraju ih kucama i sutradan opet ista prica.
Da lepo povedu tu decu u stanicu, pa pozovu roditelje da dodju po njih, pa jos naprave zapisnik i odrede novcanu kaznu, mozda bi sledeci put roditelji izasli vani i poterali svoju decu u kucu.

Poslednji put menjao HugoLina dana 30 Mar 2010, 23:32, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 23:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

HugoLina je napisao:
Vuce, svaka cast tvojoj majci, ali otkud znas da i moja majka nije poput tvoje? Ili bilo cija ovde? Ili jedna od gospodja o kojima sam pricala?

Ja nisam spomenuo niciju majku ili roditelje od ikog sa foruma niti sam nekoga imenovao ovo Vaso i Zora su izmisljeni likovi. Cak nisam ni te tete spomenuo kao lose vec da su se vremena od njihovog sexa do danas puno promjenila a to ako nedodu nacifrane na posao postaju sprdnja u firmi to je ziva istina ne samo za tvoje tete vec i za sve druge.

Zamisli da u istoj firmi radim ja koji se oblacim na pijaci i neko ko oblaci odjela i vozi dobra kola naravno da bi ja bio predmet sprdnje u toj firmi ili zamisli sebe u nekom svom fazonu i neku trebu u minicu naravno da bi ti bila predmet sprdnje u firmi. Sposobnost mene i tebe u toj firmi je u drugom planu i nije zanimljiva za tracanje.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2010, 03:48 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Suma sumarum, danasnji roditelji su zlo, djeca zlo, drustvo zlo.... Posto smo svi to potvrdili, da li ima iko izlaz iz te zabokrecine ili pustiti da se valja ovako kako se valja?

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2010, 06:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Naravno da ima :D Što poslovca kaže "počisti prvo svoje dvorište" tako postaje unekoliko rješiv i taj problem.
Bitno je kućno vaspitanje, pogotovo u prvih 7 godina, a onda priča, priča, nadgledanje (neupadljivo) tj. držanje pod kontrolom, bar toliko, mada je svaka individua specifična sama po sebi i izgrađuje se na svoj način.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2010, 06:38 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Feb 2009, 23:20
Ima jedna "kuća" na selu. Oni su seljaci. Svi ukućani cugaju umjereno. Njihov mlađi sin-unuk pije rakiju, mala čašica, skoro svaki dan. Pije rakiju i crnu kafu sa svojim đedom, a ponekad kada je đed raspoložen zapale i cigaretu duvana. Niko od njih nikada nije ni pomislio da bi dječak mogao postati ovisnik o alkoholu, kafi i cigaretama. Jednostavno ljudi, odrasli ukućani, drže stvar pod kontrolom, kriju cigarete, zaključavaju rakiju i tuku ga kada puši krišom.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]