Archangel je napisao:
Evo od mene jedno pitanje...
Ja uglavnom doruckujem kasno (fakultet imam od 9-15, pa mi se dorucak nikako ne uklapa), ili ga uopste nemam... Rucak, standard oko 16h, rjetko kad veceram... Poslije rucka samo ponekad zasladim necim, a navece jedem samo voce (poslije 19h)... Imam stomacic, i viska nekih 5-6 kila... Prije sam jeo dosta tjestenine (prvenstveno hljeb), ali to ne bi bio problem da nisam jeo sa makaronama, krompirom i slicnim jelima... Medjutim, sad sam izbacio, jedem najvise 1 krisku hljeba uz rucak i sl.... Moje pitanje je, da li je dovoljno to + hodanje (pod hodanjem ne mislim, da odem do grada, nego tipa, da sa Starcevice odem do Budzaka, da obidjem neka okolna sela i sl... eng rjec "hiking", sta cu kad ne znam na srpskom), da bih skinuo stomak?? Naravno i trbusnjake tu ubrajam.ti, ili ici u teretanu, ili sl.... Hvala unapred...
.. Ili bih morao trca
Doruckovati MORAS odmah po ustajanju da bi dmah aktivirao metabolizam!!!
Jesti MORAS svaka 3 sata, isto u cilju ubrzavanja metabolizma...mozes jesti i 3x dnevno, ali ti ne garanujem za rezultate...i morash imati proteine u svakom obroku, kompleksne ugljene hidrate odmah po ustajanju (znaci najbolji izvor ovsene pahuljice)...
Voce sadrzi fruktozu koja se u jetri pretvara u glukozu i skladisti u mast, vocke najvishe 2-3 i to vocke sa niski glikemijskim indexom (jabuka naprimjer) i to samo prije 12 sati, nikako poslije...
I izracunaj svoj BMR (bazal meabolic rate - kolicina kalorija koja je potrebna samo da bi se grijalo tijelo) i pomnozi to sa svojim potrebama (mnozi se po haris benediktovoj formuli, lako ces je naci na guglu) i dobices koliko kalorjia treba da unosis u sebe da bi drzao trenutnu tezinu (to je TDEE), da bi mrshavio morash oduzeti nekih 20 % od tog broja....to ti je neka osnova, ja recimo radim carb cycling, tj rotaciju ugljenim hidratima kada sam na dijeti i posle predjem na keto dijetu kada mi ostane ono najtvrdokornije salo...
Nije neophodno da ides u teretanu, promjene u ishrani i taj hiking vjerujem da ce ti dati dobre rezultate...ako imas pitanja pucaj.