Moj pokojni komsija Kasim je volio 2 stvari u zivotu dobru klopu i rakiju, a njega su voljele sve.
Kao danas pamtim kad bi kasim svojoj Nafi rekao spremaj se idemo u goste, ostavila bi Nafa i paprike na sporetu i mlijeko na plati i trkom u kupatilo na spremanje i cesljanje, dok je Kasim sjedio u dvoristu pod jabukom za tili cas bi rucak bio zavrsen, a Nafa u fici sa torbicom u krilu bi cekala dok Simka ne zavrsi rakiju. Jedne prilike vracao se ja sa Incelovog bazena i vidim Kasimovog ficu parkiranog, Iz dosade i radoznalosti pridjem kad Simka izlazi iz neke omanje kuce u Boriku ugleda me i veli od vamo. Dodjem ja a on pijan ko zemlja, kaze gdje s bio, reko evo s kupanja krenuo kuci gladan ko pas. Pita on znas ti voziti auto reko znam upaliti i metar gore metar dole. Dovoljno veli on. Utom izlazi gospodja (starija zena za mene tada) u slafroku na vrata i kaze aj Kasime malo odspavaj on je ladno iskulira i okrenu se prema meni i kaze jes ikad vidio sise uzivo. Reko jesam ( a jesam uletio u sobu kad se rodjaka iz Italije presvlacila ona tad imala 19 mene kad mozdani nije pukao kad sam vidio meme a i vristanje me sablaznilo ako cemo posteno) gleda on mene kaze jesi k..c okrenu se gospodji i kaze aj pokazi mom soferu sise, kaze zena ocigledno udata (viri joj burma

) nemoj Kasime molim te, on samo jos jednom ponovi pokazi sise cujes sta ti kazem, Otvori ona slafrok a meni nako usukanom gladnom jezik izleti ko policajcu STOP palica u mraku. Veli Kasim jes vidio reko jesam, jesu dobre cuj dobre najbolje aj sad evo ti kljucevi ti vozis mene kuci. Rekon nemoj uhvatit ce nas murija odrat ce me mater, nist se ti ne sikiraj i ja u ficu i polako drugom cijelim putem oznojio sam jedno 5 kila od svojih 50 do kuce al stigoh pred kapiju parkiao i reko fala kasime kaze evo cener za kino veceras.
I kaze voli sto bi rekao moj tetak Vole voli