BL Boy je napisao:
muT@_6€kpuJ@ je napisao:
Vrlo jednostavno.
RAK toleriše jezik mržnje u Federalnim medijima; RAK sprečava napredak u telekomunikacionom sektoru; RAK ne poštuje vlastite odluke i strategije; direktoru RAK-a je istekao mandat; srpski predstavnici nisu učestvovali u donošenju nekih odluka; predsjednik savjeta RAK-a je državljanin druge zemlje i sa prebivalištem van BiH; dobar dio funkcionera RAK-a je u sukobu intereesa; miješaju se u uređivačku politiku medija kada ne trebaju to da čine, a opet ne kažnjavaju medije koji krše kodekse koje je sam RAK donio; imaju selektivan pristup kažnjavanju i čudne kritetije kažnjavanja/nekažnjavanja... a, ako se sjećam dobro, protiv direktora RAK-a je podnijeta krivična prijava.
Jesam li zaboravio nešto?
I sada tu "organizaciju" treba shvatiti ozbiljno. I još to treba biti institucija koja se bavi regulacijom telekomunikacionog sektora

Možda je vrijeme za deregulaciju?
Ja ne znam koliko se mogu smatrati ozbiljnim ovi tekstovi koji dolazi od lista koji je pod kontrolom jedna politicke partije, a zna se i koje.
Ja vjerujem očima i ušima, a na FTV-u se i dalje može čuti jezik mržnje. Slično je čak i sa BHT-om.
Evo jedan od mnogobrojnih primjera u kome se pominje BHT i jedna riječ koju počesto upotrebljavaju.
viewtopic.php?f=27&t=48724 (pominje se BHT u kolumni)
Pored toga, jezik mržnje se gotovo svakodnevno čuje sa javnog emitera Federacije BiH koga dijelom finansiraju žitelji RS. Može se čuti "agresija", "dokazani kriminalac", "kriminalna organizacija", "lažov", "laktaški vožd"...
BL Boy je napisao:
RAk je kaznjavao i FTV kao i RTRS(neki su nestrpljivi da vide kaznu FTV zbog klipa "Vidimo se u Bileci", a nisu bili nestrpljivi kada je RTRS nelegalno pustila digitalni TV signal, a i u jednom i u drugom slucaju jasno je da do kazne mora/lo doci) tako da nije tacna konstatacija o selektivnom pristupu,
FTV nije kažnjena zbog klipa "vidimo se u Bileći"!
http://www.glassrpske.com/vijest/2/novo ... ncije.htmlU toj vijesti je zaključak RAK-a.
S druge strana RAK se miješa u uređivačku politiku druge televizije i sugeriše koji prilozi trebaju da idu. Ako ih interesuje uređivanje neka se njegovi članovi kandiduju na mjesto urednika ili direktora programa.
Njihovo je da tumače da li su prekšreni kodeksi koje je RAK donio i da li se poštuje Zakon.
Prvo RAK sam ne poštuje Zakon a svoje kodekse različito tumače.
Još uvijek se čuje jezik mržnje u medijima iz Federacije BiH.
Jednostavno, RAK
toleriše jezik mržnje na FTV-u!!! RAK
ne kažnjava jezik mržnje na Federalnim medijima.

Pogledaj informativne emisije FTV-a i sve će ti se samo kazati. Možda.
BL Boy je napisao:
Sto se tice ostalog ne sporim da u toj kao i u svim ili vecini drugih drzavnih organizacija i ministarstava u zemlji mnoge stvari ne stimaju i rokovi se probijaju, ali nije to ni jedina a ni prva ni zadnja institucija koja tako radi te stoga ne vidim nista senzacionalisticko u tome jer to mu dodje kao normalno u ovakoj zemlji(navedi mi jedan sektor ili ministarstvo na drzavnom ili entitetskom nivou da mozes reci da je tu sve ok i da nema mahinacija i da se rokovi i strategije postuju). Sto se tice tog imenovanja novog direktora sam Dodik juce na TV rece kako je odavno postignuta saglasnost o imenovanju novog direktora izmedju 5-6 najvecih politickih stranaka, ali da navodno stranci koce to imenovanje.
Na čelu savjeta RAK-a je čovjek koji ima prebivalište u susjednoj zemlji (kao i državljanstvo) i koji je u sukobu interesa (zbog telekomunikacija); još neki ljudi RAK-a su u sukobu interesa; direktor RAK-a piše tezu kod predsjednika jedne pol. partije... Sve jasno.
BL Boy, ja sam i prije nego što sam se uključio na ovaj forum znao neke stvari o RAK-u (kao i svaki čovjek koji prati tu tematiku) i čak vidim da su već neki ranije pominjali RAK na forumu. Prije svega drug i BL4ever, ali i mnogi drugi. I govorili su o nedostacima i greškama u radu RAK-a kojih ima previše.
Tako da prva rečenica tvog posta da vjerujem "listu koji je pod kontrolom partije" presmiješna.
Pa zar ti nisi savjetovao ljudima da kupuju te iste novine, iako se, kako si sam priznao, tvrdio da ti novine ne kupuješ.
A možda tebi odgovara jezik mržnje FTV-a usmeren prema institucijama RS?
Jednostavno, ne ide više ovako. RAK je sve osim regulatora.
Možda je vrijeme za deregulaciju