banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 05:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 74 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Mar 2010, 01:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
vb87 je napisao:
Jamesdin Kurtovic je napisao:
Ljudi nije valjda da pored Europsporta, Discoverya, VH1 itd,
vi i dalje stvarno gledate ova smeca od domacih kanala? :confused3:

Na tim kanalima nema domacih politickih aktuelnosti. :D

Srecom. :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2010, 01:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Na stranu taj animozitet prema Srpskoj od medija iz Federacije. Bošnjački novinari će zadovoljno trljati ruke dok budu podizali tužbe protiv institucija RS, jer ovi neće smjeti komunicirati sa njima.

Obični čovjek RS uopšte ne bi trebao da učestvuje u anketama i intervjuima Federacije i HR.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2010, 01:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
filozof sa vrbasa je napisao:
Na stranu taj animozitet prema Srpskoj od medija iz Federacije. Bošnjački novinari će zadovoljno trljati ruke dok budu podizali tužbe protiv institucija RS, jer ovi neće smjeti komunicirati sa njima.

Obični čovjek RS uopšte ne bi trebao da učestvuje u anketama i intervjuima Federacije i HR.

misljenja sam da Dodik ovim potezom nece nista postici, naprotiv samo ce dati argument vise onima koji njegov rezim prozivaju nedemokratskim, ovakim onakvim i sl. mada Dodik taj bojkot i nije htjeo javno sprovesti, vec krisom, ali jbg eto na kraju se sve sazna.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2010, 01:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma obican gradjanin RS gleda kako da zaradi koji dinar i da makar pokusa da stvori iluziju normalnog zivota
kroz svakodnevan zivot, bavljenje porodicom, druzenje sa prijateljima, sport, muziku itd.

Ali to medijima nije u cilju, pogotovo FTV, jer onda nema Hare opravdanje zasto je na ivici bankrota i zasto hoce da izazovu inflaciju dosad stabilne KM.
Moraju oni po partijskom zadatku da seru jedni po drugima, i da loze naivcine da je krivac sto nemas u novcaniku uvijek komsija,
a ne tvoja zatucanost i nesposobnost da sagledas stvari onakvim kakve zaista jesu i da se okrenes zivotu.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2010, 02:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ljudi nije valjda da pored Europsporta, Discoverya, VH1 itd,
vi i dalje stvarno gledate ova smeca od domacih kanala? :confused3:

pa moraju se pratit politicka i druga desavanja iz svakodnevice, jer znas kako kazu ako se ti ne bavis politikom ona se bavi tobom tako da dzaba neces na Discovery saznati neke stvari sto tebe tangiraju i direktno pogadjaju nego na ovim domacim medijima pa kakvi su takvi su moraju se pratiti.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2010, 02:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma obican gradjanin RS gleda kako da zaradi koji dinar i da makar pokusa da stvori iluziju normalnog zivota
kroz svakodnevan zivot, bavljenje porodicom, druzenje sa prijateljima, sport, muziku itd.

Ali to medijima nije u cilju, pogotovo FTV, jer onda nema Hare opravdanje zasto je na ivici bankrota i zasto hoce da izazovu inflaciju dosad stabilne KM.
Moraju oni po partijskom zadatku da seru jedni po drugima, i da loze naivcine da je krivac sto nemas u novcaniku uvijek komsija,
a ne tvoja zatucanost i nesposobnost da sagledas stvari onakvim kakve zaista jesu i da se okrenes zivotu.

Tu se slazem sa tobom, optuzuju jedni druge za sopstvenu nesposobnost i krivicu za ekonomsku situaciju. I onda kada iskrsne neki veci problem najlakse okriviti druge za to ili poceti ovako neko prepucavanje kako bi narod zaboravio na one sustinske probleme koji ga se zaista ticu i koji su mu stvarno bitni.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2010, 04:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
filozof sa vrbasa je napisao:
Citiraj:
Predsednica Udruženja “BH novinari” Milkica Milojević izjavila je da „sa formlano-pravnog stanovišta na ovaj način premijer RS krši Zakon o slobodi pristupa informacijama i da će oni ministri i starešine upravnih organa koji ga poslušaju prekršiti Zakon o slobodi pristupa informacijama koji se ima jednako poštovati kao i svaki drugi zakoni.“

:confused2:
Kako će prekršiti zakon ako ne daju audio i video izjave?
Pa informacija se može dobiti na papiru, ne mora da bude u obliku izjave funkcionera!
Formalno pravno, sve dok činovnici tih institucija odgovaraju na upite i šalju informacije faksom, poštom ili e-mailom, ne krše Zakon o slobodi pristupa informacijama!!! :D
A to udruženje zvano "BH novinari" napuštaju članovi iz RS, čak i oni koji su učestvovali u osnivanju istog. Pitate li se zašto? :wink:

Uostalom, ako ste gledali jednu emisiju koja se pominje često na ovom forumu i ima neke minute u nazivu :wink: , u njenim prilozima baš i nema izjava funkcionera RS jer ima više monologa od više autora priloga i raznih prepričavanja, a uglavnom su prilozi urađeni tako da nije zastupljena druga strana što je mimo svih pravila o "istraživačkom" novinarstvu, kakvo je valjda tipa takova emisija.

Ovo predstavlja jedan vid bojkota prema FTV zbog njihovog govora mržnje. Da li je produktivan ili ne, vidjeće se. Ja mislim da je bilo još rješenja, ali...

Mislim da bi svi političari iz RS trebali reagovati jer RAK dopušta govor mržnje na javnim servisima. Konkretno, na FTV-u, dok postoji i problem sa BHT-om koji je sve sem javni emiter BiH.

BL Boy je napisao:
postao je nervozan zbog toga sto se opozicija u RS ujedinjuje pa sad na sve nacine nastoji da na neki nacin povrati ugled kod glasaca,

Au, al ga... napisa.
Jesi li ti gledao ijednu informativnu emisiju FTV-a? Pogotovo 60 minuta? Jesi li čuo jezik koji se upotrebljava u takvim emisijama?
A ne vjerujem da se u SNSD-u plaše i nerviraju zbog ovakve ujedinjene opozicije. :wink:
Mislim da te stranke ne mogu formirati većinu, a SNSD će to vjerovatno moći i nakon ovih izbora. Ali, ima do izbora još... tako da je rano za ovakav vid diskusija i idemo u off topic.

Zamislite da Banja Luka napravi svoj pandan Bakiru, u kome ce recimo Simic imati emisiju
gdje ce u udarnom terminu komforno Federaciju nazivati "Tamni Vilajet", Silajdzica zvati "Balkanski Hitler", Cerica "Donom islamske mafije" i sl....
Ne ide, jel da?

Naravno da ne. RTRS se kaznjava i ako voditelj kihne u sred emisije,
Evropa prijeti da ce nas iskljuciti iz opstih protokola o TV saradnji buduci da smo jos analogni,
a RAK naplacuje uredno kaznu RTRS zasto je presla na digitalni signal;
to vam je isto kao da vas saobracajac kazni zasto vozite automobil sa EURO 4 standardom
umjesto da idete na loz ulje, a pricamo o nekakvim famoznim EU integracijama.

A najsmješnije od svega je to što građani RS plaćaju dijelom tu FTV iz koje pljuju po RS ili BHT koja je sve sem javni emiter BiH...
Sve je do RAK-a.
Kada imaju čudne standarde to se dešava. Vrijeme je da neko potegne pitanje regulacije medija.
Uostalom, ako puštaju govor mržnje, neka se fino taj RAK rasformira jer nisu sposobni da rade to što bi trebalo da rade.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2010, 11:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2008, 23:36
e vala svaka mu cast,trebalo je to tako davnih dana

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2010, 11:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

muT@_6€kpuJ@ vec sam rekao FTV je nekoliko puta vec kaznjavana za govor mrznje. Gledao sam FTV dok sam imao obicnu antenu sad na kablovskoj nemam, pa ponekad pogledam pomenutu emisiju na netu. Opet kazem gradjani RS ne finansiraju FTV, vec dio od pretplate ide RTRS i dio BHT1, FTV finansiraju gradjani federacije koji takodje dio uplacuju za BHT1. Sto se tice ovog da nema druge strane u vecini slucjaeva je ima, osim kada ti funkcioneri ne zele da daju izjavu za 60minuta. Slozicemo se i da RTRS je sve nego javni emiter, psoto zastupa interese samo jedne politicke stranke, a ne interese svih tj.ne vrsi funkciju javnog emitera na pravi nacin. Sto se tice opozicije itekako su zabrinuti, pogotovo kandidovanjem Tadica za predsjedinka RS koji uz podrsku PDP, radikala i SDS ima vise nego relane sanse da pobjedi SNSD ovog kandidata(sto su izmedju ostalog dokazali u Bileci), ali kao sto kazes o tome drugi put da ne idemo u off to sam samo spomenuo da objasnim zasto je izmedju ostalog povucen ovaj potez vlade RS.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2010, 12:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
BL Boy je napisao:
PDP, radikala i SDS ima vise nego relane sanse da pobjedi SNSD ovog kandidata(sto su izmedju ostalog dokazali u Bileci).

Koliko god ja pljuvao po Dodiku i njegovom lopovluku i dalje mi nije jasno zasto su za gore navedenu koaliciju glasali ljudi u Bileci. Ko je gledao proslavu pobjednika po objavi rezultata sve mu je jasno. Narod u Bileci se zakopao jos dublje...

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2010, 12:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
vb87 je napisao:
BL Boy je napisao:
PDP, radikala i SDS ima vise nego relane sanse da pobjedi SNSD ovog kandidata(sto su izmedju ostalog dokazali u Bileci).

Koliko god ja pljuvao po Dodiku i njegovom lopovluku i dalje mi nije jasno zasto su za gore navedenu koaliciju glasali ljudi u Bileci. Ko je gledao proslavu pobjednika po objavi rezultata sve mu je jasno. Narod u Bileci se zakopao jos dublje...

najbolje da mi onaj krmak Mihajlica ili onaj mis Tadic dodju na vlast.. Tadic kao zakleti radikal i onda SDS... dva svijeta....pu,pu,pu.... nije da branim Dodika, ali ja sad ne vidim alternativu...
A nek' je Bog na pomoci svima u Bileci 8)

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2010, 13:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

TashkoBL je napisao:
vb87 je napisao:
BL Boy je napisao:

najbolje da mi onaj krmak Mihajlica ili onaj mis Tadic dodju na vlast.. Tadic kao zakleti radikal i onda SDS... dva svijeta....pu,pu,pu.... nije da branim Dodika, ali ja sad ne vidim alternativu...
A nek' je Bog na pomoci svima u Bileci 8)

nisam ni ja za navedenu alternativu(zasto bi neko morao birati samo izmedju 3 ili 4 stranke SNSD, PDP, SDS i radikala ima tu jos stranaka), ali realno imaju sanse da pobjede Dodika, ima jos alternativa treba glasati za nove politicke stranke i nove ideje ove stare su vec bile na sceni vidjelo se koji je njihov domet i odavno su potrosene. Toliko o tome da ne idemo dalje u off topic.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2010, 14:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
BL Boy je napisao:
Opet kazem gradjani RS ne finansiraju FTV, vec dio od pretplate ide RTRS i dio BHT1, FTV finansiraju gradjani federacije koji takodje dio uplacuju za BHT1.

Nisi u pravu.
Imaš na webu zakon koji reguliše javne emitere. Potraži i pročitaj, a već se pominjalo na forumu pa pretraži :wink:
Princip je jednostavan i Jamesdin ga je dobro opisao.
Sva lova ide na hrpu, BHT-u ide oko pola, dok ostatak dijele RTRS i FTV.
Tako da žitelji RS plaćaju FTV koja pljuje po njima i širi govor mržnje.

BL Boy je napisao:
vec sam rekao FTV je nekoliko puta vec kaznjavana za govor mrznje.

Uh, jeste :lol: , RAK je u saopštenu naveo da su iznenađeni zato što nije bilo reakcije čelnika FTV-a nakon onog klipa iz filma "Hitler: Konačan pad" :confused2:
Nisam znao da je kazna - iznenađenost. :lol:
Nešto ne vidim da RAK lupa po džepu FTV. :angry4: a stvarno ima mnogo primjera gdje je na FTV-u zastupljen govor mržnje.

BL Boy je napisao:
Sto se tice ovog da nema druge strane u vecini slucjaeva je ima, osim kada ti funkcioneri ne zele da daju izjavu za 60minuta. Slozicemo se i da RTRS je sve nego javni emiter, psoto zastupa interese samo jedne politicke stranke, a ne interese svih tj.ne vrsi funkciju javnog emitera na pravi nacin.

Prvo, ne mogu da se složim sa ovom konstatacijom za RTRS, jer na RTRS-u nema govora mržnje, a govor mržnje je prisutan na FTV-u. I koliko god izgedao RTRS amaterski, na njemu će češće biti zastupljena druga strana nego što će to biti slučaj u emisijama FTV-a.

U toj gore pomenutoj emisiji FTV-a može se čuti monolog najčešće jednog, a ponekad više autora, bez izjava, a neke tvrdnje NISU potkrijepljene dokazima. I naravno, kvalifikacije tipa "agresori", "mafijaška hobotnica", "dokazani kriminalac", "vožd"... Te i još neke kvalifikacije koje se pojavljuju su govor mržnje i to ne može ići na javnom emiteru kakav je FTV (da se razumijemo, ne može ići nigdje). :angry4: Čak se u prilozima i ne trude predstaviti drugu stranu ako je i ima (ne mora izjavama druga strana, može dokumentima, komentarima stručnjaka, saopštenjima...). Jednostavno, nema druge strane u većini priloga te emisije. :angry4: Pogledaj i uvjeri se.

BL Boy je napisao:
Sto se tice opozicije itekako su zabrinuti, pogotovo kandidovanjem Tadica za predsjedinka RS koji uz podrsku PDP, radikala i SDS ima vise nego relane sanse da pobjedi SNSD

Tema o izborima na pdf-u "Čovjek i društvo": viewtopic.php?f=27&t=47157&start=0
Pa ti i još neki pišite tamo kol'ko vam je drago. :wink:

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2010, 17:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dobro nisam upoznat, ali to u sustini ne mjenja mnogo stvar jer ne mogu gradjani RS da istovremeno finansiraju i FTV i BHT1 i RTRS, tim prije sto nas je brojacano manje pa ako pare idu na grpu kad se sve zbroji najvise love je iz federacije i onda oni najvise izdvajaju, ali ako i to zanemarimo recimo da je lova pristigla iz RS dovoljna za pola finansiranja BHT1 i RTRS bar je aproksimativno tako, sad da li ce ako se uzima s hrpe novcanica koja dolazi iz RS ici za FTV i ona iz federacije za RTRS je totalno nebitno bitno je da u ukupnom zbiru kad se sve sabere i oduzme novac koji dolazi iz RS je dovoljan za finansiranje RTRS i dijelom BHT1.

Sto se tice kaznjavanja FTV mislio sam na ranije priloge, pogledaj malo na netu pa ces naci da su ih kaznjavali, a u ovom konkretnom slucaju oko emitovanja klipa "Vidimo se u Bileci" jos nije donesena odluka(posjecam da RAK nije tako ekspeditivan, kao sto nije bio brz ni u donosenju odluke o kanjavanju RTRS za pustnaje digitalnog signala bez dozvole, tako je i sada slucaj). Na kraju krajeva opet cu ponoviti u RAK-u sjede i predstavnici iz RS koji primaju lijepe platice pa sto ne dignu svoj glas ili ne zaprijete napustnajem istog ako nisu zadovoljni radom ili nemaju nekog veceg uticaja na donosenje odluka.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 00:11 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Mar 2010, 12:18
Bakir možda jeste neotesan, ali ne štedi ni "svoje" ni "tuđe". Kada je neko na RTRS-u progovorio o marifetlucima Dodikovih ministara ili opleo po gadostima koji se događaju unutar SPC?

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 00:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

šumaše je napisao:
Bakir možda jeste neotesan, ali ne štedi ni "svoje" ni "tuđe". Kada je neko na RTRS-u progovorio o marifetlucima Dodikovih ministara ili opleo po gadostima koji se događaju unutar SPC?

Tu si u pravu zna on dobro oprziti i "svoje", sto jest jest vodi vjecitu bitku i sa Reisom Cericem i kompanijom. A ovdje u RS jednostavno nema nekih velikih kritika na rad Vlade RS iz razloga sto je vecina medija pod kontrolom vlade RS, dok su ostali u strahu od iste, ma sta da se desi prodje onako sa minimalnim kritikama, jbt skresu penzije penzionerima jedan dan se malo prica o tome i ko da nista nije bilo a usput se kupuju dva aviona za Sky Srpsku i gradi aerodrom u Trebinju za to ima para, sindikat najavljuje strajk to se usput pomene, Sud oslobodi optuzbi za Garicevo ubistvo radi neuracunljivosti i isti dobije zabranu nosenja oruzja od nekoliko mjeseci i nikom nista, Farmalend dobije povlasten status od Vlade RS i to je kao normalno itd. Jednostavno vlada medijski mrak, ne smije niko ni posteno kriticki progovoriti odmah mu salju inspektore i sl.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 01:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hoce li ikada nesto sto je eventualno lose u RS prestati biti vjecito opravdanje
i argument pederalcima za nesto u FBiH sto je grozomorno?

Sve se svodi na sledece:

pitanje> sta je sa procesuiranjem zlocina nad srpskim civilima u Podrinju?
odgovor> odbrana BiH! cetnici! srebrenica! genocid!

pitanje> sta je sa oko pet hiljada ubijenih i nestalih Srba iz Sarajeva?

pitanje> zasto je ekonomsko stanje u FBiH na ivici kolapsa
kada je poznato da su se donacije u visini od oko 3 milijarde eura slile vecinom u opstine FBiH

pitanje> ako je drzavnost BiH zasnovana na Dejtonskom ustavu, nije li logicno da se osporavanjem Dejtona rusi i drzavnost BiH?

pitanje> Ako se zna da je postojanje celija Al Kaide, te problematika citavih ex-srpskohrvatskih sela naseljenih vehabijama i bivsim svetim ratnicima ucesnicima gradjanskog rata koji su ovdje dosli iz avganistana, Alzira, Maroka, Jordana itd., najveca prepreka ustanovljenju bezviznog rezima sa zemljama EU, zasto se nesto konkretno ne ucini po tom pitanju?

pitanje> (popuniti po zelji...)

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 01:14 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Mar 2010, 12:18
Da, privreda u Federaciji je na ivici kolapsa, a Dodiku propali svi ekonomski projekti, pa evo i penzionerima smanjio penzije... Za to su vjerovatno krive vehabije iz Maoče.

U Dodikovom entitetu je sve loše, pa i njegova televizija.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 01:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

šumaše je napisao:
Da, privreda u Federaciji je na ivici kolapsa, a kod Dodika cvjetaju ruže, pa eto penzionerima smanjio penzije... Za to su vjerovatno krive vehabije iz Maoče. Zar još neko vjeruje tim bajkama da je RS "bolji dio BiH"? I po čemu to?

Da tacno samo nas tjese i da se ne bi pricalo kako je lose u RS, onda ovi iz vladajuce strnake pricaju kako je katastrofalno stanje u federaciji(kao da je kod nas nesto bolje, primjera radi prosjecne penzije u federaciji i dalje su vece nego u RS) umjesto da gledaju kako da ovdje gdje su izabrani urade nesto. I RS je na ivici finansijskog kolapsa, zasto bi inace trazili od MMF-a kredit, ali tjese se opet ako ne odobre nama radi federacije oni imaju rezervni plan "B" tj. da skrse preostale pare od telekoma(pa mogu i u federaciji da hoce prodati telekome) za koje niko ne zna koliko ih jos tacno ima, jer na pitanje premijeru koliko je sredstava od te privatizacije ostalo on odgovara dovoljno, kao da su to njegove pare pa nas ne treba da zanima koliko ima u sta se potrosilo i sl. Ono sto prikolko puni budet jeste rafinerija koja je opet posebna prica, Rusi kupili rafineriju i onda istu platili kreditom koji je poslije podigla Brodska rafinerija nafte kod inostranih banaka ma to samo kod nas ima, ali eto bar rade.

Tek ako im odobre kredit od MMF tek onda nas nema nigdje(samo cemo odloziti krizu na nekih par godina i tako produziti agoniju, da negovorim o tome kako cemo isti vracati a sumnjam da bi pametno iskoristili dobijeni novac bilo bi isto kao i sa parama od telekoma koje su plasirane putem kredita IRB rodjacima, politickim miljenicima i pajtosima) plus bi jos islo na krpljenje rupa u budzetu koji curi na sve strane, ali bitno je da smo bolji dio BiH uh odmah mi je lakse :).

Nasa vlada radi skroz kontra politiku od one koja je potrebna da se vrsi u vrijeme krize i tako da umjesto da smanjuje namete privredi ona ih povecala, umjesto da smanjenjem poreza podstice potrosnju ona uvodi fisklane kase koje guse male trgovine i povecavaju nezaposlenost. Jeste da je kriza dosla spolja, ali je ona pojacana lose vodjenom ekonomskom politikom iznutra. Eh jos se sjecam izjave na samom pocetku krize u SAD kada je predsjedavajuci vijeca ministar Spiric rekao da kriza kod nas nece doci.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 01:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kako rece Danilo Bata Stojkovic u "Varljivo leto '68">
- Bravo pas, ucis s razumevanjem! :D

Upravo tako sam vas ucio! Bravo!
Kakav bankrtot kase federacije, kakve mahinacije sa dnevnicama i putnim troskovima?!
Ko kaze da smo isli na samit Islamskih zemalja o drzavnom trosku?

Idemo onu omiljenu Haretovu:
"Za sve je kriiiiv Toooma Soojer..."
:D :D :D

a za njom odmah:
"Sta bi mi bez naseg Miiiileeeee..."

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 74 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]