banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 22:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 298 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 15  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Mar 2010, 14:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
MuskoBre je napisao:
I ko ne bude furao palestinku, svakih 100 metara, 100 sklekova. Kome se ne bude bljuvalo na BMW, na istaknute dojke, na izblajhane vushepla isto to. Puta 2.

Slazem se u potpunosti!

A sta sa onim Banjalucanima koji se busaju u svoju muskost, piju Heineken i govore Bre! :confused3:
Koliko za njih sklekova? :oops:

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 14:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Block out je napisao:
MuskoBre je napisao:
I ko ne bude furao palestinku, svakih 100 metara, 100 sklekova. Kome se ne bude bljuvalo na BMW, na istaknute dojke, na izblajhane vushepla isto to. Puta 2.

Slazem se u potpunosti!

A sta sa onim Banjalucanima koji se busaju u svoju muskost, piju Heineken i govore Bre! :confused3:
Koliko za njih sklekova? :oops:

Ukinuti im kiseonik.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 14:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Besparica je napisao:
Mene samo cudi kako te kritike palanackih, ruralnih seljacina uopste mogu da dodirnu takve ljudske velicine kao sto su nasi "umjetnici".
I da nema tih seljacina, "umjetnici" bi ih izmislili. Moraju se necim lijeciti kompleksi...

To je to! :wink: :D

Priznaces ipak da je malo drugacija perspektiva kada su seljacine na vlasti! :wink:

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 14:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
To je to. :D Seljacine na vlasti su iskoristili represivne elemente drzave da sputaju njihovu kreativnost. :lol: Mislim da bi njima to i odgovaralo. Kako je romanticna ta slika. Oni tako napredni, neshvaceni u borbi protiv drzavnog aparata. To bi znacilo da su stvarno cool. :lol:
Ili su mozda oni ti koji zasluzuju drzavni podsticaj da nam razivjaju kulturu? :lol: Ko ce znati.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 14:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Koliko "6yke" ni oko cega! Mozete pricati sta hocete o Grofu, covjek napuni 10 stranica za dva-tri dana ni kriv ni duzan.

Posto su na samom pocetku (kad su se ljudi koliko-toliko drzali teme) neki zamjerili da Grof nije kompetentan da pise ovakve tekstove, da razjasnimo - ovdje se radi o kolumni. Kolumna ne spada u standardne zurnalisticke norme, snazan licni stav se podrazumijeva, po mogucnosti sa jakim primjesama ironije i satire. Zato se kolumne cesto daju poznatim osobama, ne zato sto su one kompetentn(ij)e da govore o nekoj temi, vec da bi iskazale svoje vidjenje necega.

Zato me i cudi sto su neki ovu kolumnu shvatili suvise licno. Samo na domacim portalima i e-novinama mozete pronaci toliko kolumni da se svako od nas moze naci uvrijedjen barem desetak puta dnevno, a nisam vidio da se o tome raspredalo na deset stranica.

Smjesno je i to sto, u nedostatku kvalitetnih stvari koje bi se mogle kazati, brzo se krenulo u diskreditaciju lika i djela Grofa Djuraza. Sa toga se preslo na prepucavanja po urbano-ruralno-moderno-alternativno-turbofolk linijama, na osnovu kojih se dalo zakljuciti da i nema neke sredine, il si tamo, il si vamo, a ako nisi ni tamo ni vamo, onda mozes da ga duvas.

I zaista, mnogo buke ni oko cega. Nit' je Grof neki kvalitetan kolumnista, nit' ima neki lijep stil pisanja zbog kojeg bi nesto posebno vrijedilo da ga se cita. Covjek je, iz ovog ili onog razloga dobio priliku da prozbori koju, i to je iskoristio. Ako neko misli da je 6yka sranje, a Grof debil, i onda o tome raspreda na deset strana, laze druge i laze sebe. Kad mislimo da je nesto sranje, ne treba da mu pridajemo paznju.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 14:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
Popokatepetl je napisao:
I zaista, mnogo buke ni oko cega. Nit' je Grof neki kvalitetan kolumnista, nit' ima neki lijep stil pisanja zbog kojeg bi nesto posebno vrijedilo da ga se cita. Covjek je, iz ovog ili onog razloga dobio priliku da prozbori koju, i to je iskoristio. Ako neko misli da je 6yka sranje, a Grof debil, i onda o tome raspreda na deset strana, laze druge i laze sebe. Kad mislimo da je nesto sranje, ne treba da mu pridajemo paznju.

+1
(mada se tek sad' može desiti da se "rasplamsa" rasprava)

Znači:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yLK-ruqhChw[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 15:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
Nek' si ti nama rekao! :D

Nismo u Parlaonici, da se slepo drzimo uvodnog posta.
Tema se prosiruje, dobija neke nove elemente za raspravu, pa se cesto i ode u drugom smeru.
Jel to pogubno za temu ili sto se s Grofa preslo na sve ostale sledbenike i njihove mentalne sklopove?

Obrati malo paznju na stil pisanja tih kolumnista, ako vec nisi.
Ne trude se oni srociti svoje misljenje o necemu, vec se trude biti pametni, nacitani, drugaciji od obicnog puka... superiorna bica, koja su dostigla visi nivo inteligencije, pa mogu sagledati i srociti sve ono sto ostali ne vide.

Sva ta drama u njihovim tekstovima, ti teatralni uvodi, spominjanje sebe u drugom licu... :roll:

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 15:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Elvis Presley je napisao:
I otvoriti jos najmanje 100 urbanih butika sa kariranim kosuljicama i salovima, sirokim patikama i sirokim hlacama. I pokoja beretka :)

MuskoBre je napisao:

I onda kažete da vas boli briga kakav je ko. Pa više se vi zamarate kako neko izgleda i gdje izlazi nego taj neko sa palestinkom. Žalosno što je naša sredina još uvijek mahala gdje ljudi sjede na klupi i komentarišu one što prolaze.... Bljak... Šta vas boli kurac - da prostite. Boli me kurac kakav je ko, šta radi, šta piše... Ovo je faking kolumna i što reče popokatepetl, satirično je napisana i ostavlja utisak. Al ja sam je pročitala i pomislila to je njegovo mišljenje.... A vi ste toliki hejteri da je to strašno... Na jedno uho uđe, na drugo izađe.
Evo navešću jednostavan primjer. Neki su valjda učili nekad filozofiju. Uglavnom, Platon ima mit o pećini. U toj pećini žive ljudi i vezani su lancima. gledaju u zid. Iza njih gori vatra i oni vide sjene ljudi koji su vani na osnovu svjetlosti te vatre. To je jedino što vide. Čuju eho jer su im pravi glasovi toliko daleki. I onda se jedan uspije oslobodit i izađe u svijet. Ljudi tu žive normalno. Prvo mu treba vremena da se privikne na svjetlost, a zatim počne da živi normalno i osjeti neopisivu sreću. Vrati se i pokuša osloboditi svoje kolege, no oni ga ismiju i pretuku i nazovu budalom. On više ne može da se privikne na mrak u pećini jer je vidio svjetlo vani.
Eto...

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 15:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Danas ispunjavamo i glazbene želje.
Samo za zLo_krme koju, kako kaže, boli quratz (a ja misliJo da je žeMsko :lol: )
"Ja sam hejter" Pardon, h8er
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VT56hmNDGNk[/youtube]
:lol: :lol: :lol:

PS Ovo neki urbani, ima i palestinki i maskirnijeh hlaća (a propo priče o modnome izrićaju i komentarima istog) :lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 15:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
zLo_krme je napisao:
I otvoriti jos najmanje 100 urbanih butika sa kariranim kosuljicama i salovima, sirokim patikama i sirokim hlacama. I pokoja beretka :)

MuskoBre je napisao:

I onda kažete da vas boli briga kakav je ko. Pa više se vi zamarate kako neko izgleda i gdje izlazi nego taj neko sa palestinkom. Žalosno što je naša sredina još uvijek mahala gdje ljudi sjede na klupi i komentarišu one što prolaze.... Bljak... Šta vas boli kurac - da prostite. Boli me kurac kakav je ko, šta radi, šta piše... Ovo je faking kolumna i što reče popokatepetl, satirično je napisana i ostavlja utisak. Al ja sam je pročitala i pomislila to je njegovo mišljenje.... A vi ste toliki hejteri da je to strašno... Na jedno uho uđe, na drugo izađe.
Evo navešću jednostavan primjer. Neki su valjda učili nekad filozofiju. Uglavnom, Platon ima mit o pećini. U toj pećini žive ljudi i vezani su lancima. gledaju u zid. Iza njih gori vatra i oni vide sjene ljudi koji su vani na osnovu svjetlosti te vatre. To je jedino što vide. Čuju eho jer su im pravi glasovi toliko daleki. I onda se jedan uspije oslobodit i izađe u svijet. Ljudi tu žive normalno. Prvo mu treba vremena da se privikne na svjetlost, a zatim počne da živi normalno i osjeti neopisivu sreću. Vrati se i pokuša osloboditi svoje kolege, no oni ga ismiju i pretuku i nazovu budalom. On više ne može da se privikne na mrak u pećini jer je vidio svjetlo vani.
Eto...

Za sad vodis. Ubjedljivo.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 15:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Sta je palestinka? :oops:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 15:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
zLo_krme je napisao:

MuskoBre je napisao:

Eto...

:thumbright: :thumbright: :thumbright:

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 15:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Sta je palestinka? :oops:

Hm... Ovo?
Slika
:wink:
I još jedna
Slika

Edit: Ali i možda ovo
Slika

:lol: :lol: :lol: :cat:

Šala
:wink:

Poslednji put menjao muT@_6€kpuJ@ dana 01 Mar 2010, 15:41, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 15:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
zLo_krme je napisao:

Zapitaj se, na sta bi svet licio da svako bice na ovoj planeti boli djoka sta ko radi, da ga bas nista ne zanima sta drugi rade. :D

Citiraj:
...I onda se jedan uspije oslobodit i izađe u svijet.

Lako je sad zajebavati narod sto je ostao u pecini, kad si ti videla svetla EU.
Neki iz pecine ne mogu, neki ne znaju kako a neki se i plase svetla. :D :P

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 15:38 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
ovo je palestinka http://ceoworld.biz/ceo/wp-content/uplo ... -rania.jpg ;)

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 15:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Vjerovatno se misli na ove karirane šalove, što se mogu vidjeti na arapskim teroristima u filmovima dok ih Arnold Švarcneger i Silvester Stalone kokaju k'o zečeve.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 15:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

chils je napisao:

:thumbup:
Ubačeno na post gore! :wink:

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 15:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
HugoLina je napisao:
Nek' si ti nama rekao! :D

Nismo u Parlaonici, da se slepo drzimo uvodnog posta.
Tema se prosiruje, dobija neke nove elemente za raspravu, pa se cesto i ode u drugom smeru.
Jel to pogubno za temu ili sto se s Grofa preslo na sve ostale sledbenike i njihove mentalne sklopove?

Obrati malo paznju na stil pisanja tih kolumnista, ako vec nisi.
Ne trude se oni srociti svoje misljenje o necemu, vec se trude biti pametni, nacitani, drugaciji od obicnog puka... superiorna bica, koja su dostigla visi nivo inteligencije, pa mogu sagledati i srociti sve ono sto ostali ne vide.

Sva ta drama u njihovim tekstovima, ti teatralni uvodi, spominjanje sebe u drugom licu... :roll:

Draga hugolina, nisam ja nikom nista rekao, i ja sam jedan od "nas". A trebalo bi da se drzimo uvodnog posta, jer naslov teme govori o cemu bi trebalo da se radi, i ne zeli svako da cita "odlazak u drugom smjeru", to se na forumu zove spam. Ne mislim da je pogubno za temu ako se u jednom dijelu posta neku dotakne Grofa i njegovih sljedbenika, ali ako se samo o tome prica, treba pokrenuti posebnu temu.

Sto se stila pisanja tice, ne znam na koga si konkretno mislila kad kazes "tih". Ja nekad naletim na lijepo napisanu kolumnu, koju je lijepo procitati, makar bila dijametralno suprotna mojim svjetonazorima. Odnosno, makar se ni u cemu ne slagao sa autorom. A ti, sto se trude prikazati pametnijim, nacitanijim, superiornijim, i to je samo njihovo misljenje o njima samima, i o ostalima, i ne treba da te pogadja. Slazem se, ta teatralna preseravanja ni sam ne podnosim, jer su obicno kompenzacija za manjak duhovitosti i stila.

I, kao sto obicno biva, uhvatila si se za manje bitan dio mog posta, a preskocila poentu. Na svijetu ima preko 6 milijardi ljudi. Od toga, njih nekoliko miliona pise kolumne. Od tih nekoliko miliona, neka su polovina kreteni, previse je to da bi se covjek opterecivao njima i njihovim misljenjima.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 16:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Popokatepetl je napisao:
Koliko "6yke" ni oko cega! Mozete pricati sta hocete o Grofu, covjek napuni 10 stranica za dva-tri dana ni kriv ni duzan.

Pravo u centar!
Zaista je cudno da "kolumne" takvih mediokriteta uopste mogu imati odredjenu tezinu. :wink:

Ima veliku sansu da postane novi Vaskovic( trenutno novinar FTV-a za one koji nisu u toku).
Taj gospodin Vaskovic je presao trnovit put od rezimskog novinara i ratnog huskaca do zestokog kriticara vlasti.
Ko zna, da je stariji, Grof bi mozda imao slican pocetak kao i Vaskovic. :D

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 17:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
MuskoBre je napisao:
Za sad vodis. Ubjedljivo.

Ej, ne vjerujem.. Previše je seljaka nafuranih da bih ja vodila ;)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 298 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 15  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]