HugoLina je napisao:
Nek' si ti nama rekao!
Nismo u Parlaonici, da se slepo drzimo uvodnog posta.
Tema se prosiruje, dobija neke nove elemente za raspravu, pa se cesto i ode u drugom smeru.
Jel to pogubno za temu ili sto se s Grofa preslo na sve ostale sledbenike i njihove mentalne sklopove?
Obrati malo paznju na stil pisanja tih kolumnista, ako vec nisi.
Ne trude se oni srociti svoje misljenje o necemu, vec se trude biti pametni, nacitani, drugaciji od obicnog puka... superiorna bica, koja su dostigla visi nivo inteligencije, pa mogu sagledati i srociti sve ono sto ostali ne vide.
Sva ta drama u njihovim tekstovima, ti teatralni uvodi, spominjanje sebe u drugom licu...

Draga hugolina, nisam ja nikom nista rekao, i ja sam jedan od "nas". A trebalo bi da se drzimo uvodnog posta, jer naslov teme govori o cemu bi trebalo da se radi, i ne zeli svako da cita "odlazak u drugom smjeru", to se na forumu zove spam. Ne mislim da je pogubno za temu ako se u jednom dijelu posta neku dotakne Grofa i njegovih sljedbenika, ali ako se samo o tome prica, treba pokrenuti posebnu temu.
Sto se stila pisanja tice, ne znam na koga si konkretno mislila kad kazes "tih". Ja nekad naletim na lijepo napisanu kolumnu, koju je lijepo procitati, makar bila dijametralno suprotna mojim svjetonazorima. Odnosno, makar se ni u cemu ne slagao sa autorom. A ti, sto se trude prikazati pametnijim, nacitanijim, superiornijim, i to je samo njihovo misljenje o njima samima, i o ostalima, i ne treba da te pogadja. Slazem se, ta teatralna preseravanja ni sam ne podnosim, jer su obicno kompenzacija za manjak duhovitosti i stila.
I, kao sto obicno biva, uhvatila si se za manje bitan dio mog posta, a preskocila poentu. Na svijetu ima preko 6 milijardi ljudi. Od toga, njih nekoliko miliona pise kolumne. Od tih nekoliko miliona, neka su polovina kreteni, previse je to da bi se covjek opterecivao njima i njihovim misljenjima.