banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 18:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 63 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Feb 2010, 01:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Blackwood je napisao:
Vuk_samotnjak je napisao:
Nemam pojma o cemu vi pricate kakve vehabije to su samo malo zapusteni seljaci.

I zapušteni seljaci ako su djelimično naoružani, oni su prijetnja po lokalno stanovništvo.

Znam ja kosu i sta su ti zapusteni seljaci sto se ovakva akcija ne napravi u Sarajevu oce al malo sutra.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2010, 13:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 08 Feb 2010, 13:02
kim deal je napisao:
pravo da ti kažem upoznao sam mnoge takve i svaki dan se susrećem s njima i znam šta pričam. oni stvarno opasni se ničim ne ističu niti se trude kao ovi seljoši da budu upadljivi.
mnogi od njih izgledaju posve normalno čak su i moderno odjeveni.
svaki dan prolazim pored džamije kralj fahd koja im je stolno mjesto, tako da mi ti ne možeš držat lekcije o vehabijama.
uvjeren sam da ove karikature i služe da odvuku pažnju od onih koji stvarno nešto muljaju i koji su sposobni i po znanju i po obrazovanju napravit pravo sranje.
lično poznajem neke vehabije i u nekoj vrsti smo kontakta i o njima mogu reći sve najbolje.
znam tako likove koji imaju svoju prodavnicu u sarajevu, ti ljudi redovno obilaze starije ljude bez obzira na vjeru i naciju donose im namirnice i pomažu iako su vehabije za te momke imam samo riječi hvale. u tom naselju znam jednu staricu srpkinja je, koja što se tiče svih ostalih pa i srba može umrijet to niko ne bi ni primjetio, međutim ti ljudi te tzv. vehabije jednom kad starica nije bila u stanju da izađe oni su odmah to primjetili i obišli je te joj donjeli namirnice i pomogli joj.
ne može se niko osuđivat zbog svojih vjerskih ubjeđenja i na osnovu životnog stila jer to su onda predrasude, koje su jednako opasne kao i fanatizam svake vrste.

mene si veoma zainteresovao sa svojim postom...u samom postu je toliko kontradikcije da moram postaviti par pitanja i nadam se odgovorima...
znaci ti poznajes vehabije, oni su super itd...ne izgledaju kao tipicne vehabije itd. zar se to ne kosi sa njihovim zakonima...ako ti nisi vehabija kako onda te ostale vehabije gledaju na tebe, kao dobri ste, al samo zato sto vehabije nemaju vlastu BiH, ali da imaju onda bi te tjerali da budes kao ovi iz Maoce...
Vehabije pomozu starici, a starica je pravoslavka...veoma lijepo od njih...ali opet si postavljam pitanje, aj dobro imaju neki srca a starica nije opasnost po njih pa pomazu, ali cilj je da BiH bude uredjena po njihovim zakonima...to znaci opet da je po njihovom ta starica ne bi ni bila ziva ili bi bila protjerana ili ne znam ni ja sta...
Ovo me navodi na slijedece pitanja, da li i medju samim Vehabijama ima podjela, na recimo velike ekstremiste i male esktremiste...zar je i kod njih neka vrsta demokratije dozvoljena...

"Bijele" Vehabije ne zive kako Alah kaze ali u cilju vise borbe je dozvoljeno npr. i da se brada osisa,da se Vehabije ne bi prepoznale, ali je taj isti spreman da ubije, protjera istuce prijeti itd... nekome ko nece da nosi bradu ( ovo za bradu sam uzeo primjer)...

Za cetnike,sta to cetnici rade da ruse ustav BiH, osim sto izazivaju gadjenje sunardnjaka. Isto tako gadjanje izazivaju i ustase, ali ne znam da i jedni i drugi imaju akcija priblizno slicnih kao vehabijske, a da ne ulazimo sada dalje...znaci razumijem mrznju, gadjenje itd...ali to porediti sa sa vehabijskim idejama, akcijama itd...

Za kraj, taj Islam je veoma cudna religija, najzaostalija definitvno. Sve jedna religija je po meni velika manipulacija, ali Hriscani makar misle svojom glavom ( ima izuzetaka uvijek)...i Srbi i Hrvati su "veliki" vjernici, ali bi provodili 24 sata u crkvi da se pravdaju grijehove...
iamo sam priliku upoznati normalne ljude drugih islamskih zemalja, ono sto me zacudilo da je i medju njima ogromna razlika, a zena su gore od muskaraca, sve povucene ne pricaju puno, ako krenes protiv Alaha odjednom zena koje ne zna jebenu rijec bez dozvole da kaze, krece brbljat i postaje cak agresivna...

Ekstremni muslimi, mrze hriscane, a muslimani su se kroz istoriju najvise medjusobno klali, oko vlasti i oko podjele tj. koji je pravi pravac seiti i suniti, a mrze se i dan danas. Sa hriscanima je slicno, mrze se medjusobno sve frakcije, pravoslavci katolici protestanti baptisti i sta ja znam, a nekada su bili svi zajedno jedna crkva, pa ratovali protiv islama itd...
sve u svemu lijepo je vjerovati da nas nesto ceka poslije smrti, da nismo jedno veliko NISTA, covjeku jednostavno treba neka vjera, ali bezuslovno pracenje jedne religije...

smatram da je akcija policija odlicna bila, vjerovatno nije to neki veliki uspjeh u borbi protiv tih neobicnih ljudi, al mora se pokazati da ih se ima na oku.
Treba ih stalno drzati na oku, da ne kazem dan i noc ...
pa jer normalno da se policija boji uci u neki prcvajz bez civilizacije...

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2010, 20:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 14:46
Oružje sklonjeno pre "Svetlosti"

Slika

U policijskoj akciji "Svetlost", sprovedenoj u vehabijskom selu Gornja Maoča kod Brčkog, nije nađeno ni približno naoružanja koliko je očekivano, ali do danas nije jasno da li su vehabije posle dojave iz federalne policije premestile oružje, ili sve lokacije nisu pretresene, piše banjalučki "Glas Srpske".

Pozivajući se na podatke stranih službi bezbednosti, list piše da je oružje u Maoči do akcije "Svetlost" bilo skriveno na pet lokacija.

Prema tim informacijama, oružje je bilo skriveno u kućama Enesa Mukovića, Sabahudina Fiuljanina, Sedina Gulamića i Fehima Ikanovića, kao i u blizini kuće Latifa Zahirovića.

Federalna Uprava policije saopštila je ranije da je tokom pretresa u toj akciji zaplenjeno 18 pištolja, osam ručnih bombi, sedam pušaka, 21 nož, bajonet i sablja.

Kako su objavili mediji, pretreseno je nekoliko kuća, a jedino je decidno navedeno da je pretresena kuća Sulejmana Delića.

Dve frakcije bosanskohercegovačkih vehabija

"Glas Srpske" navodi da je, prema podacima policijskih službi, vehabijska zajednica u BiH danas podeljena na dve frakcije. Prvu predvodi Nusret Imamović iz Gornje Maoče, a drugu Bilal Bosnić iz Bužima.

Ljudi Nusreta Imamovića, kako navodi banjalučki list, u BiH su Enes Muković iz Rožaja iz Crne Gore, koji se u Gornju Maoču doselio iz Beča, gde je imao kriminalni dosije, kao i drugi Imamovićev čovek, Alsad Durović, poreklom iz Bijelog Polja.

Član vehabijske zajednice u Maoči je i Nevzudin Barjaktarević, dete gastarbajtera iz BiH, rođen u Austriji, odakle se doselio u Gornju Maoču.

On je bio svedok odbrane u procesu vođenom 2008. godine u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona protiv Nusreta Imamovića zbog sumnje da je izvodio nastavu po jordanskom nastavnom planu i programu. Istraga je obustavljena zbog nedostatka dokaza.

Imamovićevi ljudi su i Sulejman Delić, Dževad Kopčalić, koji je u Gornju Maoču doselio iz Kelna, Idriz Biljibani iz Prizrena, koji se u BiH doselio pre nešto više od godinu.

Među vehabijama Beograđanin, makedonski, hrvatski i američki državljani

Članovi vehabijske zajednice u Gornjoj Maoči su i Mirsad Omerović, zvani Ebu Tejma, i Adem Demirović, koji su u Maoču doselili iz Tutina, i to preko Beča, u kojem obojica imaju dozvolu boravka.

Tu je i Goran Pavlović, zvani Abdulah, iz Beograda, kao i Hisein Ademi, zvani Ebu Idriz - Rom iz Skoplja.

U akciji "Svetlost", izvedenoj početkom februara, uhapšen je mali broj njih. Pored Imamovića, uhapšeni su Hajrudin Ribić, Edis Bosnić, Safet Barčić, Senad Midžić, Dževad Hodžić, Mersed Čekiš i Adnan Rustemi, državljanin Hrvatske.

Prema podacima policijskih organa, novac za vehabijsku zajednicu u Gornjoj Maoči obezbeđuju Sadik Kopčalić, brat Dževada Kopčalića, koji živi na relaciji Keln-Maoča, Bajram Škeljzen, koji je povezan sa vehabijskom zajednicom u Skoplju, i Sulejman Oskojić, zvani Cule.

U Gornjoj Maoči su, prema izjavama raznih organizacija koje se bave terorizmom, ali i obaveštajnih službi, vršene obuke za sveti rat-džihad.

U nekoliko navrata stanovnici obližnjih sela su upozoravali da se čuju pucnji s obronaka Majevice, gde se sumnja da su postojali kampovi za obuku.

Uhapšeni Edis Bosnić, prema izvorima banjalučkog lista, istaknuti je član vehabijske zajednice u Maoči, a ranije je boravio u SAD i američki je državljanin.

Bio je nastanjen u Džeksonvilu, država Florida, gde je u tamošnjem džematu bio u vezi sa Huesinom Hrustićem, Elmirom Omerovićem, Munibom Ismailovićem, Fuadom Delićem i Mensurom Masnopitom.

Izvor: RTS

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 63 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]