banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 23:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 523 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 27  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Feb 2010, 10:32 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Nov 2009, 10:12
i meni trebaju sociva,a dosad sam kupovaoo kod smoljanovica u el. elektronici.
gdje sad da trazim u gradu sociva i tecnost za cuvanje i pranje ,a da ne deru kozu s ledja??

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 13:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
BodyCult je napisao:
gdje sad da trazim u gradu sociva i tecnost za cuvanje i pranje ,a da ne deru kozu s ledja??

Tečnost za čuvanje i pranje potraži u bolje opskrbljenim apotekama :wink: ...ima raznih "brendova" tečnosti u BL.

Poslednji put menjao muT@_6€kpuJ@ dana 05 Feb 2010, 13:17, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 13:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Svaka apoteka ima te tečnosti, meni najbolje odgovar tečnost Opti free, evo ova na slici.

Slika

Košta oko 16 KM, može da potraje, pogotovo ako uzmeš fiziološki rastvor (koji je par maraka) da bi s njim ispirao sočiva.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 13:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Svaka apoteka ima te tečnosti, meni najbolje odgovar tečnost Opti free, evo ova na slici.

Slika

Košta oko 16 KM, može da potraje, pogotovo ako uzmeš fiziološki rastvor (koji je par maraka) da bi s njim ispirao sočiva.

Da, ali sve zavisi od vrste sočiva koju nosi (meka, tvrda/polutvrda)... Za meka ima u skoro svakoj apoteci, a neke imaju i više "brendova" tečnosti... tako, BodyCult, malo prošetaj gradom i vidi.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 13:24 
Početnik
Početnik

@talija

jel to ista tecnost i za meka i za tvrda??jel valja?

ja sam kupovao bausch lomb ,bila je oko 30-35KM

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 13:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

BodyCult je napisao:

"Bauch & Lomb" je svuda u gradu bio oko 30-35 KM (ja je ne koristim, moje otopine su duplo jeftinije :wink: ). Pogledaj u Luxoptic-u (nalazi se u ulici u kojoj je Konzulat Sjedinjenih država tj. pored konzulata).

Uglavnom, one u apotekama su ti 15 do 20 KM u zavisnosti od "marke" (mada ima i skupljih - ako naletiš na tu koju si koristio). Uzmi i probaj. Obavezno prije kupovine vidi za koju su vrstu sočiva tj. uzmi za onu vrstu koju nosiš (tvrda il' meka)!
Ako primjetiš da ti tečnost ne odgovara, prestani koristiti!

A u gradu imaš i druge "Bauch & Lomb" proizvode koji koštaju duplo manje (pravi ih dotična korporacija, a nazivi otopine su drugačiji) :D

pozz

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 14:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

BodyCult je napisao:
@talija

jel to ista tecnost i za meka i za tvrda??jel valja?

Ne znam možda ima ista marka i za tvrda, a ova su za meka sočiva.
Tečnost namjenjena tvrdim sočivima ne smiješ upotrebljavati za meka sočiva.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 14:51 
Početnik
Početnik

evo upravo sam se vratio iz grada i info iz prve ruke ako kome zatreba.

Sociva; ja imam dioptriju -2.5 i -2-25 . obisao sam par apoteka po centru,i sve prodaju sociva iskljucivo na kutiju,dakle 6 komada. po tome,meni je trebalo 120KM za 2 kutije razlicitih sociva. :roll:

na kraju sam slucajno potrefio u Luxoptic,kod Americke ambasade,i tamo moze da se kupe sociva i na komad.
meni extra :occasion5: :occasion5:
dao 20 maraka,turio sociva u oci i sad gledam ko soko sivi! 8)
da pohvalim plavu tetu koja tamo radi,jako je ljubazna!

Tecnost; kupio sam u apoteci(1.maj) ovu gore zelenu,za mekana sociva, 16maraka.
Ista takva po opticarskim radnjama je skuplja 5-7maraka.
Ja kreten do danas nisam ni znao da to ima da se kupi i u apoteci! ja dosad uvijek kupovao u opticarskim radnjama,po duplo visoj cijeni.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 14:58 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 18 Okt 2009, 19:23
Nije vise u medicinskoj elektronici.
Ako neko ima informaciju gdje doktor sad ordinira neka pise
hvalaa

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 18:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

BodyCult je napisao:
evo upravo sam se vratio iz grada i info iz prve ruke ako kome zatreba.

Sociva; ja imam dioptriju -2.5 i -2-25 . obisao sam par apoteka po centru,i sve prodaju sociva iskljucivo na kutiju,dakle 6 komada. po tome,meni je trebalo 120KM za 2 kutije razlicitih sociva. :roll:

na kraju sam slucajno potrefio u Luxoptic,kod Americke ambasade,i tamo moze da se kupe sociva i na komad.
meni extra :occasion5: :occasion5:
dao 20 maraka,turio sociva u oci i sad gledam ko soko sivi! 8)
da pohvalim plavu tetu koja tamo radi,jako je ljubazna!

Tecnost; kupio sam u apoteci(1.maj) ovu gore zelenu,za mekana sociva, 16maraka.
Ista takva po opticarskim radnjama je skuplja 5-7maraka.
Ja kreten do danas nisam ni znao da to ima da se kupi i u apoteci! ja dosad uvijek kupovao u opticarskim radnjama,po duplo visoj cijeni.

Vau, kad bih ja preonašla za sebe sočiva u apoteci... nikad! (Astigmatizam i uglovi.)
Jednom mi je neka mjesečna sočiva prodao optičar (koji ima i očnu ambulantu u koju dolazi određenim danima ljekar iz CG) neka sočiva koja sam bacila, da bi mi oftalmolog kasnije rekla da ja takva sočiva nikad ne bih mogla ni nositi jer nisu prilagođena za mene.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 18:51 
Početnik
Početnik

sreco draga...aj ti opet procitaj moj post---- pa nisam ja u apoteci kupio sociva! Cccc.... :) :D

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 19:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pišeš "obišao nekoliko apoteka" pa onda kupio u Luxopticu... Spominjanje apoteka me navelo da pomislim da si ih tamo kupio... mada ja i dalje ne mogu da zamislim da negdje kupim sočiva, tj. uđem i kupim!
Svaki put prvo pregled, proba, pa narudžba, pa za mjesec dana sočiva, jer kao što rekoh nema šanse da nađem ono što meni treba "na izvolte".

PS Pojma nemam šta je Luxoptic, valja neka optika, nismo svi s foruma iz BL.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 19:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 19:20
Talija je napisao:

Slika

Ja stalno koristim ovu tekucinu za ispiranje i drzanje sociva, zadovoljna sam. Ima je u svim apotekama blizu centra. E, za fizioloski rastvor nisam informisana? Je li njim samo ispiras sociva?

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 20:09 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 19:20
BodyCult je napisao:

... ja kupujem kod miskina meka sociva, 120 km za dvije kutije, tj. 6 pari... prije oko 2 godine sam isla u med. elektroniku na pregled i da kupim sociva, posto mi je drugarica preporucila, ali strasno sam se isfurala, zena mi uopste nije pregledala oci, samo mi je odredila diopriju laserski i jos mi je zafrljacila neka vec koristena meka sociva u oci (malko ih je isprala doduse) a da me nije ni pitala moze li, da provjeri da li mi odgovaraju!!! sta da sam vec imala sociva u ocima, ili da sam imala nekih problema s okom!! valjda treba prije odabira sociva detaljno pregledati oko, ocni zivac, pritisak i izmjeriti kolicinu suza, tj. vlaznosti oka! kakva nekultura! uglavnom nikad vise. ne znam da li je to ta ista doktorica, ne zelim da sad pljujem nekoga, cast onima koji zaista posvete paznju, nije se bas igrati s ocima.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 20:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

raven je napisao:
Talija je napisao:

Slika

Ja stalno koristim ovu tekucinu za ispiranje i drzanje sociva, zadovoljna sam. Ima je u svim apotekama blizu centra. E, za fizioloski rastvor nisam informisana? Je li njim samo ispiras sociva?

Da, samo ispiram sočiva. Inače, ako fiziološki rastvor uspeš u oko (ispereš oko) oko neće reagovati jer je rastvor slan kao i suze, pa ne nadražuje oko (kao što nadražuje obična voda).

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2010, 19:23 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 14 Maj 2010, 18:55
Ja nosim kontaktna sociva od sedmog razreda osnovne, sada sam se odlucila na skidanje dioptrije u Klinici Kozomara u Banjaluci. Dok sam zivjela u Kanadi koristila sam Acuvue kontaktna sociva (Johnson&Johnson), ali ovdje kod nas ih nisam mogla nabaviti. Meni vise nece trebati, ali svima onima koji nastavljaju nositi sociva savjetujem da koriste Bausch&Lomb, i tecnost i sociva.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2010, 10:44 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Mar 2007, 23:52
Gdje sad kupiti najpovoljnije sociva, ali ne mora biti ni najpovoljnije da je doktor ok
molim vas preporuke :) Hvala ...

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2010, 09:02 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Maj 2010, 09:51
Klinika Kozomara, na Starcevici. A sociva radi jedna super dobra doktorica... :cat: :cat: :cat:
tasmanian_devil je napisao:
Gdje sad kupiti najpovoljnije sociva, ali ne mora biti ni najpovoljnije da je doktor ok
molim vas preporuke :) Hvala ...

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2010, 22:07 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 08 Sep 2010, 21:56
Da li neko zna koja je tecnost za "ovlazavanje" tvrdih sociva dobra?
godinama sam koristila Alltotal (Amo) pa potom Total Care ali se navodno fabrika ugasila. Nabavljala sam je iskljucivo u Nemackoj i istice mi poslednja zaliha pa mi je potreban zamena-hitno!
svi mi preporucuju takozvane "suze" da bih navlazila oci ali mi nista od toga ne odgovara...

Vrh

PostPoslato: 10 Sep 2010, 16:01 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 14 Maj 2010, 18:55
bmv je napisao:
Da li neko zna koja je tecnost za "ovlazavanje" tvrdih sociva dobra?
godinama sam koristila Alltotal (Amo) pa potom Total Care ali se navodno fabrika ugasila. Nabavljala sam je iskljucivo u Nemackoj i istice mi poslednja zaliha pa mi je potreban zamena-hitno!
svi mi preporucuju takozvane "suze" da bih navlazila oci ali mi nista od toga ne odgovara...

Dok nisam skinula dioptriju nosila sam tvrda kontaktna sociva kao i ti. Sve sam nabavljala u Klinici Kozomara na Starcevici. Ako znas gdje je to i ako te ne mrzi, otidji i vidi da li ti odgovara. Meni je zaista bilo sjajno, a kod njih sam i skidala dioptriju i super mi je.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 523 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 27  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]