MonaLisa je napisao:
Često mi se pojave rane na unutrašnjoj strani gornjih desni, ali nikako mi nije jasno od čega.
Ništa na internetu nisam uspjela pronaći o ovome.
One se ponekad javljaju od vruće hrane ili napitaka, ali ovaj put sam prilično sigurna da nije to
u pitanju.
Imala sam temperaturu preko vikenda, tad su se i počele stvarati ponovo, samo ne znam ima li
to nekakve veze jedno sa drugim.
Zubi su mi svi zdravi, to isto znam da nije razlog.
Ima li još neko sa tim problema i čime ih liječite kad se pojave?

Moguće da ih prouzrokuju gljivice kojih ima svuda, kao u beba od mlijeka tzv "sor".
Uzmi sodu bikarbonu koja je po svom sastavu bazična, a gljivice vole kiseliju sredinu, s tim ćeš ih srediti.
Ili uzmi i napravi čaj od pelina, od djeluje kao antibiotik i smiruje upalne procese na desnima.
Inače, pelin (kadulja) je dobra i kod pojave paredontoze.
Ako ni to, onda uzmi tečnost za ispiranje usne duplje Heksoral (Hexoral), a možeš i uzeti gel Gingival koji smiruje ranice na desnima.
Često imam afte u ustima, te znaju biti bolne i neugodne. Ranije sam ispirala morskom vodom i jodom i sodom bikarbonom, svašta sam probala, ali bez velikog uspeha, sve dok mi prijateljica nije preporučila Imuneks Beta Glukan. On mi pomaže u smanjenju bola i bržem procesu ozdravljenja. Dnevno pijem po tri kapsule. Prvo sam osetila lagano olakšanje i za par dana prošlo, ali nisam imala iritacije koje mi se uobičajeno javljaju. Meni zaista pomaže, pa želim da to podelim, i sa ostalima koji imaju ovaj problem. Porucila sam ga preko
http://www.afte.rs/Eto.