blaf77 je napisao:
Razumijem vas koji podrzavate koristenje legalnog softvera i zivite od toga. Ali morate priznati da u nasim prilikama student tesko moze nesto korisno nauciti bez piraterije. Dzaba mi teorija i crtanje na papiru i rapidografima kad to vise u praksi niko ne koristi.
Recite mi iskreno - koliko bi vam trebalo vremena da naucite to od cega sada zivite da ste koristili samo legalan softver?
Sve si u pravu. I ja sam manje vise uvijek koristio piratski softver, i danas ga koristim, ali bas minimalno. I nemoguce je napredovati u informatici, arhitekturi, da ne nabrajam dalje, za vrijeme studiranja, ako se ne pribjegne piratskom softveru. Ni u tako divnoj Evropi situacija nije drasticno bolja, sto se tice studenata, i nekoga ko se necim bavi iz hobija.
Ja sam svoje postove potrosio na komentarisanje stavova, onih, koji tu pirateriju smatraju pozeljnom, koji nekoga ko to isto debelo placa, smatraju ovcama za sisanje, i koji u tim svojim postupcima ne vide nista lose, nego su oni pametni, a svi ostali, koji se ne sluze piraterijom, budale.
Opet ponavljam, i ja minimalno koristim piratski softver, ali smatram da je to pogresno, no jednostavno nemam izbora. Za razliku od nekih, kojima je piraterija pozeljno defaultno ponasanje.