banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 15:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 146 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Jan 2010, 16:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2008, 13:42
E ovo je odlicno :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2010, 17:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Bennet je napisao:
svaki muzjak povileni kad nanjusi zenku :D

A ženka kad nanjuši ženku? :D U ovom slučaju ženka je nanjušila ženku zato i jeste došlo do tako burne reakcije.

Citiraj:
rottweiler.. ukrsten da bude krvolocan?

Svi krvoločni psi su ukršteni sa terijerom, terijerova krv im dava ljut karakter.
Rotvajler je ponio terijerove šare (žute tačke) kao uspomenu na svoga djelimičnog pretka, a makazaste kutnjake koji su namjenjeni drobljenju ne znam od koga je pokupio.
Daleko od toga da je rot glup, izuzetno pametan pas, zato se sa njim može raditi.

Ali, svaka vrsta ima svoje ljubitelje, od čivave pa do pitbula, o ukusima se ne raspravlja.

Jedino ne volim neodgovorne gazde kojima psi služe kao dokaz prestiža ili da prikriju svoj kukavičluk.
Svaki pas zaslužuje svu potrebnu pažnju, njegu i odgovarajuću dresuru ili ga je je bolje ne držati.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2010, 18:21 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Jan 2010, 20:11
po mojim informacijama iz VDH (udruzenja za zastitu i odgoj pasa), porijeklo rottweilera lezi u perziji. njegovi preci su bili molossi. iz cije linije poticu i danasnji ruski, francuski, njemacki vucjaci, pirinejci kao i collie.

Slika

Citiraj:
Svi krvoločni psi su ukršteni sa terijerom, terijerova krv im dava ljut karakter.
Rotvajler je ponio terijerove šare (žute tačke) kao uspomenu na svoga djelimičnog pretka, a makazaste kutnjake koji su namjenjeni drobljenju ne znam od koga je pokupio.

izvini, odakle ti ovo? :confused2:

vjerovatno je svoje kutnjake, kao i s v i ostali psi, pokupio od svog pretka - vuka. koji kako znamo lovi i mesom se hrani. te ga majka priroda nagradila "alatom" = celjusti za prezivljavanje.
dok je sare vjerovatnije pokupio od svog rodjaka berner sennenhund, koji takojer se ubraja u molosse.

berner sennenhund
Slika

rottweiler
Slika

Citiraj:
Terrier Group
small text
large text
Dogs of the terrier group have in common the proclivity to kill rodents and vermin, often by digging or going to ground after them. The word terrier, in fact, refers to earth, or terra. Some terriers were developed in part to kill rats in pit contests, and later to fight against each other. The vermin-catching terriers are roughly divided into long-legged and short-legged breeds.

Airedaile Terrier
American Staffordshire Terrier
Australian Terrier
Bedlington Terrier
Border Terrier
Bull Terrier
Cairn Terrier
Dandie Dinmont Terrier
Glen of Imaal Terrier
Irish Terrier
Kerry Blue Terrier
Lakeland Terrier
Manchester Terrier
Miniature Bull Terrier
Miniature Schnauzer
Norfolk Terrier
Norwich Terrier
Parson Russell Terrier
Scottish Terrier
Sealyham Terrier
Skye Terrier
Smooth Fox Terrier
Soft-Coated Wheaten Terrier
Staffordshire Bull Terrier
Welsh Terrier
West Highland White Terrier
Wire Fox Terrier

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2010, 22:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ne mogu da nađem ono što sam o njemu čitala prije nekoliko godina, ali o njegovom porijelu nailazim na suprotne tekstove

Citiraj:
Jedni tvrde da je ovo tipičan njemački pas i da vodi porijeklo od bavarskih pastirskih pasa, dok je po drugima rotvajler nastao od mastifa koji su u Njemačku došli sa rimskim invazijama.

a ti navodiš nešto treće...

Potražiću kompetentnije tekstove kad budem imala vremena pa ću napisati.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2010, 00:01 
Veteran
Veteran

Mastiff - rod Molossa
Rottweil - grad u bavarskoj

u sustini nisam nista trece napisala.
doveden je iz perzije od rimskih legionara itd.

samo ja - nigdje da nadjem da krvolocnost dobije kroz krv terrijera (sto znaci da je terrijer krvolocan - pocet cu izbjegavati yorkshire terriera), kako si pisala. mozda taj text nadjes.. :)

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2010, 00:06 
Veteran
Veteran

ivaanaa je napisao:
ih bre pa naravno da je razlika ocigledna,ko je rekao da nije

pa zar ovo nije slatko
Slika
i ovome nista ne fali
Slika

jako lijepa kuja.. evo i naseg para :love7:

Slika

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2010, 01:52 
Veteran
Veteran

Knjiga: The Pit Bull Placebo / Karen Delise / English / Download

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2010, 10:47 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Maj 2008, 21:11
Citiraj:
Re: Sta mislite o Pitbull-u kao psu!!!

sve najbolje,rasa koja je po svojim sposobnostima jedna od sposobnijih rasa pasa od pomoci covjeku,treba ih pravilno usmjeriti u uzgoju.

Bennet hvala na ovim tekstovima i slikama o apbt kao sluzbenom psu,oni se danas sve vise koriste u sluzbene svrhe.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2010, 10:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
Rozenkolins je napisao:
ja licno mislim da je bas prekrasan pas i da tvrdnje o njemu kao agresivnom psu nisu tacne.. :D :D :D

E pa vidis, gresis! Oni jesu krvolocni psi, samo sto se to ne ispoljava kod dobro vaspitnih i mnogo voljenih pasa.

Ja licno ne volim tu rasu, zato sto nikad ne znaskad ce da im dodje zuta minuta!

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2010, 11:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2009, 21:36
OMG.........

Pa taj se pas ne razlikuje od drugih pasa, nimalo........ On je onakav kakvog ga gazda napravi, tj gazda je taj koji od njega pravi krvolocnog psa, i zbog njega dobija lose glasine... A to sto ujeda to je njegov prirodni instinkt, koji je nasledio od vuka....
Kao da drugi psi ne grizu i ne napadju..........To sto je on spretniji i sto se bolje brani od drugih pasa po pitanju krvolocnosti, to je drugo.......I takodjer to je jedan od odanijih pasa....

Bio jednom jedan djecak, koji je zivio u jednoj staroj kuci u sumi.On je svaki dan isao da sakuplja lisce za svoju ovcu Kicu. I tako je on sakupljao i sakupljao, kada je sakupio otisao je na Tahiti da se okupa, jer je smrdijo. Umro je on.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2010, 11:56 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Maj 2008, 21:11
^^piZZdek^^ svaka cast na postu,potpisujem 100 %

veverushka apsolutno ti je pogresna ova tvrdnja da su apbt krvolocni.
nijedna rasa pasa nije krvolocna i nijedan pas po svom rodjenju nije niti moze biti krvolocan....iznesi dokaze za svoje tvrdnje. :-?

ne moras da volis tu rasu ali nemoj ni da je blatis kad nisi dobro upoznata o njima vec si negdje procitala da je neko dijete na smrt izgrizao apbt,naravno da ima i tih slucajeva ali pogledaj statistike npr. u usa gdje je ovo njihova domaca rasa oni nisu ni medju prvih 5 po napadima na ljude.
pozdrav

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2010, 15:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
Живио сам у комшилуку два пита из истог легла али су били код различитих власника , у оба случаја власници су били старији породични људи који су мазили и пазили своје љубимце и одгајали их без трунке агресивности, али било је очигледно да је имају урођену нападали су и терорисали читав комшилук и људе и друге псе , а највећи окршај би био управо између њих а из истог су легла , у својој псећој старости постали су неподношљиво агресивни и успавани су. Е сад можете писати колико год хоћете али мене нико не може убиједити да та раса није крволочна ,шта је разлог не би знао спомиње се чест инцест због недостатка родовника ,а вјероватно су и они који су творци расе знали шта раде и каквог пса праве. Није без разлога раса непризната и забрањена у неким земљама.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2010, 17:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

,,Mazili,pazili''?!??
Da li to spada pod ono:imali su hranu,smjestaj,mazili su ih ponekad,nisu ih tukli,maltretirali.
Ok to mozda samo ti nisi vidjeo,ali ajde i da je tako.
Gdje je tu dresura,vjerujem da je nije ni bilo.
Pa nije dovoljno samo nabaviti psa,dati mu da jede,nekad prosetati,pomaziti tu i tamo,oni zahtjevaju dosta paznje,ljubavi,tu je i odgoj,isto kao i malo djete.
A iskreno ovo sto si napisao nije nikakav dokaz da su oni agresivni.To samo mogu reci ljudi koji imaju te pse,a ovde su ih svi pohvalili(oni koji ih imaju,ili su ih imali).
Ima jos dosta rasa koje nisu priznate,pa ne znaci da su oni krvolocni :roll:

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2010, 18:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ivaanaa je napisao:
,,Mazili,pazili''?!??
Da li to spada pod ono:imali su hranu,smjestaj,mazili su ih ponekad,nisu ih tukli,maltretirali.
Ok to mozda samo ti nisi vidjeo,ali ajde i da je tako.
Gdje je tu dresura,vjerujem da je nije ni bilo.
Pa nije dovoljno samo nabaviti psa,dati mu da jede,nekad prosetati,pomaziti tu i tamo,oni zahtjevaju dosta paznje,ljubavi,tu je i odgoj,isto kao i malo djete.
A iskreno ovo sto si napisao nije nikakav dokaz da su oni agresivni.To samo mogu reci ljudi koji imaju te pse,a ovde su ih svi pohvalili(oni koji ih imaju,ili su ih imali).
Ima jos dosta rasa koje nisu priznate,pa ne znaci da su oni krvolocni :roll:

Ти власници су озбиљни људи увијек су држали псе и вјерујем да се разумију више од тебе, и данас имају псе али је чињеница да су имали лоше искуство са питовима и није им пало на памет да их поново набаве.
Та раса је окарактерисана као опасна ,не само питови има ту још раса и у неким земљама постоје забране држања тих раса с разлогом. Ја се исто слажем да је одан газди добар чувар ,али исто тако и да је опасан по људе и друге псе ,што значи добар је у ограђеном дворишту или на кратком поводцу са брњицом а никако пуштен с ланца.
Можда по броју напада на људе није број један и са тим се могу сложити , мене је више пута напао пекинезер него пит али за пита је довољно само једном и да неко остане без руке ноге или без живота због тога је опасан .

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2010, 20:08 
Veteran
Veteran

zivim vecim dijelom u njemackoj. tu je APTB na listi kao kategorije 1 pas. u nizu te liste se nalazi skoro svaki iznad 25cm visine kao i tezine 10kg + pas. zasto..

zato sto su nekoc "balavci", jednostavno neodgovorni massovno drzali ove pse. jednom tako odgovornom se 80tih APTB otkinuo/otrgao sa lanca te napao jedno dijete i usmrtio.

sama dozivim, dok se ulicama sa svojim pitom setam (4mjeseca, 23kg) da momci/djecaci uzviknu: aaaaah koja masina (isle na psa). stanu pred njegi masu dlanom pred nosom, gurkajuci ga nebil ovaj zarezao. ja to odmah uskratim, najradije bi tog malca dlanom preko usiju.

i ovakvima dati stene, ma bilo kakvo.. i ono ce sutra prolupati. pa kad cujem, ker napao gazdu - sto li?

ukratko nakon tog slucaja je njemacka uvela stroziji zakon vezi drzanja - jacih, snaznijih, stim opasnijih po okolici (ponavljam pit nije jedini na toj listi). drzanje psa kategorije 1 NIJE zabranjen. ALI nije svakome ni omoguceno. sam porez vec gazde selektira, dok godisnje pekinezer (bubam) 90 eura kosta, pas kat.1, 300 - 900 eura (ovisi o pokrajini). u berlinu je zabranjen uzgoj, dok u mpv vec nije. u berlinu smijes samo iz azyla preuzeti itd. itd. itd... skroz zabranjen nije nigdje.

negdje prije vec napisa, da su danci stavili na listu sarplaninca i tornjaka

a za sve pse vrijedi - setnja samo na lancu.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2010, 21:43 
Veteran
Veteran

Rikas je napisao:
Живио сам у комшилуку два пита из истог легла али су били код различитих власника , у оба случаја власници су били старији породични људи који су мазили и пазили своје љубимце и одгајали их без трунке агресивности, али било је очигледно да је имају урођену нападали су и терорисали читав комшилук и људе и друге псе , а највећи окршај би био управо између њих а из истог су легла , у својој псећој старости постали су неподношљиво агресивни и успавани су. Е сад можете писати колико год хоћете али мене нико не може убиједити да та раса није крволочна ,шта је разлог не би знао спомиње се чест инцест због недостатка родовника ,а вјероватно су и они који су творци расе знали шта раде и каквог пса праве. Није без разлога раса непризната и забрањена у неким земљама.

po cemu je bilo ocigledno?

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2010, 22:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Bennet potpisujem prehodni post u potpunosti.
Urodjeno im da budu agresivni :roll: .

Rikas:Ne znam na kom osnovu ti imas takvo misljenje,da se oni razumju bolje od mene u pse,ja cisto sumnjam u to,no dobro!
Ali oni da se razumju bolje od mene u pse kako ti mislis,ne bi dozvolili da dodje do toga da svog psa uspavaju,jer to nije rjesenje problema.
A i da se razumju vise od mene,onda bi sigurno reagovali na prve znakove agresivnosti psa,jer boze moj,pa cemu sluze strucni ljudi,ljudi koji dresiraju pse za koje vlasnici nemaju vremena,ili mozda ne znaju kako i sta da rade sa psom.
Ja licno da dodje do toga,da mi pas jednom zarezi na covjeka iz cista mira,ili napadne nekog psa,odma bi trazila savjet i odma rjesavala taj problem.
Isto tako,dosta ljudi ne shvata da psima,pogotovo pitovima,stafordima,itd... treba jako dosta treninga,dosta istrcavanja,setanja,da trose svoju ogromnu kolicinu energije,i ako se to ne radi pas postaje agresivan.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2010, 00:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ivaanaa je napisao:
Bennet potpisujem prehodni post u potpunosti.
Urodjeno im da budu agresivni :roll: .

Rikas:Ne znam na kom osnovu ti imas takvo misljenje,da se oni razumju bolje od mene u pse,ja cisto sumnjam u to,no dobro!
Ali oni da se razumju bolje od mene u pse kako ti mislis,ne bi dozvolili da dodje do toga da svog psa uspavaju,jer to nije rjesenje problema.
A i da se razumju vise od mene,onda bi sigurno reagovali na prve znakove agresivnosti psa,jer boze moj,pa cemu sluze strucni ljudi,ljudi koji dresiraju pse za koje vlasnici nemaju vremena,ili mozda ne znaju kako i sta da rade sa psom.
Ja licno da dodje do toga,da mi pas jednom zarezi na covjeka iz cista mira,ili napadne nekog psa,odma bi trazila savjet i odma rjesavala taj problem.
Isto tako,dosta ljudi ne shvata da psima,pogotovo pitovima,stafordima,itd... treba jako dosta treninga,dosta istrcavanja,setanja,da trose svoju ogromnu kolicinu energije,i ako se to ne radi pas postaje agresivan.

Јој тебе да ниси случајно керећи психијатар , за мене је довољна чињеница да је пит опасан то што је забрањен у неким државама и градовима и не треба ми бољи аргумент, сад на вама стручњацима је да докажете супротно и да су сви ти закони теорија завјере против пита.
Ако пас некога нападне и тај поднесе пријаву не пита се тебе хоће ли пса успавати или неће.
Ја сам само за то да се донесу европски закони да казне буду ригорозне и да се све то поштује па нек онда људи држе тигрове ако могу да испоштују закон, каква нам је држава такви и власници и све остало, вечерас идем кроз насеље и наиђем на два пуштена лабрадора и оно власници као неће они добри су, боли мене рацку што неће ако пише у закону да га вежеш онда га вежи ,е док се те ствари не промјене треба забранити и рибице да се држе кад су људи стока.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2010, 01:04 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Jan 2010, 01:04
Pitbull je pas koji je po svojim karakteristikama borbeni pas...

Ima ubacene ocne duplje, usi, i ima nesto sto je jako vazno za agresivne pse a to je ceona kost...

Poznato je da sa vremenom ta ceona kost krene urastati i pritiska lobanju a samim tim i mozak, pa ti psi u svojoj starosti dozive ludilo..

Tako da nije nepoznato da pas ubije svog vlasnike bez razloga, ali nije poznato da vecina tih pasa zivi sa vlasnikom 10-ak godina i onda ih napadnu...

Ja mislim da ovakav pas moze koristiti u civlnim svrhama i sl. ali kao kucni ljubimac nikako.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2010, 02:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2003, 15:05
Doctor je napisao:
Pitbull je pas koji je po svojim karakteristikama borbeni pas...

Ima ubacene ocne duplje, usi, i ima nesto sto je jako vazno za agresivne pse a to je ceona kost...

Poznato je da sa vremenom ta ceona kost krene urastati i pritiska lobanju a samim tim i mozak, pa ti psi u svojoj starosti dozive ludilo..

Tako da nije nepoznato da pas ubije svog vlasnike bez razloga, ali nije poznato da vecina tih pasa zivi sa vlasnikom 10-ak godina i onda ih napadnu...

Ja mislim da ovakav pas moze koristiti u civlnim svrhama i sl. ali kao kucni ljubimac nikako.

:lol: :lol: :lol:

Pa dokle više ljudi...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 146 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]