banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jun 2025, 16:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 16 Jan 2010, 21:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2009, 17:21
Nije mi toliko vazna brza dostava, vazno mi je koliko uzimaju u carini.
Evo odg mi samo ovo :D Koliko dodje carina za stvari do 100 eura, i da li ako otvore paket, da li ce otvoriti i sam artikal, recimo mis za pc?(retardacija... :roll: )
EDIT :
Eto nakon dosta vremena procitah cjelu temu xD, koliko sam skonto nekima naplate nekima ne, nekima otvore, nekima ne.
I sada jos veca je glupost, recimo ako bih narucio podlogu za mis, ili pc mis, i ako prodavac stavi vrijednost recimo 15-20$ ili Eura kako sada oni debili u carini mogu promjeniti to?Odkud jedan tikvan moze znati koliko vrijedi jedana razer podloga??On ce misliti da je to podloga za tanjir ...
Sve u svemu debilizam.
Narucicu si prvo nesto jeftino, pomogucnosti iz .de ili .at pa vidjeti :D.
A opet gledam ovaj nakit je bas jeftin evo vidite ovo : http://cgi.ebay.com/PE1630-Natural-Blac ... 2ea9eda1d1
Mislim to je logicno, toga tamo u kini i hongkongu ima ko govana :D xD, bas cu to probati naruciti pa vidjeti,Mislim ako ce mi to oporezovati nek se gone u mp3.Jer ipak to bi doslo valjda u pismu :S

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2010, 23:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Ja dosad nisam platio ništa carine, a naručio sam 15ak stvari, od najmanjih, koji su dolazili u pismu, do većih (paket dugačak 1.5m i težak nekoliko kg). Došla mi je Swarovski narukvica bez da je iko i pogledao...:D
A stvari koje sam gledao na engleskom, nemackom ebayu su većinom bile dosta skuplje od ovih na ebay.com...

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 11:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2007, 17:13
Da javi ovim koji cekaju jos robu. Proizvod koji sam kupio i koji je poslat 4 dec tak je danas stigao. Tako da mozete ocekivati robu ovih dana.

Udruzenje linux korisnika Republike Srpske

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 15:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Eto i ja da se javim, danas mi stigao proizvod koji je poslat 20.11...

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 15:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Znaci ima jos nade za moj koji je poslan 27.11.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 17:57 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Okt 2009, 18:37
Kod mene jos nista a poslano je 23.11. :(
Zao mi zeznuti kineza da mi vrati pare posto mislim da ce stici samo ovi nasi bibci u postama se jos nisu oporavili od praznika.
Jel zna neko nesto o tom roku od 45 dana za povrat para?
Jel to znaci da ako se ne zalim do 45 dana nemam pravo povrata ili je to minimalni rok za zalbu?

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2010, 08:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Maksimalan, tako dako se nisi zalio vise i nemas pravo.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2010, 10:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
45 dana ti je rok do kojeg mozes traziti povrat od PayPala, a mozes ti i poslije toga dobiti povrat od prodavca, ali on ne mora da ti vrati, tj nije primoran..

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010, 23:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Cuo sam tek juce za jedan dobar fazon - ako hoces da kupis nesto sa ebay sto dostavljaju samo u USA, da postoje firme u USA koje za par dolara preuzmu i proslijede narudzbu na tvoju adresu bilo gdje.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2010, 00:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
E to bi mi fino doslo... Aj vidi gdje kako i sta, pa javi ovdje da svi znamo....

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2010, 00:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne mogu se sjetiti ni gdje sam cuo, od koga, ili naletio na TVu, tako da mogu uraditi isto sto i ti sam - prosurfati malo.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2010, 01:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
I ja sam o tome citao, ali odavno, a nemam link. Potrazicu pa cu okaciti ako uspijem naci...
U sustini to je bilo da na osnovu te firme ti pravis svoju virtuelnu adresu u US, i onda roba ide kod njih pa dalje kod tebe...

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2010, 18:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2005, 15:04
Адреса у САД:
Kod:
http://www.myus.com/

Али, обратите пажњу на цијене слања (http://myus2.myus.com/Rates.asp), људи не раде за џабе.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2010, 01:27 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Okt 2009, 18:37
Ne da ne rade za dzaba nego deru!
50$ za 0.5kg!

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2010, 02:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2002, 00:11
ProbyHeart je napisao:
I jos jedno pitanje :D, ako bih kupovao neku elektorniku(da preciziram gaming periferiju, podloge, miseve, tastature itd...) najbolje bi bilo narucivati iz njemacke i austrije?Valjda bi trebalo najprije stici odatle?I koliko bi tu dosla carina?Da li bi oni specijalci u carini raskapusali to?Ili ako bi vec otvarali da li bi otvorili samo paket, a ne kutiju recimo od misa i slicno?Posto bi mi trebalo ne otpakovano?
I koliko bi tu dosla carina?Znaci vecina stvari je ispod 100 eura, jedino neki bas skupi su do 200 eura.
Pozz i puno hvala :D.

ja cu ti odgovorim za ovaj dio sa kojim sam upoznat.... Razlike u cijenama i nisu vrijedne pomena, bar od kada smo dobili zvanicnog zastupnika razera i steelseriesa za BiH (firmu adepto iz sarajeva) tako da mislim da nema neke prevelike potrebe za kupovinom preko ebaya, naravno za neke stvari kojih kod nas je to jedino rijesenje, ja sam bas pre nekog vremena pazario slusalice sennheiser hd555 i nisam platio carinu (a ukupna cijena je bila preko 160km, dostava je bila preko dhl da dodam) i da ... http://www.bestforgamers.net/ pa vidi, ukoliko bude nekih nejasnoca, javi se na pp

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2010, 22:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2007, 19:36
stormbringer je napisao:

praznici, pa poste ne rade sirom svijeta... oko nove godine uvjek posiljke kasne nekoliko sedmica ^^

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2010, 00:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
Vlada je napisao:
stormbringer je napisao:

praznici, pa poste ne rade sirom svijeta... oko nove godine uvjek posiljke kasne nekoliko sedmica ^^

Mozda u Bosni sve kasni sedmicama pa cak i godinama :)

U AT nije bilo nikakvih kasnjenja

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2010, 01:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
ratkop je napisao:
Vlada je napisao:
stormbringer je napisao:

Mozda u Bosni sve kasni sedmicama pa cak i godinama :)

U AT nije bilo nikakvih kasnjenja

Ma pusti tu pricu, eno u Francuskoj i u Engleskoj ljudi jos nisu dobili pakete poslane prije nove godine. Ako odes na uk Ebay forum vidjeces da je svaki drugi post u vezi sa kasnjenjem poste. Sto se tice nase poste, za divno cudo ja imam samo rijeci hvale.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2010, 14:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jul 2005, 15:20
Evo i ja se polako uključujem u on line shopping. Podnio sam zahtjev za visa debitnom kod rajfajzen banke, čitam postove i učim na iskustvima ljudi koji su već odavno u ovim vodama.. Interesuje me ako prodavac na svojoj stranici na ebay-u u rubrici shipping nema državu BiH, jel to znači da onda 100% ne šalje robu ovamo? Postoji li mogućnost dogovora sa prodavcem u vezi slanja? Koliko vidim na ebay ,engleska, njemačka, italija pored svojih matičnih zemalja šalju uglavnom u zemlje evropske unije. Gdje smo mi tu?

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2010, 14:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
arhitekt je napisao:
Evo i ja se polako uključujem u on line shopping. Podnio sam zahtjev za visa debitnom kod rajfajzen banke, čitam postove i učim na iskustvima ljudi koji su već odavno u ovim vodama.. Interesuje me ako prodavac na svojoj stranici na e-bay-u u rubrici shipping nema državu BiH, jel to znači da onda 100% ne šalje robu ovamo? Postoji li mogućnost dogovora sa prodavcem u vezi slanja? Koliko vidim na e-bay ,engleska, njemačka, italija pored svojih matičnih zemalja šalju uglavnom u zemlje evropske unije. Gdje smo mi tu?

Gdje smo mi?
http://global.ebay.com, pa odaberi BiH...
Ili na nekom "lokalnom" eBay-u odaberi "lowest price+shipping" za BiH. Pa ćeš dobro vidjeti gdje smo :( ...ali, opet, može se za proći povoljnije, a neke stvari i ne možeš nabaviti u BiH :D

Ozbiljni prodavači šalju u zemlje koje su navedene, tako da ne vjerujem da ćeš se moći dogovoriti sa njima. Možeš postaviti pitanje selleru da li možda šalje za BiH prije bid-ovanja ili kupovine.

A imaš gore način kako da dobiješ robu koja nema mogućnost slanja u bih
http://www.myus.com/. Samo su cijene previsoke, tako da je upitno isplati li se.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]