banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 08:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Jan 2010, 00:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 14:46
Odnosi Srbije i Crne Gore

Slika

Ovih dana se često spominje urušavanje odnosa Srbije i Crne Gore prije svega zbog crnogorskog prizavanja Kosova. Iako bi obadvije države trebale imati jedne od najbliskih saradnji u regionu i na prostoru bivše ex-Ju, takvi odnosi se ne ostvaruju, bar ne na političkom i diplomatskom planu.
Često se u javnosti govori "dvije bratske zemlje ; dvije države koje su se razdvojile i poslije krenuli u odnosima down" i sl.

-Dakle, kako vi vidite odnose dvije države ?
-Da li su oni korektni i da li mogu biti bolji ?
-Da li je priznavanje Kosova urušilo saradnju dvije zemlje ?

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2010, 01:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Meni su Crnogorci na istom rangu kao i Hrvati i Bosnjaci. Vidi se da tu nema dobrih odnosa sa Srbima niti da oni to zele i mislim da se tako i mi trebamo odnositi prema njima.
Meni je zalije sto su Makedonci priznali Kosovo, za Crnogorce me zaboli.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2010, 08:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
još davno, sada već pokojni đed mi je govorio da od crnogoraca nema većih uušiju, to je čak i sam njegoš ustvrdio.
uvjek su mi bili odvratni, čak ni na more kod njih ne idem.
srbija bi trebala razdužit crnoj gori i one parazitske crnogorce sa srbijanskim pasošima koji žive u crnoj gori.
ali polako, šiptari već polako crnoj gori ispostavljaju fakture, ali glavna naplata tek prestoji.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2010, 08:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Nesto me bas i ne tangira o njihovim odnosima jer se tu narod bas mnogo i ne pita!

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2010, 09:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 05 Avg 2006, 19:54
Zamislite ovu situaciju:
Drug vam se počne opijati i drogirati,asocijalno se ponaša.
Sretnete ga na ulici pa ga lepo zaobiđete.
Ko je ovde kriv?On što je postao asocijalan ili vi koji ga zaobilazite u širokom krugu?
Da li je kriv samo on ili celi svet što smatra da su droga i alkohol štetni i po njega i po okruženje?
Vi ste fokus svojih analiza dali na posledice a ne na uzroke!

p.s.Međudržavni odnosi svih bivših yu republika se MORAJU popraviti i unapređivati!

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2010, 10:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
MILO je napisao:
p.s.Međudržavni odnosi svih bivših yu republika se MORAJU popraviti i unapređivati!

Ovo je jedino što je tačno.

Ali da li je popravljanje odnosa sa jednom državom, zadiranje u njene unutrašnje odnose??

''Budite vi dobri sa nama, a mi ćemo da vas potkopamo kad kod stignemo''.
Pa to i nisu neki dobrosusjedski odnosi.

Dobrosusjedski odnosi su kad Tadić kaže: ''BiH je naš susjed. Što god se dogovore političari u BiH mi ćemo podržati''.

Da li bi biulo pametno da kaže npr: ''Mi priznajemo Republiku Srpsku kao samostalnu državu?

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2010, 13:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Мило и остала комунистичко-шиптарска гамад у ЦГ раде све да заваде Српски народ из ЦГ са Србијом и на тај начин повећају број својих "Црногораца". Очигледно су заборавили да је СРПСТВО најјаче тамо где најугроженије..
Хвала Богу, у ЦГ има још СРБА а и биће их..
Ове изроде и ЦПЦ треба да поклопи још која тенда..

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2010, 17:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Амерички плаћеник и његова свита на све начине покушавају да разбију српски етнос у ЦГ. ЦПЦ, дукљанска академија, признавања Косово и још много других ствари.
Бог све види а ничија није до зоре горела.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2010, 17:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
urbana_extravaganca je napisao:
Амерички плаћеник и његова свита на све начине покушавају да разбију српски етнос у ЦГ. ЦПЦ, дукљанска академија, признавања Косово и још много других ствари.
Бог све види а ничија није до зоре горела.

Neka ih tamo... ko im je*e mater... pojesce ih siptari za 5 godina, vec je sever zemlje i deo oko Ulcinja poprilicno naseljen sipcima... CG ima stanovnika ko osrednji grad, to ce sipci vrlo brzo da preveslaju, a posle ce biti kasno... Misle da ce priznanjem kosova "oterati" sipke iz CG, da ce se oni preseliti u svoju novu drzavu... kako da ne... :roll: :roll: :roll:
Ono sto me vise brine sto ce i u toj situaciji Srbija da se ponese bratski i da pomogne "braci" u nevolji

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2010, 18:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
Hertzog je napisao:
Ono sto me vise brine sto ce i u toj situaciji Srbija da se ponese bratski i da pomogne "braci" u nevolji

how yes no :lol:
treba pustit da se ušlje i šipci porokaju, e onda kad ih šipci porokaju, srbi da ulete i naebu se majke šipcima. drugačije nikako.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2010, 23:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
CG ima stanovnika ko osrednji grad

Ima stanovnika kao danas cijela opština Voždovac.

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010, 16:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Иако и ја ЦГ сврставам сада у ред са земљама типа Хрватска, Албанија и сл. не треба бити баш толико искључив. Има тамо и сада Срба, правих који знају ко су и шта су и то је добар проценат. Проблем су само њихови лидери који су се продали Милу.

Остатак ЦГ је шљам чисти, јако добро описан у овој песми:

http://www.youtube.com/watch?v=9-iNSgDGDlE

А ако мисле да ће шипце да смире признавањем КиМ грдно су се зајебали.

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010, 21:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

urbana_extravaganca je napisao:
Иако и ја ЦГ сврставам сада у ред са земљама типа Хрватска, Албанија и сл. не треба бити баш толико искључив. Има тамо и сада Срба, правих који знају ко су и шта су и то је добар проценат. Проблем су само њихови лидери који су се продали Милу.

Prijatelju, čast ljudima koji ne glasaju za DPS, ali generalno kada gledamo Crnu Goru kao državu i kada vidimo kakav je odnos građana prema vlasti, sve nam može biti jasno. Dakle, većina građana podržavaju politiku Mila Đukanovića i to su pokazali na prošlim izborima kada je i pokrenuto pitanje Kosova, tj. da li će ga CG priznati ili ne. Bilo je tu i tamo nereda na ulicama, ali to su uglavnom oni građani koji su podržali opozicioni blok i koji se ne slažu sa politikom DPS.

Crna Gora je od sticanja nezavisnosti pokazala svoje pravo lice u odnosu sa Srbijom, a vrhunac je doživjela uvođenjem nekog novog svog pisma, a odrekli se Njegoševog prvjenca i priznavanjem Kosova kao nezavisne države.

I dobro si ti rekao, slažem se sa tobom, oni priznavanjem Kosova neće ništa dobiti što se tiče "bune građana CG Albanske nacionalnosti za neka svoja prava", putem - izvojavanja za autnomiju, zatim šira autonomija, a potom i završni udarac kad ih bude 2 miliona kao sada na Kosovu, otcijepljenje.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2010, 16:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Подгорица:Суде му због српске заставе!

Против новинара подгоричког Дана Божидара Јеловца црногорска полиција поднела прекршајну пријаву јер је на фасади зграде окачио заставу Србије.
Уколико буде осуђен због истицања српске заставе, дописник подгоричког Дана из Пљеваља Божидар Јеловац робијаће 60 дана!
Против њега је црногорска полиција поднела прекршајну пријаву јер га сумњиче да је истакао заставу Србије на фасади зграде у којој је смештено дописништво тог листа и канцеларије Српског културног центра „Патријарх Варнава“

- С поносом ћу ићи да робијам 60 дана уколико ме осуде! Верујте да овде нема велике разлике између робије и затворских зидина по Црној Гори, нарочито уколико сте Србин. Само ми је жао што ја нисам окачио српску заставу с грбом Немањића, јер је она била истакнута испред просторија које изнајмљује Српски национални савет. Међутим, полиција је дошла у намери да испровоцира Србе баш на Српску нову годину, иако је застава стајала још од Бадњег дана. Рекли су да је српска застава некоме засметала. Рекао сам да је нисам стављао, па не могу ни да је склоним. Онда су ме позвали у полицију и покренули прекршајни поступак – каже Јеловац. Позадину свега, додаје, представља провокација 60 грађана Пљеваља који су се на последњем попису изјаснили као Срби.

Начелник Подручне управе полиције у Пљевљима Дарко Ћорац потврдио је за Курир да је против новинара Дана поднета прекршајна пријава.
- Сада је поступак у надлежности суда – кратко је рекао Ћорац, уз напомену да се Јеловац терети по члану 19 Закона о јавном реду и миру.
Запрећена казна за истицање заставе, грба или другог симбола стране државе на јавном месту без одобрења је новчана, и то од петоструког до двадесетоструког износа минималне зараде у Црној Гори. Могућа је и казна затвора до 60 дана.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2010, 20:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Srbi nisu manjina u Crnoj Gori

Slika

Srbija je spremna za okretanje nove stranice u odnosima sa Crnom Gorom, rekao predsednik Boris Tadić. Neprirodno je i istorijski neosnovano da srpski narod dobije status nacionalne manjine u Crnoj Gori, poručio Tadić.

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da su odnosi Srbije i Crne Gore lošiji nego ranije i ocenio da je bitno učiniti sve da se oni poprave u ubrzanom i zajednički planiranom postupku.
"Srbija je spremna za okretanje nove stranice u odnosima sa Crnom Gorom, što podrazumeva uvažavanje legitimnih državnih interesa obe države", rekao je predsednik u intervjuu podgoričkom listu "Dan".

Tadić je rekao da je za Srbiju neprihvatljivo da Srbi u Crnoj Gori dobiju status nacionalne manjine i ocenio da je nedavno osnovani Srpski nacionalni savet u Podgorici nekoristan i štetan za srpski narod koji živi u Crnoj Gori.

"Srbija ne želi da se meša u unutrašnje stvari svake pojedinačne zemlje, ali dužnost mi je da kažem da je neprirodno i istorijski potpuno neosnovano da srpski narod dobije status nacionalne manjine", poručio je Tadić.

Komentarišući negativna reagovanja predstavnika vladajuće koalicije na njegov nedavni susret sa čelnicima crnogorske opozicije u Beogradu, Tadić je rekao da ga to mnogo ne uznemirava jer je potpuno legitimno štititi interes i kulturu svog naroda svuda u svetu.

Predsednik Srbije je istakao da je način na koji se interesi srpskog naroda brane u saglasnosti sa međunarodnim standardima i da se zasniva na poštovanju integriteta svake države i lojalnosti građana državama u kojima žive.

Predsednik je istakao da je Srbija zainteresovana da se srpski jezik uči u crnogorskim školama, potvrdivši da je o tome razgovarao sa crnogorskim rukovodstvom.

Bez posledica za novog crnogorskog ambasadora

Predsednik Tadić je najavio da će u Podgoricu doći kada za to dobije zvaničan poziv crnogorskog kolege Filipa Vujanovića i poručio da Srbija neće uskratiti gostoprimstvo novom crnogorskom ambasadoru u Beogradu Igoru Jovoviću zbog odluke Podgorice da uspostavi diplomatske odnose sa Prištinom, ocenivši da to u ovom trenutku ne bi bila adekvatna mera.

Predsednik Srbije je ocenio da je "nesumnjivo da je odnos prema Kosovu i Metohiji produbio razlike u zvaničnim politikama Beograda i Podgorice".

"Priznanje nezavisnosti Kosova i uspostavljanje diplomatskih odnosa sa Prištinom u trenucima koji za Srbiju imaju poseban politički značaj, jednim delom je pokušaj Crne Gore i nekih međunarodnih činilaca da se relativizuje proces koji je Srbija pokrenula pred Međunarodnim sudom", rekao je Tadić.

Predsednik Srbije je rekao da u svakom slučaju ta dva politička poteza Podgorice ne doprinose poboljšanju odnosa sa Srbijom, ali i poručio da Srbija neće dodatno otežavati odnose sa Crnom Gorom jer to nije u njenom interesu, a ni u interesu regiona.

Međutim, Srbija mora da stavi do znanja šta je za nju prihvatljivo, a šta nije, dodao je predsednik Tadić i poručio da niko u Crnoj Gori ne sme da pomisli da je Srbija indiferentna prema pitanju očuvanja vlastitog integriteta na Kosovu.

Tadić je rekao da Srbija i Crna Gora mogu da se podiče izuzetno visokim ekonomskim odnosima i ocenio da bi zajedničkim angažovanjem do kraja 2011. mogao da bude završen Koridor 10 kroz Srbiju, što bi bio veliki doprinos razvoju obe zemlje.

Predsednik je potvrdio da Beograd razmatra mogućnost učešća srpskih konzorcijuma u postupku privatizacije luke Bar, kao i mogućnost plasmana kapitala u "Željeznice Crne Gore" i objasnio da će ta odluka biti doneta u skladu sa ekonomskim principima.

Izvor: RTS

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2010, 01:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Иде ми овај Тадић више на курац са својом смиреношћу и попуштањем..
Сере много... :evil:

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2010, 09:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

I mene je iznenadio u svojoj jučerašnjoj izjavi vezano za Crnu Goru.
Ja da sam predsednik veoma oštre mjere i izjave bi poslao vlastima Crne Gore, na veoma nekorektnim odnosima sa Srbijom. A ne ovo što stalno ponavlja " mi želimo najbolje odnose u regionu".. pa, neka to ponove i Vujanović i Gruevski i sada Ivo Josipović.. da znamo na čemu smo. Šta samo Srbija ima da se miri i da šalje u mirujuće poruke kao da smo mi jedini za sve krivi.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2010, 15:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Питање је само дана када ће врли Борис да се извини и властима у Приштини...
Смећар прљави.

Иначе предао је данас имовински картон. Има 55.000 евра уштеђевине и не поседује ништа од непокретне и покретне имовине. :roll:

Е сад да видим оне што су пребацивали Лемију због оне пријављене виле на Дедињу...

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2010, 22:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:
Питање је само дана када ће врли Борис да се извини и властима у Приштини...
Смећар прљави.

:lol: :lol: Slatko me nasmija :)

Ijako je to već neposredno i uradio, tako što se izvinio albanskim žrtvama, ali ne i direktno da je uputio izvinjenje Prištini.

@Silvio Dante ipak je to demokrata, nemoj tako :)

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2010, 22:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Kao sto je neko napisao, trebalo bi objaviti i imovinske kartone supruznika ili roditelja pomenutih politicara. Tu se vidi koliko ko ima zita.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]