banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jun 2025, 22:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 123 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Jan 2010, 13:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Versive je napisao:

Dakle,
ne tako davno, imala sam priliku čuti za slučaj muškarca i djevojke koji su imali neku šemu - ne pravu vezu (iz određenih razloga) ali su imali definitivno mnogo više od "šeme". trajalo je to skoro godinu dana. Elem, ona je još na početku te "veze" shvatila da on ima problem, tj da ne može prihvatiti činjenicu da nije nevina, tj da je imala muškarce prije njega. (da zlo bude veće, on nije svetac i nije dosljedan ni sekunde onom što očekuje od neke "nje" i po*eb'o je pola svijeta-doslovno).
Ona je, po njegovim riječima, savršena žena za njega. Sve mu je kod nje savršeno. Fizilki ga privlači, obožava vrijeme provoditi sa njom, razgovori, ćutanja.. rekao je da mu je čak i seks sa njom najbolji.. da mu je sa njom najljepše u svakom mogućem smislu. I da joj ne može nikao oprostiti što je bila sa drugima prije njega. Rekao je da je svjestan kako ima problem ali isto tako da zna da se to ne može promijeniti i da mu je odlazak kod psihologa najveća glupost i da zna šta ga čeka, kako ne može podnijeti to što će neko da mu tupi o nečemu što ne shvataju i odmah je rekao da zna da će ako ode samo napraviti sranje i posvađati se sa psihologom.
I tako je ona pokušavala više od pola godine da ode od njega. Proganjao je, zvao je, jer nije moga bez nje ali joj nikad nije htio dati sebe do kraja i nije joj nikad imao namjeru dati što joj treba i rekao kako ne može imat vezu sa njom i ne može je voditi "kroz grad" da je dugi vide sa njim jer je neko već "bio u njoj".

Koliko sam ja razumjela..prvo boldovano se odnosi na njihov odnos..nije bila prava veza upravo zbog poslije navedenih razloga, a bilo je vise od obicne seme.

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010, 13:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
budjav_lebac je napisao:
cicak, malo sam pod utiskom dostojevskog :D - sala naravno...

blackrose, procitaj prve tri recenice i vidjeces koliko kontradiktornosti u njima ima... polazim od sebe kada sam zaljubljen, da je i najveca prostituka, ona je izabranica mog srca i ona je moja, ne dam je!!! nema to nikakve veze sa nevinoscu, napisala je da sami su poceli vezu tako sto su krisom sastajali da bi se tucali, dakle jako dobro su znali ko su i jedno i drugo, a sada bi najednom on bi da je ona nevina (pade mi mala ideja ima u cg ono zasivanje - povracaj nevinosti :D), nema to nikakve veze sa stvarnoscu...rekoh da mi nije cilj da uvrijedim nikog, a niti da sazaljevam, svakom se desi da pogrijesi, ono na sta sam ogorcen jeste ta konstantna mazohisticko-sadisticka crta u nama samima, koliko je nas, zapravo spremno reci, da glup-a sam, napravio sam glupost?! a ne, jako malo nas je spremno pogledati sebi u oci, lakse je uvijek projektovati probleme na druge osobe, i drugim postavljati "dijagnoze"...

dzaba.
ne bira pamet, nego srce!

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010, 13:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
budjav_lebac je napisao:

blackrose, procitaj prve tri recenice i vidjeces koliko kontradiktornosti u njima ima... polazim od sebe kada sam zaljubljen, da je i najveca prostituka, ona je izabranica mog srca i ona je moja, ne dam je!!! nema to nikakve veze sa nevinoscu, napisala je da sami su poceli vezu tako sto su krisom sastajali da bi se tucali, dakle jako dobro su znali ko su i jedno i drugo, a sada bi najednom on bi da je ona nevina (pade mi mala ideja ima u cg ono zasivanje - povracaj nevinosti :D), nema to nikakve veze sa stvarnoscu...rekoh da mi nije cilj da uvrijedim nikog, a niti da sazaljevam, svakom se desi da pogrijesi, ono na sta sam ogorcen jeste ta konstantna mazohisticko-sadisticka laz u nama samima, koliko je nas, zapravo spremno reci, da glup-a sam, napravio sam glupost?! a ne, jako malo nas je spremno pogledati sebi u oci, lakse je uvijek projektovati probleme na druge osobe, i drugim postavljati "dijagnoze"...

da tu se slazem...mislim da kakva god da je ako ti je srce to izabralo nemoze se tek tako promjeniti...hoce reci ako si isao sa njom samo radi prc...a onda si trebao znati da je ona takva i ako ti smeta sto nije nevina onda si trebao da se zaustavis na tome i gotovo, a ne zavoliti ju
...mislim moze se svasta desiti nije na nama da branimo ili osudjujemo necije postupke ili osjecanja, ali danas je sve manje i manje ljudi koji ce priznati da su pogrijesili...u svakom slucaju zna se da bi svako zelio da se provede a da kad se treba zeniti dobije ne otpakovano... :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010, 13:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2009, 17:16
blackrose je napisao:
Koliko sam ja razumjela..prvo boldovano se odnosi na njihov odnos..nije bila prava veza upravo zbog poslije navedenih razloga, a bilo je vise od obicne seme.

sve je stvar percepcije kako vidis ti kako vidim ja, ona to nije napisala, napisala je "ne pravu vezu (iz određenih razloga)" i izostavila si vrijeme "trajalo je to skoro godinu dana"

ovaj dio je jako vazan:"ona je još na početku te "veze" shvatila da on ima problem, tj da ne može prihvatiti činjenicu da nije nevina, tj da je imala muškarce prije njega. (da zlo bude veće, on nije svetac i nije dosljedan ni sekunde onom što očekuje od neke "nje" i po*eb'o je pola svijeta-doslovno)."

crni, ja nikog ne osudjujem samo postavljam pitanje sta to nedostaje u nasim glavama da budemo "normalni"? :D

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010, 13:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da, njihova veza ili sema je ukupno trajala godinu dana...ali to je nebitno, necemo se toga hvatati.

Sta nedostaje u nasim glavam...hm..pa Crni je dobro rekao...svi bi (govoricu o vama muskarcima jer je tako tema postavljena) vi da se provodite a da ozenite nevinu. Zasto?...Zelja da se posjeduje zena, da bude samo vasa, ne podnosite da pomisao da ju je neko imao prije vas..pitanja da li je bio bolji...strah od kritike..ma sve je to dosta psiholoski duboko.

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010, 13:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2004, 13:13
budjav_lebac je napisao:

blackrose, procitaj prve tri recenice i vidjeces koliko kontradiktornosti u njima ima... polazim od sebe kada sam zaljubljen, da je i najveca prostituka, ona je izabranica mog srca i ona je moja, ne dam je!!! nema to nikakve veze sa nevinoscu, napisala je da sami su poceli vezu tako sto su krisom sastajali da bi se tucali, dakle jako dobro su znali ko su i jedno i drugo, a sada bi najednom on bi da je ona nevina (pade mi mala ideja ima u cg ono zasivanje - povracaj nevinosti :D), nema to nikakve veze sa stvarnoscu...rekoh da mi nije cilj da uvrijedim nikog, a niti da sazaljevam, svakom se desi da pogrijesi, ono na sta sam ogorcen jeste ta konstantna mazohisticko-sadisticka crta u nama samima, koliko je nas, zapravo spremno reci, da glup-a sam, napravio sam glupost?! a ne, jako malo nas je spremno pogledati sebi u oci, lakse je uvijek projektovati probleme na druge osobe, i drugim postavljati "dijagnoze"...

u svemu što si rekao ima istine,i sve to i ja mislim ali si bio malo pregrub, kao što čičak reče.. s tim da mislim da je, ipak, drugačiji utisak kad čitaš napisanu riječ jer ne vidiš čovjeka... ali sa dosta stvari se slažem, prosto, ne možeš živjeti život ako se samopovrjeđuješ.
Ali, pazi ja ne ulazim preduboko u probleme i odnose njih dvoje, izvukla sam suštinu radi opšte analize, jer sam (kao što rekoh) čula za slične priče nakon ove.Ali moram da ti kažem da je taj odnos s početka "šema" a ne prava veza, bio zbog porodičnih razmirica (koje ne mogu navesti, jer nije moja životna priča - ali su razlozi zaista veliki).
Dakle, odnos s početka nije ni mirisao na sexualni, nisu spavali prvih nekoliko mjeseci - to znam sigurno! I onda su se zaljubili, tad je negdje ona skotnala kako to funkcioniše u njegovoj glavi, pokušavala da ode, uspejvala, vraćala se i na kraju uspjela....i naraaaaaaaavno da je i ovo bio samo još jedan od razloga da ode od njega!
Možda sam ja pogriješila sa terminom "šema",ali sam ga i stavila pod navodnike... ne znam kako da nazovem odnos dvoje ljudi koji nisu u vezi, od kojih jedno konstatno bježi dok ga ovo drugo progoni, i td i td???

Dakle, suština je u "PROBLEMU" kao što blackrose reče, to što ona nije bila nevina!

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010, 13:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

e haj sad recite sta je tu greska?
sto je htjela malo ljubavi? NE!
greska je sto je vjerovala covjeku kojem nije trebala. mozda je svoje zube on pokazao tek poslije. mozda joj je pricao i o braku i djeci i o svemu. cura vjerovala, sta? ako su imali dobar odnos, zasto mu ne bi vjerovala? i na kraju...? on podvio rep, ona ostala osakacena, sa gorcinom u zeludcu... sve moze i nekako preboljeti, ali gorcina u stomaku ostaje i ona se ne moze bas tako. kako poslije takvog kraha ona uopste moze vjerovati bilo kome? kako da se upusti u novu vezu? kako da vise vjeruje bilo kome?
tesko!

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010, 14:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

blackrose je napisao:
Da, njihova veza ili sema je ukupno trajala godinu dana...ali to je nebitno, necemo se toga hvatati.

Sta nedostaje u nasim glavam...hm..pa Crni je dobro rekao...svi bi (govoricu o vama muskarcima jer je tako tema postavljena) vi da se provodite a da ozenite nevinu. Zasto?...Zelja da se posjeduje zena, da bude samo vasa, ne podnosite da pomisao da ju je neko imao prije vas..pitanja da li je bio bolji...strah od kritike..ma sve je to dosta psiholoski duboko.

mahh...sta da ti kazem to je psihologija...ili psihijatrija. :lol: :lol: :lol:
ne znam ali mislim da bi svaki muskarac htjeo da bude jedan jedini svojoj zeni, mozda i zbog kritike, ali mislim da je to manje bitno jer kad se dvoje "nadju" u krevetu sve dodje na svoje po tom pitanju nego mislim da je to bas nesto vezano za psihu i za nekakav osjecaj pripadnosti jedno drugome,...hocu reci znas da je tvoja bila i da si ti "otpakovao" sve to i mislim da u tom slucaju se ne moze desiti da, hodajuci po gradu, (kao sto je problem ovdje) neko uperi prst prema tebi ...mozda je to, jebajga,...ne znam...
uvjek je bilo da imaju djevojke SAMO za ono i imaju djevojke za zenidbu...a to se zna zasto... :D

budjav_lebac je napisao:

crni, ja nikog ne osudjujem samo postavljam pitanje sta to nedostaje u nasim glavama da budemo "normalni"? :D

ehh sad, da budemo normalni...lako je to reci... :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010, 14:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dobro si napisao cicak...emocionalna osakacenost...oporavak je dug i tezak, ali je ipak moguc.
Profil licnosti te osobe lako mogu povezati sa svojim postovima na temu "ne kontam"..osoba koja nema samopouzdanja, kompleksas koji se hrani tako sto emocionalno unistava partnera. Da nije kompleksas ne bi mu smetalo sto nije prvi. Emocionalno unistava zenu da bi sebe prikazao boljim.

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010, 14:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

blackrose je napisao:
Sta nedostaje u nasim glavam...hm..pa Crni je dobro rekao...svi bi (govoricu o vama muskarcima jer je tako tema postavljena) vi da se provodite a da ozenite nevinu. Zasto?...Zelja da se posjeduje zena, da bude samo njegova, ne podnosite da pomisao da ju je neko imao prije vas..pitanja da li je bio bolji...strah od kritike..ma sve je to dosta psiholoski duboko.

generalizujes, a to je opasna greska, srecom danas sam dobre volje i zelim uciniti dobro djelo :lol: salim se nemoj zamjeriti, ja ne zelim nevinu djevojku, zelim nekog sa kim mi je ugodno i kad cutimo, to je jako bitan segment veze, samo nazalost nikada ne mogu znati sta zele zene, kada si fin i kulturan onda si mlakonja, kada si malo ostar onda si grubijan, ispisacu sta se meni desilo, izadjem sa djevojkom (upoznala nas njena prijateljica), sve super, idila, da bi ona meni nakon nekih 10ak dana rekla "ti si jako fin, ali ispunjavas samo 7/10 mojih zahtjeva, ali nije ni to problem vec je problem da se ja bojim kako necu osjetiti leptirice", oboje smo u nekim ranim 30im, i ja se zapitam kakvi leptirici, 10dana proslo, kod zene koja ima 32godine, no dobro, prihvatim taj izgovor kao razlog, da bi slucajno par dana poslije je vidio sa nekim drugim likom, samo se nasmijem...

Versive, ubuduce pazvljivije objasni i pojasni, vidis kako lako nastanu nesporazumi, kada se daju poluinformacije :wink:

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010, 14:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

budjav_lebac je napisao:

generalizujes, a to je opasna greska, srecom danas sam dobre volje i zelim uciniti dobro djelo :lol: salim se nemoj zamjeriti, ja ne zelim nevinu djevojku, zelim nekog sa kim mi je ugodno i kad cutimo, to je jako bitan segment veze, samo nazalost nikada ne mogu znati sta zele zene, kada si fin i kulturan onda si mlakonja, kada si malo ostar onda si grubijan, ispisacu sta se meni desilo, izadjem sa djevojkom (upoznala nas njena prijateljica), sve super, idila, da bi ona meni nakon nekih 10ak dana rekla "ti si jako fin, ali ispunjavas samo 7/10 mojih zahtjeva, ali nije ni to problem vec je problem da se ja bojim kako necu osjetiti leptirice", oboje smo u nekim ranim 30im, i ja se zapitam kakvi leptirici, 10dana proslo, kod zene koja ima 32godine, no dobro, prihvatim taj izgovor kao razlog, da bi slucajno par dana poslije je vidio sa nekim drugim likom, samo se nasmijem...

Versive, ubuduce pazvljivije objasni i pojasni, vidis kako lako nastanu nesporazumi, kada se daju poluinformacije :wink:

Generalizujem zato sto je tema tako postavljena...ma ne zamjeram, ovdje smo da diskutujemo, razmjenjujemo misljenja.

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010, 14:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

budjav_lebac je napisao:
blackrose je napisao:
Sta nedostaje u nasim glavam...hm..pa Crni je dobro rekao...svi bi (govoricu o vama muskarcima jer je tako tema postavljena) vi da se provodite a da ozenite nevinu. Zasto?...Zelja da se posjeduje zena, da bude samo njegova, ne podnosite da pomisao da ju je neko imao prije vas..pitanja da li je bio bolji...strah od kritike..ma sve je to dosta psiholoski duboko.

:thumbright: :thumbright: :thumbright: :thumbright: ...e ovo si vala napisao za 10!!!
Imas pivo od mene kad god hoces...
ne mozemo mi zadovoljiti zene,...nikada... i zato uvjek prolaze bolje oni koji ih boli ona stvar za njih i koji ih mjenjaju kao carape... :angry4:

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010, 14:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Eh Crni...pa nije bas tako...onda bi se to moglo reci i za vas. Sta vi zelite?
Hajde napisite profil zene koja bi zadovoljila vase kriterije.

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010, 14:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

crni_bl je napisao:
:thumbright: :thumbright: :thumbright: :thumbright: ...e ovo si vala napisao za 10!!!
ne mozemo mi zadovoljiti zene,...nikada... i zato uvjek prolaze bolje oni koji ih boli ona stvar za njih i koji ih mjenjaju kao carape... :angry4:

ha ha ha, stara navlakusa ti jedno platis, ja drugo, i tako dok se litri ne saspu :lol:

nije poenta zadovoljiti zenE, poenta je naci onu JEDNU da je ispunis a i ona tebe...

odgovrno tvrdim da 80% veza i brakova opstaje na misice, u pocetku je sa njim/om jer se "vole" a onda dodju djeca, pa su zajedno eto samo zbog djece...ovamo sa strane afera do afere, ali eto zbog djece... :roll:

versive, nije problem tu nevinost, problem je mnogo kompleksniji, to je bio samo izgovor za raskid, mozda postoji neka druga, mozda mu smetaju te nesuglasice porodicne, izgustirao je (ipak je on jebivjetar kako si napisala, i zmiju bi medj' oci :D)... nedostaje i druga strana price da bi mogli ovako "strucno-forumski" uociti problem...

Poslednji put menjao budjav_lebac dana 20 Jan 2010, 14:19, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010, 14:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

budjav_lebac je napisao:
crni_bl je napisao:

ha ha ha, stara navlakusa ti jedno platis, ja drugo, i tako dok se litri ne saspu :lol:

nije poenta zadovoljiti zenE, poenta je naci onu JEDNU da je ispunis a i ona tebe...

odgovrno tvrdim da 80% veza i brakova opstaje na misice, u pocetku je sa njim/om jer se "vole" a onda dodju djeca, pa su zajedno eto samo zbog djece...ovamo sa strane afera do afere, ali eto zbog djece... :roll:

Bravo! To je to!

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010, 14:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

budjav_lebac je napisao:
crni_bl je napisao:

bravo!
a ovo drugo, djeca odu!

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010, 14:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2004, 13:13
Nešto kontam, cijeli život je donekle kompromis. to sa samim sobom što sa svijetom oko sebe.
Posao - kompromis,
porodični odnosi - u većini slučajeva kompromis,
prijateljstva - na žalost (opet, ne kod svih, ali..) kompromis,
ljubav, brak - ??? kompromis ???
ili???

znam da moraš nekad podbaciti svoju kičmu , prećutati jer znaš da je tako bolje, uraditi nešto protiv svoje volje, ali zar i ta mala oaza zvana porodica i brak, treba biti kompromis?

Posao možeš promijeniti - uz malo truda, prijatelje zadržati ako su ti pravi prijatelji, ali bračnog partnera, majku/oca svoje djece - samo zbog djece zadržati, pa to je agonija!!!

Poslednji put menjao Versive dana 20 Jan 2010, 14:26, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010, 14:26 
daj molim te, pa slozicu se sa budjavim u neku ruku... kao prvo to je sema bila, ne veza kako svatih.. i iz kojih razloga je bila sema... sema je kad se ljudi muvaju i da ne prostacim, imaju odnos ali bez obaveza... zar ne? ili sta je to sema?
u svakom slucaju, kad bi mi neko vec na prvu sa 27 godina !!!! rekao da mu smeta jer nisam nevina automatski s tim likom ne bih imala vise nista, jer nije on njoj to zamjerio nakon 5 godina pa da idemo na ispriku, zaljubila se...
bez uvrede, ali kakava je cura koja dopusti da je neko vrijedja i zove prljavom samo jer je sa 27 godina imala nekog prije nje...
on kakav je takav je, mozda i glumi, zaj... se, pravi se budala, uziva da je maltretira.. svasta..
ali meni u toj prici nije jasna ona koja nije klinka vec odrasla zena i koja to dopusta... i da to ostavlja trajne posljedice na nju.. aloooooo :confused2: pa vece bi posljedice ostavilo da je niko nije htio za to vrijeme nego sto je bila s nekim

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010, 14:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Versive je napisao:
Nešto kontam, cijeli život je kompromis.
Posao - kompromis,
porodični odnosi - u većini slučajeva kompromis,
prijateljstva - na žalost (opet ne kod svih ali..) kompromis,
ljubav, brak - ??? kompromis ???
ili???

znam da moraš nekad podbaciti svoju kičmu , prećutati jer znaš da je tako bolje, uraditi nešto protiv svoje volje, ali zar i ta mala oaza zvana porodica i brak treba biti kompromis?

Posao možeš promijeniti - uz malo truda, prijatelej zadržavi ako su ti pravi prijatelji, ali bračnog partnera, majku/oca svoje djece samo zbog djece , pa to je agonija!!!

dobrodosla u stvarni svijet :(

nazalost ne mogu ti ponuditi plavu pilulicu, izabrala si crvenu i povratka nema, welcome to:

Slika

:D :D :D

Poslednji put menjao budjav_lebac dana 20 Jan 2010, 14:32, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2010, 14:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

blackrose je napisao:
Eh Crni...pa nije bas tako...onda bi se to moglo reci i za vas. Sta vi zelite?
Hajde napisite profil zene koja bi zadovoljila vase kriterije.

pa dobro ali vidis mi muskarci smo...kako da ti kazem...muskarci...
mi moramo da probamo po prirodi ( to je i sa ostalim zivotinjama... :D ), a na zeni je, ako je pametna, da dobro procjeni i da izabere...
mozes misliti sad sta ja znam neki muskarac koji ima 30 u guzici a p...e nije vidio.. :D ...na sta bi to izgledalo...(izvinjavam se na rijecniku)

eh...sad profil...nije to lako, mislim da srce bira i da se svasta desava u nasim ljubavnim zivotima, ali sto se mene tice ja sam tip koji inace trazi samo nesto ozbiljno (znam da sam maloprije napisao da mi muskarci moramo da probamo ali takav sam), i kao takav procjenjujem sve...kao prvo volim da zena ima karakter i da je pametna, kulturna, simpaticna, da se sa njom moze pricati 24 sta na dan i o svemu, volim da ima svoj stav,...znaci ovo je crno a ovo je bijelo,...zelim da voli djecu, zelim da voli sve ljude i sva ljudska bica i da postuje svakoga, zelim da je komunikativna,...i sto je najbitnije da je AVION... :lol: :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 123 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]