banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 00:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 821 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 42  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Partizani
PostPoslato: 18 Jan 2010, 12:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
Fire,
srbi su najvise zrtava imali u WW2 na ovim prostorima jer su svabe&Co. smatrali srbe vrijedne zivota kao sto su to za njih bili i zidovi...nazalost to je ta fasisticka ideologija koju ja nikada, al nikada, necu prihvatiti...znaci kada fasisti smatraju nekoga da nije na njihovom "nivou" oni ga jednostavno ubiju u ime njihove rase!! to se i u njihovoj drzavi desavalo sa pravim njemcima koji su rodjeni sa nekakvim "manama"...oni nisu vidjeli sunca...jer to nije vrijedno zivota...to su ideje koje se motaju po njihovim bolesnim mozgovima, majku im j...m!!!!! to je jedno a drugo je to da su oni imali svoje "saradnike" hrvate (takozvane ustase) kojima su isto tako unijeli svoje fasisticke ideje i dali im ovlascenja da rade sta hoce sa zidovima,srbima i ciganima u ime treceg jebenog rajha!!! a kao treca stvar srbi su i najbrojni narod na ovim prostorima tako da kad se uzme prvo+drugo+trece=holokaust!!!

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 13:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
црни лупаш ко максим по дивизији..
да се Срби нису толико курчили и да су мудро сачекали крај рата и промјенили страну као Хрвати не би нас толико страдало.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 14:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
АЛЕКСАНДАР je napisao:
да се Срби нису толико курчили и да су мудро сачекали крај рата и промјенили страну као Хрвати не би нас толико страдало.

...o Boze svasta cu procitati...ok ok...u pravu ste...

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 14:32 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Okt 2009, 13:27
Crni,

Ti i ja imamo jednu mahanu!Često zaboravimo da se na forumu registriraju i klinci te da je čisto gubljenje vremena raspravljati sa takvim infantilima.

Jednog će dana shvatiti da je četništvo trenutni trend koji je rezultat sveopće krize morala i gubitka mjerila vrijednosti a da su partizani i antifašistička borba vječiti ponos svih naroda sa prostora bivše Jugoslavije.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 16:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
BOSANSKI_NOVI je napisao:
Crni,

Ti i ja imamo jednu mahanu!Često zaboravimo da se na forumu registriraju i klinci te da je čisto gubljenje vremena raspravljati sa takvim infantilima.

Jednog će dana shvatiti da je četništvo trenutni trend koji je rezultat sveopće krize morala i gubitka mjerila vrijednosti a da su partizani i antifašistička borba vječiti ponos svih naroda sa prostora bivše Jugoslavije.

ti i crni imate mahnu, što niste srbi, muslimani se kurče nečim u čemu nisu sudjelovali i kenjaju o svom doprinosu tome, postavio sam ti neka pitanja pa što nisi odgovorio.
tačno je da srbi nsu imali tretman od njemaca kao jevreji i cigani već kao i svi normalni evropljani, a problem jeste bio što su se srbi za razliku od muslimana borili protiv njemaca, a da o partizanskim provociranjima (isključivo u srpskim mjestima) koja nisu imala nikakav učinak osim odmazde i ne govorim jer su partizani takve akcije i radili da bi izazvali odmazdu.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 17:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2009, 16:30
Da i to procitam.Uzimati covjeku za manu,mahanu,falinku sto nije Srbin.
Adolf licno bi te odlikovao.Kako si se toga sjetio? :lol:
Zasto jevreji i cigani po tebi nisu "normalni" evropljani?

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 18:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Ja postavi pitanje a niko sem Urbane mi ne odgovori.

Kako to da se pod komandom Cetnika na Manjaci i okolnim selima nije desio ni pokolj ni paljenje sela a napisaste da su Cetnici tome skloni a desi se pokolj svega par KM od BL u Drakulicu pod komandom nekih drugih.
Kako to ima li iko odgovor kad vec vicete da su Cetnici klali sta su stigli i koga su stigli

La Point je napisao:
@Kim Deal
Koja si ti budaletina i to zesca. Sa tobom voditi raspravu je isto ko sa drvetom, stoga dosta od mene. Ti i ovaj Urbani hajvan mozete pod ruku komotno.

Da je bilo ko drugi ovako nesto napisao mozda bi i imalo smisla ali napisano od tebe koji si banovan sa sporta samo govori o tebi.
Pametniji bi ispao da nisi nista napisao :wink:

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 18:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

wolfsburg_rapsodija je napisao:
Da i to procitam.Uzimati covjeku za manu,mahanu,falinku sto nije Srbin.
Adolf licno bi te odlikovao.Kako si se toga sjetio? :lol:
Zasto jevreji i cigani po tebi nisu "normalni" evropljani?

mahna je u kontekstu razumjevanja teme.
jevreji i cigani po meni jesu normalni, ali nisu bili po hitleru i s njegove tačke gledišta.
opet ti napominjem da je bitno ono što sam htio reći, a to je da su njemci tretirali srbe ne kao jevreje i cigane, nego kao bilo koji drugi evropski narod.

a da se ne lažemo, vrednovano po današnjim evropskim vrijednostima i kulturi, cigani se nikako ne uklapaju u taj milje "normalnih evropljana", kao ni turci, ni šiptari, a bogami ni ovi naši mungosi :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 19:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 17:45
kim deal je napisao:
opet ti napominjem da je bitno ono što sam htio reći, a to je da su njemci tretirali srbe ne kao jevreje i cigane, nego kao bilo koji drugi evropski narod.

Hahahaha, vidi se da nemaš pojma o čemu lupetaš!

Za Hitlera su Srbi bili Slaveni, dakle niža rasa, koje je mislio iskoristiti kao roblje i topovsko meso dok mu budu trebali, a zatim - zna se. A samo glupaci poput Dimitrija Ljotića, Nikolaja Velimirovića i luđaka iz "Stormfronta" su mogli povjerovati Adolfovim budalaštinama o Novoj Evropi i Hiljadugodišnjem carstvu.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 20:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Za Vuka i Urbanog, ...

Prosetajte do Arhiva RS, pa pogledajte slike carobnih zagrljaja Drenovica i ustaskih i njemackih komandanata grada Banjaluke ispred Banskog dvora, ..... pogledajte njihov carobni osmjeh na licu... Tamo mozete pronaci i podatak o tome kako je Drenovic poginuo ... i to je vrlo zanimljivo, prilikom saveznickog bombardovanja jedne njemacke vojne kolone na Manjaci ...
I sama cetnicka literatura za Drenovica kaze kako je tokom rata potpisao niz dogovora sa Njemcima i ustasama u cilju unistenja partizanskih jedinica... ima toga jos...

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 21:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 14:46
АЛЕКСАНДАР je napisao:

Mi Srbi imamo taj neki ratoborni mentalitet, a ujedno smo skloni i nacionalnim podjelama. To je veoma loše kada dođe ratno stanje i kada moraš da sačuvaš i svoje i svog naroda živote.
Ono što jesi ovdje dobro rekao, i ja se slažem sa tobom, jeste da "Hrvati uvjek promjene u pravom trenutku stranu". Ne samo što promjene nego potpuno se uvuku u taj drugi sistem da djelima žele da pokažu "da zapravo poštuju silu kojoj su nadređeni". Recimo, NDH kada je pobila preko 500.000 Srba je ustvari pokazivala da ona želi biti nadređena Njemačkoj.
Hrvati su uvjek vodili dobru diplomatiju i dobru politiku. To su pokazali i raspadom Jugoslavije, kada su Srbi željeli što bolje odnose sa Beogradom i JNA, a Hrvati i hrvatski predstavnici odlazili u SAD i zapadne zemlje da lobiraju za njihov interes. Ispostavilo se kasnije da je diplomatija i lobiranje potpuno uspijela.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 22:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 17:45
Srbi su najviše pogriješili što u vrijeme Svetog Save nisu prešli u katoličanstvo i time "uskočili" u zapadni civilizacijski krug (samo bi umjesto udesno krstili se ulijevo). Ne bi se stalno natezali sa cijelim svijetom, ne bi bili ratoborni na vlastitu štetu, velike sile bi na njih blagonaklonije gledale, i njihova istorija u svakom slučaju ne bi obilovala pogromima i izgubljenim ratovima.

A i sa Hrvatima bi vjerovatno bili u boljim odnosima.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 22:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
Boksi je napisao:
Srbi su najviše pogriješili što u vrijeme Svetog Save nisu prešli u katoličanstvo i time "uskočili" u zapadni civilizacijski krug (samo bi umjesto udesno krstili se ulijevo). Ne bi se stalno natezali sa cijelim svijetom, ne bi bili ratoborni na vlastitu štetu, velike sile bi na njih blagonaklonije gledale, i njihova istorija u svakom slučaju ne bi obilovala pogromima i izgubljenim ratovima.

A i sa Hrvatima bi vjerovatno bili u boljim odnosima.

Boksi, ti si lik!

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 23:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2008, 02:32
Vuk_samotnjak je napisao:

La Point je napisao:
@Kim Deal
Koja si ti budaletina i to zesca. Sa tobom voditi raspravu je isto ko sa drvetom, stoga dosta od mene. Ti i ovaj Urbani hajvan mozete pod ruku komotno.

Da je bilo ko drugi ovako nesto napisao mozda bi i imalo smisla ali napisano od tebe koji si banovan sa sporta samo govori o tebi.
Pametniji bi ispao da nisi nista napisao :wink:

Vucino, vucino zasto lazes raju da sam banovan sa sporta? Zar bi trebao biti? Neznam kako neko poput tebe, okorjelog nacionaliste i simpatizera smrdljive cetnicke ideologije, moze biti urednik jednog foruma al hajde.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2010, 00:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Acrobatico je napisao:
Za Vuka i Urbanog, ...

Prosetajte do Arhiva RS, pa pogledajte slike carobnih zagrljaja Drenovica i ustaskih i njemackih komandanata grada Banjaluke ispred Banskog dvora, ..... pogledajte njihov carobni osmjeh na licu... Tamo mozete pronaci i podatak o tome kako je Drenovic poginuo ... i to je vrlo zanimljivo, prilikom saveznickog bombardovanja jedne njemacke vojne kolone na Manjaci ...
I sama cetnicka literatura za Drenovica kaze kako je tokom rata potpisao niz dogovora sa Njemcima i ustasama u cilju unistenja partizanskih jedinica... ima toga jos...

Ako se Drenovic slikao sa ustasama nacistima i ostalim vladarima tadasnje Banjaluke kako onda nije uspio odbraniti nejac u Drakulicu u to vrijeme prigradsko naselje a odbrani rasuta sela po Manjaci i ostalim brdima, ima li kakve logike, imas li objasnjenje ili ce se pisati kako je Drenovic rekao kolji srbe u Drakulicu al mi ostavi ova rasuta sela po vrletima Manjace nebi me cudilo da tako nesto sutra napisete.
Mozes li mi to naci u Arhivu moze li se to objasniti netrazim puno "vec samo pokolj" u Drakulicu???

La Point je napisao:
Vucino, vucino zasto lazes raju da sam banovan sa sporta? Zar bi trebao biti? Neznam kako neko poput tebe, okorjelog nacionaliste i simpatizera smrdljive cetnicke ideologije, moze biti urednik jednog foruma al hajde.

Ja jesam okorjeli nacionalista i toga se ne stidim za razliku od drugih.
Sam znas kako zavrsavaju tvoji komentari na sportu klasicnim brisanjem sto je gore od banovanja ako to nisi shvatio onda mi te je stvarno zao.
Pokusao sam ti jednom prilikom objasniti kako se i na osnovu cega postaje urednik na forumu ali mi je to bilo gubljenje vremena tako da ga ne bi zelio ni nocas gubiti. :wink:

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2010, 01:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2009, 23:57
Ovo polako prerasta u multietničku debatu :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2010, 07:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2008, 02:32
Vuk_samotnjak je napisao:

La Point je napisao:

Ja jesam okorjeli nacionalista i toga se ne stidim za razliku od drugih.
Sam znas kako zavrsavaju tvoji komentari na sportu klasicnim brisanjem sto je gore od banovanja ako to nisi shvatio onda mi te je stvarno zao.
Pokusao sam ti jednom prilikom objasniti kako se i na osnovu cega postaje urednik na forumu ali mi je to bilo gubljenje vremena tako da ga ne bi zelio ni nocas gubiti. :wink:

Wow, dodje hajvan urednik poput tebe i obrise mi komentar na sportu i ja treba sad da suze lijem? :lol: Previse si dajes znacaja oooo vuce Manjacki. Potpuno sam svjestan razlog brisanja komentara, jer se kose sa tvojim smrdljivim cetnickim stavovima, jer ne navijam za zvezdu nego za Velez, jer navijam za svoju zemlju a ne za neku koju vidim preko dnevnika ili u najboljem slucaju odem jednom godisnje da se mogu kurciti raji. Al odosmo mi sad u OF. Dobar si ti zi urednik.......za kopat' baste.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2010, 08:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

nikad mi neće biti jasni ovi mungosi, od njih skoro da i ne čuješ druge riječi osim bosna, bošnjaštvo, ali čim neko kaže hrvatska ili hrvatstvo, srbija ili srpstvo odmah je nacionalista :roll:
pa zar nije non stop kenjat o bosni jednako nacionalizam kao kad neko priča o srbij.
još me čudi kako ti isti mungosi čij su preci bili 99% u ustašama odjednom toliko vole partizane :-?
mi srbi navijamo za svoju zemlju, a to je srbija, bosna nije država već posljedica komunističke greške koja će se kad tad ispravit, i pomiri se s tim da za bosnu navijaju samo muslimani, "par alijnih srba", i željko komšić.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2010, 08:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Vuce,

Pravis zamjenu teza. Zapravo, ti bi kao simpatizer pomenutog cetnickog komandanta, a ne ja, trebao objasniti gdje su ti hrabri cetnici bili kada su ustaše klale po Drakuliću, po Lijevču, po Kozari??? Kako tada ne sačuvaše živote desetina hiljada onih koji su odvedeni u Jasenovac? Kako tada nisu napravili neki sporazum ili dogovor kojima se ti toliko hvališ?
Ili im je umjesto toga bilo bitnije da se šepure i sa nacistima prave planove i sporazume protiv partizana...

ps

Ima, sve to ima po arhivima,... samo teško je tamo otići... bar nekima! :-?

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2010, 08:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Acrobatico je napisao:
Vuce,

Pravis zamjenu teza. Zapravo, ti bi kao simpatizer pomenutog cetnickog komandanta, a ne ja, trebao objasniti gdje su ti hrabri cetnici bili kada su ustaše klale po Drakuliću, po Lijevču, po Kozari??? Kako tada ne sačuvaše živote desetina hiljada onih koji su odvedeni u Jasenovac? Kako tada nisu napravili neki sporazum ili dogovor kojima se ti toliko hvališ?
Ili im je umjesto toga bilo bitnije da se šepure i sa nacistima prave planove i sporazume protiv partizana...

ps

Ima, sve to ima po arhivima,... samo teško je tamo otići... bar nekima! :-?

gdje su bili ti hrabri partizani kad su ustaše klale? ja ću ti reći spriječavali srpski narod i četnike da se organizuju i brane, sabotirali odbranu srpskog naroda i štaviše činili takve akcije kojima su izazivali odmazde njemaca nad srpskim narodom, onda se kao pojavljivali sa svojim političkim komesarima i lažima muntali narod da pristupi njima.
jedino šta su partizani i radili bilo je sprečavanje borbe četnika da odbrane srpski narod, a sve zato jer su im četnici bili glavni i jedini politički konkurent.
sami partizanski izvori tvrde da su jasenovac mogli oslobodit još 43' ali da su imali direktivu sa vrha da ne kreću u takvu akciju.
danas su očite posljedice srpskog koketiranja sa titinim komunistima, a i ratovi 90-tih su posljedica te srpske zablude, možda najveće u srpskoj istorij, jer ta zabluda je proizvela najveće srpske gubitke i protjerivanja, te gubitak vjekovne srpske teritorije.
ali sve su to srbi sami izabrali kad su odlučili da slijede hrvata iz kumrovca, a ne svoje ljude dokazane srpske patriote.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 821 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 42  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]