ERROR je napisao:
@Urbani
Citiraj:
Тих масовних гробница нема. Уложени су милиони у потрагу, цела МЗ је помагала тај пројекат "Сребреница" (кажем пројекат јер је то одавно изашло из граница ратног злочина, постало је медијско оружје муслиманских странака) и опет нема гробница, нема лешева. Шта ћемо са том чињеницом? Аргументовано ми наведи,шта се десило са лешевима убијених? Где су ? Пусти те празне приче о урабној средини и сл.
Majstore, svaka cast. Spika ti je za 10, otprilike kao advokat ubice koji je spalio les, istopio oruzje ,pa sad kad dokaza nema, jbga, nema ni zlocina, a to sto djeca, muzevi i ocevi od tad ne postoje, nikom nista...
Pa, majku mu, kako se onda dolazi do cifara o 500 000- 1200 000 ubijenih u Jasenovcu, i kad neko pokusa da ukaze na irelevantnosti, vristi se i galami? Nemoj samo reci da su sve ekshumirali i prebrojali?
Takodje ne razumijem sta zelis da ti ja odgovorim na zadnja pitanja, pitas mene koji licno poznajem i rod sam s ljudima koji jos uvijek tragaju za najmilijim ubijenim (postoje zivi svjedoci) po prijedorskim logorima. Zelis li insinuirati da ti ljudi nisu ubijeni, da nisu ni postojali, ili nesto trece?
Нема потребе да ја изигравам некаквом адвоката, водим се само здравом логиком.
Што се тиче Јасеновца, цифра је ако се не варам око 700.000 хиљада званична (ко је споменуо 1.200 000?). У Јасеновцу имаш пећи у којима су спаљивани лешеви па је не могуће утврдити колико је лешева спаљено. Затим имаш реко Саву где су лешеви масовно бацани и одлазили чак и до Београда (и данас у БГ-у имаш масовне гробнице тих лешева, неископане јер су у међувремену на тим местима изграђени стамбени блокови и остало).
У Сребреници нема пећи, нема река и једина могућност скривања лешева су масовне гробнице. У општини Сребреница је прегледан сваки милиметар земље и нашло се то што се нашло. Ја сам тебе питао где су остали лешеви? Не улазим у Прејодор и сл., интересује ме само Сребреница сада.
Citiraj:
Ti si zaboravio da je Srebrenica bila proglašena zaštićenom zonom UN.Tome je prethodila predaja oružja od strane Bošnjaka.Što znači.....da se tamo desila živa KLAONICA!
И Западна Славонија је била заштићена зона па убијање и протеривање српског народа од тамо нико није окарактерисао као геноцид.
Citiraj:
Intencija da se biološki uništi jedan narod sa jednog prostora je GENOCIDNA namjera.
Сасвим тачно и управо због тога дешавања у Сребреници не могу бити окарактерисана као геноцид јер да би тај случај био окарактерисан тако морала би бити побијена и сва деца, жене, старци и све што је муслиманско. Тада би се могла утврдити геноцидна намера да се уништи једна етнија на одређеном простору. То се у Сребреници није десило.
Citiraj:
Niko nije rekao da ja podrzavam u svemu tu stranku vec da je trenutno najbolja alternativa u poredjenju sa drugim strankama u Srbiji i u poredjenju sa onima koje su bile ranije. Drugo, nigdje nisam spomenuo Lagumdziju i kakve veze on ima sa Srbijom?
Na zalost kod nas ne postoji nikakva alternativna stranka dok sam za Srbiju rekao da bi to mogla biti Tadiceva.
Извини, мораћу опет да те цитирам:
Citiraj:
За улазак у нато сам искључиво зато што странке које подржавају улазак у ЕУ подржавају улазак у нато.
Мене уопште не занима коју странку ти подржаваш и ког политичара подржаваш али ми је испод части да дискутујем са особом којој мишљење кроје странка и политичари а своје лично нема јер је пустио да за њега мисли Тадић, Злаја,Кандић, Динкић и сл.
Као што написах кад будеш имао своје мишљење, аргументовано конкретним доказима, онда се јави. А док буде ово ја сам за зато што је странка коју подржавам тако рекла, заобићи озбиљну дискусију.
Кејборд, МСП је донео одлуку о геноциду заснивајући своју одлуку пресудом генералу Крстићу у Хагу. Е сад какву моралну валидност има пресуда суда који је ослободио Хараднија, Орића, држао Шешеља у притвору 5-6 година без почетка процеса (што је кршење свих конвенција о људским правима) и притом му ускраћивао сва могућа права, итд. пресудиће историја. Иначе исти тај МСП је ту своју одлуку донео на суђењу по тужби ФБиХ против Србије, па када је та тужба пала онда су им ови из МСП дали ту пресуду о геноциди, ето као да не буде све конта муслимана (а познато је да МСП увек гледа да свакој страни да по нешто, што ће бити случај и са овим процесом око КиМ).