banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1997 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 100  Sledeća

За кога ћете гласати на парламентарним изборима ове године:
СНСД 24%  24%  [ 42 ]
СДС 7%  7%  [ 13 ]
СДА 1%  1%  [ 1 ]
ПДП 8%  8%  [ 14 ]
Соц. партија 4%  4%  [ 7 ]
Странка за БиХ 1%  1%  [ 2 ]
СДП БиХ 5%  5%  [ 9 ]
Демократска странка 2%  2%  [ 3 ]
Немам појма, не размишљам о томе 5%  5%  [ 9 ]
Размишљам о томе, али нећу гласати ни за кога 9%  9%  [ 15 ]
ДНС 2%  2%  [ 4 ]
Српска радикална странка 6%  6%  [ 10 ]
Нова социјалистичка партија 12%  12%  [ 21 ]
Не размишљам о изборима и не излазим на њих 14%  14%  [ 24 ]
Ukupno glasova : 174
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Jan 2010, 08:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
vb87 je napisao:
Moj glas kosta 100 KM. Ako ovdje ima clanova nekih stranaka neka me pred izbore slobodno kontaktiraju na pm.

vb87 je napisao:
1. Republika Srpska je neupitna i ne dolazi u obzir njeno ukidanje,

Ако те контактирају из Странке за БиХ и понуде 100 КМ за глас, пристао би? 8)

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2010, 09:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Ma RS treba da prestane da guli narod. Kozu sa tijela skida...Svaki mjesec uvedu neko obavezno placanje necega. I zrak koji disem ce da naplate. Drzava je u k****, a ljudima nacionalizam nece platiti rezije i donijeti kruh na sto.

(Najvise me sokiralo kad sam u novinama procitala da RS uzima porez na humanitarnu pomoc...Na 100.000 humanitarne pomoci, drzavi ide 17.000)

Izacicu na izbore. Kome cu svoj glas da dam, nemam pojma. To cu tek da razmotrim.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2010, 09:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
Helena je napisao:
Ma RS treba da prestane da guli narod. Kozu sa tijela skida...Svaki mjesec uvedu neko obavezno placanje necega. I zrak koji disem ce da naplate. Drzava je u k****, a ljudima nacionalizam nece platiti rezije i donijeti kruh na sto.

(Najvise me sokiralo kad sam u novinama procitala da RS uzima porez na humanitarnu pomoc...Na 100.000 humanitarne pomoci, drzavi ide 17.000)

Izacicu na izbore. Kome cu svoj glas da dam, nemam pojma. To cu tek da razmotrim.

ne može RS uzimat ni ukinut PDV, jer to je porez na nivou BiH, tako što se tiče tog RS s tim nema ništa. ako odeš u inostranstvo, tek ćeš tamo vidjet šta se sve plaća, ovde se ne plaća ni 50% od onoga što se plaća u uređenim zemljama.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2010, 09:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
shoole je napisao:
vb87 je napisao:
Moj glas kosta 100 KM. Ako ovdje ima clanova nekih stranaka neka me pred izbore slobodno kontaktiraju na pm.

vb87 je napisao:
1. Republika Srpska je neupitna i ne dolazi u obzir njeno ukidanje,

Ако те контактирају из Странке за БиХ и понуде 100 КМ за глас, пристао би? 8)

Mislim da sam bio jasan kada sam napisao uslove. Ono sto ja ocekujem od neke stranke nije u skladu sa programom te dzamahirijsko-lopovske organizacije.
8)

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2010, 10:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
ne može RS uzimat ni ukinut PDV, jer to je porez na nivou BiH, tako što se tiče tog RS s tim nema ništa. ako odeš u inostranstvo, tek ćeš tamo vidjet šta se sve plaća, ovde se ne plaća ni 50% od onoga što se plaća u uređenim zemljama.

Sta se placa sve u uredjenim zemljama? Ako mozes da pojasnis.
Ciji god da je porez i ko god da uzima, cinjenica da i na humanitarnu pomoc mi je bezveze. Jebiga (da prostis).
Ne volim poredjenja sa drugim zemljama. Jer mislim da nema osnovu. I brate stalno "ako uporedimo sa ovom, ili ako uporedimo sa onom drzavom" (a svodi se na poredjenje sa EU). I opet po ko zna koji put cu da kazem - ne mogu standard RS da poredim sa standardom EU. A mogu da navedem 1001 primjer zasto.
A sta imamo od "poredjenja sa EU"? Treba da nam bude u glavi lakse kako je kod nas jos i dobro? Mi nemamo plate/penzije EU, ali imamo cijene.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2010, 10:44 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Okt 2009, 18:15
ma treba potpisati sve sto namecu da se potpise...uvesti vladavinu prava i zakona...i jebe mi se jel RS ili BiH...pun mi je kufer vise nacionalizma...nek puste ovaj narod da zivi,radi i putuje...

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2010, 11:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
Helena je napisao:
[
.

dovoljno je reći ako ti auto izbacuje više co2 da ćeš i za to platit penal, čak i ako ne recikliraš smeće plaćaš, izbjegavanje bilo kog poreza tamo nije moguće.
a za PDV što sam napisao i za oporezivanje humanitarne pomoći i lijekova nije odgovorna RS već BiH.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2010, 12:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
Helena je napisao:
Citiraj:

Ciji god da je porez i ko god da uzima, cinjenica da i na humanitarnu pomoc mi je bezveze. Jebiga (da prostis).
Ne volim poredjenja sa drugim zemljama. Jer mislim da nema osnovu. I brate stalno "ako uporedimo sa ovom, ili ako uporedimo sa onom drzavom" (a svodi se na poredjenje sa EU). I opet po ko zna koji put cu da kazem - ne mogu standard RS da poredim sa standardom EU. A mogu da navedem 1001 primjer zasto.
A sta imamo od "poredjenja sa EU"? Treba da nam bude u glavi lakse kako je kod nas jos i dobro? Mi nemamo plate/penzije EU, ali imamo cijene.

Slazem se sa Helenom, dosta poredjenja sa EU pa mi jedino sto imamo za porediti sa EU su cjene robe (iako su stvari u EU jeftinije nego kod nas) a pored toga mi nismo ni blizu EU....

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2010, 12:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

nike je napisao:
ma treba potpisati sve sto namecu da se potpise...uvesti vladavinu prava i zakona...i jebe mi se jel RS ili BiH...pun mi je kufer vise nacionalizma...nek puste ovaj narod da zivi,radi i putuje...

vala tako je tebra!!! dok god budemo nasjedali na njihove nazi fore nikada nam nece biti bolje...oni su se kamuflirari u fasisticke uniforme ali kad bi prvi metak bio ispaljen svi bi preko drine u svoje tople stanove po Beogradu a OPET bi obican narod ginuo po NJIHOVIM PLANOVIMA

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2010, 12:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
dovoljno je reći ako ti auto izbacuje više co2 da ćeš i za to platit penal, čak i ako ne recikliraš smeće plaćaš, izbjegavanje bilo kog poreza tamo nije moguće. Izbjegavanje bilo kog poreza tamo nije moguće

Ja ne pricam o izbjegavanju poreza. O tome na sta se sve placa porez - ne bih da ulazim u to. Ja pricam o recimo (kako su se ljudi zalili) "ispitivanju sigurnosti radnog mjesta" - 150 KM po osobi. Znaci, vlasnik si projektantskog biroa, imas 3 radnika i moras da platis za svakog radnika 150 KM (drzavi) da posalje jednog ili dva covjeka da procjene sigurnost radnog mjesta. (ovo je jedan primjer, a mogla bih da ih nabrojim jos). Neki su razumni, neki nisu. Ti koji bi se mogli ocjeniti razumnima su precjenjeni (licenciranje - npr. da dobijes licencu da si vozac kamiona treba da se plati nerazumna cijena, naravno firma placa). Sto ce reci, i onaj koji pokusa privatno da se bavi nekim poslom u startu bude obeshrabren kad vidi sta sve mora da plati. (toliko diskutovano) Placanje TVa preko telefona, ne znam da li se jos placa1KM za zeljeznicu...i takve nebuloze...
Sto se tice smeca u EU (konkretno u Austriji): svaka zgrada ima 4 kante u bojama. Crvena za papir, zuta za plastiku, smedja za bio smece, crna za ostalo, plava za metal (na plavu obicno idu2-3 zgrade) i veliki kontejneri na svakom cosku za staklo: jedan za sareno i jedan za bijelo (prozirno) staklo. Pravilo je da se smece mora odvajati. Ako ne postujes pravilo, placas kaznu. Kao npr. ako se ne pridrzavas pravila u saobracaju, platices kaznu (prodjes kroz crveno i slicno). To nisu nameti, koje ne mozes da izbjegnes.

Ah da i primjer koji nikako ne razumijem: placas godinu dana grijanje, a navece ga nema. Ili vani je 15 stepeni, nema grijanja. Januar mjesec....

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2010, 12:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Helena je napisao:
Citiraj:
dovoljno je reći ako ti auto izbacuje više co2 da ćeš i za to platit penal, čak i ako ne recikliraš smeće plaćaš, izbjegavanje bilo kog poreza tamo nije moguće. Izbjegavanje bilo kog poreza tamo nije moguće

Ja ne pricam o izbjegavanju poreza. O tome na sta se sve placa porez - ne bih da ulazim u to. Ja pricam o recimo (kako su se ljudi zalili) "ispitivanju sigurnosti radnog mjesta" - 150 KM po osobi. Znaci, vlasnik si projektantskog biroa, imas 3 radnika i moras da platis za svakog radnika 150 KM (drzavi) da posalje jednog ili dva covjeka da procjene sigurnost radnog mjesta. (ovo je jedan primjer, a mogla bih da ih nabrojim jos). Neki su razumni, neki nisu. Ti koji bi se mogli ocjeniti razumnima su precjenjeni (licenciranje - npr. da dobijes licencu da si vozac kamiona treba da se plati nerazumna cijena, naravno firma placa). Sto ce reci, i onaj koji pokusa privatno da se bavi nekim poslom u startu bude obeshrabren kad vidi sta sve mora da plati. (toliko diskutovano) Placanje TVa preko telefona, ne znam da li se jos placa1KM za zeljeznicu...i takve nebuloze...
Sto se tice smeca u EU (konkretno u Austriji): svaka zgrada ima 4 kante u bojama. Crvena za papir, zuta za plastiku, smedja za bio smece, crna za ostalo, plava za metal (na plavu obicno idu2-3 zgrade) i veliki kontejneri na svakom cosku za staklo: jedan za sareno i jedan za bijelo (prozirno) staklo. Pravilo je da se smece mora odvajati. Ako ne postujes pravilo, placas kaznu. Kao npr. ako se ne pridrzavas pravila u saobracaju, platices kaznu (prodjes kroz crveno i slicno). To nisu nameti, koje ne mozes da izbjegnes.

Ah da i primjer koji nikako ne razumijem: placas godinu dana grijanje, a navece ga nema. Ili vani je 15 stepeni, nema grijanja. Januar mjesec....

Kod nas ti vise treba papira,vremena i para da otvoris svoju privatnu firmu nego bilo gdje u EU, gdje, vjerovali ili ne je dovoljno 10 minuta i to je to!!
Jos jedna stvar ja mislim da odvajanje smeca i njegovo recikliranje je jedna jako pozitivna stvar koja ima u EU, jer se na ovaj nacin uce svi (a najvise djeca) da se treba postovati okolina jer je ona najvaznija...a kod nas nemozes da prodjes obalom vrbasa ili kraj puta a da ne nadjes barem jednu ves masinu i tonu papira...

Da i tu si u pravu, ako imas telefon imas i TV pa placaj preplatu!!!!Po kojoj logici??

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2010, 13:20 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Okt 2009, 13:27
A zašto ne postavi opciju "NOVA SOCIJALISTIČKA PARTIJA"-Zdravko Krsmanović!?

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2010, 13:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BOSANSKI_NOVI je napisao:

Написао сам у уводном посту.
Ја могу поставити максимално десет опција за гласање. Узео сам првих 8 странака по броју потенцијалних гласова на изборима (из уводног чланка Независних новина) и додао две опције "неизласка на изборе".

Људи, тема су парламентарни избори ове године у РС и БиХ. За кога гласати, ко је бољи по вама, ко има план како да ово друштво иде напријед.

Тема није да ли се требамо припојити Аустрији или Америци (јер нема политичке странке која то предлаже), о томе отворите посебну тему.
Тема није да ли треба опорезивати хуманитарну помоћ (јер нема политичке странке која се бави тим проблемом), о томе отворите посебну тему.
Тема није кукање "како нам деру кожу са леђа" или како су обојене канте за смеће у Аустрији или колико има веш машина на обалама Врбаса.

Имамо државу организовану како је организована, имао странке које имамо, шта је најбоље што се може постићи са тим што имамо?

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2010, 14:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa sve ovo sto je napisao mozes da shvatis kao kritiku na ovu ili onu vlast/stranku. :D

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2010, 15:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
shoole je napisao:
Ја могу поставити максимално десет опција за гласање. Узео сам првих 8 странака по броју потенцијалних гласова на изборима (из уводног чланка Независних новина) и додао две опције "неизласка на изборе".

Sad možeš više od 10 pa ubaci to što je htio a ubaci na kraju i "ne razmišljam o tome i neću izlaziti na izbore" ili samo "neću izlaziti na izbore". Ovako zadnja opcija je za one koji razmišljaju o tome, a ima i onih koji nimalo ne razmišljaju i već znaju da neće ići na izbore. Uz to, ti koji razmišljaju će na kraju gotovo sigurno izaći na izbore, iako sada možda ne misle tako.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2010, 16:53 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Nov 2009, 15:41
Naso sam neke interesantne snimke na yutubu od pre 20 god interesantno da se mi danas posle 20 god nalazimo na istom

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=knTv6Yjp-w0[/youtube]

9.januar 1992 stvaranje RS

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=a94JI2TMNM8[/youtube]

Lisabonski sporazum o podjeli BiH
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HIZi_FO5-VQ[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2010, 23:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Sad možeš više od 10 pa ubaci to što je htio a ubaci na kraju i "ne razmišljam o tome i neću izlaziti na izbore" ili samo "neću izlaziti na izbore".

Урађено!

П.С. Сад видим да су сви гласови обрисани, па молим цијењене даме и господу да понове гласање!

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2010, 00:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 17:45
mary juana je napisao:
:lol: :lol: većih talibana i srbomrzaca od sdp-a nema, a vidjeli smo federaciju kad su oni bili na vlasti :roll:

Zašto su SDP-ovci srbomrsci? Jer se ne ulizuju Beogradu i Miloradu Dodiku?

I ne može jedna stranka u čijem su vrhu Srbi, Hrvati i Bošnjaci nikako biti talibanska.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2010, 00:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 17:45
DimitrijeLjotic je napisao:
Naso sam neke interesantne snimke na yutubu od pre 20 god interesantno da se mi danas posle 20 god nalazimo na istom

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=knTv6Yjp-w0[/youtube]

9.januar 1992 stvaranje RS

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=a94JI2TMNM8[/youtube]

Lisabonski sporazum o podjeli BiH
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HIZi_FO5-VQ[/youtube]

Prikazi ovih psihopatskih spodoba nemaju nikakve veze sa temom i služe samo za provkaciju.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2010, 00:22 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Okt 2009, 14:14
BOSANSKI_NOVI je napisao:

E taj Krsmanovic mi ne djeluje ko los covek,imao sam ga priliku upoznati veoma jednostavan covek !Znam da je se odvojio od Socijalisticke partije RS i osnovao Nove Socijaliste RS.Nesto su mu stimali Dzombic i kompanija u stranci uz dogovor sa Dodikom,covek je se morao povuci sa tog mesta i osnovao novu stranku Nova Socijalisticka Partija .Dzombicevo poznanstvo sa Dodikom datira jos iz 96 i 97 kada su Mile i on svercali sve i svasta u RS.Tako je to doslo u tal da bi se oslabili socijalisti koji su pogotovo u Istocnoj RS velika konkurencija Dodiku.Ustvari Dzombic je samo obicna figura koja igra kako Laktaski čoban svira.Vjerovatno Krsmanovic nije htio da igra kako Dodo svira ,pa je morao da osnuje svoju politicku stranku.!To bi mogla biti jedna od opcija na sledecim izborima NSP :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1997 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 100  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]