banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 12:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Jan 2010, 11:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Rade to mnogi samo kad ih klepe onda finu svotu novca daju cika cariniku :)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2010, 12:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
ajkula je napisao:
Prijava boravka je nuzna za bilo cijeg drzavljanina a vremensko uslovljavanje vazi za sve. Barem je tako u DE. A za cijene si i te kako u pravu. SVe sto je onomad kostalo 1 KM uvodjenjem Eura je postalo 1 Eu :-?

Koliko mi je poznato prijava boravka nije uslov u vecini zemalja EU ako dolazis iz EU. Ako ne dolazis iz EU onda ti treba 5 kila papira 10 kila para da bi se prijavio.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2010, 13:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Moguce. Informacije koje imam su vezane za drzavljane Kanade i ex Yu zemalja.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2010, 20:17 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Nov 2009, 15:41
Helena je napisao:
Ja, koliko znam (ako se ne varam), sa HR pasosem mozes da boravis u komadu 3 mjeseca, da izadjes i sutradan se vratis. (Bar tako radi gomila ljudi koji rade na crno u EU). E sad...ako se nesto u medjuvremenu nije promjenilo.

nije se nista promjenilo..ali za srbiju su drugaciji uslovi jednom kad udjes posle toga ne mozes narednih 6 mjeseci plus sto moraju imati ogromnu svotu evra na ulazu koju trebaju pokazati granicnoj policiji ili garantno pismo,rezervcaciju u nekom hotelu ili turs. agenciji itd inace se moze desiti da vrate sa granice

ja se sjecam vremena pre rata kada se slobodno putovalo sa SFRJ pasosima i tada su Italijani na Sezani ili Kozini trazili da zavire u nocanik ,morala se imati znacajna kolicina novca za ulazak ali nije bilo ovog ogranicenja ulazak 2 puta godisnje

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2010, 20:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
DimitrijeLjotic je napisao:
Helena je napisao:
Ja, koliko znam (ako se ne varam), sa HR pasosem mozes da boravis u komadu 3 mjeseca, da izadjes i sutradan se vratis. (Bar tako radi gomila ljudi koji rade na crno u EU). E sad...ako se nesto u medjuvremenu nije promjenilo.

nije se nista promjenilo..ali za srbiju su drugaciji uslovi jednom kad udjes posle toga ne mozes narednih 6 mjeseci plus sto moraju imati ogromnu svotu evra na ulazu koju trebaju pokazati granicnoj policiji ili garantno pismo,rezervcaciju u nekom hotelu ili turs. agenciji itd inace se moze desiti da vrate sa granice

ja se sjecam vremena pre rata kada se slobodno putovalo sa SFRJ pasosima i tada su Italijani na Sezani ili Kozini trazili da zavire u nocanik ,morala se imati znacajna kolicina novca za ulazak ali nije bilo ovog ogranicenja ulazak 2 puta godisnje

Nije tacno, niti su trazili pare ni pozivna pisma i rezervacije, a to za ulazak tek nije tacno ja sam se vratio 02.01.2010. i mogu opet jer sam bio samo 12 dana od 3 meseca u pola godine koliko je dozvoljeno... da sutra odem opet bi usao bez problema jer nisam "ispucao" taj period

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2010, 00:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Hertzog je napisao:
DimitrijeLjotic je napisao:
Helena je napisao:

Nije tacno, niti su trazili pare ni pozivna pisma i rezervacije, a to za ulazak tek nije tacno ja sam se vratio 02.01.2010. i mogu opet jer sam bio samo 12 dana od 3 meseca u pola godine koliko je dozvoljeno... da sutra odem opet bi usao bez problema jer nisam "ispucao" taj period

Zavisi gdje i kako. Na nekim granicama traze pare. Ako si muskarac u srednjoj dobi ides autobusom i prelazis u Gradisci u Hrvatsku sa Bih pasosem traze pare da pokazes ili razlog zasto ides u hr. Ako nemas vracaju. Licno sam bio prisutan kad su vratili cetvoricu iz Gradiske nazad. I to nije jednom vec nekoliko puta se to desilo. Kad tako gledaju u sugavoj hr koja skoro nista nije bolja od nas, onda mogu zamisliti kako gledaju u drugim zemljama ako ides bez vize.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2010, 01:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Sve je do carinika, on ima potpuno pravo da proceni kako iz nekog razloga nisi pozeljan za EU, HR ili bilo koju drugu zemlju... Da je to zakonom propisano, onda bi trazili svakom novac na uvid, ovako se svodi na to sta je carinika nazuljalo tog dana i to nema veze sa srpskim ili nekim drugim papirima... Podrazumeva se da moras imati novac kada putujes u stranu zemlju i svaka zemlja ima propis koliko tog novca po danu treba imati, nekog kontrolisu nekoga ne, sve zavisi od zemlje do zemlje i od carinika do carinika

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2010, 13:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2009, 16:30
Odlicno 5.
Svaka cast. :fadein:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]