banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 05:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 116 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Jan 2010, 18:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
114_AhmeD je napisao:
pa moraju biti paraziti kad su im kršćani u svojoj kolonijalnoj pljački sve oteli :)

sve i da je tako, ja sam shvatio da je islam nešto više od zapadnjačkog materijalizma.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2010, 18:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
114_AhmeD je napisao:
pa moraju biti paraziti kad su im kršćani u svojoj kolonijalnoj pljački sve oteli :)

Iako ne odgovaram nikad ovom mjerom sada cu zato sto je post doticnog koga ti branis Ahmede neumjesan. Naravno tebe Ahmede postujem jer si korektan sagovornik samo bi komentarisao na ovaj post da se muslimani tamo tuku i bez hriscana. Dakle, nisu hriscani krivi za siromastvo u tim zemljama. Oni leze na nafti i da su malo pametniji i da se ne tuku izmedju sebe mogli bi lijepo zivjeti. Primjer su Saudijci i Kuvajcani koji lijepo zive. Znaci nisu tu problem bili hriscani nego muslimani sami i njihovo razlicito interpretiranje kurana koje dovodi do ratova medju muslimanima. Ociti dokaz pored Saudijske arabije i Kuvajta je i Pakistan. Kad su kolonijalisti Englezi vratili Pakistan muslimanima tek tad se intenziviralo nasilje i netrpeljivost. Stavise, mislim da su oni mnogo sta naucili od kolonijalista i imali koristi isto kao i mi u Bih jer da nije bilo stranaca koje neki zovu kolonijalistima mi bi se istrijebili medjusobno. Tako i oni.

A sad rijec, dvije na temu.
Zasto je Isus morao umrijeti? Odgovor je isti kao i na to zasto su Izraelci morali lutati pustinjom 40 godina da bi dosli u obecanu zemlju. Zar nije Bog mogao da ih dovede odmah? Odgovor je isti kao i na pitanje zasto je Bog poslao nepogode na faraona da oslobodi Izraelce. Zar nije mogao da to rijesi tako da promijeni razmisljanje faraona sto i najobicniji hipnotizer moze pa bi mogao i Bog. Zasto je toliko komplikovano postupio i zasto je puno nevinih u medjuvremenu stradalo? Pitanje zasto je Isus morao hodati pustinjom i biti gladan i zedan dok mu sotona nudi sve mozda daje odgovorr na ovo pitanje kao i na najvece pitanje svih vremena a to je pitanje "zasto Bog dozvoljava zlo?".
Naime, Bog je dao na svijetu priblizno jednake sanse svima. Npr. Lavu je dao da jede zebru, ali je dao i zebri mogucnost brzine da moze pobjeci od lava. Znaci gdje god se okrenemo postoji neka ravnoteza.
Tako je i sotoni dao mogucnost da radi i da se bori. Odnosno zlu je dao jednaku sansu kao i dobru. Otud zlo na zemlji i otud odgovor zasto bog dozvoljava zlo i zasto je Hrist morao umrijeti. Dakle da se da jednaka sansa u borbi izmedju dobra i zla. Jednaka sansa da se dokaze i pokaze i jedno i drugo, bas kao sto je na zemlji sve stvoreno u stanju ravnoteze, ali povremeno imamo da je jednom jedna strana u ravnotezi a ponekad druga.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2010, 21:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
jellyfish je napisao:

Iako ne odgovaram nikad ovom mjerom sada cu zato sto je post doticnog koga ti branis Ahmede neumjesan. Naravno tebe Ahmede postujem jer si korektan sagovornik samo bi komentarisao na ovaj post da se muslimani tamo tuku i bez hriscana. Dakle, nisu hriscani krivi za siromastvo u tim zemljama. Oni leze na nafti i da su malo pametniji i da se ne tuku izmedju sebe mogli bi lijepo zivjeti. Primjer su Saudijci i Kuvajcani koji lijepo zive. Znaci nisu tu problem bili hriscani nego muslimani sami i njihovo razlicito interpretiranje kurana koje dovodi do ratova medju muslimanima. Ociti dokaz pored Saudijske arabije i Kuvajta je i Pakistan. Kad su kolonijalisti Englezi vratili Pakistan muslimanima tek tad se intenziviralo nasilje i netrpeljivost. Stavise, mislim da su oni mnogo sta naucili od kolonijalista i imali koristi isto kao i mi u Bih jer da nije bilo stranaca koje neki zovu kolonijalistima mi bi se istrijebili medjusobno. Tako i oni.

Ashab Allahovog poslanika i drugi halifa muslimana je rekao: nas je Allah uzdigao Islamom i svaki put kad budemo tražili ponos u nečemu drugom, Allah će nas poniziti.

Ne krivim ja danas nikog do muslimane za njihovo stanje, meni je samo krivo bilo jer je određeni član foruma nazvao muslimane parazitima zbog neke ružne stvari a ne vidi da su kršćani mnogo gore stvari radili i rade.

kao što je i Isa a.s rekao: zašto prigovaraš drugom da ima trn u oku, a balvan u svom ne vidiš ?
Jesu muslimani možda bacili atomsku bombu na Hirošimu i ubili po' japana ? Haj ima tog da ne spominjem sad.

Elergičan sam na nepravdu, to je sve.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2010, 21:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Da. Onda mislim da smo se slozili oko toga. Drago mi je da smo nasli zajednicki jezik, i naravno slazem se da je religija nebitna ako su ljudi losi.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2010, 21:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
Da. Onda mislim da smo se slozili oko toga. Drago mi je da smo nasli zajednicki jezik, i naravno slazem se da je religija nebitna ako su ljudi losi.

Pa normalno.

Podsjeti me na jedan hadis kad su ashabi došli poslaniku a.s :

" božiji poslaniče ima jedna žena blizu nas, ona i puno molitvu obavlja i puno posti i puno je milostinje dala i hadzdz je obavila nekoliko puta ali ona uznemirava komsije svoje. Napada ih i oni nisu mirni od nje....."

kaze poslanik a.s : ona je od stanovnika dzehennema/ pakla

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2010, 21:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

114_AhmeD je napisao:
jellyfish je napisao:

Ashab Allahovog poslanika i drugi halifa muslimana je rekao: nas je Allah uzdigao Islamom i svaki put kad budemo tražili ponos u nečemu drugom, Allah će nas poniziti.

Ne krivim ja danas nikog do muslimane za njihovo stanje, meni je samo krivo bilo jer je određeni član foruma nazvao muslimane parazitima zbog neke ružne stvari a ne vidi da su kršćani mnogo gore stvari radili i rade.

kao što je i Isa a.s rekao: zašto prigovaraš drugom da ima trn u oku, a balvan u svom ne vidiš ?
Jesu muslimani možda bacili atomsku bombu na Hirošimu i ubili po' japana ? Haj ima tog da ne spominjem sad.

Elergičan sam na nepravdu, to je sve.

ja samo kažem da ja, a ni jedan hrišćanin ne bi otišao tražit bolji život u neku muslimansku zemlju, kad bi o njoj i o njenoj kulturi i religij mislio ono što većina muslimana misli o zapadu i hrišćanstvu. pa ipak muslimani na sve načine pokušavaju da se domognu blagodati te mrske i satanističke civilizacije. čudno zar ne?

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2010, 14:10 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Jan 2010, 13:30
[quote="mary juana"][quote="114_AhmeD"][quote="jellyfish"]

I

Pa i u islamskim zemljama imas i to mnogo vise nego sto mislis tzv,gastarbajtera i to najvise iz evrope koji tamo rade i dobro zaradjuju .Nisu otisli tamo zato sto vole Muslimane nego zbog dobre zarade,nekazem da oni mrze Muslimane ,ali kad bi osjetili samo malo da nisu tu dobro dosli sigurno bi promjenili svoje misljenje.Niko nekaze u ewropi od Muslimana da mrzi Evropu i krstjane jer Evropa je primila najveci broj izbjeglica iz BiH koje su protjerali krstjani ako se nevaram .A krstjane iz evrope u Islamski svijet nije niko protjero ako se nevaram i to je velika razlika .Znaci onaj ko me je primio ja nemogu da mrzim ali onaj ko me je protjero .

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2010, 14:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:

ja samo kažem da ja, a ni jedan hrišćanin ne bi otišao tražit bolji život u neku muslimansku zemlju, kad bi o njoj i o njenoj kulturi i religij mislio ono što većina muslimana misli o zapadu i hrišćanstvu. pa ipak muslimani na sve načine pokušavaju da se domognu blagodati te mrske i satanističke civilizacije. čudno zar ne?

Je li ti misliš da ljudi trče tamo zbog načina života, ili možda tog što im se sviđa zapadna ne-kultura ? Ne bi ja baš rekao... Prije idu jer je lakši život u ovom dobu. Kad su muslimani bili napredniji od zapada prije nekoliko stoljeća niko nije ni pomislio da ide tamo. A tad su svi kršćani sanjali da žive u Bagdadu ili Damasku, centrima svijetskog znanja. Koliko kršćana danas radi u Emiratima, Dubaiu ? Koliko ih ima trenutno u Iraku, Afganistanu.. koji su i bez pasoša došli..

Problemi u islamskom svijetu su učinili svoje što ne znači da se stvari neće popraviti.
Eto, npr. ja prezirem pedere i jedem se unutra što sam osuđen da živim među njima. I ne može mi ublažiti to svi dolari i euri..

Poslednji put menjao 114_AhmeD dana 10 Jan 2010, 14:32, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2010, 14:29 
Početnik
Početnik

114_AhmeD je napisao:
mary juana je napisao:

Je li ti misliš da ljudi trče tamo zbog načina života, ili možda tog što im se sviđa zapadna ne-kultura ? Ne bi ja baš rekao... Prije idu jer je lakši život u ovom dobu. Kad su muslimani bili napredniji od zapada prije nekoliko stoljeća niko nije ni pomislio da ide tamo. A tad su svi kršćani sanjali da žive u Bagdadu ili Damasku, centrima svijetskog znanja.

Problemi u islamskom svijetu su učinili svoje što ne znači da se stvari neće popraviti.
Eto, npr. ja prezirem pedere i jedem se unutra što sam osuđen da živim među njima. I ne može mi ublažiti to svi dolari i euri..

Situacija je nekad bila taka sad jedrugacije,ali znamo svi da se istorija vrti ukrug pa ako bog da vrati ce se taj dio kruga opet

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2010, 14:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

udri muski je napisao:
114_AhmeD je napisao:
mary juana je napisao:

Je li ti misliš da ljudi trče tamo zbog načina života, ili možda tog što im se sviđa zapadna ne-kultura ? Ne bi ja baš rekao... Prije idu jer je lakši život u ovom dobu. Kad su muslimani bili napredniji od zapada prije nekoliko stoljeća niko nije ni pomislio da ide tamo. A tad su svi kršćani sanjali da žive u Bagdadu ili Damasku, centrima svijetskog znanja.

Situacija je nekad bila taka sad jedrugacije,ali znamo svi da se istorija vrti ukrug pa ako bog da vrati ce se taj dio kruga opet

Naravno da hoće, rekao je poslanik a.s da je naša zadnja :) :wink: .
Onako, prema redosljedu događaja koje nagovjestava poslanik a.s, valjda je Rim na redu da ga osvojimo...... ( vjerovatno lijepim riječima kako je sad krenulo )

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2010, 17:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

114_AhmeD je napisao:
Onako, prema redosljedu događaja koje nagovjestava poslanik a.s, valjda je Rim na redu da ga osvojimo...... ( vjerovatno lijepim riječima kako je sad krenulo )

ja bi lično volio da osvojite rim ali kako sad stvari stoje i kako vam je krenulo, dalje ste od rima nego ikad :wink:

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2010, 17:37 
Početnik
Početnik

mary juana je napisao:
114_AhmeD je napisao:

ja bi lično volio da osvojite rim ali kako sad stvari stoje i kako vam je krenulo, dalje ste od rima nego ikad :wink:

[quote]To se tebi cini od 2005-2008 100 hiljada sklopljeni brakova izmedju Italijanki i Muslimana .Svaka familija xtroje djece pa saberi .Jedna od najveci dzanija u evropi mozda cak i najveca je svega nekoliko km od vatikana.Cak i jedan Talijanski kardinal je izjavio da bi trebalo zabraniti takve brakove koji cinizam

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2010, 17:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

udri muski je napisao:
mary juana je napisao:
114_AhmeD je napisao:

Citiraj:
To se tebi cini od 2005-2008 100 hiljada sklopljeni brakova izmedju Italijanki i Muslimana .Svaka familija xtroje djece pa saberi .Jedna od najveci dzanija u evropi mozda cak i najveca je svega nekoliko km od vatikana.Cak i jedan Talijanski kardinal je izjavio da bi trebalo zabraniti takve brakove koji cinizam

zašto misliš da ti muslimani nisu prešli na ženinu vjeru?
ili koliki je broj brakova sa budistima ili ateistima, uglavnom jaz između muslimana i ostalih skoro da nikad nije bio veći, a pogotovo između rimokatolika i muslimana.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2010, 19:13 
Početnik
Početnik

[
Citiraj:

zašto misliš da ti muslimani nisu prešli na ženinu vjeru?
ili koliki je broj brakova sa budistima ili ateistima, uglavnom jaz između muslimana i ostalih skoro da nikad nije bio veći, a pogotovo između rimokatolika i muslimana.[/quote]
[/quote]Jaz je mozda izmedju mene i tebe ali izmedju ovi Talijanki i njihovi mladozenja sigurno ne .One sad radjaju mlade Muslimane u srcu evrope bez ikakve prisile .Sta mislis da je 11 9 se slucajno desio nikada se krstjani nisu interesovali za islam kao poslije 11 9 ,a covjek kad se pocne za nesto interesovati onda dolazi do neki zakljucaka ,jer najveci prelazak na islam je poceo upravo nakon 11 9 jer do tada su za mnoge Muslimani bili samo jahaci kamila ,ali kad covjek spozna istinu niko ga vise nemoze skrenuti sa pravoga puta .Selam tebi ,u Islamu je spas ,a ti i dalje zivi u zabludi

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2010, 19:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

to o prelasku zapadnjaka na islam ti je klasična islamska propaganda.
puno više mladih muslimana koji žive na zapadu prestaju da praktikuju islam i odriču ga se te žive po zapadnim mjerilima, nego što zapadnjaka pređe na islam i da ga praktikuju.
puno više zapadnjaka se okreće budizmu pa niko o tome ne priča, tvoje mišljenje se temelji na propagandi onih koji upravljaju tvojim umom, ti u biti i nemaš svoje mišljenje niti na bilo koji način provjeravaš ono što ti kažu.
to što govoriš istina je jedino kad su u pitanju afrički crni atletičari koji prelaze da nastupaju za katar, bahrein i sl. jer su bolje plaćeni, ili crnci silovatelji, ubice i ostali osuđeni crni ološ po američkim zatvorima prelazi na islam, ali samo dok su u zatvoru čim izađu opet se vraćaju svojim gangovima i opet su oni stari sa istim starim željama i motivacijom.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2010, 19:58 
Početnik
Početnik

mary juana je napisao:
to o prelasku zapadnjaka na islam ti je klasična islamska propaganda.
puno više mladih muslimana koji žive na zapadu prestaju da praktikuju islam i odriču ga se te žive po zapadnim mjerilima, nego što zapadnjaka pređe na islam i da ga praktikuju.
puno više zapadnjaka se okreće budizmu pa niko o tome ne priča, tvoje mišljenje se temelji na propagandi onih koji upravljaju tvojim umom, ti u biti i nemaš svoje mišljenje niti na bilo koji način provjeravaš ono što ti kažu.
to što govoriš istina je jedino kad su u pitanju afrički crni atletičari koji prelaze da nastupaju za katar, bahrein i sl. jer su bolje plaćeni, ili crnci silovatelji, ubice i ostali osuđeni crni ološ po američkim zatvorima prelazi na islam, ali samo dok su u zatvoru čim izađu opet se vraćaju svojim gangovima i opet su oni stari sa istim starim željama i motivacijom.

[/quote]Ja sve je propaganda ,pogledaj snimke od Pjera Vogela bivseg krstjanina pa ces da vidis sta je propaganda ,a takvi bi "propagandi "bilo vise ,samo je problem jezik ,jer vecina daija ne govore dobro jezik pa je tesko komunicirati i objasniti ljudima ,ali kad to uradi rodjeni Nijemac mnogi prelaze na islam .Nemoj samo reci radi neki olaksica jer naprotiv imaju samo problema ,ali kad covjek sazna istinu nema prepreke.Sad mu cak zabranjuju u neke evropske zemlje ,zadnji ti je primjer Svica nisu ga pustili da odrzi jednu tribinu jer je poznato da na svakoj njegovoj tribini par ljudi predje na Islam.Imas na stotine video zapisa ,tu nema lazi .Ali ja vjerujem da si gledo neke mozda nisu sve titlovane ali vecina jeste .Propaganda je kada neko napise taj i taj nigdje imena i prezimena presao na tu i tu vjeru .A Pjer svaki prelazak poprati kamerama i to veoma profesionalno je svi njegovi pratioci kamermani su rodjeni Nijemci koji su prihvatili uzvisenu vjeru Islam bez prisile i maca ,i nisu nikakvi kriminalci ,bivsi zatvorenici nego skolovani ljudi .

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2010, 20:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2008, 19:37
Trla baba lan da joj prodje dan.

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2010, 20:45 
Početnik
Početnik

Avinoam1 je napisao:

Samo ti tralalalaj a Islam se siri bilo to tebi pravo ili ne

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2010, 20:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

udri muski je napisao:
Avinoam1 je napisao:

Samo ti tralalalaj a Islam se siri bilo to tebi pravo ili ne

e ako su svi genijalci poput tebe i neka se širi :roll:

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2010, 20:56 
Početnik
Početnik

Ja kolko sam skonto na ovom forumu si samo ti krstjanin znaci sve vas je manje .A ako su svi ko ti mi cemo daleko dogurati

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 116 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]