ajkula je napisao:
Samo jos ovo pa da zavrsim sa ovom temom.
Citiraj:
Neki jer su im clanovi familije i roditelji zivot dali za taj komadic zemlje, neki jer su dosli ovamo bezeci ispred necijeg noza i osecaju se sigurnije tu nego bilo gde drugde.
Moj otac, koji je od prvoga do zadnjeg dana proveo na ratistu je docekao da ga u
njegovom gradu, u
njegovoj Republici osakate
njegovi ljudi i sada je invalid. Samo vi pricajte o slobodi i lazite sami sebe a vlast sve deblja i kriminal sve veci.
Ja tebe shvatam u potpunosti, ali takve stvari se dogadjaju svuda, u Beogradu, Zagrebu, Rimu, Parizu.
Kriminala, korupcije, nepravde ima i vise u razvijenijim i uredjenim drzavama, samo je to svedeno na kulturan nivo.
Citiraj:
I dalje pricamo o sigurnosti?

Vise nam ne pjeva hodza ali nam lete auta u vazduh.
Nisam ni rekla da je ovde sigurno u tom smislu, zato sam i napisala 'kakva god ona bila', vec 'sigurnosti' na nacionalnom nivou. Realno je da ces se lepse osecati na Bozic ako zivis u BL, nego u Sarajevu. Lepse ces se i osecati ako gledas RTRS, nego FTV.
Ovde je opisan odnos RS-FBiH, ne RS-ostatak sveta.
Cinjenica je da se jedan Srbin koji je proziveo rat, u pravom smislu te reci, bolje oseca ovde nego u Sarajevu. Jedan, koji je kao dete bezao ispred granata i pozara od srpskih kuca u plamenu.
Jedan od onih koji radi u Sarajevu, a ne sme da se javi i ne moze dete upisati u vrtic ili skolu nigde, osim na Ilidzi.
A sta je, konkretno, 'nama nasa borba dala...', ne ponovilo se, samo cu to reci.