banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jun 2025, 18:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 06 Jan 2010, 16:31 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 06 Jan 2010, 13:44
Jel i prosle godine za praznike ovako bilo?
To vas pitam posto tek od oktobra imam karticu i iz engleske mi je dolazilo za 10-tak dana a iz amerike oko dvije sedmice, znaci nisam imao problema.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2010, 21:53 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2008, 11:49
Narode ebay je cudo samo obavezno provjeravajte bodovanje o prodavcu i troskove pakovanja i postarine jer to zna nekad biti skuplje nego naruceni proizvodi sto i jeste poenta da se vise zaradi. :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2010, 23:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Moraju na nečemu izvući para. Ja sam znao kupiti neke stvarčice za 2-3 $ a poštarina izađe 10-15 $...

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2010, 00:05 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Okt 2009, 18:37
To sa malom cenom a velikom postarinom je jako cest slucaj na ebay-u.
Zato ja u filter za pretragu stikliram "lowest price+shipment".
A sto se tice kasnjenja posiljke evo i meni jos nije stiggap punjac za laptop a poslat je 24.11.09.
Kontaktirao sam kineza i njemu nije jasno kako je to moguce,napominje da bi moglo biti do guzve do praznika ali i do njihove poste koja je jako losa (nezna da je nasa jos gora :)) i ponudio mi je da mi refundira novac iako misli da cu dobiti posliljku ovih dana.
Na njegov predlog da sacekam jos par dana,prihvatio sam da mi refundira novac ako roba ne stigne do pocetka sledece nedelje.
Bas sam se izdenadio kako su profesionalni i kako su spremni vratiti pare iako sam ja mogao da blefiram. :)
Ocigledno jos ne poznaju tako dobro nas mentalitet (neki drugari su mi govorili "ko ga j....,kazi da nisi dobio i kad dobijes kazi da nisi pa nek ti vrati i pare". :)

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2010, 11:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ista stvar i kod mene, samo sto ga nemam namjeru ispaliti pa sam sam rekao da cu jos malo sacekati. Sta sad - ispalim ga za neke sitne pare i poslije ljudi prestanu slati u BiH i dzaba mi onda sto sam jedva docekao da mogu kupovati sa e-bay kad nam niko nece htjeti slati.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2010, 19:42 
Početnik
Početnik

Mozda nisam bio dovoljno jasan ali ni ja nemam nameru da ga "zapalim",sacekacu i ja jos malo jer mislim da ce stici sigurno samo ovi nasi "postari" su malo lijeni oko nove godine (nije im dosta sto nerade po nekoliko dana pa im je onda jos mrze raditi kad ipak dodju na posao).

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2010, 01:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
Citiraj:
Ocigledno jos ne poznaju tako dobro nas mentalitet (neki drugari su mi govorili "ko ga j....,kazi da nisi dobio i kad dobijes kazi da nisi pa nek ti vrati i pare". :)

Možda još ima ljudi koji misle tako.
Pa se može desiti da Kinezi koji nude free shipping za điđe od par € prestanu slati u BiH.
A neki već sada ne šalju u bliske nam zemlje...vidio sam da jedan business seller iz Kine ne šalje u po' zemalja Balkana (u BiH šalje :D )
Pa će se te điđe moći naručiti samo preko "genuine UK il' USA sellera" po većoj cijeni (+ dostava).

A i prodavci iz drugih zemalja mogu promijeniti "politiku" pa uvesti pravilo da u BiH šalju skupljim načinom.
Šta ja znam, vidio sam da neki ne šalju poštom u Italiju (jer se gube paketi), nego samo preko kurirskih službi, što povisuje cijenu.

blaf77 je napisao:
Sta sad - ispalim ga za neke sitne pare i poslije ljudi prestanu slati u BiH i dzaba mi onda sto sam jedva docekao da mogu kupovati sa e-bay kad nam niko nece htjeti slati.
Potpis ovog boldovanog.

Nego, ja čekam jedan paketić sa nekim jeftinim pizdarijama...
Ali, pošto se kod nas slavi po' januara, očekujem da mi stigne u - februaru :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2010, 01:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
Izbegavajte seller-e sa niskim cenama item-a i visokim cenama postarine. 8)

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2010, 12:56 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 13 Jan 2010, 11:53
kupujem cesto preko e-Bay-a ali nikada nisam kupovao nista skupo,znam da se carina naplacuje za vrijednost preko 50 KM,do sada sam dva puta kupovao robu vece vrijednosti od 50 Km,jednom je bilo oko 100 a drugi put oko 70 KM,oba puta sam prosao bez carine :D .... sada opet planiram kupiti nesto jos malo skuplje pa me zanima ako neko zna kolika je tocno carinska stopa,racuna li se tu kakav PDV.... konkretno planiram kupiti optiku za pusku od mozda nekih 150-200 USD,ima li neko mozda kakva iskustva :roll: ...hvala

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2010, 13:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne da mi se citati, ali ovde bi trebao cucati odgovor:
http://www.uino.gov.ba/download/Dokumen ... fa_BiH.pdf

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2010, 18:11 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 13 Jan 2010, 11:53
zahvaljujem na ovome .pdf-u ... pomoglo je,sada znam da je na opticke nisane carinska stopa 5% :D ,e sad me zanima jel to sve (osim onoga negoga carinskog pregleda) ... ima li jos sta,PDV ili tako nesto??? :roll:

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2010, 17:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2009, 17:21
Pozz,
zanima me odakle je najbolje kupovati stvari?Iz koje drzave?Koliko treba da dodje i kakao paziti kolika je postarina/carina i slicno tome?
Tnx :D

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2010, 17:55 
Početnik
Početnik

@blaf77
Jesi li ti dobio sto si narucio?!
Kod mene evo jos nema nista a narucio sam i poslato je 23-24 novembra...
Ne bih da zezam kineza ali ipak sto je mnogo mnogo je iako verovatno nije on kriv.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jan 2010, 18:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
ProbyHeart je napisao:
Pozz,
zanima me odakle je najbolje kupovati stvari?Iz koje drzave?Koliko treba da dodje i kakao paziti kolika je postarina/carina i slicno tome?
Tnx :D

Pa zavisli, prodaju najviše iz Kine, Hong Konga i Amerike, iz mog iskustva. Imaš i iz Kanade i Australije pomalo prodavača. Iz Kine i Hong Konga može se naći mnogo jeftinih stvari ali treba uvek sve proveriti da li je u redu i treba imati na umu da Made in China ne označava neki preveliki kvalitet. Dakle, dobro je za manje stvari, ne toliko za tehnologiju i malo komplikovanije proizvode....
Takođe pored svakog prodavača imaš rejting, i kad klikneš na njega možeš videti pozitivne i negativne komentare. Naravno, dobro je da ima rejting blizu 100%, mada sam ja kupovao i od onih sa 94-95%...

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2010, 20:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

tox master je napisao:
@blaf77
Jesi li ti dobio sto si narucio?!
Kod mene evo jos nema nista a narucio sam i poslato je 23-24 novembra...
Ne bih da zezam kineza ali ipak sto je mnogo mnogo je iako verovatno nije on kriv.

Nisam jos uvijek dobio robu, ali dobio sam novac nazad. Zalio se dan-dva pred istek roka od 45 dana i odmah mi uplatio nazad refund na paypal bez pogovora. Ocekujem svaki cas da ce stici. Malo je kinez oklijevao da posalje ovamo pa je tu otislo vremena dok sam ga ubijedio da mi je do sada sve stiglo sto sam narucivao iz Hong Konga, pa onda praznici... Nije nesto posebno interesantno za maznuti (Nintendo Wiimote), vjerovatno je zagubljeno ili u nekom zastoju.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2010, 20:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

@stormbringer
tnx na odg. a reci mi kako da pazim na postarinu(taj shiping) vidim recimo nesto pise free shiping jel to vazi i za nas?I imali neka eu verzija ebaya? :D

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2010, 21:11 
Početnik
Početnik

Postavis za drzavu odakle si BIh (ako si iz bih naravno) i ako kaze da je free shiping onda i jeste ali gde je free shiping tu je uglavnom cijena veca tako da dodje skoro na isto.
Nisu ni kinezi sisali vesla vec na taj nacin privuce vise paznju kad stavi free shiping.
Imas ebay.de ebay.uk ali koliko sam ja video dosta je skuplje (bar tehnicke stvari)

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2010, 21:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

tox master je napisao:
Postavis za drzavu odakle si BIh (ako si iz bih naravno) i ako kaze da je free shiping onda i jeste ali gde je free shiping tu je uglavnom cijena veca tako da dodje skoro na isto.
Nisu ni kinezi sisali vesla vec na taj nacin privuce vise paznju kad stavi free shiping.
Imas ebay.de ebay.uk ali koliko sam ja video dosta je skuplje (bar tehnicke stvari)

Mala ispravka - ebay.co.uk je eBay iz UK :wink:
Englezi imaju normalniju poštarinu od mnogih zemalja (mada Kinezi uglavnom nude free :D ) i bržu isporuku od Kineza i Amerikanaca - ali sve zavisi od toga šta se kupuje :wink:

Najbolje je da odeš na global.ebay.com i tu pretražiš. Možeš čak i birati. Npr. opcija "Search items from" pa odabereš, šta ti ja znam, npr. da ti pretraži UK ili EU itd.
Pa onda "poredaš" uz pomoć opcije "lowest price + shipping" ili samo aukcije ili sve zajedno itd.

Mada, ako je neko postavio na Engleski ebay, može se desiti da je seller iz Kine pa pregledaj odakle se šalje. Dok se ne snađeš kupuj kod sellera sa dobrim (čitaj 99 zarez nešto do 100%) feedbackom.

Ma sve je lako. 8)
Uostalom, siguran sam da je sav proces već opisan. :D
Samo prelistaj temu. Nema sto strana! :wink:

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2010, 21:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Evo citao sam polako ovo i dosao do 6 strane hahah smori se :D.
Ugl, sada me interesuje ova carina.
Elem htio sam kupiti neki lancic/privjesak tako nesto od crnog turmalina curi za rodjendan...eh sada vidio sam ih dosta jeftinih (neki su po 10$ + 6-7 shiping to je ok), ima i onih bolji od 35$ i shiping 2-3 $ i to je sve ok, ali me zanima koliko ce me odrati lopovi iz carine?Posto je to maleno slalo bi se postom ,mogao bih se dogovoriti sa prodavcem da stavi i ispod 10 $ da kosta, koliko bi me to doslo sve skupa?
I moze li mi neko pojasniti ovo u vezi paypal, porucicu u ponedeljak sebi rajfajzenovu visu electronik i zanima me kako ide ta verifikacija na paypal?Placam 2.5$ samo da verifikujem karticu uz acc?
I jos jedno pitanje :D, ako bih kupovao neku elektorniku(da preciziram gaming periferiju, podloge, miseve, tastature itd...) najbolje bi bilo narucivati iz njemacke i austrije?Valjda bi trebalo najprije stici odatle?I koliko bi tu dosla carina?Da li bi oni specijalci u carini raskapusali to?Ili ako bi vec otvarali da li bi otvorili samo paket, a ne kutiju recimo od misa i slicno?Posto bi mi trebalo ne otpakovano?
I koliko bi tu dosla carina?Znaci vecina stvari je ispod 100 eura, jedino neki bas skupi su do 200 eura.
Pozz i puno hvala :D.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2010, 21:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ProbyHeart je napisao:
Evo citao sam polako ovo i dosao do 6 strane hahah smori se :D.
Ugl, sada me interesuje ova carina.
Elem htio sam kupiti neki lancic/privjesak tako nesto od crnog turmalina curi za rodjendan...eh sada vidio sam ih dosta jeftinih (neki su po 10$ + 6-7 shiping to je ok), ima i onih bolji od 35$ i shiping 2-3 $ i to je sve ok, ali me zanima koliko ce me odrati lopovi iz carine?Posto je to maleno slalo bi se postom ,mogao bih se dogovoriti sa prodavcem da stavi i ispod 10 $ da kosta, koliko bi me to doslo sve skupa?
I moze li mi neko pojasniti ovo u vezi paypal, porucicu u ponedeljak sebi rajfajzenovu visu electronik i zanima me kako ide ta verifikacija na paypal?Placam 2.5$ samo da verifikujem karticu uz acc?
I jos jedno pitanje :D, ako bih kupovao neku elektorniku(da preciziram gaming periferiju, podloge, miseve, tastature itd...) najbolje bi bilo narucivati iz njemacke i austrije?Valjda bi trebalo najprije stici odatle?I koliko bi tu dosla carina?Da li bi oni specijalci u carini raskapusali to?Ili ako bi vec otvarali da li bi otvorili samo paket, a ne kutiju recimo od misa i slicno?Posto bi mi trebalo ne otpakovano?
I koliko bi tu dosla carina?Znaci vecina stvari je ispod 100 eura, jedino neki bas skupi su do 200 eura.
Pozz i puno hvala :D.

Sve odgovore ćeš naći na temi.
Stvarno previše pitanja si postavio, a da si pažljivo pročitao našao bi neke odgovore već na prvim stranama teme :)

Pozz

PS Što se isporuke tiče, ja gledam da me izađe jeftinije za neke sitnice i mogu čekati par dana ili sedmica duže. Za većinu stvari koje sam naručio nije bila neka hića :wink: A ti ako hoćeš brzu dostavu (od par dana) ima sellera koji nude dostavu npr DHL-om ili FedExom - ali takva brza dostava za neke sitnice je nepotrebna i preskupa.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]