banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Maj 2025, 23:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Jan 2010, 12:21 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Dec 2009, 14:48
ja volim fudbal, i rado ga igram, iako nemam vremena.
Nisam siguran da bi trebalo razvrstavati sportove po tome koji su ekipni koji pojedinačni, olimpijski ili ne. Ali bi se trebalo gledati prilikom izbora. Kategorizacija postoji. Treba se znati vrijednost rezultata, Olimpijskih i drugih. Ekipno se takođe može mjeriti po tome koliko je taj sport trenutno postigao u tom trenutku jer znam da u nekim sportovima (Džudo) nije lako postići rezultat.
Izbor sportiste ne treba da bude taj koji će dizati određen sport, dok neke uništavati, jer puno je teže raditi u individualnim sportskim kolektivima/klubovima koji dobijaju manje novcam manje podrške od sponzora idt.

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2010, 13:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
volimjudo je napisao:
ja volim fudbal, i rado ga igram, iako nemam vremena.
Nisam siguran da bi trebalo razvrstavati sportove po tome koji su ekipni koji pojedinačni, olimpijski ili ne. Ali bi se trebalo gledati prilikom izbora. Kategorizacija postoji. Treba se znati vrijednost rezultata, Olimpijskih i drugih. Ekipno se takođe može mjeriti po tome koliko je taj sport trenutno postigao u tom trenutku jer znam da u nekim sportovima (Džudo) nije lako postići rezultat.
Izbor sportiste ne treba da bude taj koji će dizati određen sport, dok neke uništavati, jer puno je teže raditi u individualnim sportskim kolektivima/klubovima koji dobijaju manje novcam manje podrške od sponzora idt.

Koliko ima judo federacija/liga/verzija?

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2010, 16:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
Gizzzmo je napisao:
WeeBoo je napisao:
Opet kazem da me ne zanima sam izbor niti to sto je Bilbija prvi, ali ti govoris kao neko ko ne voli fudbal. I da se mene pita bile bi 2 kategorije za nagradu : kolektivni i individualni sportovi.

:lol: :lol: :lol:

Da, ne volim fudbal, it`s ok :lol: :lol: :lol:

Sportovi se ne mogu/ne smiju tako kategorisati, jer bi bilo u suprotnosti sa zakonom i Pravilnikom o kategorizaciji sportova sa nomenklaturom sportskih grana i grana sporta...

Ajoj brate/sestro tu nomenklaturu pominjes u skoro svakom postu, bez uvrede.
Moja poenta je da ne mozes jednostavno porediti uspjeh u nekom od invidiualnih sportova, i nekom od kolektivnih sportova. Ako je ova "nagrada" najboljih sportista u RS toliko izmanipulisana i nebitna ne vidim zasto ti je toliko krivo sto je Nemanja Bilbija prvi ili deseti. Zar nije poenta da se podupiru mladi sportisti nezavisno od toga koji je sport u pitanju?
A glede fudbala, to sto ne volis fudbal je tvoja stvar, ali zasto ga smatrati manje sportom i toliko nipodostavati. Ja ni za jedan sport ne bih rekla da je glup, manje vrijedan od drugog, ili nesto slicno. Svaki sport ima neku svoju draz za one koji ga praktikuju. Inace bi svi bili atleticari ili plivaci zato sto su to "bog i batina" sportovi odn. discipline.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2010, 10:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
WeeBoo je napisao:
Gizzzmo je napisao:
WeeBoo je napisao:
Opet kazem da me ne zanima sam izbor niti to sto je Bilbija prvi, ali ti govoris kao neko ko ne voli fudbal. I da se mene pita bile bi 2 kategorije za nagradu : kolektivni i individualni sportovi.

:lol: :lol: :lol:

Da, ne volim fudbal, it`s ok :lol: :lol: :lol:

Sportovi se ne mogu/ne smiju tako kategorisati, jer bi bilo u suprotnosti sa zakonom i Pravilnikom o kategorizaciji sportova sa nomenklaturom sportskih grana i grana sporta...

Ajoj brate/sestro tu nomenklaturu pominjes u skoro svakom postu, bez uvrede.
Moja poenta je da ne mozes jednostavno porediti uspjeh u nekom od invidiualnih sportova, i nekom od kolektivnih sportova. Ako je ova "nagrada" najboljih sportista u RS toliko izmanipulisana i nebitna ne vidim zasto ti je toliko krivo sto je Nemanja Bilbija prvi ili deseti. Zar nije poenta da se podupiru mladi sportisti nezavisno od toga koji je sport u pitanju?
A glede fudbala, to sto ne volis fudbal je tvoja stvar, ali zasto ga smatrati manje sportom i toliko nipodostavati. Ja ni za jedan sport ne bih rekla da je glup, manje vrijedan od drugog, ili nesto slicno. Svaki sport ima neku svoju draz za one koji ga praktikuju. Inace bi svi bili atleticari ili plivaci zato sto su to "bog i batina" sportovi odn. discipline.

OMG!!! :roll: :roll: :roll:
Kao prvo, nisam znala da pratis moje postove, hvala.
Kao drugo, ko je rekao da ne volim fudbal (ne moram crtati, vidis ovaj grohotni samajli...??Da, ne volim fudbal, it`s ok :lol: :lol: :lol: ) i gdje sam navela sa su neki sportovi glupi, manje vrijedni jedni od drugih ili slicno?? Zamijenila si me sa nekim, ocigledno.
Kao trece, ti sama nipodastavas sportove ako zelis da svrstas posebno individualne, posebno kolektivne, jer tek to govori da nemas pojma o tome sta pises... Rezultat se mora vrjednovati, bez obzira da li je postignut u jednoj ili drugoj konk.
Hm... pocinjem da sumnjam da si promasila temu totalno...
+ tema je izbor sportista, a cilj izbora svakako nije podupiranje maldih sportista, vec nagradjivanje za postignute razultate sportista u, citaj: SENIORSKOJ konkuranciji. To svakako nisu mladi, perspaktivni sportisti... Nadam se da znas sta to znaci??
Kao cetvrto.. svakako nisam postavila temu da bih se prepirala sa nekim ko nema veze sa sportom, nego da cujem druga misljenja. Ti si dala svoje, zahvaljujem.

By the way> mozda nesto i naucis:
Atletika i plivanje su sportske grane, a discipline su u atletici: kugla, dalj, vis, 100m, 800 m itd, a u plivanju 50 m prsno, slobodno, ledjno i sl...

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2010, 10:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

laoce je napisao:

Dzudo je jedinstvena sportska grana u svijetu, kao fudbal, kosarka, atletika, rukomet ili plivanje. Ista pravila u citavom svijetu, nema 500 svjetskih federacija kao karate. Samo jedna "verzija", kako je ti zoves. Jedna judo evro liga.
Jedna Evropska unija EJU (European Judo Union), jedna azijska, jedna africka i td..
Samo jedna Svjetska ili Internacionalna dzudo federacija (International Judo Federation)
Evo, ako nekog interesuje:
http://www.intjudo.eu/ ili http://www.eju.net/

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2010, 13:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Gizzzmo je napisao:

OMG!!! :roll: :roll: :roll:
Kao prvo, nisam znala da pratis moje postove, hvala.
Kao drugo, ko je rekao da ne volim fudbal (ne moram crtati, vidis ovaj grohotni samajli...??Da, ne volim fudbal, it`s ok :lol: :lol: :lol: ) i gdje sam navela sa su neki sportovi glupi, manje vrijedni jedni od drugih ili slicno?? Zamijenila si me sa nekim, ocigledno.
Kao trece, ti sama nipodastavas sportove ako zelis da svrstas posebno individualne, posebno kolektivne, jer tek to govori da nemas pojma o tome sta pises... Rezultat se mora vrjednovati, bez obzira da li je postignut u jednoj ili drugoj konk.
Hm... pocinjem da sumnjam da si promasila temu totalno...
+ tema je izbor sportista, a cilj izbora svakako nije podupiranje maldih sportista, vec nagradjivanje za postignute razultate sportista u, citaj: SENIORSKOJ konkuranciji. To svakako nisu mladi, perspaktivni sportisti... Nadam se da znas sta to znaci??
Kao cetvrto.. svakako nisam postavila temu da bih se prepirala sa nekim ko nema veze sa sportom, nego da cujem druga misljenja. Ti si dala svoje, zahvaljujem.

By the way> mozda nesto i naucis:
Atletika i plivanje su sportske grane, a discipline su u atletici: kugla, dalj, vis, 100m, 800 m itd, a u plivanju 50 m prsno, slobodno, ledjno i sl...

Hm, pa u tome i jeste ironija, u svim tvojim postovima koje sam procitala (a bilo ih je samo par) stalno si isticala tu "nomenklaturu sportova". Ok, shvatili smo da je sport tvoja profesija ili sta vec, ne moras to isticati u svakom postu.
Isto tako ti sport ne mora biti profesija pa da te isti zanima, da isti pratis i dajes neke svoje poglede. Svakako nije umjesno govoriti nekom da "nema veze" samo zato sto je rekao da je nesto sport ili disciplina. U kontekstu price bilo je totalno nebitno, ali ti izgleda tako silno zelis da istaknes koliko poznajes sport.
Napomenula sam mladih sportista, jer je problem po tebi bio dodjela nagrade Nemanji Bilbiji, a ako se ne varam on ima nesto vise od 20 godina, ili cak i manje.
Sto se tice postavljanja teme, i tvog nastupa, ispada da si je postavila samo zato da naglasish kako je takmicenje izmanipulisano, i kako se neki sportovi vise potenciraju od drugih, tebi ocigledno drazih.
Podjela na individualne i kolektivne sportove bila je cisto po klasifikaciji, a ne po vrijednosti, nigdje nisam rekla da su jedni vrijedniji od drugih ili obrnuto. Rekla sam to samo kao prijedlog radi lakseg pracenja prilikom te neke dodjele.
Nazalost, nisam te zamjenila sa nekim drugim.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2010, 14:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

WeeBoo je napisao:
Ok, shvatili smo da je sport tvoja profesija ili sta vec, ne moras to isticati u svakom postu.
Isto tako ti sport ne mora biti profesija pa da te isti zanima, da isti pratis i dajes neke svoje poglede. Svakako nije umjesno govoriti nekom da "nema veze" samo zato sto je rekao da je nesto sport ili disciplina. U kontekstu price bilo je totalno nebitno, ali ti izgleda tako silno zelis da istaknes koliko poznajes sport.
Napomenula sam mladih sportista, jer je problem po tebi bio dodjela nagrade Nemanji Bilbiji, a ako se ne varam on ima nesto vise od 20 godina, ili cak i manje.
Sto se tice postavljanja teme, i tvog nastupa, ispada da si je postavila samo zato da naglasish kako je takmicenje izmanipulisano, i kako se neki sportovi vise potenciraju od drugih, tebi ocigledno drazih.
Podjela na individualne i kolektivne sportove bila je cisto po klasifikaciji, a ne po vrijednosti, nigdje nisam rekla da su jedni vrijedniji od drugih ili obrnuto. Rekla sam to samo kao prijedlog radi lakseg pracenja prilikom te neke dodjele.
Nazalost, nisam te zamjenila sa nekim drugim.

Nisam nigdje isticala da mi je sport profesija, ili sta vec. To je tvoj zakljucak.
Uopste se ne trudim silno da kazem kako poznajem sport, iznosim samo jednostavne i opste poznate cinjenice, koje ne bi trebalo da budu nepoznanica clanovima ovog foruma.
Isto tako, znas da ucis ljude "lijepom ponasanju" a prva si govorila kako ja govorim da su neki sportovi glupi (znaci, ipak si me pomijesala sa nekim :lol: :lol: :lol: ). Nisi odgovorila na pitanje gdje sam to i kad rekla...
A drugo, nisam nikada rekla da si ti rekla da su jedni sportovi vrjedniji od drugih, to ja tebi pokusavam nacrtati, ali evo, konacno si dosla do zakljucka.
I grijesis, nisam temu postavila da bih naglasila kako je izbor izmanipulisan, Boze sacuvaj, pa ja nemam te inforacije, ali hvala ti na obavjestenju. Temu sam poslavila iskljucivo kako bih vidjela sta ljudi misle o izboru (ponavljam ovu tvrdnju), i takodje dala sam svoje licno misljenje o poretku (mogucem). Ne razumijem, sta je tu nejasno?? :-? :-? :-?
Ako citas izmedju redova, to je tvoj problem.

A na kraju krajeva, zasto se ti uopste prepires sa mnom?
Zato sto te jednostavno nerviram ili zato sto sam iznijela svoje misljenje i postavila temu??

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2010, 14:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
:popcorn:

Opa bato, vidi se da ste se odmorile od slavlja...

Kako je krenulo biće pravi "chick fight" :lol: :lol: :lol:

Pa bi mogli imati najbolju sportistkinju foruma... u disciplini "chick fight" 8) :lol: :lol: :lol: :cat:
Oćemol' otvorit kladionicu: Gizzzmo vs. Wee Boo :P

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2010, 15:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Haha, car si nema sta!
Ja sam bas u praznickom i dobrom raspolozenju, nije mi jasna doticna.
Ja sam uvijek za pregovore haha.

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2010, 17:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Gizzzmo je napisao:
laoce je napisao:

Dzudo je jedinstvena sportska grana u svijetu, kao fudbal, kosarka, atletika, rukomet ili plivanje. Ista pravila u citavom svijetu, nema 500 svjetskih federacija kao karate. Samo jedna "verzija", kako je ti zoves. Jedna judo evro liga.
Jedna Evropska unija EJU (European Judo Union), jedna azijska, jedna africka i td..
Samo jedna Svjetska ili Internacionalna dzudo federacija (International Judo Federation)
Evo, ako nekog interesuje:
http://www.intjudo.eu/ ili http://www.eju.net/

To sam i pretpostavljao i zato se i uspjeh u Judou moze lako vrednovati.
A ako je Bilbija mlad i perspektivan - ima kategorija i za to - perspektivni sportisti, jer , kao sto Gizzmo rece, tu nije bitno da li je neko mlad, vec kakav je rezultat u toj godini ostvario, a ne da bude izabran tu jer se nesto od njega ocekuje.U tom izboru je i jedan Djordje Pastar koji ima preko 50 godina (i njegov sport mi bas nije za izbor, al ajd ) .

Vrh

PostPoslato: 03 Jan 2010, 17:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja te zaista nisam niti ujednom trenutku uvrijedila, dok si ti sa druge strane izvrsila atak na mene, bez potrebe, no dobro.

Citiraj:
Isto tako, znas da ucis ljude "lijepom ponasanju" a prva si govorila kako ja govorim da su neki sportovi glupi (znaci, ipak si me pomijesala sa nekim :lol: :lol: :lol: ). Nisi odgovorila na pitanje gdje sam to i kad rekla...

Ne ucim ja nikog lijepom ponasanju, samo navodim cinjenicno stanje.

Citiraj:
A drugo, nisam nikada rekla da si ti rekla da su jedni sportovi vrjedniji od drugih, to ja tebi pokusavam nacrtati, ali evo, konacno si dosla do zakljucka.

O izvini, bas sam neuvidjavna. Od pocetka rasprave nisam nijednom napomenula da su jedni vrijedniji od drugih, nego da ti favoruzijes jedan a drugi ne.

Citiraj:
Boze sacuvaj, pa ja nemam te inforacije, ali hvala ti na obavjestenju. Temu sam poslavila iskljucivo kako bih vidjela sta ljudi misle o izboru (ponavljam ovu tvrdnju), i takodje dala sam svoje licno misljenje o poretku (mogucem).

Citiraj:
Na kraju krajeva, svi ti izbori na kraju budu smijesni...

Ok, kako god ti kazes. :)

Gizzzmo je napisao:
Zato sto te jednostavno nerviram ili zato sto sam iznijela svoje misljenje i postavila temu??

A little bit of both. :) Ali vise ovo prvo. :D

Citiraj:
Pa bi mogli imati najbolju sportistkinju foruma... u disciplini "chick fight" 8) :lol: :lol: :lol: :cat:
Oćemol' otvorit kladionicu: Gizzzmo vs. Wee Boo :P
:popcorn:

Ma ne znam bas, unaprijed sam u hendikepu, zar ne vidis da je rekla da "nemam veze" sa sportom. :)

Citiraj:
Ja sam bas u praznickom i dobrom raspolozenju, nije mi jasna doticna.

Ja takodje. Sinoc je bilo super u DFK, ne znam da li je bio iko od vas. :D
Pa ne zivimo mi samo da bi postovali na forumu. ;)

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2010, 08:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@ Weeboo:

Razlika izmedju "smijesan" i "izmanipulisan" je ogromna, potrazi u rjecniku tebi nepoznatih pojmova, djevojcice...
Ah.... bar si priznala neke stvari, bilo je tesko, znam, ali , evo, uspjela si, i svaka ti cast :lol: :lol: :lol:
I prepirkom si unistila jos jednu temu... :wav: :wav: :wav:

Ma nek` si mi rekla, svaka ti je zlatna! :lol:

Upravo se sjetih jedne mudre Andriceve, kada govori o svadji dvoje ljudi. (Nadji na netu ako ne znas o kojoj je rijec, ali nadam se da znas).
Zato, eto, ja postupam kako je on rekao, znas, cika Ivo Andric je bio mnogo pametan.
Hvala ti, mnogo.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2010, 09:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2009, 16:30
Ne mogu da vjerujem da na spisku najboljih sportasa ili sportista (kako autor teme kaze) RS-a nema mjesta za reprezentativnog rukometnog golmana Nebojsu Grahovca i fudbalera Zvjezdana Misimovica.U cemu je zackoljica?Objasnite mi,molim.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2010, 10:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

wolfsburg_rapsodija je napisao:
Ne mogu da vjerujem da na spisku najboljih sportasa ili sportista (kako autor teme kaze) RS-a nema mjesta za reprezentativnog rukometnog golmana Nebojsu Grahovca i fudbalera Zvjezdana Misimovica.U cemu je zackoljica?Objasnite mi,molim.
Pozdrav.

Pozdrav!
Sportiste koji su na spisku je izabrala Komisija 55. Izbora najboljih sportista Glasa Srpske, nema drugog objasnjenja.
To je jednoglasna odluka Komisije.

Sportski savezi predlazi po jednog kandidata iz svog saveza, sto ukupno cini 30 kandidata, jer postoji 30 sportskih saveza + 5 sportskih saveza lica sa invaliditetom.

Ispred Fudbalskog saveza RS je predlozen Nemanja Bilbija, tako da Misinovic nikako nije mogao uci u izbor.
Ispred Rukometnog saveza RS predlozena je Dejana Knezevic, koja je je plasirana u 10 najboljih.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2010, 11:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
Добитници ове "престижне" награде
1992. Мирољуб Кременовић-каратиста
1993. Санда Вуковић-кошаркашица
1994. Драгиша Вулетић-каратиста
1995. Вања Мандић-самбисткиња
1996. Милош Плећаш кик-боксер
1997. Синиша Гатарић-каратиста
1998. Зоран Кукић-кошаркаш
1999. Слађана Голић-кошаркашица
2000. Далибор Благојевић-каратиста
2001. Борис Јеличић-каратиста
2002. Драженко Нинић кик-боксер
2003. Драженко Нинић кик-боксер
2004. Ђорђе Паштар-куглаш
2005. Горан Пашић-кануиста
2006. Лусија Кимани-атлатичарка
2007. Дијана Васић-одбојкашица
2008. Митар Мрдић-џудиста
2009. Немања Билбија-фудбалер

Као што и сами видите увијек су најбољи побјеђивали заслужено :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2010, 12:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Gizzzmo je napisao:
@ Weeboo:

Razlika izmedju "smijesan" i "izmanipulisan" je ogromna, potrazi u rjecniku tebi nepoznatih pojmova, djevojcice...
Ah.... bar si priznala neke stvari, bilo je tesko, znam, ali , evo, uspjela si, i svaka ti cast :lol: :lol: :lol:
I prepirkom si unistila jos jednu temu... :wav: :wav: :wav:

Ma nek` si mi rekla, svaka ti je zlatna! :lol:

Upravo se sjetih jedne mudre Andriceve, kada govori o svadji dvoje ljudi. (Nadji na netu ako ne znas o kojoj je rijec, ali nadam se da znas).
Zato, eto, ja postupam kako je on rekao, znas, cika Ivo Andric je bio mnogo pametan.
Hvala ti, mnogo.

Ok, ja sam djevojcica, sigurno ti je sada mnogo lakse. ;)
Ne brini se za moje poznavanje pojmova i domace knjizevnosti, i knjizevnosti uopste.
Sto se tice priznavanja, mogla si me jednostavno na pocetku pitati, rado bih ti priznala. ;)
I trijumfalno se povuce, premudra, ne zeli da ima posla sa infantilnim bicima...
Ne brini, ne zelim da sa tobom razmjenim niti jednu rijec vise, gubljenje vremena...

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2010, 13:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Rikas je napisao:
Добитници ове "престижне" награде
1992. Мирољуб Кременовић-каратиста
1993. Санда Вуковић-кошаркашица
1994. Драгиша Вулетић-каратиста
1995. Вања Мандић-самбисткиња
1996. Милош Плећаш кик-боксер
1997. Синиша Гатарић-каратиста
1998. Зоран Кукић-кошаркаш
1999. Слађана Голић-кошаркашица
2000. Далибор Благојевић-каратиста
2001. Борис Јеличић-каратиста
2002. Драженко Нинић кик-боксер
2003. Драженко Нинић кик-боксер
2004. Ђорђе Паштар-куглаш
2005. Горан Пашић-кануиста
2006. Лусија Кимани-атлатичарка
2007. Дијана Васић-одбојкашица
2008. Митар Мрдић-џудиста
2009. Немања Билбија-фудбалер

Као што и сами видите увијек су најбољи побјеђивали заслужено :lol:

Impresivno, nema sta - izgleda da se samo znamo tuci - i to u neolimpijskoj tuci. :roll:

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2010, 14:18 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Dec 2009, 14:48
ja mislim da mislim da ne znam sta da mislim. ajj zdravo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]