Block out je napisao:
Dark Man je napisao:
Mala konstruktivna kritika:
u ovom slucaju skolski primjer kompozicije bi izgledao da taj "prazni" prostor sa lijeve strane prebacis na desnu tj. da se postret pomjeri skroz lijevo!Odgovor je jednostavan: njenom pogledu treba prostora! Jer ta dijagonala njenog pogleda razbija staticnost fotografije.
Takodje sam za eksperimente, zasto sve da bude skolski! Ali ti eksperimenti po meni moraju biti i opravdana. (pokusaj necega zbog toga i toga).
Kada sam pokuso da shvatim tvoj eksperiment sa kompozicijom, jedino logicno objasnjenje je prostor za potpis autora! To je po meni jedan minus jer se na taj nacin dosta namece samom portretu.
Inace portret mi se svidja, svjetlo je odlicno!Potpis ovih boldovanih dijelova.
Jednostavno takav crop navodi da je to urađeno samo zbog potpisa.
Al', svjetlo je odlično.
A što se same fotke tiče, možda bi tako "namazan"

model ipak trebao izvesti vani u neki divlji predio (il' neki zanimljiv pitomi) i fotkati.
Postigao bi definitivno jedan zanimljiv efekat.
terza je napisao:
Ako znas koju tehniku koristim pri obradi (a sigurno znas), ne postoji jedna fotografija prije obrade, sve sto bi stavio moglo bi samo da zbuni i napravi kontraefekat (oces konvertovani raw u jpg sa -2ev? ), a ne da bude "dosta zanimljivo", samo bi one koji ne znaju o cemu se radi zbunilo.
Jedino sto mogu reci je da nema nikakve fotomontaze.
Čemu tolika tajnovitost?
K'o da je HDR nešto novo... već ima hrpa fotografija na ovom forumu u toj tehnici, a čini mi se da sam i vidio temu o tome.
A što se kačenja fotki tiče, mogao si okačiti "srednju" (ako su u pitanju setovi od 3 il' 5 itd. fotki) ili jedan JPEG iz RAW-a prije obrade (jer i iz jednog RAW-a može nastati HDR).
Čisto da se vidi šta se može postići
princo je napisao:
Stigmata druga slika je u pitanju.Djevojci hvali stopalo.Da li je fizioloski ili se nekako na slici sklopilo da tako izgleda kao da ga nema?
Čini mi se da su isti modeli na obe Stigmatine fotke iznad