Freak_on_a_leasH je napisao:
Mr Jack Lumber je napisao:
Ten je stvarno odlican album, da su nastavili tako ko zna...
Zasto nastavljati tako....da su nastavili tako propali bi kao i svaki drugi grunge band....ljudi odrastu, promjene se....kopirati samoga sebe je najveca greska koju muzicari mogu da naprave....Pearl Jam to nije uradio i dan danas je jedan od najboljih bendova na planeti....u doba kad svi ostali prolupavaju i traze u muzici neku svoju originalnost i gube se po zanrovima Pearl Jam ima rock album Backspacer....nikad nisu pristajali na kompromise i sve sto su radili radili su iskljucivo jer su oni to htjeli....tako ni danas ne bjeze od toga da sviraju rock....da se razumjemo - Ten jeste najbolji, al ponovo napravit takav neki album bi bila naucna fantastika, to je jednostavno nemoguce....

))))
Eh, nikako mi nije bila namjera da kritikujem PJ, nego baš suprotno.
To je bend koji odavno poštujem, kao i njihove stavove zbog kojih su oni imali finansijske gubitke ( bojkot medije i ne pojavljivanje na istim, ne snimanje spotova, rat oko cijena uliznica i sl.) kao i političkih stavova..
Imao sam sreću da na vrijeme dobijem Ten u ruke , a i ostalih izdanja ( a kad živiš u maloj sredini gdje je Parni Valjak alternativa onoj drugoj "muzici" bilo je pravo umijeće doći do istih), i danas smatram da su No Code i Vitalogy značajni albumi ali se svakako mora priznati da je Ten jedan od najboljih ( i najzrelijih) debitantskih albuma svih vremena. Moram priznati da me je Binaural ipak malo razočarao. Nisam još preslušao (čitav) Backspacer i ova greška će biti ubrzo popravljena.
a sad da preporučimo

Whiskeytown - Pneumonia (lagani opuštajući country)
Kula Shaker - Strangefolk
Asperity - The Final Demand
Human Temple - insomnia