civi je napisao:
kim deal je napisao:
kad je kraljevina kapitulirala mnogi srpski oficiri odnosno većina prešli su u gerilski način borbe, primali su u svoje redove i komuniste i pružali utočište svima koji su bježali od okupatora, to je činjenica, ko je imao oružje i vojno iskustvo, zar misliš valjda da su to proleteri?
1. Naravno da je bilo oficira koji su se htjeli boriti za slobodu, jer su za to i obučavani i plaćani prije rata. Njihovo iskustvo je bilo neprocjenjivo u početku NOB-a.
2. Čuo si vjerovatno za "špance" sa ratnim iskustvom.
kim deal je napisao:
to što su partizani sistematski nakon rata na najbrutalnij način gušili i pomen bilo kakve istorije osim njihove, što su fizički uništili gomilu dokaza i poturili masu falsifikata te snimili gomilu glupih propagandnih filmova, pa je nekima to jedina istorija koju znaju i u koju vjeruju, međutim polako se otkrivaju sve komunističke laži, pa je tako otkrivena narodu i potjernica za čiča dražom izdata od komande trećeg rajha koja je cifrom od milion rajhmaraka identična onoj za banditom titom.
Ako je dokumentacija uništavana u DFJ/FNRJ/SFRJ, postoje valjda strani izvori, a ja nikad ne vidjeh potjernicu za Dražom. Znam da su crnogorski četnici zarobljeni od ustaša i da su platili glavom u Jasenovcu za vrijeme opšte bježanije početkom 1945. što je bio veliki paradoks jer je među njima bio jedan (nisam siguran, ali čini mi se da je bio Đurišić) koji je bio nosilac Željeznog krsta prve klase. Nisam nikad čuo za slučaj da su Nijemci odlikovali one koji su se borili protiv njih. Dakle, ti navodi bi lako mogli da se provjere, ako postoje, u ratnima arhivama SAD, UK ili SSSR/Rusije.
normalno da postoje strani arhivi postoji američki predsjednik i senat, kongres koji su dali najviša odlikovanja četnicima i draži, postoje i izvještaji engleza koji su također logistički pomagali četnike, postoje saveznički piloti koji su spašeni četničkim akcijama, a postoje i komunističke laži i podvale koje su se servirale 50 godina, odnosno sve do pada zadnjeg srpskog komunjare na vlasti miloševića, zbog akcija tih komunističkih zlikovaca istina nije mogla izać na vidjelo, ali konačno se polako probija i isplivava na površinu.
ti takozvani španci bili su komunistički teroristi u klasičnom smislu te riječi istrenirani u sovjetskim kampovima da dižu revolucije, nešto slično kao al kaida danas.
jedna od akcija jednog takvog ološa je i ubistvo srbina običnog policajca cipelića koji je imao porodicu i gledao da preživi za platu radeći običan redarstveni posao, to kukavičko ubistvo iz potaje nebitnog i nedužnog čovjeka komunjare su glorificirale i to čak proglasili "ustankom naroda srbije", a običnom ubici i bjelosvetskom ološu odali priznanje za taj "hrabri" čin, čak sam i ja morao učiti u školi o tom ubici i kako je on veliki i značajan čovjek, pu...
samo u ovom primjeru se vidi sav jad i bjeda komunjarsko- partizanskih zlikovaca.