FireKeyboard je napisao:
Pa ne samo tokom formiranja SFRJ kao države odnosno tokom formiranja države Srba, Hrvata i Slovenaca već i ranije. Da smo se kroz sve sukobe od I i II svijetskog rata (tu uključujući i NDH) držali po strani sigurno ne bi došlo do ovakvih podataka gdje smo praktično najviše stradali odmah poslije Jevreja.
1. Ne praviš razliku između Države Slovenaca, Hrvata i Srba i Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca. Prouči istoriju.
2. Najveće gubitku u 2.svj.ratu imali su SSSR i Poljska.
FireKeyboard je napisao:
Zbog čega se stalno zvanični Zagreb držao po strani i za vrijeme I i II svijetskog rata ? Oni su shvatili da je Austro-Ugarska odnosno Njemačka/Italija nadmoćnija od njih i znaju da moraju kapitulirati, a mi se uvjek suprotstavljamo svima i uvjek dobijemo po njušci. Hrvate krasi dobro lobiranje u SAD i Vatikanu i zato oni uvjek prolongiraju kroz politiku, a mi što vojskom osvojimo politikom uvjek izgubimo.
"Zvanični Zagreb" ni 1914. ni 1941.godine nije bio međunarodni faktor, već su to bili Beč i Beograd.
O pobjedama i porazima: to je još jedan stereotip. Ali postoji ona narodna: snaga klade valja, um caruje. Politika je umjetnost i naravno da najsposobniji imaju najveću korist. Tu nema ni morala, ni milosti, samo se rezultat računa.
FireKeyboard je napisao:
Da smo se držali po strani i da nije formirana država Srba, Hrvata i Slovenaca ja sam ubjeđen da bi danas Srbija bila najveća država na Balkanu sa najviše stanovnika i sa najjačom vojskom.Pritom bi smo imali jaku državu koja bi bila cjenjena i poštovana od svih međunarodnih subjekata, a ne danas da student na Harvardu ne zna da pokaže Srbiju na geografskoj karti i da pita "Je li se Srbija odvojila od Kosova ?" i slične stvari.˝
-Da je Poljska konjica nije pobijedila tursku vojsku pod Bečom, danas bi se Evropa sastojala od Rusije, Britanije i Turske.
-Da je Hanibal spalio Rim, danas bismo mi, Evropljani, pokušavali na svaki način da se prebacimo u bogatu sjevernu Afriku, zemlju raskoši i blagostanja.
-Da ja Aleksandar Veliki pobijedio u Indiji, cijeli svijet bi govorio grčki.
-Da se Atila Bič Božiji nije dao nagovoriti da poštedi Rim, danas bi svi Evropljani bili budisti (ovdje lupam, jer ne znam kojoj religiji su pripadali tadašnji Mongoli).
-Da je babi q.rac, bila bi djed.
Mnogo je ovakvih "da je" u istoriji, ne vrijedi se zamarati time. Potpuno je iracionalno.