banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 18:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: History Channel
PostPoslato: 27 Dec 2009, 20:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Po meni najbolji naucni kanal na Elti.
Raznovrsniji su mi i od National Geographic-a i od Discovery-ja.

Koje su vam najbolje emisije na History Channelu?

Evo upravo gledam Evolve, odlicna emisija o evoluciji, dalje, How the earth was made, Jesus, Warriors, onda emisija o velikim bitkama, ne znam naziv ali sam gledao epizodu o Kurskoj bici i odusevio se, Cities of the underworld - sjajna emisija itd.

(Nesto imam utisak da mary juana ne gleda History Channel :D )

Vrh

Tema posta: Re: History Channel
PostPoslato: 27 Dec 2009, 20:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Istorija starog svijeta je ok, čak i do kraja 2. svj. rata, ali od savremene hoću da povratim. Po njima, Amerikanci posjeduju monopol na pravdu, moral, tehnologiju, humor (i sve ostalo, da ne nabrajam više).
Gledao sam danas dokumentarac o vijetnamskom ratu. Oni (Ameri) su civilizovani, došli da pomognu demokratskim snagama u južnom Vijetnamu (u stvarnosti pučistima koji su uz američki blagoslov i podržavanje ubili vlastitog predsjednika), da zaštite narod (a trudili se da ih pobiju što više terorističkim bombardovanjem sjevernog Vijetnama), najbolja i najprofesionalnija vojska na svijetu ( regruti "oduševljeni" regrutacijom, na licu mjesta rasprostranjena upotreba LSD-a i marihuane) itd.
Nije ni čudo jer vlasnik History Chanela je FOX (isti onaj FOX koji je objavio pobjedu republikanaca, tj GW Busha prije nego što su prebrojani glasovi na Floridi, prvi Bushov mandat).

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2009, 20:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Upravo, i meni to ide na zivac, tako me je isto nervirala emisija na Discovery-ju gdje onaj celavi lik isprobava najnovija savremena oruzja. Mislim emisija je nista drugo nego reklama americke vojske i njene "superiornosti".
Pa cak i da se ne radi samo o americkoj vojsci, opet njegovo fasciniranje necim destruktivnim kao sto je oruzje je totalno nemoralno.

No dobro. Opet mi je History odlican.
Juce je bila sjajna emisija o Tesli, u kojoj su ga opisali bas onakvog kao sto i jeste, nedovoljno cjenjenog genija.

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2009, 23:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Upravo to! Gledao sam tamo uporedni test AK47 i M-16 (u vezi sa vijetnamskim ratom). Ubiše se da dokažu koliko je M-16 modernije i superiornije oružje, ali su na kraju ipak zaključili da je u vijetnamskim uslovima (vlažna klima, bujna vegetacija) AK47 bio bolje i sigurnije oružje. Isto je bilo i u Desert Storm (suh zrak, pijesak), pa se čovjek zapita je li američko oružje pravljeno samo za paradu nakon što avijacija satare sve pod sobom.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2009, 10:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Elvis Presley je napisao:
Po meni najbolji naucni kanal na Elti.
Raznovrsniji su mi i od National Geographic-a i od Discovery-ja.

Koje su vam najbolje emisije na History Channelu?

Evo upravo gledam Evolve, odlicna emisija o evoluciji, dalje, How the earth was made, Jesus, Warriors, onda emisija o velikim bitkama, ne znam naziv ali sam gledao epizodu o Kurskoj bici i odusevio se, Cities of the underworld - sjajna emisija itd.

(Nesto imam utisak da mary juana ne gleda History Channel :D )

pretpostavicu da je rijec o Battles BC
inace stvarno odlicni dokumentarci
slazem se sa nabrojanima i dodao bih serijal Universe, kao i onaj sa dvojicom likova koji isprobavaju razne borilacke vjestine
inace moja mama obozava taj kanal i jedino sto mi kvari gledanje je kad Elta ne skonta da su se pogubili titlovi, pa onda mama hoce da okrene na NG ili Discovery, zato sto ne moze da prati program na engleskom
way to go Elta

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2009, 12:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa ne znam, ja kontam da ovo BC znaci Before Christ tako da je to ona emisija o bitkama stare ere, koja takodje nije losa.
A evo vec desetak i vise dana nema titlova ni na History Channel-u ni na FOX Life-u.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2009, 13:34 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Na Netkomu nema History pa gledam dokumentarce na YouTube-u... :( :( :(

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2009, 13:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

i Netkom fura neku svoju glupavu politiku odredjivanja kanala koje ce da pusti preko svoje mreze :S
jesmo se i usrecili sa kablovskim operaterima
ne bi me cudilo da kad predju tv stanice na digitalni signal ostanu nam jedva 2 kanala za gledanje, jer nece znati podesiti sistem za rad :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2009, 15:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
civi je napisao:
Gledao sam danas dokumentarac o vijetnamskom ratu. Oni (Ameri) su civilizovani, došli da pomognu demokratskim snagama u južnom Vijetnamu (u stvarnosti pučistima koji su uz američki blagoslov i podržavanje ubili vlastitog predsjednika), da zaštite narod (a trudili se da ih pobiju što više terorističkim bombardovanjem sjevernog Vijetnama), najbolja i najprofesionalnija vojska na svijetu ( regruti "oduševljeni" regrutacijom, na licu mjesta rasprostranjena upotreba LSD-a i marihuane) itd.
Nije ni čudo jer vlasnik History Chanela je FOX (isti onaj FOX koji je objavio pobjedu republikanaca, tj GW Busha prije nego što su prebrojani glasovi na Floridi, prvi Bushov mandat).

Emisija namijenjena republikancima ocigledno, koji nemaju ni mrvicu samokritike, ali s obzirom da je i Rupert Murdoch okorjeli republikanac i Bush-man iliti Busman doslovno :D A jos australac. Nidje veze.
Bas mi zao sto nemam ove kanale, pravi sam Amis po ovom pitanju, nemam satelitsku, nemam kablovsku, sirotinja stas :lol:

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2009, 15:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja sam sa oduševljenjem pratio dokumentarce Battle 360 o nosaču aviona Enterprise.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2009, 15:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Ako bude nesto o teskoj krstarici Petar Veliki (mom omiljenom brodu), koji je i flagship Sjeverne flote javljajte :D

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2009, 15:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

goci master je napisao:
Ako bude nesto o teskoj krstarici Petar Veliki (mom omiljenom brodu), koji je i flagship Sjeverne flote javljajte :D

Uh, iako je svapski (citaj - bad guys) ja imam strasno strahopostovanje prema Bizmarku, najvecem njemackom brodu u drugom svjetskom ratu.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2009, 20:29 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
^^^ Brod je do dzadza moćan.... Šteta što se nije naplovio ... :)

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2009, 20:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

goci master je napisao:

Gledao sa dokumentarac prije par mjeseci, samo sad ne mogu da se sjetim da li na History, Discovery ili NatGeo. Mada možda možeš da pogledaš i na YouTube, Hristov je prije par dana ostavio masu sjajnih linkova pod temoma
Svjetska istorija - Video dokumentacije
viewtopic.php?f=51&t=46927
i II svjetski rat - video dokumentacije
viewtopic.php?f=51&t=46912
Ako ne nađeš tamo direktan link, onda je "samo" da pretražiš YouTube.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2009, 21:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2007, 23:50
WWII HD - Sastavljen je od 10 serija....Narrated by Gary Sinise.....sve je snimljeno u original coloru i vecina snimaka nikad nije prikazivan. Ima sve od D-Day, Iwo Jima, i dosta drugih stvari.

Gangland- Dokumentarac o raznim gangs u gradovima i po zatvorima u Americi...(MS-13, Northerners, Latin Bloods, Hells Angels, Crips & Bloods, Aryan Brotherhood itd...). Sve kako su zapoceli, sta i koga predstavljaju, njihove zapovjesti, strukture, sa dosta snimaka i prica od strane pripadnika i onih koji su se povukli. Nevjerovatno sta ljudi rade posla iz zatvora i kako to sve funkcionise.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2009, 21:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dobra je emisija o americkim zatvorima.
Jbt pa tamo nauce da naprave noz od cetkica za zube i ostalih predmeta. I mislim da su skontali kako da prave neko vino od jabuka, uglavnom je alkoholno pice, pa to prodaju izmedju sebe.
A kad se krenu marisati, frka po citavom dvoristu.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2009, 01:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Na toj televiziji sam naučio dosta toga, ali opet sve uzimam sa operzom i neke stvari bilježim na papir pa ih kasnije dodatno provjeravam.

Inače volim reportaže o podzemnim gradovima iz čitavog svijeta.

Emisije o nekim bitkama i civilizacijama su veoma isprepletane, pa tako se neka bitka pomene u samo jednoj rečenici, ali zato kada na nju dođe red to bude vrlo živopisno. I naravno uvijek se trude da nam to opišu i 3D animacijama.

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2010, 07:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

da ne otvaram novu temu jer se tice i ovog kanala, a pitanje je za one koji nisu na Elti (znaci Aneks, Kaldera, Mtel IPTV) :
da li vam na HC (kao i na NatGeo, Discovery, FoxLIfe, FoxCrime,...) svaki priblizno 3. titl screen bude ispusten (najcesce bude zamrljan prethodni titl)? cisto da provjerim je li to do Elte (a kao da gledam da jeste)
nije mi jasno kako se ne moze to srediti, posto me nervira kad keva gleda HC (ili neki od ostalih nabrojanih kanala) i onda me pita sta je ispusteno u prevodu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]