Citiraj:
GUERILLAc ti si učestvovao u realizaciji filma?
Koliko je film koštao, zna li se?
Da, ucestvovao sam.
Aj da jednom za sva vremena demistifikujem i tu pricu oko para (posto je bilo raznih lupetanja zahvaljujuci nasim novinarima)...
Film "32.decembar" je kostao 250 hiljada maraka. 10 hiljada KM je dao grad Banja Luka, a ostalo Ministarstvo prosvjete i kulture RS i Filmski centar Srbije. Od toga je 50 hiljada kostalo prebacivanje na filmsku traku, a 50 hiljada je otislo na ton (dolby sa licencom, studio, ljudi, placanje autorskih prava isl.). Ove pare za ton su pare od Filmskog centra Srbije i uslov je bio da se
sve potrose u Srbiji tj. na njihove ljude i opremu (sto je inace praksa u svim zemljama sem u nasoj) i logicno je bilo da to potrosimo na ton, jedinu stavku gdje smo "tanki" i nemamo strucnog kadra. Ostalo je potroseno na opremu, scenografiju, kostime, honorare itd.
Citiraj:
Ne bih da vrijeđam, ali to nije holivudski blokbaster, sumnjam da će piratima biti intersantan.
Ma ne vredjas

kao da mi nismo svjesni da nismo snimili bloakbaster

(niti je to bio cilj). Ako odes do ulicnih prodavaca vidjeces da tamo ima svega i svacega (najmanje bloakbastera). nacices recimo Selo gori, a baba..., Plicijske akademije, sve moguce domace filmove, a izmedju ostalog i Heroje za jedan dan (studentski film koji je kostao 3 milje maraka, koji je prije 4/5 godina godina radila skoro ista ekipa kao i 32.decembar) itd. itd.
Citiraj:
Ne mogu vjerovati da ne igra! Ja sam baš htjela gledat... Ima li neko ovaj film?
Mislis na piratski DVD ili neki link na netu gdje moze da se skine za dz?