banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Maj 2025, 11:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 211 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Dec 2009, 21:39 
koliko ja znam, a ispravite me ako grijesim, zabrana je u gospodskoj ali ne i u citavom centru.. zar ne?
zabrana nije od pocetka borika do kraja, zabrana je pored igralista za djecu u naseljima.. zar ne?

i da, demokratija nije kako neko rece zadovoljstvo za sve, jer to ni u jednom drustvu na svijetu nije moguce, demokratija je vladavina vecine, a, mada nisu slicni, problem sa radnim vremenom kafica je pogodio puno vise ljudi nego ovaj vaš sa zabranom za pse...

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2009, 21:53 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Sa ovom odlukom će biti kao i sa zakonom o zabrani pušenja na javnim mjestima.....znači ignorisaće je maksimalno.Ja ne planiram da izbjegavam Gospodsku kada sam sa psom,a oni neka probaju naplatiti kaznu.....

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 01:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
bezveze se digla ovolika prasina oko nicega. pa kao da su psi ljudozderi na povocu pa samo cekaju da nekoga ugrizu. najbolji covjekov prijatelj, tako kazu.
a samo da dodam da ti sto se boje za svoju djecu i histerisu, veci problem oni prave nego psi, prenose strah na dijete, a potpuno neopravdano.
mislim da vecina vlasnika pasa koji su normalni i kojih sigurno ima vecina, trpi zbog par neodgovornih vlasnika pasa ali i zbog ovih sto se previse boje pasa.
nije rjesenje bilo samo donijeti neku zabranu i postaviti par znakova, pa time problem nece nestati, samo moze doci do kontraefekata.
opet ponavljam, radi se o psima, a ne o tigrovima, pa ne desavaju se napadi pasa svaki dan, i velika vecina vlasnika pasa je normalna.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 01:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
WinstonWolfe je napisao:
a samo da dodam da ti sto se boje za svoju djecu i histerisu, veci problem oni prave nego psi, prenose strah na dijete, a potpuno neopravdano.

Imas djete koje se boji psa pa pricas iz iskustva?
Ocito ne znas kakve traume djeca dozive kao mali i kako je to tesko ispraviti. Pricala i pricam, donosila preslatko stene u kucu i dzaba, i dalje se boji i prelazi na drugu stranu ulice ili skace sa bicikla, jer ga je jednom prestrasila neka cupava nakaza koja je rezala i lajala bez razloga i koja je bila na povodcu od 2 metra, dok je dama 'vatala zjale :roll:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 02:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2009, 17:16
ja sam trcao '98 ujutro pored vrbasa, kod k4, i neka djevojka je bila ispred mene isto tako trcala (naravno motivisala me svojom guzom :D), ciclinger sa vucijakom prolazi i vucijak odvuce cicu napade djevojku, ugrize je za list od lijeve noge, krv, ona na zemlji, onako mene strah obuzeo, nekako se cura pridigla i bjez iza mene, cica tuce psinu, ja onako gledam izgubljeno hoce li i mene napasti, i sada su mi pred ocima scene njenog placa, krvi na njenoj nozi...

meni te price o psu kao najboljem prijatelju, psecoj ljubavi i sl. nemojte pricati, znam da ne daj boze da vam krvi zatreba, psi vam je nece dati, ali ljudi hoce i onda kad vas u zivotu nisu vidjeli...

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 09:28 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2009, 20:13
E pa da je vlasnik psa koji je napao i ujeo nesretnu djevojku zavrsio u zatvoru kao sto je trebao mi danas ne bi imali problem koji imamo :angry4:
Ostalo od budjavog nije vrijedno komentara :oops:

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 09:39 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

majlili je napisao:
koliko ja znam, a ispravite me ako grijesim, zabrana je u gospodskoj ali ne i u citavom centru.. zar ne?
zabrana nije od pocetka borika do kraja, zabrana je pored igralista za djecu u naseljima.. zar ne?

i da, demokratija nije kako neko rece zadovoljstvo za sve, jer to ni u jednom drustvu na svijetu nije moguce, demokratija je vladavina vecine, a, mada nisu slicni, problem sa radnim vremenom kafica je pogodio puno vise ljudi nego ovaj vaš sa zabranom za pse...

Na zalost grijesis :-? Zabrana ima na mnogo vise mjesta /obidji grad pa pogledaj/
ali to nije bitno problem je da se te zabrane tumace na nacin kako kome odgovara i da daju ljudima za pravo da nas napadaju,vrijedjaju i svakojako maltretiraju.

To sto je postavljeno pored skola i igralista za djecu je sasvim ok ali sve ostalo je sramotno i velika mrlja za nas grad :(

Vlasnik sa psom na uzici u normalnom civilizovanom svijetu moze da se krece apsolutno svugdje,moze da udje u skoro sve ustanove,radnje,javni saobracaj itd itd
Sramotimo se sa ovim a ne rjesavamo problem koji imamo !!! Problem mozemo rijesiti velikim novcanim kaznama i predvidjenim zatvorskim kaznama za ozbiljnije incidente / napad,ujed i sl./

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 09:47 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
WinstonWolfe je napisao:

Imas djete koje se boji psa pa pricas iz iskustva?
Ocito ne znas kakve traume djeca dozive kao mali i kako je to tesko ispraviti. Pricala i pricam, donosila preslatko stene u kucu i dzaba, i dalje se boji i prelazi na drugu stranu ulice ili skace sa bicikla, jer ga je jednom prestrasila neka cupava nakaza koja je rezala i lajala bez razloga i koja je bila na povodcu od 2 metra, dok je dama 'vatala zjale :roll:

Potpuno te razumijem jer isti strah nosim iz djetinjstva od pernatih zivotinja /napad pijetla/ i ni dan danas se nisam u potpunosti oslobodio straha od zvuka klepetanja krila / zamalo da ostanem bez oka/ imam djecu - dakle razumijem, brigu i ogorcenost ali dajte razmislite malo i recite da li ovi znakovi mogu da rijese tvoj i moj problem , da li onda ljudi bez pasa treba da se krecu samo po mjestima gdje su zabrane za pse :roll: da ne bi dosli u dodir sa njima i dozivjeli neprijatnost :o sta ce biti rijeseno sa ovim znakovima :-? Apsolutno nista !!! I dalje ce biti izmeta po gadu,i dalje ce bidi incidenata....

Poslednji put menjao dogoman dana 14 Dec 2009, 16:57, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 16:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ocito ne znas kakve traume djeca dozive kao mali i kako je to tesko ispraviti.

moze se ispraviti ako znas sa djetetom i ako mu se na pravi nacin pridje i od prave osobe, a uostalom nije svako dijete istraumirano jer ga je pas prepao, takvih je jako malo. vecina ima usadjen strah od starijih.
cesto trcim tu uz vrbas od rebrovackog do venecija mosta i ima mnogo i roditelja sa djecom i ljudi koji dovode svoje pse. i mnogo su gore roditelji ili bake i djedovi koji kad vide da dijete prilazi psu da se malo igra, krenu da se deru 'ne diraj ga ugrisce te'. nisam jednom to vidio, nego svaki dan. mozda jedan mali broj njih kaze 'pridji mu polako i upoznaj se'.
Citiraj:
dok je dama 'vatala zjale :roll:

ovde je kriv vlasnik.
Citiraj:
meni te price o psu kao najboljem prijatelju, psecoj ljubavi i sl. nemojte pricati

nije da pravdam pse ili slicno, ali koliki je procenat tih pasa koji su agresivni? koliko si ti puta jos cuo ili vidio da je nekog napao pas od te 98. normalno je da ima agresivnih i koji hoce ujesti, ali ih je vecina pitoma.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 16:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

i nije problem rijesen sa zabranom i pisanjem kazni. al, dobro, ovako se stvari u bosni rade.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 19:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Nije sve tako crno, eno znak vođenja psa na uzici i brnjicom na njušci duž ulice od hirurgije pored američkog konzulata. To je miran kraj, a još pri centru.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 20:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Mar 2009, 07:36
Kakva je razlika ako pas obavi nuzdu na relaciji na kojoj je dozvoljeno setati i u Gospodskoj ? Kakva je razlika ako prestrasi dijete ili napadne nekoga ispred boske ili ambasade :-? Vidim da su ova dva problema najvise isticana prilikom odobravanja ovih sramnih znakova pa bih voljela da mi odgovore oni koji podrzavaju znakove :) Zar je moguce da ljudi ne shvataju o kakvom se primitivizmu radi :-?

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 20:12 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

DARIUS LAND na zalost ljudi ne shvataju srz problema :oops: Inace je nas narod sklon lijecenju posljedica umjesto da se fiksiraju na uzrok problema i protjeraju ga iz urbane sredine :wink:

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2009, 18:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Mar 2009, 07:36
Povelja UN-a o zaštiti životinja
Uzimajući u obzir da svaka životinja ima određena prava, a da su nepoštivanje i nepriznavanje tih prava navodili i dalje navode čovjeka da vrši zločine protiv životinja; uzimajući u obzir da priznavanje prava na postojanje drugim životinjskim vrstama od strane čovjeka predstavlja osnovu suživota vrsta u prirodi; uzimajući u obzir da istrebljenja smišlja i provodi čovjek te da su oni stalna prijetnja; uzimajući u obzir da je poštovanje koje čovjek osjeća prema životinjama povezano s poštovanjem prema drugim ljudima; uzimajući u obzir da obrazovanje treba od ranog djetinjstva upućivati na shvaćanje, poštovanje i ljubav prema životinjama, proglašava se:
POVELJA UJEDINJENIH NARODA O ZAŠTITI ŽIVOTINJA
Članak 1.
Sve životinje se rađaju jednake pred životom i imaju ista prava na postojanje.
Članak 2.
Svaka životinja ima pravo na poštovanje. Čovjek kao životinjska vrsta ne može sebi dati za pravo da istrebljuje druge životinje ili da ih izrabljuje ne poštujući ovo pravo. Njegova je dužnost da stavi na raspolaganje životinjama svoje spoznaje. Svaka životinja ima pravo na čovjekovu zaštitu i njegu.
Članak 3.
Nijedna životinja ne smije biti izložena zlostavljanju ili okrutnosti. Ako je neophodno ubiti životinju, to se mora učiniti trenutačno i bez boli.
Članak 4.
Svaka životinja koja pripada divljoj vrsti ima pravo živjeti na slobodi u svojem prirodnom okolišu, na kopnu, u zraku, u vodi i ima pravo razmnožavati se. Svako oduzimanje slobode, pa bilo to u obrazovne svrhe, protivno je ovom pravu.
Članak 5.
Svaka životinja koja pripada vrsti što živi u čovjekovu okolišu ima pravo živjeti i razvijati se u ritmu i uvjetima života koji su svojstveni toj vrsti. Svaka izmjena tog ritma i tih uvjeta, koju bi nametnuo čovjek iz razloga dobiti, protivna je ovom pravu.
Članak 6.
Svaka životinja koju je čovjek izabrao za družbenika ima pravo živjeti svoj prirodni život i vijek. Napuštanje životinje je okrutno i ponižavajuće djelo.
Članak 7.
Svaka životinja koja radi ima pravo na razumno ograničavanje trajanja i siline rada, na odgovarajuću prehranu i odmor.
Članak 8.
Pokusi na životinjama koji uzrokuju tjelesne i duševne patnje nepomirljivi su sa pravima životinja, bilo da je riječ o medicinskoj, znanstvenoj, trgovinskoj ili nekoj drugoj vrsti pokusa. Moraju se koristiti i razvijati zamjenske vještine.
Članak 9.
Ako se životinja uzgaja u svrhu prehrane, mora biti hranjena, smještena, prevožena i ubijena da pritom ne osjeti strah i bol.
Članak 10.
Nijedna se životinja ne smije koristiti radi čovjekove zabave. Izlaganje životinja i spektakli za koje se koriste životinje nespojivi su sa dostojanstvom životinja.
Članak 11.
Svaki čin koji ima za posljedicu ubijanje životinja bez potrebe jest zločin protiv vrsta, tj. biocid. Onečišćenje i uništavanje prirodnoga okoliša vodi istrijebljenju (genocidu).
Članak 12.
Svaki čin koji ima za posljedicu ubijanje velikog broja divljih životinja jest istrijebljenje.
Članak 13.
Sa tijelom mrtve životinje treba postupati sa poštovanjem. Treba zabraniti prizore nasilja čije su žrtve životinje, u kinima i na TV ekranu, osim kad im je namjera da prikažu napad na prava životinja.
Članak 14.
Društva za zaštitu životinja moraju imati svoje predstavnike na razini vlade. Prava životinja moraju biti zaštićena zakonom kao i prava čovjeka.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2009, 21:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
ivaanaa je napisao:
PROMJENA PLANA

Zbog toga što smo mi neformalna grupa građana koja nije registrovana, nisu prihvatili naš zahtev za organizovanjem protesta.
ALI NE ODUSTAJEMO!
Kada nam već ne daju da organizujemo proteste, mi ćemo organizovati potpisivanje peticije i na taj način pokušati izboriti se za naša prava i prava naših ljubimaca.
U subotu 12.12. u 12h počeće potpisivanje peticije na tgru Krajine i trajaće do 15h.Nećemo imati svoj štand jer nam ne dozvoljavaju ni postavljanje štanda jer nismo registrovana grupa. Naše dobrovoljce koji će voditi peticiju ćete prepoznati po faciklima i papirima koje će nositi u rukama, a ukoliko nađemo još nešto adekvatno za raspoznavanje bićete obavešteni.

pozz

Zna li iko je li bilo sta od ovoga?

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2009, 21:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
blackrose je napisao:
ivaanaa je napisao:
PROMJENA PLANA

Zbog toga što smo mi neformalna grupa građana koja nije registrovana, nisu prihvatili naš zahtev za organizovanjem protesta.
ALI NE ODUSTAJEMO!
Kada nam već ne daju da organizujemo proteste, mi ćemo organizovati potpisivanje peticije i na taj način pokušati izboriti se za naša prava i prava naših ljubimaca.
U subotu 12.12. u 12h počeće potpisivanje peticije na tgru Krajine i trajaće do 15h.Nećemo imati svoj štand jer nam ne dozvoljavaju ni postavljanje štanda jer nismo registrovana grupa. Naše dobrovoljce koji će voditi peticiju ćete prepoznati po faciklima i papirima koje će nositi u rukama, a ukoliko nađemo još nešto adekvatno za raspoznavanje bićete obavešteni.

pozz

Zna li iko je li bilo sta od ovoga?

Izgleda ništa.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2009, 18:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ma ljudi to su obični usrani znakovi zabrane koji su postavljeni reda radi. Komunalni policajci imaju preča posla od toga da ganjaju vlasnike pasa po Gospodskoj.

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2009, 21:53 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Maj 2008, 08:58
Bez obzira na loše vrijeme potpisivanje peticije
je počelo baš kako je planirano.
Odaziv građana je više nego dobar.
Svi koji je žele potpisati a još to nisu učinili
mogu pitati za listu u nekom od Pet shopova
u Banja Luci.

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2009, 23:31 
larisax je napisao:
u Banja Luci.

toliko dobar odaziv da potpisivanje traje vec 20 dana... :roll: ljudi imaju u zivotu puno precih stvari i vecih problema od zabrane vodanja pasa po gospodskoj ili parkovima u kojima se igraju djeca..

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2009, 23:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2008, 13:42
majlili je napisao:
larisax je napisao:
u Banja Luci.

toliko dobar odaziv da potpisivanje traje vec 20 dana... :roll: ljudi imaju u zivotu puno precih stvari i vecih problema od zabrane vodanja pasa po gospodskoj ili parkovima u kojima se igraju djeca..

Pa ljudi koji imaju pse i kojima je stalo do njih ce naci vremena da potpisu peticiju!
I ne potpisuje se peticija na svakom cosku,pa zato i traje ovoliko,a i naravno to se ne moze rjesiti preko noci kao sto nije ni doslo!
Gore vec pise sta se sa ovom peticijom trazi!Ne trazi se da se igraju u istom parku u kojem su djeca nego da se dobije jedan dio samo za pse!
Ali eto kao sto vec neko napisa,ovaj zakon ce se postovati kao i svi drugi zakoni! :roll: :roll:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 211 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]