BL Boy je napisao:
zasto mislis da su pukli mozda povecavaju broj zaposlenih, sire portal i sl. svakako svaki novi konkurs i radno mjesto je dobrodoslo u ovoj krizi.
Pročitaj pažljvo oglas.
Citiraj:
Ono sto se trazi od saradnika, jeste visok nivo entuzijazma i ideje za razvoj projekta, odnosno sto vecu posjecenost portala u narednom periodu.
Visok nivo entuzijazma u medijima je obično šifra za - volontiranje.
A i oglas je neozbiljno sastavljen. Nisu naveli šta konkretno traže od kandidata (stručna sprema, radno iskustvo, Engleski jer je portal dvojezičan...), nisu ništa konkretno ni ponudili...
Pogledaj samo koliko su ozbiljnije sastavljeni drugi oglasi sa sličnom "tematikom".
Uostalom, kontaktiraš ih i vidiš sam. Možda nisam u pravu, ali...
Ono, ko počinje u medijima, možda mu je bolje da volontira malo, ali, šta ja znam, bolje je volontirati u "uhodanim" redakcijama.
Citiraj:
Svi kandidati bi trebali uraditi kratak prijedlog, svoje vidjenje, na koji nacin i kojim tekstovima se sto vise pribliziti citaocima, odnosno povecati posjecenost.
Malo "brainstorming-a" nije na odmet.

Još ako dobiju konkretne predloge džaba
Mada, onaj ko zna "recept" za postizanje dobre posjećenosti nekog portala on će taj recept iskorisiti sam i pokrenuti vlastiti portal

Ili prodati nekome ideju
A, koliko vidim i na ovoj temi imaju neki predlozi...