banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 06:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 234 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: OBN rat bendova
PostPoslato: 14 Dec 2009, 15:40 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2009, 14:49
Scripta je tehnicki najkompletniji bend, najveci im je problem sto ih Zele ne voli. :roll:

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 20:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Agalo je napisao:
Scripta je tehnicki najkompletniji bend, najveci im je problem sto ih Zele ne voli. :roll:

ne bih se slozio.....sta za tebe znaci kompletnost?....Svako moze svirati fanki, to nije nikakav problem...

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 20:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
Rocker je napisao:
Pa bilo jeste nastimano, ali, Zele bi izgubio i ono malo obraza sto mu je ostalo da ih nije izbacio sad.
Momci su toliko losi da to para usi, hehhe, kad ih je njihova publika izvizdala onda nema sta da se prica.
Sad ga vise Dzamaludin Latic nece zvat' da svira ilahije i kaside. :D

njihova publika ih je izviždala jer se ne uklapaju u klasičan profil sarajevskih likova, odnosno nisu seljoši, poput likova koje voli SA publika.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 20:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
Rocker je napisao:
Pa bilo jeste nastimano, ali, Zele bi izgubio i ono malo obraza sto mu je ostalo da ih nije izbacio sad.
Momci su toliko losi da to para usi, hehhe, kad ih je njihova publika izvizdala onda nema sta da se prica.
Sad ga vise Dzamaludin Latic nece zvat' da svira ilahije i kaside. :D

Momci uopste ne sviraju loshe samo nisu zasluzili da dodju dokle su dosli.....al ne mozes reci da su losi

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 22:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
skeva je napisao:
Agalo je napisao:

ne bih se slozio.....sta za tebe znaci kompletnost?....Svako moze svirati fanki, to nije nikakav problem...

Ma daa...

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2009, 10:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

skeva je napisao:
Agalo je napisao:

[-X cisto sumnjam, prvije svega trebas strasnu ritam sekciju, duvace,vokale itd...neoj nikad tako govoriti o muzici osim za narodnjake :salute:

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2009, 10:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 22:37
Agalo je napisao:
skeva je napisao:
Agalo je napisao:

[-X cisto sumnjam, prvije svega trebas strasnu ritam sekciju, duvace,vokale itd...neoj nikad tako govoriti o muzici osim za narodnjake :salute:

E i ti sad bzvz pricas.......ti mislis da su narodnjaci tako laki.....
Evo ja kao bassista ti mogu reci da ima dosta zajebanih i nimalo lakih bass linija sto se tice narodnjaka a da ne govorim o ludim Ciganima i njihovim kontrama na bassu......znaci malo koju muziku je lako svirati.......nzm, mozda reggae al to nisam nikad svirao pa nzm :-? :-? :D

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2009, 11:32 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

[-X cisto sumnjam, prvije svega trebas strasnu ritam sekciju, duvace,vokale itd...neoj nikad tako govoriti o muzici osim za narodnjake :salute:[/quote]

Evo ja kao bassista ti mogu reci da ima dosta zajebanih i nimalo lakih bass linija sto se tice narodnjaka a da ne govorim o ludim Ciganima i njihovim kontrama na bassu......znaci malo koju muziku je lako svirati.......nzm, mozda reggae al to nisam nikad svirao pa nzm :-? :-? :D[/quote]

Ja ne zelim da vredjam niti napadam narodnjake, ali kad su oni u pitanju tu ne dolazi ni do kakvog muzckog izraza u cijlini kompozicije niti virtuoznosti autora. Jedino sto dolazi do izraza su gole si*e pevaljki i primitivizam da se ni jednom skalom ne moze izmeriti...a za reggae ti je na bassu dovoljna e zica :D

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2009, 12:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

'Ajd' batalite šuplju priču, tema je Rat bendova.

Ispadoše The Last Location, možda malo iznenađujuće, ali realno, teško da su bilo kog drugog mogli izbaciti (možda eventualno klince, ali su im oni potrebni za gledanost). Na kraju ih je pokopalo ono o čemu se priča već mjesecima, da klempo treba uzeti časova i časova pjevanja (na stranu te priče ko ih ''gura'', ko im je ćale, na to se ne bih obazirao jer je činjenica da momci fino i ambiciozno sviraju).

Od ovog što je ostalo, kontam da najviše šansi ima Nasty Michelle, nekako su bend po Zeletovom ukusu (Bon Jovi i ti fazoni).

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2009, 12:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Slazem se sa Agaloom...treba imat ultra zjbnu ritam sekciju za svirat fank....problem kod fanka je sto ga ljudi bas i ne kontaju, misle da je fazon pokazat koliko su dobri sviraci, medjutim....pravi primjer su RHCP, njihovi prvi albumi su prepuni fanka i mozda i najkomplikovaniji za svirat al su prakticno neslusljivi nakon pola sata....i onda momcima dodje iz guzice u glavu i napisu Blood Sugar Sex Magic i postanu planetarno popularni....meni je primjer za dobar fank album od Incubusa - Fungus Amongus, znaci ljudi su odsvirali funk koji je u isto vrijeme i komplikovan i mocan....Srkipta ima problem sto se ponavlja, kad njih slusam imam osjecaj da je sve "te jedno te isto", i to je jednostavno problem svih tih fanki bendova, pa jedan Jamiroquai ima taj problem a da nema Skripta iz Bihaca....e sad....oni koji se izbore sa tim postaju ultra popularni (Jamiroquai, RHCP, Dino Dvornik)....

Rat bendova....hm....bezze....dokle se trebalo cekat da ispadne Last Location....klinci su dobri, pitanje je samo dokle ce bit atrakcija....Sabbatka i Nasty Michelle su dobri sviraci al mi je bezze ono sto sviraju.....za Skriptu sam vec sve rekao, realno mi nije jasno sta oni tu traze....

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2009, 13:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da, sad me podsjeti, za fanki je još karakteristično da ga ne vole basisti sa tankim feelingom za ritam i groove, koji uz to ne znaju slepovati...

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2009, 16:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2009, 21:11
Popokatepetl je napisao:
'Ajd' batalite šuplju priču, tema je Rat bendova.

Ispadoše The Last Location, možda malo iznenađujuće, ali realno, teško da su bilo kog drugog mogli izbaciti (možda eventualno klince, ali su im oni potrebni za gledanost). Na kraju ih je pokopalo ono o čemu se priča već mjesecima, da klempo treba uzeti časova i časova pjevanja (na stranu te priče ko ih ''gura'', ko im je ćale, na to se ne bih obazirao jer je činjenica da momci fino i ambiciozno sviraju).

Od ovog što je ostalo, kontam da najviše šansi ima Nasty Michelle, nekako su bend po Zeletovom ukusu (Bon Jovi i ti fazoni).

I ja sam misljenja da ce N.M. pobijediti, jedino oni do sad nisu bili u borbi za opstanak...

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2009, 20:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 22:37
Popokatepetl je napisao:
Da, sad me podsjeti, za fanki je još karakteristično da ga ne vole basisti sa tankim feelingom za ritam i groove, koji uz to ne znaju slepovati...

Jel neko pomenuo Freaka??? :D :D
Salu na stranu mene taj fanki nikad nest nije privlacio iako volim slep na bassu i sviruckam ga pomalo.....

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2009, 20:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2009, 21:36
Nepratim redovno ko ostade na kraju............????

Bio jednom jedan djecak, koji je zivio u jednoj staroj kuci u sumi.On je svaki dan isao da sakuplja lisce za svoju ovcu Kicu. I tako je on sakupljao i sakupljao, kada je sakupio otisao je na Tahiti da se okupa, jer je smrdijo. Umro je on.

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2009, 20:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Za mene bi bilo iznenadjenje da pobjedi neko drugi osim NMa....

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2009, 00:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Oni su previse razvukli pitu i vec postaje dosadno za gledat. Malce Brotherse su iscijedili skroz, nemaju vise sta svirat, potrosili su energiju, nema ideja.
Svi se vec muce, traze nesto novo i drugacije a ne moze isti bend zvucat drugacije od emisije do emisije. Vec su se svi poceli provaljivat sa obradama koje na silu mijenjaju "na svoj fol" jer je neko tamo rekao da se to cijeni.
Gledam svaki Rat Bendova, ali stvarno se posljednjke epizode bezzveze ... da nema Daria i Fadila nebi se dalo gledat.
Dajte malom gitaru, krunisite N.M. jer su najbolji ... ostale nemojte muciti vise....
Stvarno skontajte Sabbatku da svaki vikend iz Subotice da bi svirali 2-3 pjesme pred zirijem koji ih nesto i ne gotivi pretjerano. To je stresno....

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2009, 00:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Ma OBN će standardno da razvlači to na sto emisija, a onda će još da nas davi sa 10 repriza u narednih godinu dana.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2009, 01:51 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 13:36
Ne gledam obn...

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2009, 02:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Stratovarius je napisao:
Agalo je napisao:

Evo ja kao bassista ti mogu reci da ima dosta zajebanih i nimalo lakih bass linija sto se tice narodnjaka a da ne govorim o ludim Ciganima i njihovim kontrama na bassu......znaci malo koju muziku je lako svirati.......nzm, mozda reggae al to nisam nikad svirao pa nzm :-? :-? :D

Aca Lukas ima prejebene dionice na basu. Ozbiljno.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2009, 14:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Avg 2005, 01:01
Slika

:lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 234 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]