banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 23:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2271 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 114  Sledeća

Koja reprezentacija je igrala najlepsi fudbal na SP?
Spanija 26%  26%  [ 10 ]
Holandija 5%  5%  [ 2 ]
Nemacka 36%  36%  [ 14 ]
Urugvaj 21%  21%  [ 8 ]
Argentina 5%  5%  [ 2 ]
Brazil 5%  5%  [ 2 ]
Gana 0%  0%  [ 0 ]
niko od navedenih 3%  3%  [ 1 ]
Ukupno glasova : 39
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Dec 2009, 14:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Ajde da malo pricama o SP i nekim informacijama rasteretimo temu o reprezentaciji Srbije.
na Index.hr sam nasao tekst sa slikama stadionima domacinima predstojeceg SP

Slika
Citiraj:
Green point stadion

Novoizgrađeni Green Point stadion jedan je od vizualno najizazovnijih stadiona SP 2010. godine u Južnoj Africi. Smješten je na jednom od najtraženijih zemljišta u području Cape Towna, samo stotinjak metara od mora s jedne strane i nekoliko stotina metara od velikih planinskih masiva s druge.
Lokacija stadiona upravo je idealna i što se tiče prijevoza, jer se ovaj nalazi samo nekoliko minuta hoda od glavne gradske prometne mreže. Kapacitet stadiona iznosi 70 tisuća gledatelja, a izgradnja bi trebala biti finalizirana tokom ovoga mjeseca. Dodajmo kako je na ovom stadionu previđeno jedno od polufinala natjecanja.

Slika
Citiraj:
Nelson Mandela Bay stadion

Smješten je na obalama jezera North End u Port Elizabethu i prvi je stadion namijenjen nogometu u cijelom okolnom području. Ima vrlo zanimljivo konstruirani krov i zapanjujući pogled na jezero North End.
Kapacitet stadiona iznosi 48 tisuća gledatelja, a dovršen je tek prije godinu dana. Na "Nelsonu Mandeli" bit će odigrana utakmica za treće mjesto te jedna četvrtfinalna utakmica.

Slika
Citiraj:
Moses Mabhida stadion

Novoizgrađeni "Moses Mabhida" stadion u Durbanu sjajna je arhitektonska inovacija, a svoju inspiraciju za dizajn vuče iz zastave Južne Afrike. Željezni luk koji prolazi preko stadiona na jednoj strani je rascijepljen u dva, dok se na drugoj strani spaja, simbolizirajući jedinstvo nekada razjedinjene nacije.
Stadion, koji već sada spada u najveće svjetske klase, ima kapacitet 70 tisuća gledatelja, a dizajniran je kao višenamjenski pa tako ima amfiteatar sa žičarom koja vodi do platforme sa koje se pruža spektakularan pogled na okolni krajolik. Na ovom stadionu igrat će se jedna polufinalna utakmica.

Slika
Citiraj:
Free State stadion

Free State stadion, koji se nalazi u gradu Bloemfontein, dom je najvatrenijih navijača u cijeloj Južnoafričkoj republici. Navijači su to nogometnog kluba Bloemfontein Celtic, koji sebe nazivaju "Siwelele" ili "Sotho team".
Sam stadion izgrađen je davne 1953. godine, a prošle godina završena je njegova obnova, dok je na Kupu Konfederacija bilo njegovo svečano krštenje. Nekada je Free State stadion imao kapacitet 38 tisuća gledatelja, a sada je on povećan na 45 tisuća.

Slika
Citiraj:
Soccer city stadion

Soccer city stadion u Johannesburgu najveći je stadion u Južnoj Africi i svojim izgledom izaziva divljenje i strahopoštovanje. Mjesto je to prvog masovnog mitinga nakon puštanja Nelsona Mandele iz zatvora 1990. godine. Stadion je naširoko cijenjen kao srce nogometa u Južnoj Africi, jer je ugostio brojne važne utakmice kroz povijest.
Izgrađen je 1987. godine, kada je imao kapacitet 80 tisuća gledatelja, a ove godine finalizirana je njegova obnova u koju je uloženo mnogo novaca. Na koncu povećan je i kapacitet pa tako sada utakmicama može prisustvovati 95 tisuća gledatelja. Inače, stadion je dizajniran po uzoru na afrički lonac, poznat kao "calabash", a posebno je upečatljiv noću. Dodajmo kako će se na ovom stadionu igrati utakmica otvaranja SP-a i finale.

Slika
Citiraj:
Ellis Park stadion

Ellis Park stadion nalazi se u središtu Johannesburga te je ugostio mnoge sportske događaje, uključujući epsko finale Kup konfederacija između Brazila i SAD-a. Sagrađen je 1928. godine kao ragbi stadion, nakon čega je bio srušen i obnovljen 1982. godine, opet isključivo namijenjen za ragbi.
Ove godine završena je još jedna njegova potpuna obnova te sada ima kapacitet od 62 tisuće navijača. Dodajmo kako je Ellis Park stadion dom nogometnog kluba Orlando Pirates, najpopularnijeg kluba Južnoafričke republike.

Slika
Citiraj:
Royal Bafokeng stadion

Stadion Royal Bakofeng, koji se nalazi u gradu Rustenburgu na sjeveru Južnoafričke republike, ime je dobio po ljudima koje žive na tom prostoru. Interesantno je kako je 1999. godine Bakofeng dobio pravnu bitku s državom po kojoj mu pripada 20 posto sve platine koja se izvadi u rudnicima na njihovom povijesnom obitavalištu.
Stadion je izgrađen taođer 1999. godine, a nekoliko puta u proteklih desetak godina ugostio je reprezentaciju Južne Afrike. Posebice se pamti pobjeda nad Burkinom Faso (2:1) 2001. godine u kvalifikacijama za SP u Japanu i Koreji. Nedavno je počela njegova obnova, a njena finalizacija očekuje se početkom 2010. godine. Kapacitet ovog stadiona jest 42 tisuće navijača.

Slika
Citiraj:
Stadion Mbombela

Stadion Mbombela jedan je od novoizgrađenih stadiona za SP 2010. godine. u Južnoafričkoj republici, a ime je dobio po lokalnoj općini. Inače, Mbombela je Siswati, što je jedan od 11 službenih jezika u Južnoj Africi i doslovno znači "mnogo ljudi zajedno u malom prostoru."
Stadion, kapaciteta 46 tisuća gledatelja, nalazi se u gradu Nelspruit u provinciji Mpumalanga. Dodajmo kako je Mbombela došao kao sjajan poticaj za razvoj nogometa u ovom području koje do sada u povijesti nije dalo nogometne klubove ili igrače u elitnim natjecateljskim razredima ove države.

Slika
Citiraj:
Stadion Loftus Versfeld

Stadion Loftus Versfeld nalazi se gradu Tshwane u Pretoriji i jedan je od najstarijih stadiona u Južnoj Africi. Stadion je bio korišten za velike sportske manifestacije od 1903. godine, a prve konkretne strukture, koje su mogle primiti samo dvije tisuće gledatelja, izgrađene su od strane Gradskog vijeća Pretorije 1923. godine. Od 1948. godine prošao je kroz nekoliko nadogradnja, a bio je korišten i za ragbi i nogometne utakmice.
Posljednja obnova ovog stadiona završena je prošle godine, a sada Loftus Verfeld ima kapacitet 50 tisuća gledatelja. U posljednjih petnaestak godina ugostio je mnoge značajne utakmice, uključujući Svjetski kup u ragbiju 1995. godine i Afrički kup nacija 1996. godine. Dodajmo kako je Loftus Verfeld dom jedne od najbolje ragbijaške momčadi u Južnoj Africi, Blue Bullsa. Stadion također koriste Mamelodi Sundowns i SuperSport United.

Slika
Citiraj:
Peter Mokaba stadion

Nazvan po jednom od najpoznatijih sinova borbe i emancipacije u Južnoj Africi protiv režima apartheida, stadionPeter Mokaba ima veliko povijesno značenje u ovoj državi. Stadion je izgrađen u gradu Polokwane u Limpopo provinciji, a dizajn, koji je uglavnom betonske konstrukcije, inspiriran je lokalnom ikonom Baobab drvom.
Stadion Peter Mokaba još je jedan u nizu novoizgrađenih stadiona, a njegova finalizacija očekuje se početkom 2010. godine. Kapacitet stadiona iznosi 45 tisuća gledatelja pa je, uz Royal Bafokeng stadion, najmanji stadion predstojećeg Svjetskog prvenstva.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2009, 14:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Nisu losi stadioni... Jedino mi ovaj zadnji deluje "siromasno" dok su ostali sasvim OKi

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2009, 14:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
svaka čast afrikancima, izgleda da su se baš dobro potrudili da naprave stadione po uzoru na evropske i svjetske na kojima su do sada igrana svjetska prvenstva...nadam se da će nas zapasti da igramo na ovim većim :D

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2009, 14:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Mar 2008, 15:42
Naravno moj favorit je Srbija,mada simpatišem i Portugal :D

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2009, 19:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Sad gledaj kad uletimo ili kod Argentine ili Brazila ;>

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2009, 19:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Поред логично Србије моје симпатије опасно нагињу ка Северној Кореји.
Хоће ти више та курветина да извуче парове?

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2009, 19:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Moglo je i gore....al je i ovo daleko od dobrog....

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2009, 19:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Hm...da je moglo gore...moglo je. Igrati pa sta bude.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2009, 19:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Meni je super grupa... mada ne volim sto su sa Nemcima cisto zbog simpatija prema te dve zemlje
Trebali bi bez problema proci grupu ako nastavimo sa igrama kao u kvalifikacijama

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2009, 19:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Citiraj:
GRUPA A: Južna Afrika, Meksiko, Urugvaj, Francuska

GRUPA B: Argentina, Nigerija, Južna Koreja, Grčka

GRUPA C: Engleska, SAD, Alžir, Slovenija

GRUPA D: Njemačka, Australija, Srbija, Gana

GRUPA E: Holandija, Danska, Japan, Kamerun

GRUPA F: Italija, Paragvaj, Novi Zeland, Slovačka

GRUPA G: Brazil, Sjeverna Koreja, Obala Slonovače, Portugal

GRUPA H: Španija, Švicarska, Honduras, Čile

Јао Француза и групе, Ирци им сад је*у све по списку!!!

Poslednji put menjao skypostman dana 04 Dec 2009, 19:34, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2009, 19:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Zadovoljan, moglo je puno gore.. A u ovoj grupi mozemo i na prvo mjesto ako budemo igrali kao sto znamo i samim tim da izbjegnemo Engleze u 1/8 finala :D

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2009, 19:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
Evo da i slikovito to predstavimo :) :

Slika

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2009, 19:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
brazilova grupa ubjedljivo najjača...naša druga...ostale klasika sa izraženim favoritima :)

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2009, 19:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Opa...portugal, brazil i OS.....

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2009, 19:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Grupa k'o grupa je prolazna. Možemo biti i 4. ali možemo biti i 1. u grupi, uz konstantno dobru igru i ponešto sreće.

Ali ako budemo 2. treba imati u vidu da gotovo sigurno idemo na Englesku, a tu su male šanse za prolaz dalje, i to je ono što je najgore.

Mislim da je veća šansa da Engleska bude prva u svojoj grupi nego da Njemačka bude prva u svojoj/našoj. Dakle gotovo sigurno 2. iz naše grupe ide na Engleze. Zato će se svi iz naše grupe polomiti za to prvo mjesto, isto tako i Švabe koji sigurno ne žele da idu na Engleze već u sledećoj fazi.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2009, 19:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Mislim da su jedino grupa gdje je Brazil i grupe gdje je Holandija jace od nase.
Zabari opet na guzove, i oni i Francuzi. Prokletinje.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2009, 19:57 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Nov 2009, 05:10
Velika vjerovatnoca da budemo 2. u D grupi, ali onda ide utakmica s 1. iz C grupe, a to ce da bude Engleska, i to nece biti lako :-?

Poslednji put menjao ibdi dana 04 Dec 2009, 19:57, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2009, 19:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2009, 21:11
zerocool je napisao:
Zadovoljan, moglo je puno gore.. A u ovoj grupi mozemo i na prvo mjesto ako budemo igrali kao sto znamo i samim tim da izbjegnemo Engleze u 1/8 finala :D

Dijelim misljenje :D

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2009, 20:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2009, 21:11
ibdi je napisao:
Velika vjerovatnoca da budemo 2. u D grupi, ali onda ide utakmica s 1. iz C grupe, a to ce da bude Engleska, i to nece biti lako :-?

Ja sam optimista i vjerujem da cemo izvuci i prvo mjesto... Najvaznije je da pobijede u prvoj utakmici.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2009, 20:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
U svakom slucaju najebali smo...prvi tesko da mozemo biti...Englesku tesko da mozemo dobiti.

На высокий берег на крутой.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2271 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 114  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]