posto vec neko vrijeme trazim posao, evo par savjeta koje nedavno dobih:
prica prva: SNSD
na slavi, prica mi jedan stariji rodjak:
-sine, otidji u mjesni odbor i reci da ne mozes naci posao, da si zavrsila faks prije godinu i po, da te starci smaraju sto si non-stop u kuci i sl. oni ce ti reci: jesil normalna, ne bavimo se mi s tim i istjerace te napolje..a ti dodjes opet poslije par dana s istom pricom i jos ponudis pare, oni ce se opet zgrazati i istjerati te..treci put dodjes i kazes da hoces da das donaciju za SNSD, oni ce te opet otjerati praveci se ludi..cetvrti put dodjes i kazes: hocu da dam donaciju za put/neki drugi aktuelni projekat..tad ce ti dati racun, a tarifa je 5 - 10 000 km. i naci ce ti posao.
(i da imam pare ne dolazi u obzir da nekom ko vec ima kule i gradove dajem ista)
doticni rodjak je pod stare dane zavrsio faks ne bi li dobio bolje radno mjesto, ali ga je pretekao lik s licno Dodikovim potpisom na rjesenju..sad se pomirio sa sudbinom i mirno ceka penziju..sta ce drugo star covjek?
prica druga: neka druga poznata stranka
posto radim kao ispomoc u staroj kafani jednoj, srecem svakakve ljude.
jednom prilikom dosao nekakav funkcioner i rekao mi da idem u neko malo mjesto u RS (nije bitno za pricu koje je mjesto u pitanju, a stranku ne spomenu, osim da nije SNSD). ne treba da ulozim 10k vec samo da odem s njim. onda je poceo da fantazira kako cu za 10 god biti nacelnica opstine i ultra bogata

kao, uvalim se u komisije neke i budem aktivna politicki i sisam narod ko ovce. deset puta je upotrebio rijec "finta" i kako se sve odradjuje preko finti. j**** ga finta da ga j****. citavo vrijeme su mu oci nevjerovatno sjajile dok je pricao o sticanju moci i novca i kako je vjest u istom. samo se pozalio da mu zena moze potrosit vise nego sto zaradi

nesto kasnije, nejgov drug (50 i nesto god) me muvao, nekoliko puta ponovivsi: jelda da sam opasan igrac

(bezuspjesno of course, loze me ipak nesto mladji i inteligentinij, bez kompleksa

)
citavo vrijeme u cosku je spavao i hrkao jedan stari alkos, vec godinama u zadnjem stadiju alkoholizma, najgori slucaj kojeg sam ikad vidjela.. bilo mi zao da ga istjeram, napolju je bio bas hladan novembarski dan a mislim da je beskucnik i da ima TBC pride, uvijek strasno kaslje..ona dvojica su se samo zgrazala nad njim, dok je spavao nad stolnjakom mokrom od prosute rakije, cim je zaspao prosuo ju je. scena ko u prici.
i tako je to u RS. posla nema, jos cu u status da stavim: mrzim ceo svet, spavam do pet

i pretvaram se u jos jednog pacijenta BL foruma