banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 00:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 304 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 16  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Dec 2009, 11:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Ne moze Behar bez provokacija....

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 12:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2009, 00:25
Banjalucki_Behar je napisao:
Ulicinj je stvarno ljep....................

ко те не зна, скупо би те платио :wink:

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 12:27 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Nov 2001, 01:00
Nije samo stvar u tome je li grad lijep, to jeste da je lijep za provesti par dana u njemu. Trebinje je tog kalibra. Otici u posjetu malo obici ali za ziviti to je srednjaa zalost. Nema univerziteta, tesko za posao, dosta kriminala, prilicno zabeceno i odvjeno od svega itd...

Ja sam prvenstveno mislio na grad koji ima najbolji kvalitet zivota. Dakle gdje se mozes/ili tvoja djeca skolovati, dakle gdje imaju skole/univerziteti, gdje se moze pronaci posao, mjesto koje nije neka vukojebina, gdje imaju neki kulturna,sportska, zabavna desavanja itd... I zato je meni nakpovoljniji NS.

Neko je spomenuo Sremske Karlovce. Istina ljiepo mjesto i dobro situirano.

Koliko od vas bi bilo spremno da promjeni mjesto stanovanja?

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 13:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12

Skadar još ljepši. To kada Srbin sagradi mora da traje. I Đubrovnik da ne zaboravim.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 13:27 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Okt 2009, 13:27
filozof sa vrbasa je napisao:

Skadar još ljepši. To kada Srbin sagradi mora da traje. I Đubrovnik da ne zaboravim.

TOKIO je najljepši srpski grad! :)

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 13:35 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Slažem se za Novi Sad kada se gleda sve ukupno. Međutim ima jedan grad u Srbiji koji izgleda kao da je vrijeme stalo, kao grad muzej. U pitanju je Subotica.
Od ostalih gradova meni nije loš Čačak. Dok sam tamo živio nije mi se baš sviđao ali za zadnjih 10 godina dosta se izgradio i sada je dosta ljepši a i čist je.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 13:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Teško da se može nazvati srpskim gradom, niti smo ga podigli niti nas ima više od 50%. Kažu da tamo i Srbi koriste mađarski za komunikaciju.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 13:39 
Stara kuka
Stara kuka

V@nja je napisao:
Citiraj:
jok ti si

Pa kako onda mozes reci da nije veci? Ima blizu 200 000 stanovnika vise nego BL. Povrsinski, ajde i da se 'ponosaju', ali je i u tom slucaju sama gradska zona NS veca nego ona u BL.

Novi Sad ima skoro 400 hiljada stanovnika sa okolinom a sam grad nešto više od 300 hiljada.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 13:40 
Stara kuka
Stara kuka

filozof sa vrbasa je napisao:
Teško da se može nazvati srpskim gradom, niti smo ga podigli niti nas ima više od 50%. Kažu da tamo i Srbi koriste mađarski za komunikaciju.

Srpski je svakako jer se nalazi u Srbiji a Srba ima 40%. U gradu ne postoji apsolutna većina. Mađari nas šišaju za nekih 4%.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 13:46 
Stara kuka
Stara kuka

Beogradu treba još sigurno 10 godina da nadoknadi izgubljeno i da postane metropola u pravom smislu te riječi. Sada to nije. Kako bi i bio pored svih dešavanja od početka 90-tih. Inače grad je haotičan. Trebaju završiti zaobilaznicu, napraviti metro, još 3-4 mosta, srediti prilaze gradu. Kada se dolazi iz pravca Banata kao Beogradu čovjek ne stiče utisak da ulazi u neku metropolu. Taj kraj preko Pančevačkog mosta (naselja: Ovča, Borča, Krnjača, Kotež) je tako nesređen. Gomile nedovršenih kuća, blatnjavih ulica bez asfalta.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 13:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2009, 00:25
hercegovac27 je napisao:
V@nja je napisao:
Citiraj:
jok ti si

Pa kako onda mozes reci da nije veci? Ima blizu 200 000 stanovnika vise nego BL. Povrsinski, ajde i da se 'ponosaju', ali je i u tom slucaju sama gradska zona NS veca nego ona u BL.

Novi Sad ima skoro 400 hiljada stanovnika sa okolinom a sam grad nešto više od 300 hiljada.

БЛ са околином има око 300 000 ... те цифре од 200 000 су предратне, а смијешно је поредити Бањалуку прије 20 година и сад... скоро да се удуплала од тада... Нови Сад је већи, али не пуно...

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 14:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
Najbolji srpski grad?

Banjaluka :D

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 15:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nemoj da te čuju ostala dva naroda iz reda konstitutivnih naroda.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 16:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
kuga je napisao:
Nije samo stvar u tome je li grad lijep, to jeste da je lijep za provesti par dana u njemu. Trebinje je tog kalibra. Otici u posjetu malo obici ali za ziviti to je srednjaa zalost. Nema univerziteta, tesko za posao, dosta kriminala, prilicno zabeceno i odvjeno od svega itd...

Ja sam prvenstveno mislio na grad koji ima najbolji kvalitet zivota. Dakle gdje se mozes/ili tvoja djeca skolovati, dakle gdje imaju skole/univerziteti, gdje se moze pronaci posao, mjesto koje nije neka vukojebina, gdje imaju neki kulturna,sportska, zabavna desavanja itd... I zato je meni nakpovoljniji NS.

Neko je spomenuo Sremske Karlovce. Istina ljiepo mjesto i dobro situirano.

Koliko od vas bi bilo spremno da promjeni mjesto stanovanja?

:-?
po ovome gore napisanom, pale odnosno istočno sarajevo je zakon, ima univerzitet i još jedan u komšiluku, ako nemaš posao u svom gradu ima u komšiluku i zajedničke institucije i strana predstavništva i međunarodni aerodrom na 500 metara udaljen, sve ti je nadohvat ruke, nije vukojebina naprotiv zalijepljeno je uz najveći grad u državi ustvari sastavni je dio njega, djeli ga samo nevidljiva administrativna granica. more makarska rivijera relativno blizu preljepi mostar i hercegovina također, skijaški centri maltene u gradu, premijer ligaši u fudbalu i košarci, sve novo i prostrano prava idila ebote :roll:

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 16:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Doduse malo u kotlini, onako za sebe, kao supak svijeta al' necemo i detalje :D

Cini mi se da bih mogla zivjeti u NS i da bi pokrio sve moje potrebe. A ima i Zaru :)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 17:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2009, 21:36
BG proglasen za naj grad provoda.......Sta dalje........btw tamo sam takodje svake god. zbog rodjaka (malo NS malo BG :) )

Jedino rtd su huligani.........Ev da ispricam sta se dogodilo ljetos.......

Bio ti ja kod brata i sestre na Petlovom brdu (kraj njihove kuce odma su baba i deda duplex a obe ciku imaju poslovni) e u jednom poslovnom su kinezi otvorili radnju, nez sve detalje tu, uglavnom su dosli huligani u 6 ujutro i pretukli jadnog kineza........ Naravno bilo je bucno i baka je ustala da vidi sta je. Baka na balkon (koji je odmah iznad poslovnog) uze baka KRALJICA, veliku saksiju i puff jednog u glavu........ Vec su se svi bili probudili, i sta ce ovi se prepadnu i bjeg.......
Murija dosla kao ona nes istrazuje tamo vamo....kad se sledeceg jutra ok 5:30 zacu buka pas laje (imaju psa u kuci,zlatni retriver) mi na balkon (ja i brat) kad Likovi 3 koktela bacili na balkone....... i nis ustali svi pogasili, naravno opet murija.. itd......
Dalje znate ......... :D :D :D :D :D

Bio jednom jedan djecak, koji je zivio u jednoj staroj kuci u sumi.On je svaki dan isao da sakuplja lisce za svoju ovcu Kicu. I tako je on sakupljao i sakupljao, kada je sakupio otisao je na Tahiti da se okupa, jer je smrdijo. Umro je on.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2012, 12:53 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Nov 2001, 01:00
Ipak ovo pokazuje "ko je najjaci". Beograd je ipak jedina metropola i jedini ima kapacitete za ovako krupne projekte. Bice to jedan od najvaznijih gradova u Evropi. :thumbright:
Grad se razvija nevidenom brzinom. Sve bolje mijesto za zivot.

Građevinska direkcija Srbije određena je da u ime vlade RS bude nosilac projekta izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa na lokaciji kasarna "Stepa Stepanović" (42 he) na Voždovcu u Beogradu.

Ukupno će biti izgrađeno 4.616 stanova, od garsonjera do četvorosobnih, kvadrature od 33 do 130 m².

Stambene zgrade su grupisane u sedam prostorno - funkcionalnih celina i internom saobraćajnom i kolsko-pešačkom mrežom povezane su na primarnu mrežu. Unutar prostorno - funkcionalnih celina planirane su grupacije zelenila i igrališta za decu, kao i sportsko rekreativni sadržaj, koji su povezani pešačkim stazama, nezavisno od kolskog saobraćaja. Postignuti procenat slobodnih i zelenih površina u okviru prostornofukcionalne celine je u proseku oko 50% površine parcele.

http://www.gds.rs/default.aspx?ID=gds_S ... vic&LN=SRL

Slika

http://www.gds-stanovi.rs/naseljess/docs.php

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2012, 13:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Čikago ili možda Melburn :D

Šalim se, recimo Novi Sad, onakvi gradovi me opuštaju.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2012, 14:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Do sada što sam bio, Novi Sad bez premca !

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2012, 14:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Баби Папушка je napisao:

Varaš se, u NS ima više od 50% srba !

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 304 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 16  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]