Čini mi se da postoji velika doza mistifikacije seksa u vezi sa ovom temom. Zašto se koriste pojmovi poput ''devijacija'', za radnje koje se, iako kupljene, nimalo ne razlikuju od onih koje mi inače upražnjavamo kod kuće? Ok, nekom je seks ''mistično spajanje dvije polovine jedne duše na transcendentnom nivou'', nekom je uglavnom j*banje, nekima je i jedno i drugo.
Moji ''moralni stavovi'' su vjerovatno poprilično labavi po nekom opštem kriterijumu, ali se ne plašim da će popularizacija nekog trenda uticati na moje rasuđivanje, možda je zato i ne osuđujem na prvu. Ovo govorim zbog stvari koje su se provlačile kroz temu, tipa ''nametanje stavova i seksualnosti na savkom koraku''. Ko je uvjeren u nepokolebljivost, ili labilnost svojih moralnih uvjerenja, taj se neće plašiti malo đavoljeg iskušenja.
Takođe, ne sviđa mi se ni termin ''prodaja tijela'', mada se može polemisati, mislim da se radi o prostoj prodaji usluga. Vi ste od kurve kupili samo seks, ne i njeno tijelo. Tako gledajući (uz demistifikaciju seksa kao neke posebne bogomdane radnje), kurve se nimalo ne razlikuju od vrhunskih sportista, koji takođe svoje tijelo koriste kao sredstvo da bi došli do love. Idući dalje tragom ove analogije, kao što je Ronaldinjo unovčio svoj talenat za pikanje lopte (a mogao je to da radi za dž u nekom favelu čisto za svoju dušu), tako je kurva samo odlučila da naplati svoj talenat za seks. Ili potrebu za istim, ljubav prema istom. Izuzimajući žene koje su žrtve ''trefikinga'', i slične nasilne i ekstremne slučajeve, žene koje se kurvaju preko neta su jednostavno, kao što je neko rekao, prepoznale svoj potencijal i odlučile da ga unovče. Možda je moralno ispravnije crnčiti deset sati u nekoj fabrici, magacinu, hladnjači, ali tijelo gore strada neko u slučaju prostitucije. Ali duša ostaje čista, ''intacta'', reći će neko. Yeah, right.
_________________ Umro je Džimi Hendriks iz Sijetla, Klepton i Pejdž su dva matora pijetla, al' budućnost je ipak svijetla sve dok nam je Popokatepetla...
|