banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 07:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 114 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Nov 2009, 13:24 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Okt 2009, 13:27
skeva je napisao:
BOSANSKI_NOVI je napisao:

Kusner misli da ako su se u njegovoj avliji zajebali, da se svi trebaju zajebati :D

Jel to i tebi skeva smetaju minareti???
Šta misliš ako i šiptari polude pa im zasmetaju manastiri na Kosovu?
Dajte ljudi dođite pameti.....ne vodi to dobrom!

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 13:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2009, 17:16
evo ga počelo je... terorističke prijetnje na forumu... mislim da je vrijeme da se osnuje forumski FBI :lol:

ruje vladaju, laganini, plin-nafta, nafta-plin, kini oružje, oružje indiji, venecueli.... uzjahali su evropu: njemačku, italiju, francusku, srbiju, madjarsku... a sve to bez ispaljenog metka e to je politika :D

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 13:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
skeva je napisao:

Kusner misli da ako su se u njegovoj avliji zajebali, da se svi trebaju zajebati :D

Zasmetali su im, pa su ih sve popalili uz podrsku velike amerike...
Ne smetaju meni minareti, Boze mili ako su tu bili 200 godina trebaju da budu i sada...al smeta mi nasilna islamizacija(mislim na gradnju stotine dzamija dok obicni muslimani nemaj sta jesti) federacije i svijeta uopste...nadam se da razumijes....

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 13:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
BOSANSKI_NOVI, nemaju Svajcarci pojma kako se praktikuje islam tako da ih to ne moze iritirati. Za ostalo, pretjerujes sa tim zavjerama i ostalim, idealizujes islam, druge predstavljas kao hedoniste i sta ti ja znam, prijetnja za savjest i to... Ne znam koliko ti sam vjerujes u to sto si napisao, ali evo ja cu ti reci nesto sto si zaboravio, a to je da u Evropi zive milioni muslimana tako da Evropljanima ne trebaju mediji da bi stekli utisak o muslimanima.
Btw, ja nisam visoki predstavnik da ucutkujem nacionaliste jedne i druge strane, ako ste vi optereceni jedni drugima sta cu vam ja, filozof ne voli vas, ti jedno fino ujutro ustanes i dodjes medju svoje prijatelje Srbe sa kojima zelis da zivis u mirnoj Bosni jel'de i onda nam fino otvoris temu o tome sta su Srbi radili u BL 92-95, iz cista mira.. i ocekujes aplauz. Optereceni ste jedni drugima previse, to je najveci problem, a ja nemam namjeru da ga rijesavam za vas. Kad ti pruzis ruku pomirenja filozofu mozda ce se nesto kod njega promijeniti, do tada ne ocekuj da vam neko glumi dadilju i rijesava vase probleme.

The hell where youth and laughter go.

Poslednji put menjao Hristov dana 30 Nov 2009, 13:41, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 13:41 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Da se ovo dogodilo negdje na Balkanu trljali bi nam na nos nepoštovanje ljudskih prava i netoleranciju. Međutim kada "njima" zasmeta onda je to demokratija! :pukeright: :pukeright:

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 13:47 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
U Sarajevu se povećao broj i procenat Bošnjaka-muslimana ali isključivo zahvaljujući velikosrpskoj politici.Velikosrpska politika je putem etničkog čišćenja istjerala Bošnjake iz podrinjskih gradova pa su se ljudi sklonili u Sarajevo.
Neka Vlada RS-a vrati te ljude svojim kućama u podrinje i odmah će Sarajevo biti manje bošnjačko!
Što se tiče crkve na Trebeviću:
Namjera radikala iz RS-a je izgraditi veliki krst na Trebeviću kako bi se...... „vidio i iz svih pozicija grada Sarajeva te tako prkosio“!Nakon što je taj provokativni čin osujećen i spriječen neki su rekli da će izgraditi crkvu na istom mjestu sa istim razlogom!
Evo ja tebe pitam dali bi to bilo hrišćanski????
Graditi crkvu iz političkih razloga nadomak grada koji je toliko propatio u ime te iste politike koja ga pokušala uništiti.Da ne govorimo da na Trebeviću ne živi NIKO!
A ko je civiliziran i kosmopolita a ko nije se najbolje vidjelo u ratu!O tome danas Hag donosi sud.
Na području manjeg entiteta je SISTEMSKI porušeno oko 1000 džamija i mesdžida.Rušila su se čak i mezarja i turbeta.Smetali su i mrtvi muslimani!!
Još uvijek želim vjerovati da ljudi koji su to činili nemaju veze sa hrišćanstvom i Hristovim učenjem.

Evo pitanje za tebe: što se niko od vas nije bunio kada je podignut križ na Humu iznad Mostara. Reagovali ste tek kada je izgrađen a dok se gradio samo ste kao protestvovali.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 13:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
Frisky_Dingo je napisao:
Citiraj:
živjeli su ljudi ali ne prije 8000 godina, nemaš nikakav argument, a razbacuješ se off topicima, ako misliš da ima bilo koji dokaz o bitisanju čovjeka starij od6000godina prezentiraj ga i završena priča.

Ajde polako. Jel prije 8.000 ili 6.000, nemoj na kraju da odes na 60.000.

Cak i najtvrdokorniji tumaci biblije danas zaobilaze ovu temu a ti si nasao da je branis.Kako da je dokazujem nesto sto je opsta stvar. Uzmi bilo koju knjigu iz arheologije ili istorije starog vijeka.

te knjige bi ti trebao uzet, ja sam s njima upoznat i ne postoji nikakav trag o postojanju čovjeka starij od 6000 godina, ti si taj koji kao ima i zna za neke dokaze pa ih prezentiraj, iskopaj ih negdje izguglaj uradi šta bilo, ako je tako egzaktno kako ti kažeš ne vidim zašto ti je problem.
nemoj meni trpat nešto što ti tvrdiš, ja cijelo vrijeme stojim na istom stanovištu, a ti lutaš i nemaš pojma o čemu pričaš, ja sam jasno rekao da prije 8000 godina ljudi nisu nigdje živjeli i da ne postoji ni jedan dokaz da jesu.
Banjalucki_Behar je napisao:
kim deal je napisao:

u sarajevu ima 3 pravoslavne crkve koje nisu srušene zbog toga jer su bile na oku međ. zajednice, pa kao ovi dobri nisu ih srušili, ali su zato sve koje nisu bile u sarajevu,a na teritorij muslimana i hrvata srušene skroz ili djelomično, što govori kakvi su licemjeri.

Jeli to mislis da centar Sarajeva ili :o

Bas me interesuje u kojem svijetu lazi zivis, ili pak vjerujes u svoje lazi. Tuzla, Zenica, Travnik, Bihac, Maglaj, Tesanj itd, nijedna crkva nije srusena, a na podrucju gdje bila RS sve su dzamije porusene, nije nijedna ostala, i ti sada o licemjerstvu :o :o :o :o

Pa nema Sarajevo 30milona stanovnika da se to nemoze prebrojati, tacan podatak je da ima tacno 99dzamija, a u Banjaluci 25crkava......

ja u sarajevu znam za staru pravoslavnu crkvu na čaršij, onu na trgu a.izatbegovića, u pofalićima i nijednu više, podatak koliko ima džamija u sarajevu ja ne znam gdje si iskopao pokaži nam neki link ili nešta da i mi vidimo, pošto o tome u sarajevu pričaju mnogi, ali niko ne zna cifru.
na području pod kontrolom vaše strane srušeno je 125, a oštećeno 172 pravoslavne crkve, kad to uporedimo sa brojem srušenih džamija izgleda manje, ali u suštini je više, jer npr u foči je bilo 12 džamija i 1 crkva, tako u svim gradovima u foči da bi srušili sve džamije sruše ih 12 u mostaru da bi srušili sve crkve sruše 2.
a gdje su crkve koje su pretvorene u džamije poput ove katoličke u bihaću
Slika
i mnogih drugih, sve koje se zovu careve rađene su na temeljima crkava.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 13:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

skeva je napisao:

pa hebote šiptari su davno popizdili i srušili sve do čega su došli, gdje ti živiš, ili se samo praviš lud.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 13:58 
Pripravnik
Pripravnik

Hristov je napisao:
BOSANSKI_NOVI, nemaju Svajcarci pojma kako se praktikuje islam tako da ih to ne moze iritirati. Za ostalo, pretjerujes sa tim zavjerama i ostalim, idealizujes islam, druge predstavljas kao hedoniste i sta ti ja znam, prijetnja za savjest i to... Ne znam koliko ti sam vjerujes u to sto si napisao, ali evo ja cu ti reci nesto sto si zaboravio, a to je da u Evropi zive milioni muslimana tako da Evropljanima ne trebaju mediji da bi stekli utisak o muslimanima.
Btw, ja nisam visoki predstavnik da ucutkujem nacionaliste jedne i druge strane, ako ste vi optereceni jedni drugima sta cu vam ja, filozof ne voli vas, ti jedno fino ujutro ustanes i dodjes medju svoje prijatelje Srbe sa kojima zelis da zivis u mirnoj Bosni jel'de i onda nam fino otvoris temu o tome sta su Srbi radili u BL 92-95, iz cista mira.. i ocekujes aplauz. Optereceni ste jedni drugima previse, to je najveci problem, a ja nemam namjeru da ga rijesavam za vas. Kad ti pruzis ruku pomirenja filozofu mozda ce se nesto kod njega promijeniti, do tada ne ocekuj da vam neko glumi dadilju i rijesava vase probleme.

Bravo Erazmo Roterdamski,
Vidim da znaš praviti se lud kad zatreba!
Moj post gdje spominjem posljedice rata je odgovor na filozofovu provokaciju o Sarajevu pretrpanom sa Bošnjacima.Samo sam pojasnio kako se desilo da Sarajevo postane pretrpano Bošnjacima!

Nemoj isprostituisati nick koji nosiš!Čovjek koji nosi takav nick bi trebao sa istinom i pravdom biti sudrug.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 14:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Pa nisam ni ja nista drugo rekao, samo sam stvari nazvao njihovim imenom. 99% forumasa se druze a 1% odgovaraju na uzajamne provokacije.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 14:08 
Pripravnik
Pripravnik

kim deal,

Turci su pretvarali crkve u džamije isključivo tamo gdje nakon osvajanja nebi zatekli domicijelno stanovništvo.No i to je humanije nego rušiti vjerske objekte kao što su činile Karadžićeve snage 92-95.
Pretvaranje džamija u crkve je također poznato na području Hrvatske,Srbije,Mađarske,Bugarske.Ništa neobično za taj period!!!

Ovo ti je crkva u Đakovu koja je bila džamija:

http://www.destinacije.com/Slike/Hrvats ... zamija.jpg

Bivša džamija u mađarskoj:

http://commons.wikimedia.org/wiki/File: ... ne_036.jpg

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 14:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
kim_deal imas li neki link o porusenim crkvama?

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 14:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
kim deal,

Turci su pretvarali crkve u džamije isključivo tamo gdje nakon osvajanja nebi zatekli domicijelno stanovništvo.No i to je humanije nego rušiti vjerske objekte kao što su činile Karadžićeve snage 92-95.
Pretvaranje džamija u crkve je također poznato na području Hrvatske,Srbije,Mađarske,Bugarske.Ništa neobično za taj period!!!

Ovo ti je crkva u Đakovu koja je bila džamija:

http://www.destinacije.com/Slike/Hrvats ... zamija.jpg

Bivša džamija u mađarskoj:

http://commons.wikimedia.org/wiki/File: ... ne_036.jpg

malo je reci da nisi u pravu.....

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 14:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Malo je reci da tema nije otisla u off :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 14:23 
Pripravnik
Pripravnik

Pazi skeva,

Ja bih kao musliman bio sretniji da je Srbija nakon odlaska turske vlasti iz Srbije svih 200 beogradskih džamija pretvorila u crkve nego što ih je sravnila sa zemljom.
Vjerovatno bi to danas bio pravi turistički brend Beograda što bi se odrazilo na priliv turista.
Hoću da kažem da je rušenje daleko primitivnije i necivilizovanije nego pretvaranje u službu druge religije.
U SAD-u se dešava da neke crkvene zajednice finansijski bankrotiraju pa vjerski objekat prodaju i na kraju ga kupi neka druga vjerska zajednica.
Pa i španci nisu imali srca srušiti Al Hambru u Granadi već su je ostavili netaknutu sa svim Kur'anskim ajetima koji stoje na njenim zidovima.Što je lijepo-lijepo je a da ne govorimo da je služilo ljudima isključivo za MOLITVU!

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 14:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

laoce je napisao:
kim_deal imas li neki link o porusenim crkvama?

http://www.bim.ba/bh/110/10/9290/
kad su u pitanju srpske pravoslavne crkve treba uzeti u obzir da je veći dio rata neprijateljska strana kontrolisala oko 30% teritorije bih

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 14:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Да резимирамо: Градње минарета и џамија у Швајцарској неће бити.

А овај тренд би могао и да се прошири на још неке земље.

Ето, нема више потребе да дискутујете.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 14:33 
Pripravnik
Pripravnik

Crkve u hrvatskim gradovima poput Đakova,Požege, Drniša i Klisa su u osnovi osmanlijske džamije. Ista je stvar sa starom pravoslavnom crkvom u Čačku.

Kulture naša 3 naroda su jako isprepletene i trebamo ih što bolje upoznati jer je to zapravo jedna nama poprilično zajednička kultura. Svi mi nosimo u sebi puno više toga od onoga što nam je "plemensko"!

kim deal,
Crkve na teritoriju kojeg je kontrolisala Armija BiH su ostale čitave i svaki vid pokušaja njihovog skrnavljenja je bio sankcioniran.Istina u područjima direktnih ratnih dejstava prilikom akcija oslobađanja gradova i naselja je došlo do oštećenja nekih vjerskih objekata ali SISTEMSKOG RUŠENJA kako se to činilo na teritoriju pod kontrolom srpske vojske,NIJE BILO!

Primjetio sam kim deal da puno lažeš!

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 14:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Муслиман почињеш опасно да смараш. Сад сам прочитао два твоја поста и из оба сам извукао чињеницу да су муслимани у БиХ етнички очишћени (па су вероватно тако очишћени запалили за Сарајево и Скандинавију), да су Срби у рату спроводили етничко чишћењу у име православља и имаш још бисера. Дечко, на српском си форуму а ту вашу пропаганду остави за тај сарајево х или како се већ зове.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 14:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Crkve u hrvatskim gradovima poput Đakova,Požege, Drniša i Klisa su u osnovi osmanlijske džamije. Ista je stvar sa starom pravoslavnom crkvom u Čačku.

Kulture naša 3 naroda su jako isprepletene i trebamo ih što bolje upoznati jer je to zapravo jedna nama poprilično zajednička kultura. Svi mi nosimo u sebi puno više toga od onoga što nam je "plemensko"!

kim deal,
Crkve na teritoriju kojeg je kontrolisala Armija BiH su ostale čitave i svaki vid pokušaja njihovog skrnavljenja je bio sankcioniran.Istina u područjima direktnih ratnih dejstava prilikom akcija oslobađanja gradova i naselja je došlo do oštećenja nekih vjerskih objekata ali SISTEMSKOG RUŠENJA kako se to činilo na teritoriju pod kontrolom srpske vojske,NIJE BILO!

Primjetio sam kim deal da puno lažeš!

pogotovo saborna u mostaru
Slika
Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 114 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]