Sto se tice adaptiranja..Bojim se da probleme sa adaptacijom u EU ima jedna druga vjerska grupa, a ne Srbi, pravoslavci, itd..Mozes da pogadjas o kome se radi, ako zatreba pomoc, tu sam

Sto se tice bombardovanja..Imas li ikakvu predstavu sta je jedna Njemacka uradila Poljskoj prije 60 godina? A ta ista Poljska, u tom istom kolu, sa tom istom Njemackom, molila je tu istu Njemacku..Tako da, ti argumenti, ne drze vodu, ni sekunde.
A Kosovo..Nikad nece biti ni drzava, ni clanica UN-a, niti ce imati svoj pasosh, itd..Takvih primjera ima jos barem desetak.
Sve u svemu, Srbija je danas najbitniji faktor u regionu. Koliko god se to nekome ne svidjalo.
Banjalucki_Behar je napisao:
MuskoBre je napisao:
E vidis, ta ista Srbija o kojoj ti tako pricas, je najbitniji faktor u regionu. A tu tvoju Bosnu, zarezuju jos samo po mejtefima. Evo, danas ukidanje viza. Bogami ce nane i hanumice morati jos malo popricekati. A i sta ce u toj Evropi, vidis da su se cetnici organizovali da se zabrane minareti. Znao sam da su ti Svicarci cetnici, ali toliki...Plaho sam se iznenadio.
Sto se odma vadis na sovenizam, pa nije to fino, ti zivis jednoj Austriji, koja je posjeduje vrhunac civilizovanosti, a ti izgleda jos nisi adaptirao. Ljepo je biti "internet huligan iz Austrije" casno i posteno

Meni je drago sto ce ljudi iz Srbije putovati normalno, problem je kod nas sto imamo debile od politicara sto sve pokradu, i nedopustaju obicnime narodu da zivi. Medutim za par godina ce mo svi biti calanovu te velike familije EU, gdje nece biti granica, ali eto tesko je tebi to skontati, jeli su poznati ti problemi sa internetom u Austriji.
Sto se tice Srbije, upravo je ta EU, bobmardovala Srbiju, ubijali su neduznu djecu svojim bombama, bacali su bombe sa siromsnim uraniom, pa i danas dan ljudi umiru od tih posljedica. Uzeli su Srbiji srce Kosovo, mimo svih zakona, ponizili su Srbiju na sve moguce nacine, da bih danas ta Sbija klecala i molila da ih prime. I za tebe je to najbitniji faktor. Zalosno

Sto se tice adaptiranja..Bojim se da probleme sa adaptacijom u EU ima jedna druga vjerska grupa, a ne Srbi, pravoslavci, itd..Mozes da pogadjas o kome se radi, ako zatreba pomoc, tu sam

Sto se tice bombardovanja..Imas li ikakvu predstavu sta je jedna Njemacka uradila Poljskoj prije 60 godina? A ta ista Poljska, u tom istom kolu, sa tom istom Njemackom, molila je tu istu Njemacku..Tako da, ti argumenti, ne drze vodu, ni sekunde.
A Kosovo..Nikad nece biti ni drzava, ni clanica UN-a, niti ce imati svoj pasosh, itd..Takvih primjera ima jos barem desetak.
Sve u svemu, Srbija je danas najbitniji faktor u regionu. Koliko god se to nekome ne svidjalo.
Objasni mi pocemu je Srbija najbitniji faktor u regionu. Jeli zasto sto je se raspala, ili zasto? Zasto nije opstala SCG, zasto nisu uspjeli da sacuvaju Kosovo. Poredeci Srbiju sa Hrvatskom, obajsn po cemu je Srbija bitniji faktor od Hravtske.
Nemogu da vjerujem da ti pokusavas da opravdas ubijenje u bombardovanje Srbij., Pa Njemacku su unistili u ratu,ona je porazena u ratu, pa su onda napravili drzavu od nje kakvu su drugi htjeli. Njemacka je tolike godine placala miliirade ostete Poljskoj i ostalima, zasto niko neplati ostetu Srbiji, ta su djeca neduzna stradala. Dok su Srbiju bombardovali, ponizili ih na sve moguce nacine, i onda je natjerali da moli i kleci.
I najmizernije je da se ukidaju vize za putovanje, dok nedopoststaju dozvolu za rad, znaci ljudi ce moci da putuju opet kao turisti.
Sto se tice adaptacije, bosanski muslimani su jedni od najbolje integrisani narodi u EU, kao i vecina naroda sa ovih prostora. I opet zaboravljas cinjenicu da su oni bombardovali Beograd, Novi Sad, nisu bombardovali Sarajevo, Zenicu itd...