banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 21:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Nov 2009, 22:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2009, 17:21
Kao prvo ne treba mi za paypal, dobro ako se moze prebaciti ali treba mi najprije za siteove tipa :
www.lowpings.net
Evo zapazio sam ove kartice http://www.raiffeisenbank.ba/bs/stanovn ... rtice3.htm
Posto mi stara ima racun tamo bi da izvadim to preko njenog racuna.Koja od tih ponudjenih kartica ce raditi preko neta?
Poz

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 22:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Visa Electron.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 23:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Tnx, i jos jedno pitanje, post mi je stara privatnik ne prima pare na taj racun, znaci ja bih nadoplatio tu odredjenu svotu novca za placanje sta mi treba, jeli to uostalom debitna kartica?Znaci da ne ide stalan prihod novca na nju nego imas recimo 100 KM i kupis sta ti kad treba?.
poz

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 23:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Visa Electron je debitna kartica, znaci ono sto ima na racunu u datom momentu, mozes koristiti. Nema minus, nema ovo, nema ono. Koliko para, toliko muzike.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 23:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ok hvala puno care :) moze lock.
poz

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2009, 17:49 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2006, 18:18
Koliko ja znam, debitnom karticom se ne moze vrsiti internet kupovina. Debitnu karticu dobije svako ko ima otvoren tekuci racun kod banke i njom se ne moze vrsiti internet kupovina. Za internet kupovinu sluze kreditne kartice.

Kao sto vidite kod razvojne banke, kreditnu karticu mozes dobiti ako imas primanja 400KM ili vise i pozitivno ocjenjenu kreditnu sposobnost. Kreditna kartica je vid kredita. Ja sam uzeo svoju sa npr 2000KM, i trosenjem placas banci kamatu zavisno od iznosa. Kod iste banke imam i debitnu i kreditnu, koju sam naknadno uzeo bas iz tog razloga (internet kupovina).

http://www.razvojnabanka.com/Platnekart ... fault.aspx

Raspitaj se malo bolje kod banaka...

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2009, 18:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
navajo je napisao:
Koliko ja znam, debitnom karticom se ne moze vrsiti internet kupovina. Debitnu karticu dobije svako ko ima otvoren tekuci racun kod banke i njom se ne moze vrsiti internet kupovina. Za internet kupovinu sluze kreditne kartice.

Kao sto vidite kod razvojne banke, kreditnu karticu mozes dobiti ako imas primanja 400KM ili vise i pozitivno ocjenjenu kreditnu sposobnost. Kreditna kartica je vid kredita. Ja sam uzeo svoju sa npr 2000KM, i trosenjem placas banci kamatu zavisno od iznosa. Kod iste banke imam i debitnu i kreditnu, koju sam naknadno uzeo bas iz tog razloga (internet kupovina).

http://www.razvojnabanka.com/Platnekart ... fault.aspx

Raspitaj se malo bolje kod banaka...

upravo je obratno... debitne su za kupovinu, a kreditne za tekuci racun...

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2009, 18:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
може се користити та дебитна од рајфајзен банке..
они немају појма о томе..али она ради.. :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2009, 23:04 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Archangel je napisao:
upravo je obratno... debitne su za kupovinu, a kreditne za tekuci racun...

Ovo nisi u pravu. Debitnu karticu moze da uzme svako otvaranjem tekuceg racuna, mozes da budes bez posla, student ili bilo sta. Doneses licnu kartu, ispunis formular, sacekas nekoliko dana i dodjes po debitnu karticu.

Kreditna kartica (samo ti ime kaze) je u stvari kredit. Moras biti zaposlen i kreditno sposoban (visina plate i da nisi vec opterecen sa puno kredita). Ispunis zahtjev, kreditni odbor isprovjerava sve o tebi (plata, krediti, krvna slika, urin:)) i ako si OK dobijas karticu sa odredjenim iznosom. Taj iznos dizes i vracas mjesecno (uz kamatu naravno) i to je to.

I sa debitnom i sa kreditnom mozes kupovati u prodavnicama koje imaju POS aparate, ali sa debitnom ne mozes kupovati online. Ovako je bar bilo kada sam ja vadio svoje kartice. Obe kartice su Visa, samo sto je jedna debitna (uz tekuci racun na koji primam platu) i sa njom nisam mogao kupovati online. Upravo je to razlog sto sam uzeo kreditnu karticu. Sjecam se da su jos dvojica mojih radnih kolega uzimali kreditnu karticu bas zbog kupovine na net-u. Nije iskljuceno da se ovo promjenilo, tj. da se sada moze kupovati i debitnom online.

ProbyHeart ako se budes raspitivao u banci, napisi ovdje sta su ti rekli, bas me interesuje. Ako se moze debitnom placati na netu, rado bih vratio iznos i zatvorio kreditnu karticu...

Evo i jedan citatat sa net-a:

postoji tri tipa "financijskih" kartica:
1. debitne
2. kreditne (u koje spadaju i revolving)
3. charge kartice
U hrvatskom se obično dijele samo na debitne i kreditne (koje uključuju prave kreditne i charge kartice).

Glavna razlika između debitnih i ostalih kartica je što se s debitne iznos transakcije skida ODMAH, a sa ostalih nakon određenog vremena (nakon mjesec dana, u obrocima i sl.)

Financijske kartice mogu izdavati ili banke (primjerice VISA i MasterCard kartice) ili kartičarske kuće (American Express, Diners).

Debitne kartice obično imaju i dodatne oznake tipa Cirrus, Maestro i sl.
Banke mogu unutar određenog trademarka (npr. VISA) raditi i kreditne i debitne kartice - dakle postoji i kreditna i debitna VISA kartica. VISA Electron su obično debitne kartice (po kunskom ili deviznom a'vista računu).

Da bi se transakcija putem debitne kartice mogla provesti mora se unesti i PIN (bilo na bankomatu, bilo na POS-u) stoga s debitnim karticama nije moguće provoditi transakcije na internetu.

Transakcije sa kreditnim (i charge) karticama se mogu provoditi i bez PIN-a, te je stoga moguće njihovo korištenje za internet plaćanje.

Dakle: ako želiš plaćati putem interneta nabavi kreditnu karticu od svoje banke ili kartičarske kuće

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2009, 23:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Starac promjenilo se to vec odavno. Ja sam izvadio Visa Electron debitnu karticu u Raiffaisen banci prije otprilike godinu dana, upravo zbog placanja putem interneta...

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2009, 00:14 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Moguce je, ne kazem da nije. U NLB razvojnoj banci nije moglo kada sam ja vadio karticu, 100%. Vidim da ima tema koja govori o ovom pitanju od ranije i da su ljudi pisali da sa ovom debitnom Raiffeisen karticom moze da se kupuje online. Ja samo napominjem da se raspitate prije vadjenja kartice jer je moguce da ovo nije slucaj u svim bankama...

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2009, 00:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Фора је што ти у банкама не знају да се то може.. кад их питаш блену ко телад у тебе...

@richa, где ти стоји онај троцифрени број на тој виса електрон картици? да није можда четвероцифрен? :)
ја имам од комерцијалне банке вису електрон али изгледа да не могу са њом плаћати ништа...

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2009, 02:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
navajo je napisao:
Moguce je, ne kazem da nije. U NLB razvojnoj banci nije moglo kada sam ja vadio karticu, 100%. Vidim da ima tema koja govori o ovom pitanju od ranije i da su ljudi pisali da sa ovom debitnom Raiffeisen karticom moze da se kupuje online. Ja samo napominjem da se raspitate prije vadjenja kartice jer je moguce da ovo nije slucaj u svim bankama...

Jedina debitna kartica kod nas koja radi online je Visa Electron Raiffeisen banke. Radi 100%, ja je koristim vec dvije godine i prolazi na svim sajtovima koji primaju Visa kartice.
Moze se cak koristiti i za primanje novca (npr. sa MoneyBookersa).

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2009, 08:31 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Okt 2009, 18:15
radi i unicredit mostar

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2009, 11:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
XentoniX je napisao:
Фора је што ти у банкама не знају да се то може.. кад их питаш блену ко телад у тебе...

@richa, где ти стоји онај троцифрени број на тој виса електрон картици? да није можда четвероцифрен? :)
ја имам од комерцијалне банке вису електрон али изгледа да не могу са њом плаћати ништа...

Trocifreni(CV2) na poledjini kartice...Ja mislim da radi i iz Uni Credit banke kartice, posto ima isto ovaj trocifreni broj koji je bitan u svoj ovoj prici...

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 19:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Hvala ljudi :) to je to odluceno visa electron raifaizen stize cim ugrabim vremena da odem popuniti potrebno :)

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 22:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Imas na ovoj temi viewtopic.php?f=25&t=34069&p=956891&hilit=ebay#wrapheader dosta komentara o tvom problemu (doduse neki su zbunjujuci kao i ovde, ali snaci ces se).
Kreditne (Visa i Master) definitivno mogu, provjereno.
Sto se tice debitnih koje mozes i sam sebi izvaditi, trebalo bi da mogu sve koje imaju trocofreni CVV kod
Kod nas je to Visa Electron Raiffeisen Banke. Trebalo bi da se moze direktno sa njom placati an internetu, barem tako kazu kad ih pitas u banci, ali ja nisam uspio. Koristim je vec neko vrijeme ali samo preko PayPal-a, nije islo direktno njome. Naci ces na ovoj gore temi koje jos nase debitne mogu (od kojih banaka), jer imaju taj kod.
Timotic je napisao:
Jedina debitna kartica kod nas koja radi online je Visa Electron Raiffeisen banke. Radi 100%, ja je koristim vec dvije godine i prolazi na svim sajtovima koji primaju Visa kartice.
Moze se cak koristiti i za primanje novca (npr. sa MoneyBookersa).

Ako uspijes platiti Skype sa njom (direktno, ne preko MoneyBookers-a), ja cu svoju progutati.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2009, 02:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
blaf77 je napisao:
Ako uspijes platiti Skype sa njom (direktno, ne preko MoneyBookers-a), ja cu svoju progutati.

Uvijek postoji sansa da ti neko odbije karticu, pa makar bila i kreditna.

Nisam kupovao Skype kredite, pa ne znam o cemu se radi, ali mozda nije do kartice nego je Skype odbija iz nekog (sigurnosnog?) razloga.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2009, 21:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2007, 17:13
blaf77 je napisao:

Evo kolega i ja kupili na skypu kredit od 5e sa debitnom Raiffeisen banke!

Udruzenje linux korisnika Republike Srpske

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2009, 23:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Jbga, ja svojom nikad nisam uspio. Ni moj prijatelj, zato je i izvadio Visa Classic. Jedina dobra stvar od toga sto je nisam uspio koristiti je sto me natjeralo da se registrujem na Mneybookers i PayPal jer nije islo drugacije. Doduse nisam odavno pokusavao, mozda su u zadnje vrijeme poceli normalno primati i Raiffeisenove debiLne. Bas cu pokusati direktno kad potrosim Skype kredit.
A ima jos jedan nacin za doplatiti skype, kad smo vec kod skajpa - u bilo kojoj posti ili banci u Srbiji nekog zamolis ili licno platis ovo - http://www.internet-srbija.com/Skype-Do ... zvoda.html

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]