banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 22:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 392 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 20  Sledeća

Ако би сутра неко организовао геј параду у БЛ, ја бих:
подржао тај хепенинг 20%  20%  [ 27 ]
отишао да их вербално (или чак физички) нападнем 19%  19%  [ 26 ]
ништа не бих урадио, јер их презирем 16%  16%  [ 21 ]
ништа не бих урадио, јер не мислим да је то нешто битно 45%  45%  [ 60 ]
Ukupno glasova : 134
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Nov 2009, 10:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
Japanese_rose je napisao:
Time trek je napisao:
Nadam se da si htjela reci medju osobama mentalno sposobnim da stupaju u seksualne odnose sto je BiH 14 godina koliko znam(mozda si .

Nada ti je uzaludna. 14-godisnjaci su djeca i nisu ni mentalno ni fizicki zreli za seksualne odnose. To zna svako ko je imao 14 godina. Takodje se nadam da svi roditelji brizljivo prate kretanje svojih 14-godisnjih kcerki i sinova.

Uz to se nadam da ce se taj zakon o "mentalnoj sposobnosti za stupanje u seksualne odnose" kod nas promijeniti na barem 16 godina. Zalosno.

Govorio sam o legalnom aspektu, jer ima(ili je bilo) par drzava koje su npr. dopustale heteroseksualni seks poslije 14te, ali homoseksualni tek poslije 18te, sto je ocigledna diskriminacija, tako da kad si rekla poslije punoljetsva me podsjetilo na ovo. Ne bih da ulazim u raspravu koje je prikladno doba za stupanje u seksualne odnose.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 10:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
14-godisnjaci nisu u bilo kom smislu zreli za seksualne odnose- emotivno, mentalno, fizicki. Narocito ako se pomisli na starije predatore ( i medju hetero i medju homo ) koji samo cekaju da dijete napuni 14 godina pa da to vise "nije" pedofilija. Fuj.

Sta ti mislis o ovome btw ?

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 10:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Koliko sam ja upucen - u zakonu stoji da je seksualni odnos sa djecom zabranjen, a izmjenom krivicnog zakona BiH u 2003 definicija djeteta je postala "lice koje nije navrsilo 14 godina"

Prerano, bez nekog pretjeranog analiziranja kako i zasto.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 10:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Time trek je napisao:
Govorio sam o legalnom aspektu, jer ima(ili je bilo) par drzava koje su npr. dopustale heteroseksualni seks poslije 14te, ali homoseksualni tek poslije 18te, sto je ocigledna diskriminacija.

Smatram da je za bilo kakav seks granica punoljetstvo - znaci barem 18 godina ( iako mnogi ni tada nisu zreli, a neki naravno nikad i ne sazriju ). Ali mislim da bi to trebao biti neki minimum posto je takva vecina. Je li u redu da u heteroseksualnom odnosu zatrudni 14-godisnja djevojcica npr. ? Ili ni o tome nemas misljenje ? 14 godina je vrijeme puberteta, gradjenja identiteta i skoka hormona u oraganizmu i naravno da je svako dijete u tom periodu vulnerabilno ( osjetljivo ) na uticaje sa strane, posto prostim rijecima - ne zna gdje udara.

Citiraj:
Ne bih da ulazim u raspravu koje je prikladno doba za stupanje u seksualne odnose.

Hehe...zasto me to ne cudi ? :wink:

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 10:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Hehe...zasto me to ne cudi ? :wink:

Zato sto je off-topic. Ako zelis otvori novu temu koja se bavi ovom problematikom, pa mozemo tamo nastaviti.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 10:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Sad se sjetih onog slucaja kad je mali Britanac navodno napravio dijete 15-godisnjoj curi, i kad su ga pitali za "finansije" (kako ce izdrzavati porodicu) mali ne zna znacenje pojma :D U sustini je to groteskno, cak ako i nauka dokaze da su ljudi sa 14 zreli za seksualne odnose, ne znaci da su svjesni odgovornosti i mogucih konsekvenci..

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 10:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Time trek je napisao:
Zato sto je off-topic. Ako zelis otvori novu temu koja se bavi ovom problematikom, pa mozemo tamo nastaviti.

Koliko sam upoznata o maloljetnickoj trudnoci se razgovara i kada su u pitanju 17-godisnjakinje na Zapadu, iako se De Jure granica za zrelost za seksualne odnose u vecini zapadnih zemalja odredila kao 16 godina. Isto tako u Djecijoj i Adolescentnoj Psihijatriji granica je 18, a ne 16 godina. U Pedijatriji je ta granica malo fleksibilnija.

Zanimljivo je da su homoseksualci na Zapadu prije nekoliko godina lobirali da se ta granica ( 16 godina ) pomjeri nanize. Na svu srecu to im nije poslo za ... rukom.

Ne bih otvarala novu temu, nadam se da ova diskusija nije bila previse offtopic.
8)

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 10:49 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Okt 2009, 21:16
ne znam kako se uopste moze raspravljati na ovu temu, otidjite pa pitajte popa ili nekog od vere ??ta misli o tome, ti ljudi nemaju vere !!! sve je kriv komunisti??ki sistem, da su ??etnici pobjedili u 2 svetskom ratu danas nebi smjeli ni da pri??amo o pederima, ali to su belosvetske zavere, ko razume on ??e znati o ??emu ja pi??em, ostali ??e mo??da svatiti kad malo prodju ??kola a mo??da i ni tada !!! 8)

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 10:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Sad se sjetih onog slucaja kad je mali Britanac navodno napravio dijete 15-godisnjoj curi, i kad su ga pitali za "finansije" (kako ce izdrzavati porodicu) mali ne zna znacenje pojma :D U sustini je to groteskno, cak ako i nauka dokaze da su ljudi sa 14 zreli za seksualne odnose, ne znaci da su svjesni odgovornosti i mogucih konsekvenci..

Nema to nikakve veze s naukom. Politicari koji donose zakone su izuzetno rijetko naucnici. Te dvije kategorije ( politika i nauka ) su tesko spojive.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 10:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Koliko sam upoznata o maloljetnickoj trudnoci se razgovara i kada su u pitanju 17-godisnjakinje na Zapadu, iako se De Jure granica za zrelost za seksualne odnose u vecini zapadnih zemalja odredila kao 16 godina. Isto tako u Djecijoj i Adolescentnoj Psihijatriji granica je 18, a ne 16 godina.

Zanimljivo je da su homoseksualci na Zapadu prije nekoliko godina lobirali da se ta granica pomjeri nanize. Na svu srecu to im nije poslo za ... rukom.

Ne bih otvarala novu temu, nadam se da ova diskusija nije bila previse offtopic.
8)

Moram da se javim, jer sam siguran da niste u pravu :) Trudnoca, pa i maloljetnicka, je veoma razlicit pojam i nije razlog zbog kojeg postoje ovakve granice. Protiv nezeljene(pa i maloljetnicke trudnoce) se bori prevencijom, uvodjenjem seksualnog obrazovanja u skole, djeljenjem prezervativa itd. Razlog zasto postoje granice je sprijecavanje iskoristavanja djece. Zato da npr. ne bi 18 godisnja cura dosla 12godisnjem djetetu i rekla kupim ti cd ako me budes dirao tu 15min. Problem kod ovakvih slucajeva je to sto jedna strana ima veliku psihicku/fizicku nadmoc i to iskoristava na ustrb nekog ko ne moze da se brani. Mislim da bi dobro poredjenje bilo, seksualni odnos izmedju psihijatra i njegovog klijenta. Ista stvar. Kad bi se granica digla na 18 godina, to znaci da npr. ako bi 17godisnji momak imao odnos sa 17godisnjom curom, da bi oboje trebalo da odgovaraju krivicno za silovanje(posto je svako od njih imao seks sa maloljetnikom, oboje su krivi). Mod neka odvoji ovih par postova ako moze na novu temu.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 10:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Rose, obicno se kod pravljenja nacrta zakona konsultuju strucnjaci iz specificnih oblasti koji su kompetentni da daju sud o tome. Npr. kad je uveden zakon da se vozi sa upaljenim svjetlima i preko dana, glavni argument je bio statisticki proracun da ce stopa udesa pasti za 25%.

The hell where youth and laughter go.

Poslednji put menjao Hristov dana 29 Nov 2009, 10:56, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 10:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Post ti je - nidje veze @Time trek. Ali neka si se javio.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 10:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

PRELDZIJA je napisao:
ne znam kako se uopste moze raspravljati na ovu temu, otidjite pa pitajte popa ili nekog od vere ??ta misli o tome, ti ljudi nemaju vere !!! sve je kriv komunisti??ki sistem, da su ??etnici pobjedili u 2 svetskom ratu danas nebi smjeli ni da pri??amo o pederima, ali to su belosvetske zavere, ko razume on ??e znati o ??emu ja pi??em, ostali ??e mo??da svatiti kad malo prodju ??kola a mo??da i ni tada !!! 8)

Vecini danasnjih "popova" (bez obzira na vjeru kojoj pripadaju) ne bih dao 2 ovce na papiru da mi cuvaju, a kamol' da njihovu rijec uzimam kao vodilju za krucijalna zivotna pitanja.

+

Nekolicinu katolickih svestenika da pitamo za misljenje o ovoj temi .. oni bi rekli .. 'uuuuuuu mali djecaci' :lol: (jest' crnjak .. al' je i jedini adekvatan odgovor na ovakvu glupost :angry3: )

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 11:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
V@nja je napisao:
PRELDZIJA je napisao:

Vecini danasnjih "popova" (bez obzira na vjeru kojoj pripadaju) ne bih dao 2 ovce na papiru da mi cuvaju, a kamol' da njihovu rijec uzimam kao vodilju za krucijalna zivotna pitanja.

+

Nekolicinu katolickih svestenika da pitamo za misljenje o ovoj temi .. oni bi rekli .. 'uuuuuuu mali djecaci' :lol: (jest' crnjak .. al' je i jedini adekvatan odgovor na ovakvu glupost :angry3: )

ne moraš pitat popa on je niko i ništa, ali je zato biblija riječ božija, a u njoj piše;
3.moj.20:13 "ako muškarac legne s muškarcem kao što liježe sa ženom,
obojica su počinili odvratno djelo.
neka se pogube njihova krv neka padne na njih."
zanimljivo je da biblija ima identično stajalište i kad su u pitanju oni koji opšte sa životinjama i oni koji počine incest 3.moj.20:15-16.
to je također osuđeno i u poslanici rimljanima 1:27-32 i 1. korinćanima 6:9-10.
tako da po ovom pitanju nije ostavljeno prostora bilo kakvom dvoumljenju.
a to što pederski lobi ima takvu moć i uticaj i to je prorečeno ali to je druga tema.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 12:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Znam ja sta Biblija propagira i po pitanju istospolnih odnosa i po pitanju incesta i bestijalnosti. Moj odgovor se odnosio konkretno na popove, jer kao sto si i sam rekao, za interpretaciju tih stihova su isti apsolutno nebitni. Da je PRELEDZIJA spmenuo Bibliju, to bi bila druga stvar. Al' da ne idemo jos vise u OT ..

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 12:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2009, 21:36
Ja smatram da ih sve treba natuci paliokama da se zase*u......... Puca mi racku sto su fegeti al nemoraju se kurciti,i samim prisustvom na paradama provociraju i traze batine !!!

Bio jednom jedan djecak, koji je zivio u jednoj staroj kuci u sumi.On je svaki dan isao da sakuplja lisce za svoju ovcu Kicu. I tako je on sakupljao i sakupljao, kada je sakupio otisao je na Tahiti da se okupa, jer je smrdijo. Umro je on.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 15:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
kim deal je napisao:
ne moraš pitat popa on je niko i ništa, ali je zato biblija riječ božija, a u njoj piše;

U njoj pise da se i svi neznabosci pogube, da li to znaci onda da treba poubijati sve ateiste ili neke druge religijske pripadnike? Problem je sto ubice, lazljivci, klevetnici, preljubocinci i ostali uzimaju iz biblije i kurana ono sto se uklapa u njihov suzeni mentalni sklop samo da bi opravdali svoje misljenje i savjest, a nemaju veze o Bozjim zakonima i dobroti. Dakle, uzimaju ono cim mogu opravdati svoj sistem razmisljanja bez obzira o cemu je rijec.

^^piZZdek^^ je napisao:
Ja smatram da ih sve treba natuci paliokama da se zase*u......... Puca mi racku sto su fegeti al nemoraju se kurciti,i samim prisustvom na paradama provociraju i traze batine !!!

Izgleda da se balkanski mentalitet jos dugo nece promijeniti.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 15:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
@jellyfish
izvlačiš iz konteksta hebrejskih pisama nešto što se odnosilo na tačno određenu stvar u određeno vrijeme i o određenim narodima.
za razliku od onog što sam ja napisao i što se odnosi na ono o čemu mi sad govorimo.
ako nemaš šta suvislo napisat nemoj pisat ni gluposti.
evo nećemo bibliju,
po kom je to drugom osnovu normalno i prirodno da muškarac muškarca jebe u šupak, da bi ovi imali pravo propagirat našoj djeci kako je to normalno?
odgovori na ovo pitanje i na pitanje,
bi li ti bilo normalno zateć sina kako mu ga lola trpa od pozadi i sve će ti se samo reći

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 15:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Niko nije rekao da je normalno. Nego da ne mozes osudjivati nekog zbog drugacijeg misljenja ako taj neko ne nanosi nikom stetu nego sebi. Za one koji nanose stetu djeci i drugima zakon je drugaciji, i u okviru suda i drzavnih institucija, a ne srednjovjekovnom spaljivanju vjestica kao sto homofobicari propagiraju.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2009, 15:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
@jellyfish
Проблем је у томе што ово постаје у моди.... чак и код нормалних људи.

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 392 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 20  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]