banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 07:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 101 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Nov 2009, 01:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Nema potrebe za PPom - sutra cu ja ovde postaviti broj z/r na koji se mogu izvrsiti uplate i to je to. Kada svi zavrse sa uplatama, onda cemo vidjeti sta i kako ide dalje, napraviti listu prioriteta i pronaci nacin da se ove finansije ili sta god bude za njih kupljeno dopremi kod ove starice u Rudo.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2009, 01:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Vanja, ja sam poslao mail Glasu prosle sedmice i nisam dobio odgovor, ali to nije vise problem.

Mozda bi se tema trebala preimenovati u "FORUMSKA AKCIJA sakupljanja pomoci za baku bez nogu". Ja sam sasvim slucajno kliknuo na ovu temu.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2009, 09:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
Hristov
U pravu si. Trebalo bi temu preimenovati u novo FORUMASKA AKCIJA mislim da bi vise ljudi "zalutalo" u ovu temu i vise bi doprinosa bilo. A pored toga ako se ova akcija uspjesno zavrsi (a mora se zavrsiti sa uspjehom) postoji mogucnost da se nastavi i pomogne nekim drugim ljudima.
Vanja kaci z/r.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2009, 09:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
crni_bl je napisao:
Trebalo bi temu preimenovati u novo FORUMASKA AKCIJA mislim da bi vise ljudi "zalutalo" u ovu temu i vise bi doprinosa bilo.

Одлична идеја!

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2009, 09:51 
ajkula je napisao:
The_new_Statesman je napisao:

Btw. da li se uopste skupilo za gorivo???

Skupila se vec lijepa suma novca.
Zanimljivo mi da se oko novca najvise brinu oni koji ga nisu ni dali :)

A gdje je ziro rachun, ja nemam pojma o tome?????

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2009, 09:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
tensSa je napisao:
ajkula je napisao:
The_new_Statesman je napisao:

Btw. da li se uopste skupilo za gorivo???

Skupila se vec lijepa suma novca.
Zanimljivo mi da se oko novca najvise brinu oni koji ga nisu ni dali :)

A gdje je ziro rachun, ja nemam pojma o tome?????

ajkula skuplja za nas iz vana a v@nja ce da okaci z/r ovdje za vas odozdo :cat:

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2009, 10:32 
A ok, da odma danas odem uplatiti...

De samo nek neko to detaljno objasni kako se uplacuje, ja pojma nemam, ne shaljem nikada novac nikome. :)

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2009, 11:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
tensSa je napisao:
De samo nek neko to detaljno objasni kako se uplacuje, ja pojma nemam, ne shaljem nikada novac nikome. :)

To ide pretpostavljam preko uplatnica, samo sa njima znam da operisem. Ako nemas, u posti su besplatne, rubrike su ime, svrha doznake (stvarno, sta ide za svrhu doznake) i primalac (to je valjda onaj ko otvori racun tj. vanja_prezime)

upises broj racuna u racun primaoca
i iznos, npr 10,00km.

ostale donje rubrike su samo za uplate javnih prihoda, kako pise na uplatnici, sto ovdje nije slucaj.

Ako sam nesto pogrijesio ili izostavio neka neko ispravi, ni ja se sa ovim ne sluzim cesto, samo uplate za fax sam ispunjavao i placao babi struju :D

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2009, 11:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

U svakom slucaju mozete poslati Vanji u BL preporuceno pismo sa novcem ako ste nesigurni u vezi racuna, mada slanje preko racuna ne bi smio biti problem, neka vam sluzbenici na salteru pomognu. A i dobro je za vas da naucite kako se doznacuje novac.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2009, 12:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ukoliko se ostatak moderacije slozi, ova tema ce ostati ovakva kakva jeste - nju cemo iskoristiti za davanje savjeta/ideja kako da se baki pomogne i na koji nacin da se uloze sredstva, a ja cu otvoriti jedno globalno obavjestenje na kojem ce biti istaknut broj z/r (posto mi se par forumasa javilo sinoc, rekavsi da uopste nisu imali pojma o cemu se ovde radi - a ja vjerujem da oni nisu jedini).

Odoh u banku upravo ..

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2009, 13:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Sto se tice uredjenje/sredjivanja kuce. kada vidimo kako sve ovo ide i koliko para imamo. Moglo bi se organizovati da se ode dole. Nadjemo se sa nekim lokalnim majstorom i pregledamo objekat. Vidimo cime raspolazemo i dogovorimo se da nam covjek kaze koliko bi radovi izasli. ja sam iz te branse pa mogu znati da li nas neko muze ili ne. Kada uradi opet pregledati i isplati ostatak para.
Stari mi se bavi gradjevinom i moglo bi se naci prozora dzaba a u dobrom stanju pa da se ugrade. Problem je sto je to daleko. Izasla bi pita skuplja nego tepsija.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2009, 15:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

viewtopic.php?f=46&t=46271

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2009, 18:08 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Maj 2008, 09:03
Ja mislim da je najbolje poslati pare u pismu na njenu adresu preporučeno.
Adresa se vidi u onome članku.
To mi se čini najedsnostavnije i najčistije a i ona jedino zna, šta joj je najpotrebnije.
Ja ću joj sjutra u pismu poslati nešto €.

Napisaću na ovu adresu:

Julka Bandović
Selo Pleme kod Uvca
73 260-RUDO
BIH

Evo nađoh i telefone od opštine RUDO
pa se možemo i tamo raspitati za ovu staricu i o načinu stalne pomoći.
Može se i na opštini otvoriti ŽR pa da se šalje tamo sa oznakom za Julku.
To njoj direktno poštar odnese kući i sve je o.k.

Telefon 2 tip: Centrala - Broj Telefona: 711-164
Telefon 3 tip: Centrala - Broj Telefona: 711-164

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 10:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Samo kratko da napomenem da je u utorak stigao odgovor od Glasa Srpskog, sefica marketinga je bila jako jako ljubazna i dala je sve potrebne podatke.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 10:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Kako bi bilo da se utvrdi datum do kojeg bi se novac trebao prikupiti i da se odluci kako, preko koga ce se taj novac prebaciti baki Julki.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 10:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja predlazem da se utvrdi krajnji rok za uplacivanje na ajkulin i Vanjin racun, a ko ne uplati do tada neka salje novac i odjecu i sve sto misle da ce biti od koristi Julki, direktno na njenu adresu.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 10:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Ja sam sve inostrane uplate vec prebacila Vanji. I mislim da je to to sto se tice dijaspore.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 10:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Bilo bi takodjer dobro da razmislimo svi zajedno sta bi baki dobro doslo od rekvizita u kuci koji bi joj pomogli u svakodnevnici. Mislim da bi trebala da se iskoristi okolnost da se raspolaze sa vecom sumom novca pa da se kupi nesto sto joj je prijeko potrebno i sto kosta vise novca, a od novca koji bi joj slali pojedinacno ona bi znala sta da si kupi, hranu, robu, itd... Npr baka hoda na rukama, znaci ima velikih problema sa rukama, seljani su joj napravili neka pomagala od drveta, kad recimo ide na poljski WC po snijegu i kisi sva bude mokra kad se vrati, a zamislite jos i hladnocu, itd.. Meni su pale na um dvije opcije, sjetio sam se naime jedne vrste sasvim jednostavnih kolica, sastoje se samo od ploce na 4 tocka, to ste mozda vidjeli kod vijetnamskih veterana koji su ostali bez nogu. Tako bi mozda mogla da se lakse krece po kuci a i da ode do WC-a. Druga stvar je jedna vrsta kabanice koja se lakse oblaci na noge zato sto se ne navlaci nego se nalegne sa strane i onda veze oko nogu, mozda ce vam zvucati smijesno ali vidjeli ste nesto slicno na TV-u na americkim rodeima, siroke hlace koje se vezu sa strane. Razmislite malo pa ako neko zna sta bi se moglo uzeti i kako da se dodje do toga predlozite ovdje. Skupljanje novca jeste velika stvar ali ne smije se tu stati, treba vidjeti sta da se kupi.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 10:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
Ja sam sve inostrane uplate vec prebacila Vanji. I mislim da je to to sto se tice dijaspore.

Nisam siguran da je to sve, mislim da ce se jos neko javiti ako se ne varam.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2009, 11:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja sam uplatio sav novac koji mi je ajkula dala na svoj z/r. Sacekacu do sutra, pa otici da vidim kakvo je tacno stanje na racunu, da na osnovu toga mozemo planirati kako i sta sa novcem.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 101 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]