banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Maj 2025, 05:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 85 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Nov 2009, 13:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
Citiraj:
- Osjećam se izdanim! - rekao je u ponedjeljak Ćiro Blažević u prvom susretu sa zagrebačkim novinarima. Ali, dalje od te rečenice nije želio ići!

Razlog Ćirina razočaranja je Zvjedan Misimović, najbolji dodavač Bundeslige, koji se uoči utakmice s Portugalom potužio na tešku ozljedu koljena. A tri dana poslije igrao je za Wolsburg. Prema ocjenama njemačkih novina, najmanje za - vrlo dobar! I sad se citira jedan “ratnik” koji kaže: “Mogu oprostiti krađu, mogu prijevaru, ali izdaju - nikad”.

Doista je bilo čudno da se Zvjezdan Misimović, mozak bosanske reprezentacije, dan prije utakmice s Portugalom potuži na ozljedu koljena. Ćiro Blažević zna što su koljena, zbog vlastitog je falsificirao YU putovnicu ne bi li još igrao dvije godine, ali Švicarskoj nije prošlo, piše Jutarnji list.

Danas je izbornik “be-ha” reprezentacije u delikatnoj ulozi. Prisluškuju ga bosanske tajne službe, bojkotiraju ga Srbi i Hrvati, u udarnim bošnjačkim TV emisijama se pripremaju “istine o njegovim grijesima” ili - kako je maznuo 750.000 eura. A dvojica prvih suradnika Munib Ušanović i blagajnik bosanskog saveza Kureš su osuđeni na pet godina zatvora. I Ćiro želi izaći iz bosanskog lonca..., piše autor članka

- Optužuju predsjednika Sulju Čolakovića, a on je u tuzi kao i ja. Nije nam ni do čega. Suljo je previše u nogometu da ne bi bio ‘šubeli’.

Šubeli je - sumnja, Čolaković je sumnjičav, kaže Ćiro u razgovoru za Jutarnji list!

Ćiro, kako narod diše?

- Plebiscitarno su za mene! Nitko me ne želi istjerati, no, pitam vas, biste li vi željeli na mojem mjestu nastaviti raditi?

Što kaže visoki povjerenik za Bosnu Valentin Inzko?

- Plače! Mudar čovjek, no on je kamilica.

A Milorad Dodik?

- Vjerojatno u sebi kaže: ‘Jebo sam vam majku!’

Zašto? Jer je srpski lobi minirao Ćiru. Uz tihu podršku hrvatskog lobija. Danas doktor reprezentacije kaže, i ultrazvuk je rekao da Misimović nije bio spreman. A za tri dana igra jednu od boljih utakmica. I vjerojatno je Zvjezdan Misimović bio ucijenjen, kao što je bio ucijenjen i kada je odlučio igrati za bošnjačku reprezentaciju. Tada su mu otvoreno prijetili. No, od tog mišljenja se Ćiro želi ograditi. Iako...

- Doktor reprezentacije mi je prije utakmice kazao da Misimović najmanje petnaest dana ne može igrati. A za tri dana je najbolji igrač na svijetu. I ja kažem doktoru: ‘Više nisi doktor reprezentacije, jer si dopustio da te izmanipuliraju i mene si obmanuo...’

Čiro Blažević će reći: - Dan prije na treningu sam imao simptome da nešto nije u redu. Sad shvaćam, Republika Srpska bi sve izgubila da je Bosna otišla na Svjetsko prvenstvo...

Dok smo razgovarali, stigla je vijest iz Sarajeva da su ključni činovnici nogometne federacije dobili teške zatvorske kazne:

- Zamisli, pet godina robije zbog ‘nesavjesnog poslovanja’! Ajde...

Hoće li Ćiro ostati?

- Ogorčen sam, ali ne želim zatvoriti vrata! Iako sam poražen, a morao sam proći i prošao bih da je Misimović bio ‘zdrav’, spreman sam na novu avanturu.

Iako...

- Novinari su na mojoj strani, iako ‘delinkvenata’ uvijek ima. No, takvu toleranciju naroda nikad nisam vidio! Bez obzira na to što su Portugalci prošli, kako kaže Arsene Wenger, ‘na stražnja vrata’, bez obzira na to što sam bio sabotiran i bez obzira na to što mi se ne ostaje, jer ne mogu ja ispr avljati krive Drine, ne ide mi se ni u Šangaj, ni u Maroko...

Ćiro je kao Aleksa Šantić. Ostajte ovdje. Ali, čini mi se, bez obzira na nacionalnu osjetljivost, Zvjezdan Misimović više nikada neće biti pozvan u reprezentaciju BiH. Zbog izdaje, bez obzira na “ultrazvuk”, koji pokazuje da je Misimović imao tešku ozljedu koljena koja je, zahvaljujući intervenciji njemačkih doktora, zaliječena za tri dana. A Ćiro?

- Bez obzira na milijunski transfer u Kinu, ne želim i ne smijem otići s ovih prostora! Razbolio bih se. I ne smijem kalkulirati, imam još šestomjesečni ugovor. I čestitam Slovencima i Srbima na plasmanu. Srećom, nisu imali Portugalce za protivnika...

A što je sa zdravljem? Upravo ste došli iz klinike u Tuzli?

- Svatko u srcu ima jednog dirigenta, a ja imam cijeli orkestar! Nije mi lako...

Kad sam mu rekao - bježi iz vilajeta, samo je prijezirno pogledao. Nikad nije bio u dvojbi - unuci ili nogomet? Ne bi mogao preživjeti dvojbu “kralj ili prognanik Baščaršije”? I dalje, u 75. godini, bit će noćna mora za “presretače”, koji love vozače što voze više od 300 na sat. Iako, na intervju u Van Gogh došao je na Vespi. Makar je padala kiša..., zakljućuje Jutarnji list.

23.11.2009.
Pincom.info

8) 8) :lol: Nismo dugo trebali cekati,evo sad je Republika sumska kriva sto "nogometasi" nisu otisli u Afriku!!!

A ovoga tudjmanovog lizaca dupeta neka opet docekuju u Banja Luci!

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2009, 14:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2008, 19:59
...

Poslednji put menjao stalle dana 24 Nov 2009, 17:38, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2009, 14:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Slika

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2009, 14:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Ne mogu vjerovati da je Ciro ispao ovakvo jaje od covjeka! Inace se uvijek cinio kao gospodin!

A do duse, mozda neki lobi i njime manipulise... Ko zna :roll:

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2009, 14:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
^^
hahahah,Ciro kao da izrazom lica govori "Jupi idemo u Afriku!" a Dodik "E ne,ne idete" :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2009, 15:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Kad optužuju Dodika za sve, pa što ne bi i on :lol: :lol: :lol: :lol:

Nek Roći traži u svojoj glavi problem.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2009, 15:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
:lol: :lol: :lol:
Одувијек је био комад будале...........

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2009, 16:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Elvis Presley je napisao:
^^
hahahah,Ciro kao da izrazom lica govori "Jupi idemo u Afriku!" a Dodik "E ne,ne idete" :lol:

Hahahaha, upravo to :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2009, 16:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
:oops: pa beli je taj misimović srbin ili šta?
A ćiro je 90-tih pokazo koliki je "gospodin", čak je za svoje "gospodske" zasluge dobio od tuđmana generalski čin

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2009, 16:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Nisam ni trenutka sumnjao da ce za sve opet biti krivi Srbi, to mu nekako dodje vec poslovicno... :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2009, 16:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
Ćiro je selektor i on bi trebao da snosi najveću odgovornost za neodlazak BiH na SP.
A sa onakvom taktikom dobro su i odigrali baraž.

A najlakše je okriviti JEDNOG igrača.
Fudbal NIJE individualni sport. To je kolektivna igra.
I pored svih igrača on proziva Srbina! :lol:
Koja je Ćiro budala!

Zna on da dobar dio BiH boli ona stvar za reprezentacijom pa zato okrivljuje predstavnika drugog naroda.

A baš će naškoditi Misimoviću ako ga ne pozove u selekciju BiH. BiH je u top 10 selekcija na planeti :roll:

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2009, 17:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2008, 19:59
Ocito je da njemu treba opravdanje za los rezultat, s´ tim da je Misimovic pun pogodak, jer u lonac treba dodati i malo nacinalne strasti- tipa Krivi Srbi, Dodik, itd, da bi kroz, na taj nacin osvojene simpatije, sacuvao svoje selektorsko mjesto!

Kako ce se ova prica fino primiti u usima navijaca BOSNJACKE (ni ovaj naziv nije slucajno recen; a do juce je pricao da je to reprezentacija BiH) reprezentacije, samo je za nagadjanje!
U svakom slucaju, smjeska mu se produzetak karijere Selektora Bosnjaka...

Sretno mu!

P.S.
U utakmicama protiv Portugala sam drzao fige, do tada bar, rep. Bosne i Hercegovine! Sad me stid zbog toga, i izvinicu se svakom onom koga sam ubjedjivao da treba isto tako da postupi!
Zalosno je sto se vise ni kroz sport ne mogu prepoznati sa drzavom ciji pasos nosim!

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2009, 17:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Interesantan citat sa sa-x portala:

O kakvom rasulu se radi, najbolje govori podatak da Zvjezdan Misimović nije mogao ući u svečanu ložu stadiona Bilino polje. Nakon što ga je uveo Sulejman Prolić, isti je bio izvrijeđan od strane Ušanovića koji se pravdao ugovorom sa zaštitarskom kućom koja nikoga ne smije pustiti bez karte. U istoj toj svečanoj loži svoje mjesto imali su Naser Orić i Selma Bajrami. Čolaković je potvrdio da spisak mjesta u loži pravi isključivo Ušanović. Spahić je rekao da ne može da vjeruje da se u loži pustaju ljudi koji su došli tu da budu viđeni.

Pa kako da neko igra za njih kad se sami medju sobom ne postuju,cuj nije za njega bilo mjesta na tribinama a za onoga monstruma jeste,vazno je da su oni nasli krivce sa druge strane.

I onda su srbi iz sumske djubrad sto ne navijaju za "svoju" zemlju za koju u svecanoj lozi sjedi ni vise ni manje nego naser oric!!!

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2009, 17:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

stalle je napisao:
Ocito je da njemu treba opravdanje za los rezultat, s´ tim da je Misimovic pun pogodak, jer u lonac treba dodati i malo nacinalne strasti- tipa Krivi Srbi, Dodik, itd, da bi kroz, na taj nacin osvojene simpatije, sacuvao svoje selektorsko mjesto!

Kako ce se ova prica fino primiti u usima navijaca BOSNJACKE (ni ovaj naziv nije slucajno recen; a do juce je pricao da je to reprezentacija BiH) reprezentacije, samo je za nagadjanje!
U svakom slucaju, smjeska mu se produzetak karijere Selektora Bosnjaka...

Sretno mu!

P.S.
U utakmicama protiv Portugala sam drzao fige, do tada bar, rep. Bosne i Hercegovine! Sad me stid zbog toga, i izvinicu se svakom onom koga sam ubjedjivao da treba isto tako da postupi!
Zalosno je sto se vise ni kroz sport ne mogu prepoznati sa drzavom ciji pasos nosim!

Stalle, pa ostao mu je još golman iz reda srpskog naroda. Tako da nije skroz bošnjačka reprezentacija. :wink:

A ponoviću šta sam napisao ranije:
BL4ever je napisao:
A baš će naškoditi Misimoviću ako ga ne pozove u selekciju BiH. BiH je u top 10 selekcija na planeti :roll:

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2009, 18:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Katastrofa, ne mogu da vjerujem! :angry4:
Jel' Musimovic srbin?

Poslednji put menjao Block out dana 24 Nov 2009, 18:06, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2009, 18:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
mandrak je napisao:

O kakvom rasulu se radi, najbolje govori podatak da Zvjezdan Misimović nije mogao ući u svečanu ložu stadiona Bilino polje. Nakon što ga je uveo Sulejman Prolić, isti je bio izvrijeđan od strane Ušanovića koji se pravdao ugovorom sa zaštitarskom kućom koja nikoga ne smije pustiti bez karte. U istoj toj svečanoj loži svoje mjesto imali su Naser Orić i Selma Bajrami. Čolaković je potvrdio da spisak mjesta u loži pravi isključivo Ušanović. Spahić je rekao da ne može da vjeruje da se u loži pustaju ljudi koji su došli tu da budu viđeni.

Pa kako da neko igra za njih kad se sami medju sobom ne postuju,cuj nije za njega bilo mjesta na tribinama a za onoga monstruma jeste,vazno je da su oni nasli krivce sa druge strane.

I onda su srbi iz sumske djubrad sto ne navijaju za "svoju" zemlju za koju u svecanoj lozi sjedi ni vise ni manje nego naser oric!!!

Je li ovo citat na forumu ili na sajtu, ko je ovo napisao novinar ili neko od posetilaca portala

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2009, 18:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
:-? čekaj niko mi nije odgovorio jeli taj lik stvarno srbin?

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2009, 18:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Hertzog je napisao:
mandrak je napisao:

Je li ovo citat na forumu ili na sajtu, ko je ovo napisao novinar ili neko od posetilaca portala

Sad proguglao i to je tekst iz priloga ftv-a i emisije 60 minuta.
Evo nekih dijelova teksta priloga na stranici jedne tuzlanske TV.
http://www.rtvtk.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=10500:ftv-emisija-q60-minutaq-polusvijet-i-tama-oko-reprezentacije-bih&catid=58:football&Itemid=181

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2009, 18:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
mandrak je napisao:

Kako sam vec napisao ovo je sa portala,neznam kako se zove novinar ali mogu provjerit ako te intersuje.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2009, 18:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
kim deal je napisao:
:-? čekaj niko mi nije odgovorio jeli taj lik stvarno srbin?

Jeste, a stari mu je bio veliki navijac Zvezde i otuda i ime Zvjezdan :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 85 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]