Citiraj:
Уставно право грађана је да гласају за ону земљу чије држављанство поседују, без обзира на место пребивалишта.
Ozbiljna konstatacija, a ok odgovor nekim...
Citiraj:
Што се ове странке тиче, ово је вероватно нека прича коју је неко прогурао из земље (знамо и ко) да би се мало као рекламирала БиХ по свету.
Vjeruj mi na rijec da od te ljubavi nista nema. Da je ikom stalo do nasih glasova, misljenja ili uticaja, do sad bi se angazovali,a imali su masu godina na sebi.
Citiraj:
Ako se govori o stranci dijaspore, zašto na vodećim mjestima te stranke nisu i predstavnici druga dva naroda u BiH.
Ili Srbi i Hrvati ne pripadaju BiH dijaspori?
Imas jednog Hr,jednog S i jednog clana koji je iz mjesovitog braka M/S. Nazalost, kao i u domovini, ljudi su podijeljeni, tako da Srbi i Hrvati vecinom gravitiraju ka organizacijama iz Srbije ili Hrvatske

.
Citiraj:
Milijardu eura iz inozemstva građanima BiH
SARAJEVO - Bosanskohercegovačka dijaspora lani je, prema podacima iz Centralne banke BiH, rodbini poslala oko milijardu eura. Prema statistici, novčane uplate iz inozemstva u prvih devet mjeseci 2006. iznosile su 0,7 milijardi eura. Ukupno je u 2006. godini, prema još neslužbenim podatcima, uplaćena 1,01 milijarda eura. Taj je novac uplaćivan putem komercijalnih banaka i Western Uniona, a jedan znatan dio u gotovini unose bivši državljani BiH prilikom posjeta rodbini. Taj unos novca nije evidentiran u službenim podacima banaka u BiH pa se njegova količina može samo procijeniti. U Centralnoj banci BiH smatraju kako taj iznos unesenog novca nije manji od uplata putem banaka. Ekonomski stručnjaci vjeruju kako upravo te uplate održavaju socijalni mir u zemlji i donekle privid većeg standarda od onoga koji proizilazi iz domaćeg BDP-a.
(G. Knezović)
Ovo valja,ali da i dalje ne glasamo.Super ste.
Za politicare mi je razumno, jer ako se uzme u obzir da ljudi izvan njihovih torova i masina za ispiranje mozgova, imaju realniju mogucnost da misle svojom glavom, te da se povode demokratskim nacelima po uzoru na zemlje u kojim trenutno obitavaju, za razumjeti je da im je bolje da se mi ne "petljamo".
A cim mi to vas mozemo ostetiti, ne razumijem cemu ovoliki otpor?
Da pojasnim, nemojte shvatiti kako ja dijasporce uzdizem, jer ima i nas svakakvih, i hvala bogu, idioti se bolje vide nego normalni, kao i dole, ali mislim da ovim mozemo vise pomoci nego odmoci, sebi i domovini , kao sto vec radimo ekonomski.