banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 19:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Pedagogija
PostPoslato: 23 Nov 2009, 19:54 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2009, 19:45
Studiram pedagogiju, na filozofskom fakultetu u Beogradu, ali bih htela da se prebacim u BL. Da li neko zna koji predmeti se polažu, da znam šta imam, a šta još moram da položim. I da li uopšte mogu da se prebacim, priznaju li mi se ispiti iz Srbije?

Da li neko može da mi pomogne, jer na zvaničnom sajtu fakulteta ne piše ništa. :(

Vrh

Tema posta: Re: Pedagogija
PostPoslato: 23 Nov 2009, 20:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
kojem zvanicnom sajtu fakulteta u BL? zar ga imaju?
mislim da mozes da se prebacis, prvo se raspitaj makar telefonski:+38751 301 834, 303 754 (nadam se da su, kad su se preselili, zadrzalii brojeve) sljedece-ces vjerovatno izvaditi listu polozenih ispita na fakultetu u BG i uzeti na katedri planove i programe (to bude u obliku neke brosure, tako nesto) da bi imala dokaz da se to poklapa, jer ponekad naziv nekog predmeta nije bas sasvim isti pa se kroz plan i program provjerava da li je sadrzaj isti
zatim ti slijedi razgovor sa BL-studentskom sluzbom, oni ce te mozda uputiti na sekretara...
dalje ce te vjerovatno uputiti na sljedece:
kupiti indeks
uplatiti upisninu
moraces platiti neku sumu po priznatom ispitu

i tako to
u svakom slucaju, bez dolaska na lice mjesta tesko da mozes ista uciniti, osim obaviti onaj dio posla na BG fakultetu

oooo vidi stvarno, poceli su da izradjuju sajt http://www.ffbl.edu.rs/

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2009, 10:16 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Prvo, hvala ti na odgovoru :)

Da, ima neki kao zvanični sajt filozofskog fakulteta, ali samo odsek za književnost ima nešto objavljeno, sve drugo je prazno. A mene baš zanima plan i program pedagogije :) Znam da moram doći na lice mesta, ali sam htela prvo ovako da se raspitam da li mi to uopšte i vredi ili je možda pametnije završiti u BG gde sam i počela.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2009, 12:47 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Nov 2009, 14:42
TheHope je napisao:
Prvo, hvala ti na odgovoru :)

Da, ima neki kao zvanični sajt filozofskog fakulteta, ali samo odsek za književnost ima nešto objavljeno, sve drugo je prazno. A mene baš zanima plan i program pedagogije :) Znam da moram doći na lice mesta, ali sam htela prvo ovako da se raspitam da li mi to uopšte i vredi ili je možda pametnije završiti u BG gde sam i počela.

Koja si godina ?
Mogu ti trenutno samo pomoći tako što ću ti napisati ispite koje sam ja do sada polagala (uključujući i IV godinu koju trenutno slušam)! Još je bitno napomenuti da ja studiram po starom programu i da je to poslednja generacija, a po novom "bolonji" imaju dosta više ispita :D (znaš kakva je ta naša bolonja, pomnožili su ove ispite sa 2 ili 3 a u suštini je sve isto :lol: ...Ja sam IV godina pedagogije!Ako ti još nekako mogu pomoći reci...
1. filozofija
2. opšta psihologija
3. istorija pedagogije
4. pedagogija I
5. sociologija obrazovanja
6. jezik (engleski, njemački ilitalijanski)
7. pedagoška informatika
8. pedagoška statistika
9. razvojna psihologija
10. komparativna pedagogija
11. predškolska pedagogija
11. metodologija pedagoških istraživanja
12. vaspitanje za demokratiju
13. didaktika
14. školska pedagogija
15. pedagoška psihologija
16. andragogija
17. izborni predmet (pedagogija slobodnog vremena, domska pedagogija, porodična pedagogija)
18. metodika rada pedagoga
19. pedagogija II
20. metodika vaspitno obrazovnog rada I
21. metodika vaspitno obrazovnog rada II

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2009, 21:52 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Hvala ti puno, puno, to mi je bilo potrebno. I ja studiram po starom i ograničen nam je rok do kad moramo diplomirati, pa sam se uplašila da li ću to uspeti da postignem, pa razmišljam o alternativama. :roll:

Većina predmeta su isti. Nismo imali pedagogiju 1 i 2, ali verujem da je to Uvod u pedagogiju i Teorija vaspitanja. Statistiku nemamo kao poseban ispit, nego kao deo Metodologije. Kako izgleda taj ispit kod vas? Ovde je jedan od najtežih.
Nemamo ni vaspitanje za demokratiju ni komparativnu pedagogiju. Ali zato sam dala neke ispite koje vi i nemate - logiku, etiku, estetiku, sociologiju...

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2009, 22:30 
Početnik
Početnik

TheHope je napisao:
Hvala ti puno, puno, to mi je bilo potrebno. I ja studiram po starom i ograničen nam je rok do kad moramo diplomirati, pa sam se uplašila da li ću to uspeti da postignem, pa razmišljam o alternativama. :roll:

Većina predmeta su isti. Nismo imali pedagogiju 1 i 2, ali verujem da je to Uvod u pedagogiju i Teorija vaspitanja. Statistiku nemamo kao poseban ispit, nego kao deo Metodologije. Kako izgleda taj ispit kod vas? Ovde je jedan od najtežih.
Nemamo ni vaspitanje za demokratiju ni komparativnu pedagogiju. Ali zato sam dala neke ispite koje vi i nemate - logiku, etiku, estetiku, sociologiju...

Vjerovatno se ti ispiti poklapaju, ali to moraš provjeriti!
Što se tiče statistike i metodologije (posebno) i kod nas su to dva poprilično teška ispita...dosta ljudi ima problema sa njima! Ja lično ne!
Mislim da kad bi se prebacivala da bi ti priznali ispite. Znam jednu curu koja je u Austriji studirala pedagogiju pa se prebacila kod nas...Kod njih se u Austriji polagala istorija pedagogije, a kod nas istorija pedagogije obuhvata i opštu i nacionalnu istoriju ped. i znači ona je tamo polagala opštu a ovdje samo kao razliku je morala da položi nacionalnu (Vasa Pelagić, Đorđe Natošević, Vojislav Bakić itd.)
Ako ti mogu nekako još pomoći slobodno reci...svaki dan sam na faxu!
Zašto vam je ograničen rok za diplomiranje? Koje si ti godište?

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2009, 22:41 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ograničen je rok u smislu da ako ne diplomiram ove (školske) godine, onda moram po bolonji, a onda mi se na ovo što imam dodaju još neki ispiti.

I ja verujem da bi mi priznali sve što sam polagala, brine me jedino koliko bi me to 'zadovoljstvo' koštalo. :-?

Imate li i diplomski ispit? A istraživačke projekte? Kod nas je i to deo metodologije. Nije toliko težak ispit, koliko je 'težak' profesor. :roll:

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2009, 22:57 
Početnik
Početnik

TheHope je napisao:
Ograničen je rok u smislu da ako ne diplomiram ove (školske) godine, onda moram po bolonji, a onda mi se na ovo što imam dodaju još neki ispiti.

I ja verujem da bi mi priznali sve što sam polagala, brine me jedino koliko bi me to 'zadovoljstvo' koštalo. :-?

Imate li i diplomski ispit? A istraživačke projekte? Kod nas je i to deo metodologije. Nije toliko težak ispit, koliko je 'težak' profesor. :roll:

Diplomski ispit imamo!
Ne znam šta da ti kažem za cijenu...kod nas je godina oko 500 km, znači oko 250 eura pa bi bilo nelogično da bude skuplje (ipak nisam upućena pa ne bih da ti dajem nepotpunu informaciju)
Inače i kod nas ima svakakvih profesora...ali vjeruj mi da se trud i zalaganje zaista cijene i prepoznaju to! Meni ni jedan ispit nije bio pretjerano težak a inače sam stvarno dobar student :oops: :downtown:
Možda je najbolje da kontaktiraš studentsku službu i raspitaš se...nemoj rizikovati!
Ja bih ti mogla provjeriti ali zaista ne znam tvoju situaciju kompletnu...u svakom slučaju na raspolaganju sam ti! Biće mi zaista zadovoljstvo ako ti bar malo pomognem!

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2009, 23:11 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Kod nas je godina sto evra, na bužetu, a osamsto za samofinansiranje. Priznavanje ispita sa drugog fakulteta je deset evra, po ispitu. E to kad bi mi znala reći koliko je tu, pomoglo bi mi da znam da li uopšte i da razmišljam o prelasku. :) Fora je i u tome što bih ja u Banjaluci bila (najverovatnije) strani državljanin, pa bi mi sigurno bilo dosta skuplje nego ovde u Bg. Tebi stvarno mnogo hvala, dosta si mi pomogla samim tim što si mi dala spisak predmeta. A ja ću kad i ako budem rešila da se prebacim svakako kontaktirati studentsku službu, samo sam htela da pre toga imam bar neke okvirne informacije.

Vodim te na kafu (pivo, sok, sladoled, šta već voliš), kad budem sledeći put dolazila u BL :D

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2009, 23:24 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Okt 2009, 14:45
TheHope je napisao:
Kod nas je godina sto evra, na bužetu, a osamsto za samofinansiranje. Priznavanje ispita sa drugog fakulteta je deset evra, po ispitu. E to kad bi mi znala reći koliko je tu, pomoglo bi mi da znam da li uopšte i da razmišljam o prelasku. :) Fora je i u tome što bih ja u Banjaluci bila (najverovatnije) strani državljanin, pa bi mi sigurno bilo dosta skuplje nego ovde u Bg. Tebi stvarno mnogo hvala, dosta si mi pomogla samim tim što si mi dala spisak predmeta. A ja ću kad i ako budem rešila da se prebacim svakako kontaktirati studentsku službu, samo sam htela da pre toga imam bar neke okvirne informacije.

Vodim te na kafu (pivo, sok, sladoled, šta već voliš), kad budem sledeći put dolazila u BL :D

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2009, 23:30 
Početnik
Početnik

TheHope je napisao:

Ja plaćam semestar 40 km (20eura), dakle godinu dana 80 km (40 eura)...na budžetu sam!
Daću sve od sebe da već sutra odem do studentske službe i provjerim ti koliko bi plaćala po ispitu (priznavanje)...
Javljam se sutra sa novim nadam se za tebe dobrim informacijama!

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2009, 20:32 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Zaista ti mnogo hvala!!! Pomogla si mi i više no što sam se nadala :)

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2010, 01:05 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 08 Jan 2010, 00:39
Pozdrav svima

Završila sam pedagoški fakultet odsjek njemački jezik i književnost ali me pedagogija uvijek zanimala tako da razmišljam da upišem pedagogiju u BL, pa me interesuje da li postoji odsjek pedagogija i za vanredne studente, koliko košta upis po godini, koliko košta svaki ispit i šta sve od predmeta je na prvoj godini..... uh imam puno pitanja :roll: ......ali eto ako može neko da mi odgovori pošto sam malo dalje od BL bila bih jakkkooooo zahvana :fadein:
Pozz

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2010, 13:08 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Nov 2009, 14:38
je li ima neki smjer na pedagogiji za nastavnika srpskog jezika? ili se to ide na filoloski-srpski jezik i knizevnost? ako neko nesto zna, molim za pomoc :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]