banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 10:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 60 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Nov 2009, 19:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Slika

Citiraj:
Tihić: RS se ne može odcjepiti bez rata

SARAJEVO - Zaista mislim da službeni Beograd nema utjecaj na stavove premijera Republike Srpske Milorada Dodika u vezi s pronalaženjem načina za rješenje aktualne političke krize u Bosni i Hercegovini, izjavio je predsjednik SDA Sulejman Tihić.
"To što se možda čini da predstavnici Srbije šalju dvosmislene signale i da imaju nekakve skrivene namjere uprkos tome što tvrde da je za njih prihvatljivo svako rješenje koje je plod dogovora lidera u BiH, mislim da je samo privid. Pretpostavljam da dužnosnici Srbije ostavljaju prostora za sumnju u svoje namjere zbog ostvarenja unutarnjopolitičkih ciljeva, odnosno da se oni obraćaju prije svega svojim građanima. Dodik se osjeća dovoljno jakim da mu podrška iz Srbije za odugovlačenje krize, čini mi se, uopće nije ni potrebna", ističe u intervjuu za srbijanski list "Danas" Sulejman Tihić, predsjednik vodeće bošnjačke partije u BiH, Stranke demokratske akcije (SDA), na čijem je čelu 2001. godine naslijedio Aliju Izetbegovića.
O odnosima Bih i Srbije Tihić kaže:-Hrvatski i bošnjački članovi Predsjedništva BiH ne insistiraju na sređivanju odnosa sa Srbijom i s njihove strane nema nikakve inicijative. Još ni pitanje postavljanja veleposlanika u Srbiji nismo riješili. S druge strane, dužnosnici Srbije su u svakodnevnoj komunikaciji s RS bez kontakta s ostatkom BiH. Oni ne komuniciraju sa Sarajevom.
Međunarodna zajednica, kaže Tihić, nema dovoljno odlučnosti da stane na put krizi i riješi situaciju na način koji će odgovarati svima. U EU nema čak ni jasne politike odnosa prema BiH. -Od najmanje pomoći je reći - neka se sami dogovore. Ne možemo se mi sami dogovarati ako smo u neravnopravnom položaju. Glas u RS vrijedi dva glasa u ostatku BiH. Zahvaljujući tome imamo mir. Ali, to je nepravedni mir koji je nametnula međunarodna zajednica, kaže predsjednik SDA.
On dodaje kako u interesu RS nije radikalizacija prilika. - Republika Srpska se ne može odvojiti od BiH, jer je svima jasno da je svaka podjela praćena ratnim sukobima. Zbog toga smatram da će se kriza okončati rješenjem koje je u interesu svih, a to je funkcionalna i cjelovita BiH, izjavio je tihić za Srbijanski list Danas.

http://www.pincom.info/index.php?p=opsirnije&s=71824

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2009, 19:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Jeste, Srbija da ti peva pod prozorom, a ti da dizes optuznice protiv nje... cime su to pokazali da su iole spremni da isprave odnose sa Srbijom... Kad je zimus zagustilo i Putin zavrnuo plin, ko im je slao pomoc u Sarajevo... Ma smradovi ko sa njima i moze da komunicira

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2009, 19:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...kako ono rece rahmetli alija - zrtvovacu mir za nezavisnu bosnu...to rece i ovaj...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2009, 20:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
:oops: kako slijepac ne vidi da je već odvojena, samo još da se srede formalnosti.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2009, 20:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Aj sve na stranu izjave i presipanje iz supljeg u prazno ali meni je slika bogovska :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2009, 20:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Vuk_samotnjak je napisao:
Aj sve na stranu izjave i presipanje iz supljeg u prazno ali meni je slika bogovska :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:
+1

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2009, 20:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16

Da, na slici se sve jasno vidi, momci se dobro zabavljaju, dok narod.............

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2009, 21:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Sinny je napisao:

Da, na slici se sve jasno vidi, momci se dobro zabavljaju, dok narod.............

hebeš narod nije ni ovoliko zaslužio.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2009, 21:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2007, 11:36
kim deal je napisao:
Sinny je napisao:

hebeš narod nije ni ovoliko zaslužio.

На неки сулуд начин морам се сложити 8)

Шта миротворац изјави, а Додик руши Дејтон!?

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2009, 22:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Citiraj:
Republika Srpska se ne može odvojiti od BiH, jer je svima jasno da je svaka podjela praćena ratnim sukobima. Zbog toga smatram da će se kriza okončati rješenjem koje je u interesu svih, a to je funkcionalna i cjelovita BiH, izjavio je tihić za Srbijanski list Danas.

ccc...kakve prijetnje

eh svasta, niko ne spominje cesce "otcjepljenje/odvajanje RS" od BH politicara, mislim da je taj pojam kod nas samo jednom zvanicno spomenut dok oni ne prestaju da ga koriste svaki dan

sve u svemu, stvara se dojam da je postojece stanje nesnosljivo, a perspektiva sasvim neizvjesna

cinjenica je da SAD jos uvijek snazno lobiraju po Evropi za sveobuhvatnu bosansku naciju, bosanski jezik, cjelovitu bosansku drzavu bez nacionalnih granica itsl. i da Evropljani vec duze vrijeme daju sve od sebe da udovolje americkim zahtjevima
a to se moze desiti samo uz jaku podrsku iz same RS, od strane nekih "nasih"
ili silom

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2009, 22:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

skitnica je napisao:
Citiraj:
Republika Srpska se ne može odvojiti od BiH, jer je svima jasno da je svaka podjela praćena ratnim sukobima. Zbog toga smatram da će se kriza okončati rješenjem koje je u interesu svih, a to je funkcionalna i cjelovita BiH, izjavio je tihić za Srbijanski list Danas.

ccc...kakve prijetnje

eh svasta, niko ne spominje cesce "otcjepljenje/odvajanje RS" od BH politicara, mislim da je taj pojam kod nas samo jednom zvanicno spomenut dok oni ne prestaju da ga koriste svaki dan

sve u svemu, stvara se dojam da je postojece stanje nesnosljivo, a perspektiva sasvim neizvjesna

cinjenica je da SAD jos uvijek snazno lobiraju po Evropi za sveobuhvatnu bosansku naciju, bosanski jezik, cjelovitu bosansku drzavu bez nacionalnih granica itsl. i da Evropljani vec duze vrijeme daju sve od sebe da udovolje americkim zahtjevima
a to se moze desiti samo uz jaku podrsku iz same RS, od strane nekih "nasih"
ili silom

:thumbup: potpisujem skitnico riječ rat se čuje samo iz usta ovih iz federacije, ato za podršku ovih naših ima i takvih jajara i sigurno u nekoj jazbini čekaju upute

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2009, 23:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2007, 11:36
skitnica je napisao:
Citiraj:

ccc...kakve prijetnje

cinjenica je da SAD jos uvijek snazno lobiraju po Evropi za sveobuhvatnu bosansku naciju, bosanski jezik, cjelovitu bosansku drzavu bez nacionalnih granica itsl. i da Evropljani vec duze vrijeme daju sve od sebe da udovolje americkim zahtjevimaa to se moze desiti samo uz jaku podrsku iz same RS, od strane nekih "nasih"
ili silom

Мислим да баш није овако, уназад годину дана европљани се јасно дистанцирају од БиХ јер им је и самим јасно да праве "немогућу" државу. Истина јесте да американци константно врше притисак на европске представнике да се активно укључе у стварање како кажеш једне нације. Међутим како тај притисак не даје резултате, сами сте свједоци велике дипломатске офанзиве од стране америчких представника диреткно, без посредника.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2009, 23:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Ne moze ni s ratom ni bez rata. S ratom je pokusano, sad se pokusava i bez rata i ne moze. Sve sto moze je unazadjivanje i zastoj u razvoju. A koja korist i od otcjepljenja, eno kosovo se toliko borilo za otcjepljenje i sad im je gore nego prije.
"Kako god okrenes, okreni, obrni, crnci i dalje ostaju crni, belci i dalje ostaju beli" sto kaze corba. Znaci, isto mi je koja je drzava i kako ce se zvati ako ne valja.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2009, 23:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
jellyfish je napisao:
Ne moze ni s ratom ni bez rata. S ratom je pokusano, sad se pokusava i bez rata i ne moze. Sve sto moze je unazadjivanje i zastoj u razvoju. A koja korist i od otcjepljenja, eno kosovo se toliko borilo za otcjepljenje i sad im je gore nego prije.
"Kako god okrenes, okreni, obrni, crnci i dalje ostaju crni, belci i dalje ostaju beli" sto kaze corba. Znaci, isto mi je koja je drzava i kako ce se zvati ako ne valja.

Koliko se ja sjecam neki drugi su se otcjepljivali ratom.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2009, 00:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ferdinand je napisao:
jellyfish je napisao:

Pa tebi ako je do rata probaj. I sta ces na kraju u najboljem slucaju dobiti, drzavu sa "nazivom" i sa pola gladnih ljudi, 10 posto mrtvih i 20 posto ranjenih. U najgorem slucaju bi bilo kao sa Srpskom Krajinom. Zar nije onda bolje urazumiti se, mislim na sve strane. Jer ako su jednom napravili gresku pa ratovali i nista dobro nisu ni jedna strana dobili, vec samo lose, koliko puta treba istu gresku da ponove da se urazume?

Filozofija...

Poslednji put menjao jellyfish dana 22 Nov 2009, 00:05, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2009, 00:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
jellyfish je napisao:
ferdinand je napisao:
jellyfish je napisao:

Pa tebi ako je do rata probaj. I sta ces na kraju u najboljem slucaju dobiti, drzavu sa "nazivom" i sa pola gladnih ljudi. U najgorem slucaju bi bilo kao sa Srpskom Krajinom. Zar nije onda bolje urazumiti se, mislim na sve strane. Jer ako su jednom napravili gresku pa ratovali i nista dobro nisu ni jedna strana dobili, vec samo lose, koliko puta treba istu gresku da ponove da se urazume?

Све до онда докле нас МЗ као стоку насилно буде држала у заједничком тору.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2009, 00:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To je tacno. Ali to nije njihova krivica nego nasa jer se ne mozemo dogovoriti. Prije rata nije bilo medjunarodne zajednice pa smo se potukli. I da ih nije bilo jos bi se tukli. Stavili su nas u zajednicki tor jer je to bio jedini nacin da se zaustavi rat. Ali mi mjesto da smo izvukli neka iskustva iz toga mi se opet ponasamo kao i prije rata i onda normalno da medunarodna zajednica hoce da bude tu jer se boji da cemo se opet potuci kao i prije.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2009, 00:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
jellyfish je napisao:
To je tacno. Ali to nije njihova krivica nego nasa jer se ne mozemo dogovoriti. Prije rata nije bilo medjunarodne zajednice pa smo se potukli. I da ih nije bilo jos bi se tukli. Stavili su nas u zajednicki tor jer je to bio jedini nacin da se zaustavi rat. Ali mi mjesto da smo izvukli neka iskustva iz toga mi se opet ponasamo kao i prije rata i onda normalno da medunarodna zajednica hoce da bude tu jer se boji da cemo se opet potuci kao i prije.

Прије рата (2. Свијетског) смо били заједно, па смо се тукли, па онда опет заједно, па је 90-их поново било крваво и сад нас опет стављају заједно. Стварно нисмо извукли никакву поуку.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2009, 01:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
skypostman je napisao:
jellyfish je napisao:

Прије рата (2. Свијетског) смо били заједно, па смо се тукли, па онда опет заједно, па је 90-их поново било крваво и сад нас опет стављају заједно. Стварно нисмо извукли никакву поуку.

требају нас пустити да се тучемо док једних не нестане .. то је једино ријешење .. :lol:

или фино као цивилизовани људи, куд који мили моји .. :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2009, 09:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
JNA vise nepostoji. Nema rata, samo ova slika oslikava stanje ljubavne veze Gluhica i Laktasenka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 60 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]