Citiraj:
Vučićević: Mobilizacija!!!
Otvoreno pismo Slobodana Vučićevića:
" Obraćam se navijačima i javnosti po prvi put posle četiri meseca od kada sam podneo ostavku na mesto predsednika Crvene zvezde. Od 6. jula kada sam napustio ovu funkciju, očekivao sam da će se stvari odvijati u zacrtanom smeru i sa pozitivnom energijom koja je u tom trenutku postojala. Takođe, ostao sam uz Crvenu zvezdu kako bi period tranzicije od moje ostavke, do izbora drugog predsednika, prošao što bezbolnije. Međutim, svedoci smo da se dešava nešto potpuno suprotno. Sa žaljenjem konstatujem da klub, pored toga što i dalje nema predsednika, prolazi kroz jedan od najkritičnijih perioda u svojoj istoriji.
Naime, i pored izabranog upravnog i izvršnog odbora, svaki dan je sve teži, stanje je alarmantno, u finansijskom, organizacionom i sportskom smislu. Delim mišljenje javnosti da smo došli do tačke kada nešto konkretno mora da se uradi. U takvoj situaciji razmišljam o povratku na mesto predsednika. Za ovako tešku odluku tražim racionalno uporište između svog emotivnog i profesionalnog pristupa sa jedne i postojećih društvenih resursa sa druge strane. Da bi do toga došlo tražim da se ispune određeni uslovi, i to u narednih mesec dana. Oni se ogledaju u opštoj mobilizaciji svih kojima je Zvezda u srcu. Pozivam prave i iskrene zvezdaše koje imaju dobru volju i mogu da pomognu, sponzore, ljude koji su u klubu, da se aktiviraju i mobilišu. Samo tako, usklađeni i jedinstveni, okupljeni oko jezgra, oko Crvene zvezde, možemo da spasemo klub.
Moramo da ispoljimo veliku zajedničku energiju, jer samo tako vidim budućnost Crvene zvezde kao i dodatnu inspiraciju i odgovornost da povedem klub napred. Ako treba, napravićemo promene u Upravnom i Izvršnom odboru, učinićemo sve kako bi košarkaški velikan ponovo stao na zdrave noge. Za to mi je pomoć neophodna. U protivnom, ako ni ova inicijativa ne da rezultat u roku od mesec dana, zaista bi trebalo da se zapitamo da li Crvena zvezda ima budućnost i da li kao takva treba bilo kome.
Prvi konkretan potez očekujem od naših igrača, i to već u subotu. Od njih tražim da, uz 120 odsto angažovanja, pokažu karakter i timsku igru.
Još jednom, pozivam sve one koji žele dobro Crvenoj zvezdi da se trgnu, probude, mobilišu, ulože neophodnu energiju i stanu iza kluba", poručio je u otvorenom pismu Slobodan Vučićević.