banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jun 2025, 21:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 21  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Nov 2009, 16:37 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 19 Nov 2009, 16:19
super tema :)
svaka čast gdje ovo nađe
a inače,većina mi je ovih stvari poznata
ugl.
gledo sam dokumentarac "the arrivals"
koji govori o masonima (illuminati,templari)
koji su ugl židovi,teorija zavjere itd...
ugl...ne volim ih baš puno

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 17:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Други текст ми се није дао преводит па сам случајно налетио на тај.
И нисам прекопирао његове мисли и оно што он хоће да каже него само суштину из оригинала.

Први текст је са засједања УН-а, можете га наћи свуда по нету.

ЦИОНИЗАМ=ФАШИЗАМ.
http://www.wzo.org.il/ можда аарон разумије :lol: :lol:
http://www.knesset.gov.il/lexicon/eng/wzo_eng.htm

Чисто да не буде "Не постоје ционистичке организације".

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 18:41 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Žuri na nastavu! Zanimljiv odgovor!

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 18:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
XentoniX je napisao:
И нисам прекопирао његове мисли и оно што он хоће да каже него само суштину из оригинала.

ЦИОНИЗАМ=ФАШИЗАМ.

Mozda nisam upratio, ali niko nije tvrdio da ne postoje cionisticke organizacije, nego da to nisu nikakvi demoni s rogovima kako neki pokusavaju da ih predstave.

Vidi ovog iznad tebe. Lik je krajnje nepismen, ali odgledao je neki "dokumentarac" u kom se govori o djavolovom dolasku ili cemu vec...

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 19:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Timotic je napisao:
XentoniX je napisao:

ЦИОНИЗАМ=ФАШИЗАМ.

Mozda nisam upratio, ali niko nije tvrdio da ne postoje cionisticke organizacije, nego da to nisu nikakvi demoni s rogovima kako neki pokusavaju da ih predstave.

Vidi ovog iznad tebe. Lik je krajnje nepismen, ali odgledao je neki "dokumentarac" u kom se govori o djavolovom dolasku ili cemu vec...

И ја кажем да нису демони, они су само људи који су нашли добар начин да зараде.
Пази, ја понављам, немам ништа против Јевреја..
Али те јеврејске ционистичке организације које се понашају надобудно и бахато према свима другима, организације које су у ствари фашистичке, раде на штету свог народа. Па хеј, Хитлер је правио свој LEBENSRAUM, како назвати ово што Израел ради данас?

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 20:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
:D temu bi trebalo preimenovat u gluposti o izraelu

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 20:43 
Stara kuka
Stara kuka

kim deal je napisao:

Tako očigledno uvlačenje bez razmišljanja! No comment!

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 21:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kim deal je napisao:

друг, ти си питао о ционистичким организацијама и линковима..
ја ти дам gov.il линк, где у дну пише © Copyright 2008, The State of Israel. All Rights Reserved.

А има их још милион који не крију своју ционистичку активност.
Такође сам ти изнио податак да је ционизам проглашен расизмом у Уједињеним нацијама.
Ако ми не вјерујеш истражи сам и провјери.

Не знам шта ти је сад ту глупо и шта ти није јасно?

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2009, 09:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2008, 19:37
hercegovac27 je napisao:

Oprosti sto te nisam oficijelno zamolio za dopustenje da se odjavim sa foruma. Taj tvoj sarkazam ne pali kod mene, prema tome nema potrebe kenjanju, vazi? Studiram Religion, Identity, and Conflict in the Middle East u cetvrtoj godini na jednom britanskom univerzitetu, pisao sam ti iz biblioteke prijepodne a poslepodne sam imao predavanja. Jel treba jos koja informacija?

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2009, 10:42 
Stara kuka
Stara kuka

Avinoam1 je napisao:
hercegovac27 je napisao:

Oprosti sto te nisam oficijelno zamolio za dopustenje da se odjavim sa foruma. Taj tvoj sarkazam ne pali kod mene, prema tome nema potrebe kenjanju, vazi? Studiram Religion, Identity, and Conflict in the Middle East u cetvrtoj godini na jednom britanskom univerzitetu, pisao sam ti iz biblioteke prijepodne a poslepodne sam imao predavanja. Jel treba jos koja informacija?

Ne nego baš kada je postalo zanimljivo bilo je odoh na nastavu. Ništa više! No hard feelings!

Poslednji put menjao g|e@ck dana 20 Nov 2009, 11:49, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2009, 11:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2009, 17:16
Avinoam1 je napisao:
hercegovac27 je napisao:

i gdje se (te) planira(s)ju da postaneš namjesnik, nešto kao visoki predstavnik - bosna, kosovo, middle east?!
a možda ti se svidja više da radiš za kisindžera - savjetnik za investicije u visoko rizičnim regijama :lol: :lol: :lol:
a čiji si stipendista, ko te finansira dok studiraš u UK, tj. od koje fondacije primaš keš - soroš ili neki dugi?! :evil3:

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2009, 16:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
budjav_lebac je napisao:
Avinoam1 je napisao:
hercegovac27 je napisao:

i gdje se (te) planira(s)ju da postaneš namjesnik, nešto kao visoki predstavnik - bosna, kosovo, middle east?!
a možda ti se svidja više da radiš za kisindžera - savjetnik za investicije u visoko rizičnim regijama :lol: :lol: :lol:
a čiji si stipendista, ko te finansira dok studiraš u UK, tj. od koje fondacije primaš keš - soroš ili neki dugi?! :evil3:

Ja sam cuo da stipendiju prima od neke zajebane jevrejske organizacije koja vlada svijetom. Al' Jevreji k'o Jevreji, puni para, al' sve nesto stede, pa mu ta stipendija jedva bude za osnovne troskove. Zato honorarno radi za iluminate.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2009, 18:59 
Stara kuka
Stara kuka

Ako svoje znanje o situaciji na Bliskom istoku stiče u Britaniji mogu misliti šta li tek u njihovim knjigama piše o posljednjem sukobu na Balkanu. Pretpostavljam da je jako slično CNN-ovom "objektivnom" izvještavanju od strane Christiane Amanpour.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2009, 20:04 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
zasto pljuvati po covjeku ili ga ponizavati sa rijecima "glup si zato sto studiras u Britaniji a ne u Banjaluci".. kad si ti bolan pricao sa nekim ko zivi u Izraelu. ili kopiras postove sa vikice i stvaras sliku vezano za Middle East... :evil3:

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2009, 20:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

hercegovac27 je napisao:
Ako svoje znanje o situaciji na Bliskom istoku stiče u Britaniji mogu misliti šta li tek u njihovim knjigama piše o posljednjem sukobu na Balkanu. Pretpostavljam da je jako slično CNN-ovom "objektivnom" izvještavanju od strane Christiane Amanpour.

U njihovim knjigama? :roll:

Ajde reci mi molim te odakle TI stices informacije na kojem se gradi TVOJE znanje? Preporuci mi npr. tvojih top 25-30 knjiga na temu Bliski Istok! Bas me zanima!

P.S. Cini mi se da sam ranije spomenuo da je problematika toliko kompleksna da ako hoces da je shvatis u potpunosti moras uzeti u obzir veliki broj faktora koji svi direktno ili indirektno uticu na trenutnu situaciju. Recimo samo npr. ako hoces da shvatis ulogu koju igra Hamas i kreaciji Izraelske politike, ovo je samo djelomican izbor materijala koji se mora sazvakati:

1992. The Concept of Jihad and the Palestinian Islamic Movement. A Comparison of Ideas and Techniques
1993. Charter of the Islamic Resistance Movement (Hamas) of Palestine
1995. Hamas- Waiting for Secular Nationalism to Self-Destruct? An Interview with Mahmud Zahhar
1996. Is Political Islam in Palestine in an Environment of Peace?
1998. The Islamization of the Palestinian-Israeli Conflict: The Case of Hamas.
1999. Challenge and Counterchallenge: Hamas's Response to Oslo
2000. The Transformation of Islamic NGOs in Palestine.
2001. Is Hamas Standing down?
2002. Sabotaging the Peace: The Politics of Extremist Violence
2002. Washington Watch. The Bush Administration's Media Campaign to Pressure Arafat.
2003. Facing Defeat: The Intifada Two Years On.
2003. The Strategic Logic of Suicide Terrorism.
2004. Amira Hass, 'What Would Israel Do without UNRWA' Ha'Aretz, 6 October 2004.
2004. Elusive Ingredient: Hamas and the Peace Process.
2004. Hamas after Shaykh Yasin and Rantisi.
2005. Crescent and Sword: The Hamas enigma.
2005. Letter from the Occupied Territories. The Palestinians after Arafat.
2005. The Al-Aqsa Intifada: Military Operations, Suicide Atracks, Assassinations, and Losses in the First Four Years.
2006. Israel, the Palestinian Factions, and the Cycle of Violence.

Ovo koristim za pisanje kratkih pismenih radova (3000-4000 rijeci). A izvori nisu britanski nego internacionalni.

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2009, 23:03 
Stara kuka
Stara kuka

Internacionalni izvori! Internacionalni su ili američki ili stavovi bliski njihovim. Kakva je to literatura gdje ne postoji niti jedna kritika upućena na račun Izraela. Barem su to tvoji stavovi. Tebi je sasvim normalno sve što Izrael radi čak i kada je kršenje ljudskih prava više nego očigledno.

Haaretz ti je literatura! Wow! Možda si mogao prezentovati šta kažu u Timesu ili dodati nešto sa Wikipedie. Sva ta "literatura" je i previše bliska američkim stavovima. Drugim riječima samo stav jedne strane. U sukobu na Bliskom istoku postoji više strana uvučenih u sukob gdje nije sve crno-bijelo baš kao što i u sukobu na tlu bivše Jugoslavije nije sve bilo crno-bijelo iako se ti tvoji "izvori" trude da ga predstave na taj način.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2009, 00:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

hercegovac27 je napisao:
Internacionalni izvori! Internacionalni su ili američki ili stavovi bliski njihovim. Kakva je to literatura gdje ne postoji niti jedna kritika upućena na račun Izraela. Barem su to tvoji stavovi. Tebi je sasvim normalno sve što Izrael radi čak i kada je kršenje ljudskih prava više nego očigledno.

Haaretz ti je literatura! Wow! Možda si mogao prezentovati šta kažu u Timesu ili dodati nešto sa Wikipedie. Sva ta "literatura" je i previše bliska američkim stavovima. Drugim riječima samo stav jedne strane. U sukobu na Bliskom istoku postoji više strana uvučenih u sukob gdje nije sve crno-bijelo baš kao što i u sukobu na tlu bivše Jugoslavije nije sve bilo crno-bijelo iako se ti tvoji "izvori" trude da ga predstave na taj način.

Problem je sto ti nista od ovoga sto sam ja naveo nisi u zivotu procitao.

Da jesi, ne bi pisao to sto pises zato sto u vrh glave tri do cetiri izvora zauzimaju stav koji bi se mogao interpretirati kao sklon Izraelu. Ostali izvori analiziraju drustveno-politicku i ekonomsku situaciju i pretezno su skloni Palestincima, nesto manje Hamasu a nesto vise Fatahu. Hamas se pohvaljuje zbog uspjeha na polju socijalne skrbi za stanovnistvno, uspostavljanje socijalnih ustanova, brige za distribuciju financijskih i materijalnih sredstava. Fatah se pohvaljuje za prilicno moderatnu politiku i uzima kao relevantan partner za dijalog.

Ostali izvori analiziraju konflikt, pojedine ucesnike konflikta, osvrcu se na istoriju, demografiju, uticaj ideologije na kreaciju identiteta, uticaj religije na politiku, itd, itd.

Ha'aretzov clanak Amire Hass analizira ekonomiju Gaze i Westbanka, pohvaljuje UNRWA i kritikuje Sharona koji se u svoje vrijeme bunio da UNRWA zaposljava clanove Hamasa.

Prosto mi je neugodno koliko si se provalio u ovom zadnjem postu.

Moje pitanje i dalje stoji: preporuci mi tvoj izbor najboljih 25-30 knjiga na temu Bliski Istok!

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2009, 00:17 
Stara kuka
Stara kuka

Haaretz su malo radikalnije izraelske novine.

Da sam ja htio upisati fakultet političkih nauka upisao bih ga. Čovjek zaista treba biti rođen za to. Takvi doduše ranije odu na živcima. Neka hvala!
U politici nije ništa crno bijelo. Ti tvojim dosadašnjim stavovima naginješ samo ka jednoj strani bez obzirakoliko ta strana nije "čista". Da li ti je to jasno?
Pođi od sukoba u ex yu pa probaj podržavati samo jednu stranu. Naravno stavi se u poziciju internacionalnih izvora i doći ćeš s njima u sukob po tom pitanju.

Meni Izrael generalno ne smeta ali mi smeta što se ponaša kao su samo oni u pravu a svi ostali izmišljaju. Ljudi vide očigledne stvari. Sada je najnovije širenje jevrejskog naselja u istočnom Jerusalimu naseljenog palestinskim Arapima koje izbacuju iz svojih stanova. Da stvar bude gora istočni Jerusalim je okupirana teritorija. Ti ćeš naravno opet reći da je to ok. Da se Izrael bori protiv terorizma i valjati šuplju. Meni to nije u redu. Ja se se stavim u njihovu kožu i poredim sa najbližom situacijom na Balkanu, na Kosovu gdje Albanci opstruišu povratak Srba na svaki način a onima koji se vrate zagorčavaju život tako što im onemogućavaju osnovna prava kao što su pravo na život i sloboda kretanja.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2009, 00:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
:-? koja palestina šta je to, to kao neka država ili šta? pa više su se poubijali hamas i fatah nego što će ih jevreji ikad. šta jevreji njima nešta okupirali? učinili su im uslugu i izvukli ih iz bjede.taj izrael su po dogovoru sve te arapske zemlje napale odjednom i ovi im se najebali majke svima redom i završena priča. nisu trebali ni egiptu vraćat sinaj, a kamoli sa jebenim palestincima još pričat o jerusalimu koji je oduvjek židovski.
ebala vas ljudska prava i ostali šupljaci.
a ti avionam kako se daš uvuć u ovako glupe rasprave, temu je započeo nebulozama u stilu židovi jedu svoju djecu, a kasnije se počeo vadit sa palestincima i pričom o ljudskim pravima i sličnim sranjima, a ti se primaš ko saučešće. :roll:

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2009, 00:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2009, 17:16
avinoam1 a jesu ti izvori u p.m na kvadrat, sada mi reci ko su autori tih knjiga, članka čega sve ne, njihovo porijeklo ko sjedi u upravnim odborima i sl.

ono što moram primjetiti da si ti kao čovjek intelektualac bez kritičkog stava, prihvataš sve jednostrano a to je pobugbno po tebe i po nauku!

pominješ šarona, da čovjek je vidio da izrael mora saradjivati i šta se desilo sa njim?! najednom ga opali moždani udar... prihvati činjenicu da u upravnim odborima vojnih industrija sjede ljudi koji su pripadnici jevrejske mafije, i da se najviše zaradjuje kada najviše krvi se prolije...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 21  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]