Citiraj:
Jандрић неизвјестан за меч са Олимпиком
Стручни штаб Борца је паузу у првенству због баража за одлазак на Свјетско првенство искористио да одмори играче и спреми их за недјељни дуел са Олимпиком на "Грбавици". Проблем представља то што је везиста Оливер Јандрић пропустио јучерашњи тренинг због високе температуре, а поред њега на тренингу није било ни Немање Билбије и Душка Сакана, који су протеклих дана имали обавезе у младој ререзентацији.
- Видјећемо да ли ће Јандрић моћи да иде у Сарајево, с обзиром на то да није тренирао, а вјероватно је и исрцпљен. Плашимо се да не буде још играча који би могли да зараде прехладу или грип јер ово вријеме погодује томе. Видјећемо колико ће се Билбија и Сакан "потрошити" у младој селекцији, али ћемо их, кад се врате у Бањалуку, одмах увести у тренажни процес. У Сарајево ћемо ићи са жељом да остваримо позитиван резултат – наглашава Стојнић.
Стратег Бањалучана је свјестан да његову екипу очекује веома тежак посао у дуелу са Олимпиком.
- Ја бих највише волио да код њих није било промјене тренера јер ће Фаик Колар сигурно унијети неке новине у рад, а промјена тренера сама по себи доноси позитиван шок. Осим тога, Олимпик има одличне појединце, довољно је рећи да су у одбрани Коларов и Субашић, у везном реду Пелак, Видовић, Ристић, у нападу Спалевић и Рајовић... Очигледно је да они по именима играча заслужују виши пласман од деветог мјеста, али им није све ишло по плану током првих 13 кола. Нема сумње да ће ово бити тежак меч за оба тима, а ми имамо право да се надамо да ћемо кући донијети бод или сва три.
Стојнић је задовољан учинком екипе у протеклом дијелу сезоне и наглашава да Борац није оптерећен императивом освајања јесење титуле.
- Пола посла у текућој полусезони смо завршили пласиравши се у полуфинале Купа, тако да ћемо у овом такмичењу дочекати прољеће. Што се тиче првенства, ишли смо од меча до меча и успјели смо да убиљежимо добре резултате. Наравно, ту не мислим на три пораза у гостима, али били смо свјесни да мора доћи и до пада форме у једном тренутку. На нама је да наставимо да се боримо, а ја не желим да оптерећујем своје играче јесењом титулом. Циљ нам је да на крају првог дијела будемо што боље пласирани. Заиста не гледамо шта ће урадити Широки Бријег или Бележ у преостала два кола, већ мислимо искључиво о својој игри. У госте Олимпику идемо да остваримо позитиван резултат, а послије тога ћемо размишљати о дербију са Сарајевом у посљедњем колу.
Борац заиста има тешке услове за рад, тако да се екипа свакодневно сели од терена до терена у Бањалуци.
- Услов за рад су нам заиста тешки, а на теренима на којима радимо углавном је блато. Довољно је прошетати и човјек се умори, а такви услови исцрпе играче. Осим тога, у току је и реорганизација у организационој структури клуба, тако да и то утиче на фудбалере. Када се то узме у обзир, морамо да будемо задовољни и позицијом на табели и резултатима – закључио је Стојнић.
(Блиц)