banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 16:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Nov 2009, 16:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Сјећање на борбу за људско достојанство
Datum: 09.11.2009 22:00
Autor: Ведрана Кулага
БAЊA ЛУКA - Низом акција и манифестација у знак сјећања на Кристалну ноћ, јуче је обиљежен Међународни дан борбе против фашизма и антисемитизма.

Министар спољних послова Србије Вук Јеремић изјавио је на свечаној академији у Београду да је Србија у Другом свјетском рату стала на страну правде, борбе за људско достојанство и заједно са савезницима однијела велику побједу над фашизмом.
Јеремић је истакао да "Србија памти догађаје из рата, јер је кроз своју историју показала да је у идентитет народа дубоко усађена идеја слободе".
У Београду је група невладиних организација организовала перформанс на Тргу Николе Пашића, након чега су дијелили цвијеће пролазницима испред Народне скупштине и положили цвијеће на споменик страдалим родољубима на Теразијама.

http://www.glassrpske.com/vijest/3/drustvo/30663/cir/Sjecanje-na-borbu-za-ljudsko-dostojanstvo.html

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 17:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
S jedne strane obiljezavaju Medjunarodni Dan borbe protiv fasizma i antisemitizma, a s druge strane rehabilituju cetnistvo na drzavnom nivou i cetnicima daju penzije. Valjda su i cetnici antifasisti, samo nam to jos nisu objasnili ? Kakvi paradoksi i licemjerstvo, da ti pamet stane ( upravo kao kad citas postove pojedinih forumasa ). :mad:

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 17:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ruška dosadna si.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 18:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

:lol:

If you can't shoot the message, try the Messenger. 8) :lol:

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 18:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
But ga nerviras,kvaris mu kooncepciju emisije.Nemoj da se mesas u biiznis,ekonoomska propaganda...

Hajde,nas odavde,nas :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 18:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ERROR je napisao:
But ga nerviras,kvaris mu kooncepciju emisije.Nemoj da se mesas u biiznis,ekonoomska propaganda...

Hajde,nas odavde,nas :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol:

E vidi ovo, pripadnik paravojnih formacija, dobar je, dobar je...E imamo - pisevi za mirno resenje sukoba...pisevi za u vidu oko vrata, pisevi u vidu bedza...sve imamo, saso mange. :D :lol:

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 18:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Dobro je,nemoj ga vise,inace ce se razljutiti,promijeniti nick,te oplesti po nama ,onako "junacki"....

Bez zeze,Srbija-antifasizam,tema....

Mislim da ovi iz Srbije igraju pametno u zadnje vrijeme,mudro zabacuju udicu na vise strana,povladjuju nacionalistima,ali i crvenim,jest da se malo gubi na vjerodostojnosti jer neke stvari ne idu zajedno,ali mi smo mi,a ima slicnih slucajeva i okolo,i to ti je to...Progutace narod,radi RTS ko doksa...

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 18:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma da...sve moze, sve prolazi. I sve bi to bilo samo zabavno da u nedavnoj proslosti nije bilo tako krvavo.

Ovako je ipak najvise ruzno i tuzno.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 19:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jako mi je smiješno da Bošnjaci komentarišu antifašizam, nigdje veze, pa svim okupatorima bili ste vjerne sluge. Par lasta ne čini proljeće. Osim toga u Srbiji ima više antifašizma nego u svim republikama bivše SFRJ skupa.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 19:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
Неки народи су често користили фашизам. Други народи, као Срби, су проливали своју крв у борби против фашизама.
Осим тога, Срби су успели да сачувају идентитет других народа, чували су у језику сви дијалекати... Ћирилица, латиница, ијекавица, екавица ... Шта год желите! Док неки други народи...напротив...
Фашизам се манифестује не само у рату, али и у култури такође!

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2009, 16:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
danas u eri globalnog fašizma gdje vlada zakon sile u stilu ili si s nama ili protiv nas, riječ antifašizam je izgubila svako značenje, a koliko mogu primjetiti najviše izlazi iz usta najvećih fašista, nešto slično kao kad vatikan govori o hrišćanskoj ljubavi.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 23:59 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Japanese_rose je napisao:
S jedne strane obiljezavaju Medjunarodni Dan borbe protiv fasizma i antisemitizma, a s druge strane rehabilituju cetnistvo na drzavnom nivou i cetnicima daju penzije. Valjda su i cetnici antifasisti, samo nam to jos nisu objasnili ? Kakvi paradoksi i licemjerstvo, da ti pamet stane ( upravo kao kad citas postove pojedinih forumasa ). :mad:

Licemjerno je kada u FBiH Silajdžić i Tihić govore o antifašizmu i obilježavaju taj dan.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2009, 00:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Avg 2009, 17:44
Lokacija: Banja Luka - Jerusalem - pa opet Banja Luka i tako u krug...
Руjа je napisao:
Осим тога, Срби су успели да сачувају идентитет других народа,

E, ovo je sasvim novo otkriće! Rujka, postaćeš nobelovac. :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2009, 00:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43

Jesu li Amerikanci 1948.dali medalju Drazi?Da!Najvise odlikovanje koga moze dobiti neki stranac.1948.!Ne verujem da bi oni koji su bili jedni od glavnih boraca protiv fasizma odlikovali nekog ko nije antifasista i to 3 godine posle rata......

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2009, 01:04 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Aaron je napisao:
Руjа je napisao:
Осим тога, Срби су успели да сачувају идентитет других народа,

E, ovo je sasvim novo otkriće! Rujka, postaćeš nobelovac. :lol: :lol: :lol:

Čemu smijeh! Da nisu Hrvati i Slovenci ušli u onu kraljevinu SHS kao da bi tako lako stvorili državu a desetak godina kasnije Hrvati se Srbima "zahvalili" Jasenovcem. Trebalo se nakon WW2 obračunati sa ustašlukom za sva vremena. Umjesto toga ponovo je uskrsnuo.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2009, 01:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Avg 2009, 17:44
Lokacija: Banja Luka - Jerusalem - pa opet Banja Luka i tako u krug...
hercegovac27 je napisao:
Čemu smijeh! Da nisu Hrvati i Slovenci ušli u onu kraljevinu SHS kao da bi tako lako stvorili državu a desetak godina kasnije Hrvati se Srbima "zahvalili" Jasenovcem. Trebalo se nakon WW2 obračunati sa ustašlukom za sva vremena. Umjesto toga ponovo je uskrsnuo.

Taj famozni propali projekt zvan Kraljevina SHS je bio pokušaj da se pod maskom jugoslovenstva ostvare velikodržavni interesi Beograda i klike Karađorđevića.

Poslije 1945. Tito se sa ustašlukom, ali i sa ništa manje opasnim četništvom, obračunao koliko se moglo i koliko su duboko u emigraciju pipci UDBE (kasnije DB-a) dopirali. Međutim, očito je da tu bagru nije uspio da skroz potamani.

Sramota je da Laktašenko ide na pokloničko putovanje kod Tadića kako bi kao proslavio Dan borbe protiv fašizma i antisemitizma, a da u svom entitetu nije organizovao ni jednu manifestaciju posvećenu tom jubileju.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2009, 02:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

anoniman je napisao:
Jesu li Amerikanci 1948.dali medalju Drazi?Da!Najvise odlikovanje koga moze dobiti neki stranac.1948.!Ne verujem da bi oni koji su bili jedni od glavnih boraca protiv fasizma odlikovali nekog ko nije antifasista i to 3 godine posle rata......

Dakle ovdje se zaista da svasta procitati. Nisu ga Amerikanci posthumno odlikovali zato sto nije bio fasista, nego su ga usprkos tome sto je bio dokazani fasista tajno odlikovali jer su cetnici u WWII spasili americke pilote.

Je li ti ovo podrzavas ( Instrukcije Draze Mihajlovica iz 1941 ) ?

As part of his opportunist policies in support of the creation of Greater Serbia, Mihailović issued the following Instructions (Serbian: Instrukcije) to his commanders on December 20, 1941:

“ The mission of our units is:

1) The struggle for the freedom of all of our people under the scepter of His Majesty, the King Peter II;
2) The creation of Greater Yugoslavia, and within it Greater Serbia, ethnically clean within the borders of Serbia, Montenegro, Bosnia and Herzegovina, Srem, Banat, and Bačka;
3) The struggle for the incorporation into our social structure of those non-liberated Slovenian territories under Italy and Germany (Trieste, Gorizia, Istria, and Kaernten), as well as Bulgaria and Northern Albania with Skadar;
4) The cleansing of all national minorities and anti-state elements from state territory;
5) The creation of direct common borders between Serbia and Montenegro, as well as Serbia and Slovenia by cleansing the Muslim population from Sandžak, and the Muslim and Croat populations from Bosnia and Herzegovina;
6) The punishment of all Ustashas and Muslims who have mercilessly destroyed our people in these tragic days;
7) The settlement of the areas cleansed of national minorities and anti-state elements by Montenegrins (to be considered are poor, nationally patriotic, and honest families)."

Treba li spominjati cetnicke pokolje po Bosni ? Ne treba zar ne...nekih se i sjecamo.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2009, 03:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
anoniman je napisao:

Dakle ovdje se zaista da svasta procitati. Nisu ga Amerikanci posthumno odlikovali zato sto nije bio fasista, nego su ga usprkos tome sto je bio dokazani fasista tajno odlikovali jer su cetnici u WWII spasili americke pilote.

NE budi smesna.......

A ti americki piloti su bili fasisti ili su se borili protiv fasista?Pa naravno da su se Ameri bili jedni od predvodnika borbe protiv fasista.Piloti i avijaticari koji su ucestvovali u akcijama protiv fasisticke Nemacke.Da je Draza bio fasista predao bi ih Nemcima,ali nije.....organizovano je njihovo spasavanje i prebacivanje....
Saveznici su priznali Kraljevsku vojsku u otadzbini.....
To je najveca akcija spasavanja pilota u 2.sv.ratu!!!!I nije par nego vise stotina pilota spaseno!

On je dobio najvise moguce odlikovanje koje moze dobiti neki stranac.
Pa to priznanje je dobilo puno ruskih marsala koji su se borili u 2.sv.ratu,brojni antifasisti.........sto da nabrajam,pogledaj listu.Ima je na internetu.
Japanese rose je napisao:
Nisu ga Amerikanci posthumno odlikovali zato sto nije bio fasista, nego su ga usprkos tome sto je bio dokazani fasista tajno odlikovali jer su cetnici u WWII spasili americke pilote.

Ruzo pises gluposti.Napisala si da je dokazani fasista bio na celu vojske koja je spasavala pilote koji su bombardovali polozaje fasista :confused2: Ti si smesna......... :lol: :lol: :lol:

I odlikovanje je 1948.potpisao prvi covek SADa.........ti podaci su javni..........to je najvece priznanje.....nije"medaljica".....a u SFRJ to nije objavljeno.........znamo i zbog koga..........!!!!!!!!!

A Drazu je odlikovao i De Gol.Ili je i to zbog spasavanja pilota? :wink: Ili su zbog spasavanja pilota 1944.saveznici priznali cetnike mnogo ranije kao borce protiv Nemaca i fasista na ovim prostorima!!!!!!!!!!!!!!

Ajde,pametnice......objasni to......ti....koja uredjujes i brises svoje postove par dana posle.......oces i ovaj prethodni urediti..... :lol:

Pokusavas iskriviti neke cinjenice :lol: i ispadas smesna.....

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2009, 08:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To je sve sto si uspio smisliti ( uz 25 usklicnika i 16 smajlija ) ?

A dio moje poruke koji nedvojbeno govori o fasizmu kroz Instrukcije iz 1941 o etnickom ciscenju nesrba i formiranju Velike Srbije si "previdio" ? Uz neizostavne pridjeve o tome "kakva sam ja". Mozda je tebi smijesno, ali meni je izuzetno zalosno da na kraju 2009 neko podrzava ovakve ideje.

Zaboravio si i masovna ubistva civila Bosanaca istocnoj Bosni i dijelovima Hercegovine, sto je takodje nedvojbeno internacionalno potvrdjeno. Njegove trupe su se prvo deklarativno borile protiv Nijemaca, a zatim su otvoreno saradjivale s njima. On je objavio rat svim nesrbima, ukljucujuci i partizane u kojima su vecinu takodje cinili Srbi ( nikad mi nece biti jasno gdje su isparili pocetkom 90-tih uzgred ). Znaci jedino sto je dolazilo u obzir u Drazinim ocima je jedna drzava, jedan narod, jedan vodja.

S obzirom da ovo nije diskusija u skladu sa temom, toliko.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2009, 11:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
To je sve sto si uspio smisliti ( uz 25 usklicnika i 16 smajlija ) ?

A dio moje poruke koji nedvojbeno govori o fasizmu kroz Instrukcije iz 1941 o etnickom ciscenju nesrba i formiranju Velike Srbije si "previdio" ? Uz neizostavne pridjeve o tome "kakva sam ja". Mozda je tebi smijesno, ali meni je izuzetno zalosno da na kraju 2009 neko podrzava ovakve ideje.

Zaboravio si i masovna ubistva civila Bosanaca istocnoj Bosni i dijelovima Hercegovine, sto je takodje nedvojbeno internacionalno potvrdjeno. Njegove trupe su se prvo deklarativno borile protiv Nijemaca, a zatim su otvoreno saradjivale s njima. On je objavio rat svim nesrbima, ukljucujuci i partizane u kojima su vecinu takodje cinili Srbi ( nikad mi nece biti jasno gdje su isparili pocetkom 90-tih uzgred ). Znaci jedino sto je dolazilo u obzir u Drazinim ocima je jedna drzava, jedan narod, jedan vodja.

S obzirom da ovo nije diskusija u skladu sa temom, toliko.

:-? a tvoj izvor je šta?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]